İçeriğe Yönlendir

Hareket Halindeyken 4WD Butonuna Basmak

Turgut Hüseyn

Recommended Posts

Turgut Hüseyn

Araç "D" konumundayken, (hız 40km) arkadaşım 4WD butonuna basdı ve aracı ani frenle durdurdum. Şu an bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Araçta ciddi hasar oluşmuşmudur sizce? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Elektronik sistemlerde hareket halinde 4 çekere geçilebiliyor diye biliyorum. Sorun olduğunu sanmam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn
Oğuzkan Erışık yazdı:

Elektronik sistemlerde hareket halinde 4 çekere geçilebiliyor diye biliyorum. Sorun olduğunu sanmam. 

şu an bir belirti vermedi, araç sesinde değişme falan yok, vites geçişlerinde de bir sorun yok. Umarım dediğiniz gibi bir sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Belli bir hıza kadar tolerans gösterir, yüksek hızda olsanız basılmazdı düğmeye,  dert etmeyin hiç. 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Ben amarokda bastım, hemde defalarca. Elektronik alet. Kendine zarar verecekse devreye girmemeli. Yüksek süratdede bastım düşük hızdada. Hatta bu ne işe yarıyor diye defalarca basıp durduğum bile olmuştur. Tabi o zaman onun 4 çekere geçtiğini bilmiyordum :D ( düğmede 4 teker birde şaft var. Kimseyede sormadım bu nedir diye, insan bilmediği düğmeye basmamalı ) 4 çekere geçince viraj dönüşleri pek keyifsiz, bunu farkettikten sonra 4 çekere birdaha hiç geçmedim. Hiçde 4 çeker lazım olmadı. İki çeker çok şeker. Arazi işleri yoksa benim için çok gereksiz ve alınmaması gereken bir araç olduğuna kanaat getirdim. Tarlada çamurda bulunmaz hint kumaşı, hakkını teslim etmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Hareket halinde basıldığında arabaya ciddi zarar verecek olsaydı hareket halinde o butonu pasif ederlerdi diye düşünüyorum.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Harun Kocaçalışkan yazdı:

Hareket halinde basıldığında arabaya ciddi zarar verecek olsaydı hareket halinde o butonu pasif ederlerdi diye düşünüyorum.

DSG nin süratlendiğinde kullanıcının viteste yaptığı değişikliğe yanıt vermemesi gibi

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
DSG nin süratlendiğinde kullanıcının viteste yaptığı değişikliğe yanıt vermemesi gibi

Veriyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

Veriyor.

Örneğin; vitesi Rokete takınca Passat uçuyor mu? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Servet Aydın yazdı:

Veriyor.

N ye alsam 100 le giderken boşa atar mı Ya da geriye

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazdığın mesajın içeriği ile şu andaki yazdığın içerik bambaşka

Örneğin; vitesi Rokete takınca Passat uçuyor mu? 

Beyle oluyor

8f03e2bc57faedcf7eac425e8ccee194.jpg
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Servet Aydın yazdı:

Yazdığın mesajın içeriği ile şu andaki yazdığın içerik bambaşka

Özetle anormal yapılan değişikliğe kayıtsız kalıyor devre. Sport moda F1'e vesaire elbet izin verecek orası malum.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Özetle anormal yapılan değişikliğe kayıtsız kalıyor devre. Sport moda F1'e vesaire elbet izin vermeyecek orası malum.

Şöyle, misal 5.vites 170 ile giderken 4e geçmiyor 5bin dd vites sınırını aşarsa. Öteki türlü devir ve hız vitesin alt ve üst limitinde ise istediğini yap. Sorun olmuyor. Aynı davranışı manuel şanzımanda da geçerli. Ha ben motoru kıracam dersen 6dan 2ye alırsın manuel ile [emoji378]
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Servet Aydın yazdı:

Beyle oluyor

Benim göre(bile)ceğim limitin 2 katı.. Yamansın üstad :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Çağlar Bayur yazdı:

hilux toyota

tam elektronik yeni sistemlerde birşey olmaz. zaten olsa ne olur ki? kafayı takmayın. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

capona birşey olmaz, arabanın hep bir yedek planı var.... yanlış parça taksan bile bir şekilde düzgün çaılışıyor :crazy:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bir keresinde toroslardan inerken motor freni için vitesi manuele alıp düşürmüştüm, 2 defa vites küçültmüşüm :crazy: öksürdü felan ama vitesi kendi yükseltti geri ETG5 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Selçuk Bakış yazdı:

Bir keresinde toroslardan inerken motor freni için vitesi manuele alıp düşürmüştüm, 2 defa vites küçültmüşüm :crazy: öksürdü felan ama vitesi kendi yükseltti geri ETG5 

Benim DDCT düşüremeyeceği vitese izin vermiyor manuel :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Sani Gerşon yazdı:

Benim DDCT düşüremeyeceği vitese izin vermiyor manuel :) 

Bu bildiğin manuel ya, o an selektör ve f1 kolu karıştı bir an :crazy: biraz gürledi o kadar :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aracın yapmanıza izin verdiği şeylerden zarar görmezsiniz.  
Zarar verecek olsa araç izin vermezdi.  
Arkadaşınıza kızdıysanız boşa kızmışsınızdır [emoji4] 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...