Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Merhabalar, iş yerinden arkadaşımın arabası yağ soğutucusu patladı. Tamir sonrası da usta kırmızı yerine mavi antifiriz koymuş. Bu sorun olur mu? Tekrar kırmızıya dönmenin faydası ya da zararı olur mu? Yoksa maviden mi devam edelim? Bir de genleşme kabı kirli ama usta sorun olmaz dedi. Onu da değiştirmek şart mı sadece içi yağlı çatlama yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 rengine değil özelliklerine bakmalı . su kanalları temizlenmeli sonra dolum yapılmalı ve genelde o plastik kap ta değişmeli, tabii bunları lat lata toplayınca rakam yüksek Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Ford grubunda kırmızı isteyenlere yeşil koymak yalancı hararet yapar diye okumuştum. Ayrıca içeride kalan kırmızı ile yeşil kimyasal reaksiyona sebep olmaz mı ? Renkte koyulaşma özellik kaybı vs. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: Mesela kırmızı ile mavinin özellikleri aynı olan çeşitleri var mıdır abi? Arabanın ısıtmasında sorun yok abi güzel ısıtıyor. Ama tabi genleşme kabı kirli olunca hem su seviyesini görmek mümkün değil hemde bir sorun var mı bunu anlamak zor. Sonuç olarak iş yine maliyete geliyor 😊 Çağrı Alaf yazdı: Sistem temizlendi. Ondan sonra yeni antifiriz koyuldu. Karışım olmaz ama dediğiniz gibi yalancı hararet vs belki Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Evren Erakçora yazdı: Usta yeterince titiz değil galiba. genelde şöyle oluyor: teknik doğruyu tarif edince fatura 2 misli çıkıyor, usta beöennüğğğ kazukkk ettuuğğğğ diye kaçıyor müşteri. yan tükkanda yarı fiyatına %90 hatalı işlem ile mutlu oluyor, 6-8 ay sonra motor conta yakınca o günü hatırlamıyor, böyle sürüp gidiyor işler 5 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Evren Erakçora yazdı: Usta yeterince titiz değil galiba. Öyle galiba ama sadece ustaya laf diyemem arkadaş da gerekenleri yap demişti, fazlasına gücü yetmez şimdilik 😊 Mert Gülkokan yazdı: Araç nedir ona bakalım piyasada 2 fsrklı tipte sntifiriz oluyor ama vw grubu g12 g13 gibi tanımlar yaptı Renge takılmayın Benim etrafımda hep chevrolet var abi. 3 arkadaşım da chevrolet var 2 cruze bir de lacetti. Bu arızayı yapan cruze. Çağlar Bayur yazdı: genelde şöyle oluyor: teknik doğruyu tarif edince fatura 2 misli çıkıyor, usta beöennüğğğ kazukkk ettuuğğğğ diye kaçıyor müşteri. yan tükkanda yarı fiyatına %90 hatalı işlem ile mutlu oluyor, 6-8 ay sonra motor conta yakınca o günü hatırlamıyor, böyle sürüp gidiyor işler Ucuza kaçılacak konu değil bence de abi ama ben arkadaşa dedim istersen şimdilik kullan yazın sistemdeki antifiriz ve genleşme kanını değiştiririz kendimiz dedim. Ama dediğim gibi antifiriz değişimine gerek var mı sizlere sormak istedim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 su kabı çeperinde yağ sıvanmış kalmış ise zaten suya karışacak bir zaman sonra değişmesi gerekir Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 jeep de kırmızı vardı, ömrü dolunca aynı özelliklte yeşil koyduk geçtik. krımızı olduğunu hatırlamıyorum bile. dün öğlen ne yediğimi de hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Doğan Arşiray yazdı: kırmızı vardı, ömrü dolunca aynı özelliklte yeşil koyduk geçtik. pembemsi sarı olur 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Mert Gülkokan yazdı: https://www.hepsiburada.com/total-glacelf-auto-supra-organik-antifriz-3-lt-p-HBCV00000LV2HF