Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Bu kış bir durum farkettim. Corolla’da soğuk havada sadece elektrik ile giderken sanki daha az enerji harcıyorum. Sayısal test yapmadım ama yolum aynı. Sıcak havada giderken daha fazla pilin azaldığı yerlerde soğuk havada pil daha az azalıyor. Elektrik motorlarında sıcaklığa göre verim değişken midir? Ya da farkedilecek kadar değişken midir? Veya bu fark neden kaynaklanabilir? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Thermal efficiency electrik engine diye aratınca epey bilgi cıkıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Sıcak havada batarya ve motor soğutma işi var. Motor verimi değişir ama o kadar belli olacak sıcaklık sanmıyorum fark edeceğini. Soğudukça artar tabi verim Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Thermal efficiency electrik engine diye aratınca epey bilgi cıkıyor. Ne çıkıyor Mehmet Göktürk yazdı: Sıcak havada batarya ve motor soğutma işi var. Motor verimi değişir ama o kadar belli olacak sıcaklık sanmıyorum fark edeceğini. Soğudukça artar tabi verim Hocam, pillerden gelen enerjinin max seviyesini kısıyor. O konu ayrı. Ama eskiden aynı yolda aynı şekilde sürdüğüm yerde şarj %10 azalırken, soğuk havada %5 azalıyor. daha yavaş sürmüyorum. Aynı hızlarda aynı şekil sürüyorum. Pil max enerji çekme sınırına girmiyorum zaten 4 Şubat 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Elektrik motorunun besleme ve deviri sabit olarak baz alırsak ancak gaus değeri düşerse veya yükselirse verimi değişir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: Elektrik motorunun besleme ve deviri sabit olarak baz alırsak ancak gaus değeri düşerse veya yükselirse verimi değişir Bakır kablolarda sıcaklık düşünce verim artmaz mı? Yani kayıplar azalmaz mı? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Servet Aydın yazdı: Elektrik motorunun besleme ve deviri sabit olarak baz alırsak ancak gaus değeri düşerse veya yükselirse verimi değişir o da ancak mutlak 0 derecesine yakınlaşırsa olur. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bakır kablolarda sıcaklık düşünce verim artmaz mı? Yani kayıplar azalmaz mı? 10-20 derece fark ile hayır. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 kalorifer ısınsın diye benzinili motor daha çok çalışıyordur 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Bakır kablolarda sıcaklık düşünce verim artmaz mı? Yani kayıplar azalmaz mı?Motorda hayır. Silisli sacın ısısı önemli. Misal 10kw motor 150 dereceye çıkınca kabaca %20 güç kaybediyor. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 BKZ: https://www.semanticscholar.org/paper/TEMPERATURE-EFFECTS-ON-TORQUE-PRODUCTION-AND-OF-Lungoci-Stoia/fffe531bf6a2b6625968ecdebcc45130b0d9ffca 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 20 ile 60 arasında tork değişimi var. Etkiler mi ki 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 pilin mi var derdin var yahu , bi alaçatı yapayım bakiim tdci da fark ne olıyor Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: pilin mi var derdin var yahu , bi alaçatı yapayım bakiim tdci da fark ne olıyor lütfen.. izmirimizi kirletmeyelim. Dumansız hava sahası Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: lütfen.. izmirimizi kirletmeyelim. Dumansız hava sahası atık li-on dan iyidir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: atık li-on dan iyidir Dönüşür o. Mehmet hoca bulur çaresini Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2022 Paylaş 4 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dönüşür o. Mehmet hoca bulur çaresini mavi varillerde denize atılabilir mesela kara olan denize o da bir çare Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Şubat 2022 Yazar Paylaş 4 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: mavi varillerde denize atılabilir mesela kara olan denize o da bir çare Yeriz 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts