İlkay Başaran 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Şu bir gerçek, bebekleri 2 yaşına kadar elektronik eşyadan uzak tutmak lazım. Tv, telefon, tablet. Otizmin tam net sebebi bilinmese de bu elektronik aletlerin hızlandırıcı faktör olduğu düşünülüyor. Ufaklık 3 yaşına girecek 2.5 yaşından sonra ufak ufak günde 10 dakika kadar telefon ya da tabletten sürükle bırak oyunları oynatıyoruz. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Erhan Doruk yazdı: Bu ülkede kısaca mutlu yaşamak çok zor. Sürekli sosyal medya ve tv lerden sapkın düşünceler, ekonomik kriz , şiddet , korku körükleniyor. TV yi açsak ya müge anlı tarzı polisiye-magazin yada diziler-survivor gibi insana birşey kaymayan içerikle karşılaşıyoruz. Haberleri açıyoruz , biririni öldüren , kaza geçiren , tren yapan , hayvanları katledenleri izliyoruz. Ne ekersen onu biçersin diye bir laf vardır. Biz gelecek nesillere ne verirsek büyüdükleri zaman da onu alacağız . Gördüğüm kadarı ile ne okulda ne de çevrede olumlu şeyler aşılamamıyor. Bizim çocuk 6 yaşında telefon - tabelete kontrollü saatlerde bakıyor. Youtube-instagram kesinlikle yasak, sadece yüklediğimiz oyunlar ve youtube kids izleyebiliyor. TV de ise Davinci learning ve baby tv serbest gerisi yasak. Elimizden geldiğinde kontrol etmeye çalıyoruz ama okula servisle giderken diğer çocukların anlattıklarında da fazlasıyla etkileniyor. Çocuklar da canavar gibi , aileleri kontrolsüz vermişler tüm içerikleri , saçma sapan şeyler anlatıp duruyorlar. Birçok anne baba rahatlığı tercih ettiği için böyle şeylerin olduğunu düşünüyorum. Çünkü sınırsız televizyon, telefon ve tableti çocuğa verince, çocuk anne babadan değil sanal alemden besleniyor, eğitim alıyor. Birazda olsa rahatlığı değil geleceği düşünebilirsek çok şey değişecek. İlkay Başaran yazdı: Şu bir gerçek, bebekleri 2 yaşına kadar elektronik eşyadan uzak tutmak lazım. Tv, telefon, tablet. Otizmin tam net sebebi bilinmese de bu elektronik aletlerin hızlandırıcı faktör olduğu düşünülüyor. Televizyon ve telefon ile ilgili kısıtlama kararımızı bahsettiğiniz durumla ilgili bir anne ile konuşma sonrasında vermiştik. Bakıcıya bırakılan bir çocuk ve uzun süre televizyon izlemeden dolayı çocuğunda otizm başlangıcı olduğunu söylemiş doktor. Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: lakin hiç unutmam, ilkokulda bana sakız ikram ettiklerinde şaşırmıştım bu nedir diye... yani fazla steril de iyi olmayabilir, yutmaya çalışana kadar tadı güzeldi ama 7-8 yaşlarındaydım, babamla İstanbul'da banliyö trenine bineceğiz, perona geldiğimizde tren yürümüş sonrakine bineriz dedik. Yanımızdan geçen tren hızlanırken arka vagonlardan bir çocuk 9-10 yaşındadır en fazla, trene tutunmuş ayağını uzatmış aklı sıra ayağıyla vurup eğlenecek. Sırtıma geldi çiftesi. Durdum durdum, o sinirle "eşşekk" diye bağırdım arkasından (tek bildiğim kötü söz o idi) . Sonra babama kızdım, bana neden sağlam laflar öğretmiyorsun bak sinirim içimde kaldı diye.. Eğitimi tamamladık şimdi. İzolenin de fazlası zarar neticeten.. 2 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Cem Işık yazdı: İstanbul'da banliyö trenine bineceğiz, noldu o trenler hakkat? Yorum bağlantısı
Cem Işık 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: noldu o trenler hakkat? Marmaray oldular abi, o güzergahta marmaray faaliyet gösteriyor. Eski trenler muhtemel jilet olmuştur artık 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Cem Işık yazdı: Marmaray oldular abi, o güzergahta marmaray faaliyet gösteriyor. Eski trenler muhtemel jilet olmuştur artık caddenin arka sokağından geçerdi, açıldı mı Yorum bağlantısı
Recommended Posts