Bekir Çelik 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Hayırlı akşamlar arkadaşlar/abiler. ÖTV Muafiyetiyle Araç Alma zaruretimiz var. Kendi aracımı satıp, öyle almayı düşünüyorum. Yelpazeyi biraz daralttım: -Zaman zaman eşimin de kullanabileceği bir araç olmalı. Bu sebeple otomatik düşünüyorum. -Bagaj hacmi Hatcback'ten hacimli olmalı. (Tekerlekli sandalyeyi katlayıp koyabilmeliyim. Şu andaki aracıma kıl payı sığdırıyorum.) -Şehir içi yakıt sarfiyatı âfâki olmamalı. 8-9 litreler bizi üzer. Hastane postane işimiz bitmiyor. Bu sebeple düşündüğüm araçlar şu şekilde: Alıntı Megane Sedan 2022 Joy Comfort 1.3 TCe EDC 140 BG Benzinli Otomatik Corolla Sedan 2022 Dream 1.5 Multidrive S 123 PS Benzinli Otomatik Duster SUV 2022 Comfort 1.3 Turbo 150 BG EDC 4x2 Benzinli Otomatik Honda City Sedan 2022 Executive 1.5L VTEC Benzinli Otomatik Birkaç haftadır epey kafa patlattım. Siz olsaydınız hangisini alırdınız / almazdınız? Neden? Tecrübelerinizden faydalanmayı çok isterim. Not: ÖTV Muaf alınacağı için donanım olarak bu araçların üzerine çıkamıyoruz. Fiyat Listesi üst limiti 450,500 TL. Otomatik seçeneği FIAT'ın satış listesine henüz girmediği için Egea Station/Cross Wagon araçlarını listeye alamadım. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Megane cazip geldi, motor nedeniyle. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 İçlerinde ya megane ya duster tercih ederdim. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 dizel olması lazım şehir içinde az yakması için. ben olsam... dizel otomatik citroen berlingo alırdım. çok memnun kalırsınız. 1 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Ben honda tercih ederim, Megane 1.3 TCE motoru hiç masum değil, gruplarda 10-11 litre tüketiyor deniliyor. Corolla atmosferik, LPG olur ama şu saatten sonra da Atmosferik arabaya binilmemeli diye düşünüyorum. Honda yeni Civic hem turbo destekli hem LPG'li, CVT şanzıman, EDC, DSG gibi kafa yorucu da değil, evet tamiri mümkün ama kafada soru işareti... 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 atmosferik benzinli alt devirdeki yetersiz tork nedeniyle şehir içi çok yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Duster ve Megane bagaj olarak sizi gayet tatmin edecektir. Duster yüksek bir araç. İnip binmede sorun yaşamamanız için uyarayım istedim. 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 Doğan Arşiray yazdı: dizel olması lazım şehir içinde az yakması için. ben olsam... dizel otomatik citroen berlingo alırdım. çok memnun kalırsınız. Maalesef Ticari Araç sınıfındaki hiçbir aracı alamıyoruz. Yoksa ben de çok isterdim. ÖTV'siz alınabilecek araçlar arasında da bildiğim kadarıyla dizel otomatik yok. Egea yarın bir gün listeye koyar mı bilmiyorum. Ramazan Turan yazdı: Ben honda tercih ederim, Megane 1.3 TCE motoru hiç masum değil, gruplarda 10-11 litre tüketiyor deniliyor. Corolla atmosferik, LPG olur ama şu saatten sonra da Atmosferik arabaya binilmemeli diye düşünüyorum. Honda yeni Civic hem turbo destekli hem LPG'li, CVT şanzıman, EDC, DSG gibi kafa yorucu da değil, evet tamiri mümkün ama kafada soru işareti... Megane'ın şanzımanının bazı durumlarda karasız kaldığını ben de okudum evet. Yakıtın bu kadar çıktığını bilmiyordum. Corolla atmosferik ve bildiğim kadarıyla LPG uyumlu değil. Direkt enjeksiyon olması sebebiyle karma yakıyor diye biliyorum. Yanılıyor muyum acaba. Honda da Civic değil hocam, limit yetmiyor ona. Honda City giriyor ancak listeye. CVT şanzıman. Doğan Arşiray yazdı: atmosferik benzinli alt devirdeki yetersiz tork nedeniyle şehir içi çok yakıyor. Bu sebeple Corolla ve City bir adım geride evet. Hatta Ford olsun çamurdan olsun derdim ama 1.5 Manuel Trend X Focus'u eledim kafamda. Sani Gerşon yazdı: Duster ve Megane bagaj olarak sizi gayet tatmin edecektir. Duster yüksek bir araç. İnip binmede sorun yaşamamanız için uyarayım istedim. Duster'a hiç yakından bakamadım. P.tesi gidip bir göreyim bayiide hocam. Tüm cevaplar için teşekkür ederim. Forumda Duster, Megane 4 kullanıcıları da vardı, onlardan da görüş bekleriz. Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Seçenekler arasından tercihim corolla olurdu. City güzel bir tasarıma sahip değil ( kişisel görünüm) Duster dış tasarımı toparladı epey fakat aracın iç mekanına hala yoğunlaşılmış değil 2022 yılında düşük iç teknolojili araç almak istemezdim Megane da ise yüz çok eskidi. 2023 te de yeni kasa geliyor ve joy paket dream corollaya göre çok boş 1 Yorum bağlantısı