bunu al geç derim sanayide çoğu yerde var ancak yağ soğtucusu patladığı için belirli periyotlarda değiştirmen lazım bu üründe de silkat yok dorğu mudur Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Mustafa bey merhaba. Aşşağıda eklediğim linke tıklayarak tabloyu inceleyin. Her antifriz bir biri ile karışmıyor. Önemli bilgiler içeriyor. Antifriz çeşitleri ve karışım tablosu 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 bu yazıda da silkat kullanılması alüminyuma iyi geliyor denmiş kafalar uçtu bizde Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 kirlenmiş yedek su deposunu değiştirin,dışarıdan seviyesini görebilmek önemli,temizliğiyle uğraşmayın,yan sanayi kaliteli kaplar var,çok pahalı değil ortalama 100 tl,değiştirmeside kolay antifirizide çeşme suyu ile değil saf su ile karışım yapın Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: Aynen de öyle abi içi yağlı. İlerde sorun olur mu? Bir de sadece kabı değiştirmek yeter mi yoksa yeniden sistemi temizlemek mi lazım? Doğan Arşiray yazdı: Eskiden kırmızıydı şimdi mavi konmuş. Eski model olunca sorun olur mu olmaz mı bilemedim bende. Mert Gülkokan yazdı: Önerileriniz için teşekkür ederim. Total iş görürse onu alalım. Arkadaşa ikisini de söyleyim hangisi işine gelirse. (cevabı biliyorum ucuz olan 😃) Mustafa Erkan yazdı: Teşekkür ederim bakıyorum tabloya 😊 ama şöyle bi durum var antifiriz karışmadı kırmızı döküldü yerine mavi kondu. Kutluay Selçuk yazdı: Usta sorun olmaz deyince arkadaş bırakmış ama ben onu yaza doğru ikna eder değiştiririm. Şimdi kış vakti masraf çok. Kaliteli kap derken marka önerebilir misiniz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Mustafa Karaca yazdı: . İlerde sorun olur mu? B suya yağ karıştırıp sistemde dolaşması için tasarlanmadığı için en basitinden devirdaim debisi sapıtacaktır 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Silikat alüminyumu korozyondan korur https://www.lexus.com.tr/discover-lexus/lexus-otomobilleri-hakkinda-hersey/antifriz-nedir-ne-ise-yarar-ne-zaman-kullanilir?lexReferrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com.tr%2F#antifriz-nedir-ne-ise-yarar-ne-zaman-kullanilir-2 Fakat fazlası tortu oluşturup su kanallarını tıkayabilir. konuya dönecek olursak, mavi antifrizi inorganik sayarsak motora zararı olmaz. Kullanılır. Ömrü azdır. 2-3 senede değişmek gerekir. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Mert Gülkokan yazdı: honda neden özellikle silikatsız kullanın diyor ? Mazda da aynı şekilde. Silikat suda doyuma ulaşınca kristalleşiyor. Su kanalları tıkanma ihtimaline karşı önermiyor olabilir. Japon işi işte. Garanti sistem https://www.suvecevre.com/yayin/332/sudaki-silikat-in-su-sistemlerine-zararlari_9599.html#.Yfvn-yShmEc Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: O zaman silikatlı mu silikatsız mı hangisini tercih edelim? Koyulan antifirizin sadece rengini biliyorum. Cinsi nedir bilmiyorum Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 (düzenlendi) Mustafa Karaca yazdı: O zaman silikatlı mu silikatsız mı hangisini tercih edelim? Koyulan antifirizin sadece rengini biliyorum. Cinsi nedir bilmiyorum üretici silikat istemiyorsa, silikat olmamalı diyorsa silikatsız. yoksa diğerleri olur. mavi antifriz genelde inorganiktir. koruyuculuğu yüksektir. ama kısa ömürlüdür. çok önemli değil hocam. bugüne kadar