İçeriğe Yönlendir

ÖTV Muaf Araç Alımında Son Viraj

Bekir Çelik

Recommended Posts

Bekir Çelik
Selçuk Keleş yazdı:

Clio’nun 390 litre bagajı var test edin bence.

Abi 390 litre hemen hemen şuan kullandığım aracın bagajı zaten. Tekerlekli sandalye koyunca biraz daha alan bırakacak bir araç daha iyi olur. Teşekkür ederim.

Doğan Arşiray yazdı:

Citroen vs ticarisinin oto seklinde kayitli olam modeli vardi, govdesi uzundu. Sorulabilir belki.

Bayiye gidip muafiyetli araç sorduğunuzda kimse bu doblo tarzı araçları gösterip "Bunu hususi ruhsatlı alabilirsiniz." demiyor. Yarın bir şansımı deneyeyim bakalım. Citroen Berlingo kafaya oynuyor heralde bu kulvarda. Soralım bakalım.

Ali Darbaz yazdı:

Corolla tek geçerim. En son teknoloji olan Corolla. 

Corolla'yı görmedim yakından, yarın bir bakacağım nasipse. Teşekkür ederim.

Çağlar Bayur yazdı:

bu tip yükleme yapılırken bagaj hacmine bakıldığı kadar, seçeceğiniz marka modelde gidip showroomda bagaj amortisörünün/kolunun/menteşesinin konumuna bakın, dıştan tiplerde büyük yüklemek sıkıntısı çekersiniz,

bu vesile ile ben duster dierim. yeni duster da sürüş ve yola tutunma konusunda büyük iyileştirme de var.

Dün Dacia bayiindeydim, Duster ve Stepway'e baktım. 2021 Comfort donanımın vardı. Arka camlar manuel, yan aynalar manuel. Enteresan. En az Prestige paket lazım. Kapı açma kolları bile dandik plastik, hayret kere hayret. Aracın yüksek olması, bagaj hacmi cs iyi hoşuma gitti ama kesinlikle Preestige donanım olmalı.

Bayiide bir tane prestige vardı bindim, kilometresi 5000 idi. :) Bu nasıl olur ki? Az kullanılmış sıfır mı oluyor?

Tuncay Arslan yazdı:

Hiç bilgim yok ama Hyundai elentra, kona modelleri güzel, kia stonic var bir ford grubunda ecosport ile courier var.

Elentra manuel olduğu için elemiştim. Diğer yükseltilmiş HB olan Crossover'ları da bagaj hacminden dolayı elemiştim. Ford'da da bildiğim kadarıyla araç yoktu, 2022'ler bekleniyor. Teşekkür ederim tavsiyeler için.

Cem Dilmen yazdı:

Eğer Egea fiyat uygun olursa bence onu alın. Değilse özellikle Bagaj olarak sanırım Duster daha avantajlı olacaktır. 

Egea otomatik 2022 ilk çeyrek denmiş Fiat Türkiye Temsilcisi tarafından. Dün bir satış temsicisine sordum, sene sonu diyor o da. Pazara geç kaldı biraz.

Ali Cihangiroğlu yazdı:

direk Duster diyorum, tek eksi kısmı kuru kavramalı eski tip edc si, yoksa güzel, yalıtım yol tutuş ve sağlamlık arttırılmış daha güzel olmuş, rahatça düşünmeden kullanırsınız, indi bindisi bagajı güzel rahat yüksek tam bizim tırt yollara göre, helede az bahçe işine gireyim diyorsan zaten tek geçerim, içide fena değil, yalnız bunu alacaksanız ilerde içine yoğunlaşırlar vs diye düşünmeyin, içi ve donanımı böyle kalacak, adamların ceo suda dedi zaten, dacia nın olayı bu... suvumsu olduğundan dolayı diğer yazdığınız modellerdende ayırmak lazım, diğerlerinden hangisi dersen hiçbiri derim bu arada...

ben bile satıp alsammı diyorum arada bir, bahçe işim varda :)

Üstad içine odaklanmasınlar eyvallah da, manuel cam açma, manuel yan ayna, kötü plastik kapı açma kolu mu kaldı? Çok şaşırdım dün açıkçası. Sırf bir üst paketi satabilmek için alt paketi neden boşatıyorsun? O LED farları oraya koyuyorsan dört cam otomatiğini, elektrikli aynası da koymalısın bence.

Her şeye rağmen Duster bir adım önde tavsiyelerde. Benim de hoşuma gitti ama dediği gibi Prestige paket bulabilirsem daha iyi olacak. Corolla'ya da yarın bakacağım.

Teşekkür ederim tüm öneriler için. Çok makbule geçti..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bekir Çelik yazdı:

Bayiide bir tane prestige vardı bindim, kilometresi 5000 idi. :) Bu nasıl olur ki?

lansman aracıdır yutubrlara verilen , fiyat avantajı ne idi sıfıra göre normalde?

Bekir Çelik yazdı:

Kapı açma kolları bile dandik plastik,

sonuçt daçya yani, iişlevi önemli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
Çağlar Bayur yazdı:

lansman aracıdır yutubrlara verilen , fiyat avantajı ne idi sıfıra göre normalde?

Uğrarsam sorarım P.tesi nasipse. Hiç aklıma gelmedi, bir hinlik vardır diye düşündüm. Zaman öyle ki, daha girerken tüm gardınızı alıyorsunuz önce.

Mehmet Göktürk yazdı:

Benim ayna elektrikli. Aldığımdan beri dokunmadım.

Hocam yokluk görmemiş insanlar değiliz aslında. :) 69' Anadol, 74' Skoda kaçırırdım babamdan habersiz, onlarla öğrendik araba sürmeyi. Ama yani bu paralara çıkılıyor, artık bazı ıvır zıvırların belirli bir standartta olması lazım diye düşünüyorum sadece.

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Bugün bir şey öğrendim belki işinize yarayabilir bazı galeriler de sıfır araç satışı dolayısıyla otvsiz araç satışı yapabiliyormus ellerinde 2021 model hybrid Corolla da belki bulunabilir bu sistemi araştırabilir misiniz belki faydası olabilir

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Uymaz yazdı:

Bugün bir şey öğrendim belki işinize yarayabilir bazı galeriler de sıfır araç satışı dolayısıyla otvsiz araç satışı yapabiliyormus ellerinde 2021 model hybrid Corolla da belki bulunabilir bu sistemi araştırabilir misiniz belki faydası olabilir

O nasıl olacak? Galeri aracı üstüne aldığı an 2.el oluyor. Nasıl satacak ötv’siz

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
Ali Uymaz yazdı:

Bir arkadaşım 137.000 liralık baz donanım 1.4 Egea'yı, Ankara'dan dediğiniz sistemle 13 bin lira da hava parası vererek 150.000 liraya almıştı 1.5 yıl önce. Bayii de işin içindeydi, faturayı arkadaşın adına kestiler, halbuki araç sarı siteden satıldı. vs.

Şimdi sarı siteye baktım sıfır km 2021 155 tane hybrid corolla var. :shok: Vay arkadaş. Biz de bayiide corolla bulamıyoruz görmeye.

Bir araştırayım ama "fırsatçı galerici" gürûhuna pek ekmek yedirme taraftarı değilim açıkçası. Teşekkür ederim Ali hocam.

Soru: "2021model 0 km HATASIZ BOYASIZ %18 FATURALI" diye ilan başlığı var. Araç fiyatı 448 bin. Bu %18 fatura muhabbeti nedir? Faturası kesilmemiş, KDV'si ödenmemiş araç ve ben alınca fiyata %18 KDV mi eklenecek? Mevzu nedir acaba?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Uymaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O nasıl olacak? Galeri aracı üstüne aldığı an 2.el oluyor. Nasıl satacak ötv’siz

Konuya hakim değilim de Sıfır araç satma yetkisi olan galeriler var diye duydum 

Bekir Çelik yazdı:

Bir arkadaşım 137.000 liralık baz donanım 1.4 Egea'yı, Ankara'dan dediğiniz sistemle 13 bin lira da hava parası vererek 150.000 liraya almıştı 1.5 yıl önce. Bayii de işin içindeydi, faturayı arkadaşın adına kestiler, halbuki araç sarı siteden satıldı. vs.

Şimdi sarı siteye baktım sıfır km 2021 155 tane hybrid corolla var. :shok: Vay arkadaş. Biz de bayiide corolla bulamıyoruz görmeye.

Bir araştırayım ama "fırsatçı galerici" gürûhuna pek ekmek yedirme taraftarı değilim açıkçası. Teşekkür ederim Ali hocam.

Soru: "2021model 0 km HATASIZ BOYASIZ %18 FATURALI" diye ilan başlığı var. Araç fiyatı 448 bin. Bu %18 fatura muhabbeti nedir? Faturası kesilmemiş, KDV'si ödenmemiş araç ve ben alınca fiyata %18 KDV mi eklenecek? Mevzu nedir acaba?

Açıkçası sisteme hakim değilim ama sıfır araç satma yetkisi olan bayiler varmış siz de arayış içinde olunca belki faydası dokunur diye paylaşmak istedim inşallah dediğiniz gibi bir sistem değildir de Sıfır Araç satış yetkisi olan bir bayi olur istediğiniz araca kavusursunuz 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Bekir Çelik

Corolla Dream Multidrive S, Megane 1.3 EDC Joy Comfort, Duster 1.3 EDC Prestige, Focus 1.5 Trend X muafiyetten çıktı. El altından veren bayiler varmış da kim uğraşacak şimdi.

Bayilerde 1.3 Multijet Egea yok. 4 aydır 1.3 MJ gelmiyormuş, bekleyen varmış.

VW T-Cross 1.0 TSI Life baktım bugün, 20 bin TL hava parası istediler aksesuar adı altında. Mersin'e sordum araç var mı diye, o da şehir dışına satmıyoruz diyor. Bakım parasını kaptırmak istemiyor heralde.

Yelpaze daralıyor.

Elentra'nın yeni kasasını sevmedim. Bayon, Kona, Stonic alacak olsak kolay bulunuyor.

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik
Çağlar Bayur yazdı:

parayla araba alınamayacak zamanlar....

Benim 40 bin lira sakal parası vermediğim Corolla'ya 130 bin lira fazladan para verip alan adam var. Çok enteresan. Ben gururuma yediremiyorum açıkçası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...