İçeriğe Yönlendir

Devir Saati Yükseliyor Motor Bağırıyor ama Araç Hızlanmıyor

Caner Altin

Recommended Posts

Caner Altin

Arkadaşlar herkese iyi günler. 2 haftadır canımı sıkan bir sorunu sizle paylaşmak istiyorum. Audi A3 2008 1.8 TFSİ aracım 5. ve 6. viteste dip gaz yaptığımda devir saati yükseliyor ama araç hızlanmıyor. İlk olarak baskı balatadan şüphelendim fakat debriyaj pedalında bir sertlik yok, kalkışlarda da herhangi bir titreme yapmadan çok iyi bir şekilde kalkabiliyorum.
Usta da baskı balatan iyi gözüküyor şanzumanı açmamız lazım dedi. Daha önce basına böyle bir sorun gelen oldu mu, şanzumanı açtırmalı mıyım ?
Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

balata sıyırıyor, baskı yüzeyi de parlamış olabilir, her balatası bitende silkeleme olmaz, pedalda sertleşmeyebilir, sertlik konusu da şöyle: sıfırı doğru yöntem ile takılınca eski yumuşaklığına kavuşacak farkı o zaman hissedersiniz

• Beğen 4
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alpay Sumer yazdı:

caglar abi yorum yapmıs. bize eyvallah demek düser 👍

debriyajı bitenin halinden debriyajını  yakan anlar :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Eşim debriyajı camlaştırmıştı. Daha 40 k gidebilecek seviyedeki baskı balatayı değiştirmek zorunda kaldık. 3.vitesten daha büyük viteslerde tamgazda kaçırıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Çağlar Bayur yazdı:

debriyajı bitenin halinden debriyajını  yakan anlar :)

hic başıma gelmedi 😂 hep 50k lık km lerde dolastım durdum 😄

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Baskı balatası biten araç kullandım , gaza bastıkça devir artıyor , ancak araç gitmiyor, hele rampa ise hiç gitmiyor .

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Alpay Sumer yazdı:

hic başıma gelmedi 😂 hep 50k lık km lerde dolastım durdum 😄

caddedeyiz, mazdanın biri gelmiş.. neyse......olan oldu :f1:

İlkay Başaran yazdı:

debriyajı camlaştırmıştı. Daha 40 k gidebilecek seviyedeki baskı balatayı değiştirmek zorunda kaldık.

ve halbuki çözümü var, biraz garip ama işliyor... bol kompresyonlu gazlamalı .. ancak evde denemeyiniz

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

caddedeyiz, mazdanın biri gelmiş.. neyse......olan oldu :f1:

ve halbuki çözümü var, biraz garip ama işliyor... bol kompresyonlu gazlamalı .. ancak evde denemeyiniz

Tüyo alayım. Birdaha olursa denerim bari :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Tüyo alayım. Birdaha olursa denerim bari :)

illegal şeyler yasak çok ayıp , bol aragazlı 2-3-2-3

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Caner Altin

Cevap veren herkese cok tesekkur ediyorum. Sitede yeniyim ve bildirim dusmedigi icin kimse yanitlamadi zannetmistim :) 

Saglam bir masrafa girecegiz demek ki yapacak bir sey yok .

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Caner Altin yazdı:

Cevap veren herkese cok tesekkur ediyorum. Sitede yeniyim ve bildirim dusmedigi icin kimse yanitlamadi zannetmistim :) 

Saglam bir masrafa girecegiz demek ki yapacak bir sey yok .

Bildirim almak istediğiniz konuda, sağ üstte bunu takip et butonu var, tıklarsanız o konuya her mesaj geldiğinde bildirim alırsınız.

Yorum bağlantısı
Caner Altin
Önder Özcan yazdı:

Bildirim almak istediğiniz konuda, sağ üstte bunu takip et butonu var, tıklarsanız o konuya her mesaj geldiğinde bildirim alırsınız.

Tesekkur ederim Onder Bey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...