İçeriğe Yönlendir

2012 1.4 Dizel Sadece 1. Viteste Hızlanmıyor

Omur Morgul

Recommended Posts

Omur Morgul

mrb aracım 1. viteste 20km hıza gelip 2500 devri bulunca birden hızlanmayı kesiyor aracı 4500 devire kadar yükseltsemde 30km hızı geçmiyor ama devriyaja çok hafif basılı bir şekilde gaz verirsem hiçbir sıkıntı olmadan hızlanıyor. 

birde yarım devriyaj yapıp vites değiştirirsem arç kendiliğinden gaz veriyor 

acaba devriyaj pedalının üstündeki switch le alakalı bir durum mudur. 

diğer viteslerde hiçbir sorun yapmıyor sadece 1. vites

4. viteste el freni çekik sekilde denedim baskı balatada da sorun yok gibi görünüyor

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Omur Morgul yazdı:

2500 devri bulunca birden hızlanmayı kesiyor aracı 4500 devire kadar yükseltsemde 30km hızı geçmiyor

balata sıyırıyor

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Üst vitese geçişte gaz verebilir, vites devri yakalama olayı var fordlarda.

Mesela 2. viteste gidiyorsunuz diyelim, debriyaja bastığınızda devir saati 3. vitesin karşılayacağı devre düşer, belli bi süre sabit bekler, siz o arada geçiş yapmazsanız rölantiye iner.

Gelelim 4500 devire, bastığınız halde, devir yükseldiği halde hızlanmıyorsa, kesinlikle baskı balata kaynaklı problem mevcut.

Motor güç kesse, o devire çıkamazdınız.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
Omur Morgul yazdı:

4. viteste el freni çekik sekilde denedim baskı balatada da sorun yok gibi görünüyor

araç stop ediyor yani doğru mu anladık

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

1.vites kalkış vitesidir yani bir araç boyu gidince hemen vites yükseltilmeli, çok yüksek devirde 1 vites kullanmak araca zarar verecektir, bununla ilgili bir kısıtlama olabilir ama Çağlar Abinin dediği gibi balatayı da iyice kontrol ettirmek gerekir, düşük torkta balatayı kaçırmayabilir ama tork yükseldikçe kavramayı kaçırıyor olabilir. Diğer vitesler de de yüksek devirde benzer bir durum oluyorsa, hız devir oranı tutmuyorsa balata ihtimali yüksek. 

Yorum bağlantısı
Omur Morgul

Cevaplar için teşekkür ederim 

Haluk Şentürk yazdı:

araç stop ediyor yani doğru mu anladık

Evet araç stop ediyor o yüzden baskı balata olmadığını düşündüm

Mustafa Yanar yazdı:

1.vites kalkış vitesidir yani bir araç boyu gidince hemen vites yükseltilmeli, çok yüksek devirde 1 vites kullanmak araca zarar verecektir, bununla ilgili bir kısıtlama olabilir ama Çağlar Abinin dediği gibi balatayı da iyice kontrol ettirmek gerekir, düşük torkta balatayı kaçırmayabilir ama tork yükseldikçe kavramayı kaçırıyor olabilir. Diğer vitesler de de yüksek devirde benzer bir durum oluyorsa, hız devir oranı tutmuyorsa balata ihtimali yüksek. 

Üst viteslerde yığılma bayılma yada geç hızlanma olmuyor sadece 1.viteste araç 2000 2500 devri bulunca birden hızlanmayı kesiyor o devirlere gelene kadar da hızlanmada bi problem yok sanki 30 km hız sınırı varmış da araba ben daha gitmem der gibi birden hızlanmayı kesiyor

Yorum bağlantısı
Omur Morgul
Celal Aydın yazdı:

Üst vitese geçişte gaz verebilir, vites devri yakalama olayı var fordlarda.

Mesela 2. viteste gidiyorsunuz diyelim, debriyaja bastığınızda devir saati 3. vitesin karşılayacağı devre düşer, belli bi süre sabit bekler, siz o arada geçiş yapmazsanız rölantiye iner.

Bu olay fiestaların standart çalışma şekli ise bu duruma yapılacak bişey yok gibi. 

ama genede vites geçişinde arabanın bağırması can sıkıcı 😤

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Araç 1. viteste 30 km hıza geldikten sonra gaza basmaya devam ettiğinizde devir yükseliyor ama araba hızlanmıyorsa balata sıyırıyordur. Ama devir de yükselmiyorsa başka bir sorun var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Omur Morgul
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Araç 1. viteste 30 km hıza geldikten sonra gaza basmaya devam ettiğinizde devir yükseliyor ama araba hızlanmıyorsa balata sıyırıyordur. Ama devir de yükselmiyorsa başka bir sorun var.

Devir yükseliyor araba hızlanmıyor fakat yarım devriyajda 40-50 km hıza çıkıyor devriyajı tam bıraktıgımda hızlanmıyor bu durum yüzünden balatadan kaynaklı değilmiş gibi geldi bana. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Omur Morgul yazdı:

Devir yükseliyor araba hızlanmıyor fakat yarım devriyajda 40-50 km hıza çıkıyor devriyajı tam bıraktıgımda hızlanmıyor bu durum yüzünden balatadan kaynaklı değilmiş gibi geldi bana. 

Bence debriyaj balatası, neticeyi de yazarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Omur Morgul
Fatih Mehmet Uslu yazdı:

Bence debriyaj balatası, neticeyi de yazarsanız sevinirim.

Balata söküldü usta yıpranmış ama çok kötü değil dedi yinede değiştirdim fakat sorun devam ediyor. 

Şans eseri bir şeyi farkettik debriyaj pedalının üstündeki switchi devre dışı bırakınca hızlanmada sorun olmuyor devreye alınca eski haline geri dönüyor bu durum içinde beyinde sorun var denildi bu gerçekten bir beyin arızası mı yoksa ayar veya bilgisayara bağlanıp yapılacak bir işlemle düzelme şansı varmıdır. 

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
Omur Morgul yazdı:

Balata söküldü usta yıpranmış ama çok kötü değil dedi yinede değiştirdim fakat sorun devam ediyor. 

Şans eseri bir şeyi farkettik debriyaj pedalının üstündeki switchi devre dışı bırakınca hızlanmada sorun olmuyor devreye alınca eski haline geri dönüyor bu durum içinde beyinde sorun var denildi bu gerçekten bir beyin arızası mı yoksa ayar veya bilgisayara bağlanıp yapılacak bir işlemle düzelme şansı varmıdır. 

Debriyaj müşürü mü o soket acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

şimdi gaza basınca devir yükseliyor ama hız sabit kalıyor mu?

debriyaj pedal sensörün çalışmasını, cihaza bağlayarak kontrol ettirebilirsiniz,

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Devir yükseliyor ama hız artmıyorsa, Sorun % 100 debriyaj balatasındadır. 

Bence sorunu doğru tarif edemiyorsunuz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...