antifrizli kullanılmışsa mavi de olur. sadece silikat olayını bazı markalar istemiyor. mesela honda mazda gibi. sizin arabanın kitapçığına da bakmalı 3 Şubat 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Biri Cruze demiş bildirim geldi. Cruze antifirizi özeldir. Dexcool koycan silkat milkat bilmem. Benim araba 150.000 kmde , 12 yaşında benim yağ soğutucusu patlamadı. Dexcool alacaksın. Biraz tuzludur. ama yapacak bişey yok. 3 litre saf su ile 3 litre dexcool karıştırıp dolduracan. Sonra bir daha sıkıntı patırtı çıkmayacak. Boşuna fiyatı bukadar pahalı değil. Etilhekzan ve etil alkolden yapılmış bir antifitiz. https://www.akakce.com/antifriz/en-ucuz-gm-dex-cool-1-lt-fiyati,668286130.html Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Şubat 2022 Paylaş 3 Şubat 2022 Mert Gülkokan yazdı: Ali Darbaz yazdı: Biri Cruze demiş bildirim geldi. Cruze antifirizi özeldir. Dexcool koycan silkat milkat bilmem. Benim araba 150.000 kmde , 12 yaşında benim yağ soğutucusu patlamadı. Dexcool alacaksın. Biraz tuzludur. ama yapacak bişey yok. 3 litre saf su ile 3 litre dexcool karıştırıp dolduracan. Sonra bir daha sıkıntı patırtı çıkmayacak. Boşuna fiyatı bukadar pahalı değil. Etilhekzan ve etil alkolden yapılmış bir antifitiz. https://www.akakce.com/antifriz/en-ucuz-gm-dex-cool-1-lt-fiyati,668286130.html Tds ini okudun mu hiç silikatsız diyor buna da Burda içerik https://acdelco.com.au/pdf/flyer/ACDelco_flyer_DexCoolRedCoolant.pdf Slikat içermiyormuş. Aliminyum sever antifrizmiş. Based on patented silicate-free aliphatic additive technology, ACDelco DEX-COOL® provides long-life corrosion protection for all engine metals, including aluminium and ferrous alloys. During extensive fleet testing, the synergistic combination of mono- and di-carboxylates present in this coolant, has proven to provide protection for at least 650,000 km (ca. 8,000 hours) in truck & bus-application or 250,000 km (ca. 2,000 hours) for passenger cars or 32,000 hours (or 6 years) for stationary engines. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Üretici ne diyorsa o diyorsunuz 😊 Ali Darbaz yazdı: Biri Cruze demiş bildirim geldi. Cruze antifirizi özeldir. Dexcool koycan silkat milkat bilmem. Benim araba 150.000 kmde , 12 yaşında benim yağ soğutucusu patlamadı. Dexcool alacaksın. Biraz tuzludur. ama yapacak bişey yok. 3 litre saf su ile 3 litre dexcool karıştırıp dolduracan. Sonra bir daha sıkıntı patırtı çıkmayacak. Boşuna fiyatı bukadar pahalı değil. Etilhekzan ve etil alkolden yapılmış bir antifitiz. https://www.akakce.com/antifriz/en-ucuz-gm-dex-cool-1-lt-fiyati,668286130.html Bir defa alınır uzun süre kullanılır eğer ideali buysa tabiki. O zaman sistemi komple temizleyip yeni antifiriz koymak ve genleşme kabını değiştirmek en doğrusu olacak gibi. Sorudan soru çıkarayım, antifriz koyulmamış arabaya hangi tür antifiriz koyduğumuzda hangisi daha az zarar verir? Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 3 Şubat 2022 Yazar Paylaş 3 Şubat 2022 Mert Gülkokan yazdı: @mustafakaraca bu mesajım hala geçerli Totalin ürünü gm motorunu da kapsıyor gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz Teşekkür ediyorum 😊 şöyle ki arkadaşa hem ürünleri hemde yorumları göstereceğim hangisi aklına yatarsa onu alsın. Ama sizin önerdiğiniz ürün hem fiyat olarak uygun hemde uyumlu, diğeri pahalı gerçekten. Yorum bağlantısı
Recommended Posts