Bekir Çelik 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 Burak Kuşçu yazdı: Seçenekler arasından tercihim corolla olurdu. City güzel bir tasarıma sahip değil ( kişisel görünüm) Duster dış tasarımı toparladı epey fakat aracın iç mekanına hala yoğunlaşılmış değil 2022 yılında düşük iç teknolojili araç almak istemezdim Megane da ise yüz çok eskidi. 2023 te de yeni kasa geliyor ve joy paket dream corollaya göre çok boş Corolla'nın çok yakmayacağını bilsem, çocukluktan beri hayalim aslında. Efsane kasadan beri. City'nin daha önceki kasasını görünce bu kasaya yatıp kalkıp dua bile edilir aslında. Duster'ın Comfort paketini detaylı inceledim sitesinden az önce. Arka camlar manuel. Diyecek söz bulamıyorum hakikaten. Öne LED far koyana kadar şu cam açma kolunu kaldırıvereydiniz. Duster olacaksa en az Prestige paket olmalı demek ki, bunu öğrenmiş olduk. Megane da Joy değil de Joy Comfort paket aslında, 4-5 göze gelir özellik konmuş Joy'a kıyasla ama evet tabi ki bir Dream etmez. Teşekkür ederim. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 En geniş bagajlı, bagaj girişi çıkışı en rahat olanı alın. Diğer kriterler sizin için bi arka planda sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Clio’nun 390 litre bagajı var test edin bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Hepsi yakar.. az yakan araç yoktur. siz toyota alın lpg ye de bulaşmayın. Paranız az ise de yeni araç almaya gerek yok devam edin araçlar biraz ucuzlayacaktır dolar bazında sıkıntı bitince. engelli kişi binme sıkıntısı yaşamayacaksa duster da olur. Bakım km aralıklarına da dikkat.. iki depo benzin parası en az.. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Citroen vs ticarisinin oto seklinde kayitli olam modeli vardi, govdesi uzundu. Sorulabilir belki. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 1.3 turbo motoru bilmiyorum ama diğerleri en az 8 yakar 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Corolla tek geçerim. En son teknoloji olan Corolla. 1 1 Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 bende mercedes var ötv muafiyetli onu vereyim size 200 daha eklerseniz fiyata içi çok geniş özellikle arka kısım, bu sene yurtdışı planlarım olduğu için satacağım aracı. ayrıca yukarda yazdıklarınız haricinde B suv araçlarada bakmanızı öneririm Kia Stonic gibi fikrinizi değiştireceklerdir. şimdiki aracımdan önce Stonic kullandım çok güzel bir araçtı. 1 Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Bence duster tercih edilir,devamlı hastane çarşı pazar koşulacaksa işletme maliyeti en uygun araç,inip binmesi rahat,yerden yüksek ve çevik bir araç 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Bekir Çelik yazdı: Tekerlekli sandalyeyi katlayıp koyabilmeliyim. Şu andaki aracıma kıl payı sığdırıyorum.) bu tip yükleme yapılırken bagaj hacmine bakıldığı kadar, seçeceğiniz marka modelde gidip showroomda bagaj amortisörünün/kolunun/menteşesinin konumuna bakın, dıştan tiplerde büyük yüklemek sıkıntısı çekersiniz, bu vesile ile ben duster dierim. yeni duster da sürüş ve yola tutunma konusunda büyük iyileştirme de var. 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Hiç bilgim yok ama Hyundai elentra, kona modelleri güzel, kia stonic var bir ford grubunda ecosport ile courier var. 1 Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Eğer Egea fiyat uygun olursa bence onu alın. Değilse özellikle Bagaj olarak sanırım Duster daha avantajlı olacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 (düzenlendi) direk Duster diyorum, tek eksi kısmı kuru kavramalı eski tip edc si, yoksa güzel, yalıtım yol tutuş ve sağlamlık arttırılmış daha güzel olmuş, rahatça düşünmeden kullanırsınız, indi bindisi bagajı güzel rahat yüksek tam bizim tırt yollara göre, helede az bahçe işine gireyim diyorsan zaten tek geçerim, içide fena değil, yalnız bunu alacaksanız ilerde içine yoğunlaşırlar vs diye düşünmeyin, içi ve donanımı böyle kalacak, adamların ceo suda dedi zaten, dacia nın olayı bu... suvumsu olduğundan dolayı diğer yazdığınız modellerdende ayırmak lazım, diğerlerinden hangisi dersen hiçbiri derim bu arada... ben bile satıp alsammı diyorum arada bir, bahçe işim varda 31 Ocak 2022 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Ali Darbaz yazdı: En son teknoloji olan Corolla. önden çarpışma testinde tabana kadar yamulmasa iyi araba Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 31 Ocak 2022 Paylaş 31 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: Corolla, önden çarpışma testinde tabana kadar yamulmasa iyi araba 8 liraya kıtalar arası seyahat ettiğiniz arabanın eski ncap kriterleri testinden aldığı puandan, daha fazla güvenlik puanı var ama. Yeni kriterlerle bi de 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts