İçeriğe Yönlendir

Kar Yağınca Yollarda Neden Çukurlar Oluşur?

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

Zararlı olmaz mı ki çocuklara?? Toprak parkları yokettiler.. söylenecek çok şey var da..

Valla hocam betondan iyidir en azından kafa göz yarmıyor da tabi çimen, toprağın yanında solda sıfır. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Büyük oğlum 5 sene önce kaydıraktan düşüp kolunu kırdı omuzun 3 4 cm altından. Çocukparkı zemini beton. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Valla hocam betondan iyidir en azından kafa göz yarmıyor da tabi çimen, toprağın yanında solda sıfır. 

Doğru tabi. Çok yüksek bir demir tırmanma yerinden düşmüştüm küt diye toprak zemine çocukken 4. sınıfta. 10 dakika yerimden kalkamamıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Çocuk parklarında kullanılıyor hocam. Asfaltı duymamıştım. Cam elyafı katkılı olsa nasıl olur acaba asfalt. Betonda çekme dayanımını arttırıyor elyaf katkıları.

Çocuk parklarındaki kaplamarı demek istedim yerdekiler.

onlar epdm malzeme. sentetik kauçuk. biraz zorlarsan naylon derim, iş başka boyuta geçer bak 🧐

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

onlar epdm malzeme. sentetik kauçuk. biraz zorlarsan naylon derim, iş başka boyuta geçer bak 🧐

https://www.kahyakaucuk.com/lastik-tozu

Videoyu bulamadım. Lastikteki kauçuğu kullanıyorlar. Sadece kendşsi yeterli değildir belki onu bilmiyorum ama değerlendiriliyor. Videoyu bulursam atacağım. Hurda lastiklerdeki kauçuğu alıp yumuşak zemin, sızdırmaz zemin vb yapıyorlardı.

Naylonlardan clio en dandik çıktı bu arada o konuya hiç girmeyelim.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Eski araba lastiklerinin asfal5a kıyılıp toz olarak karıştırıldığı doğru mudur? Sanırım atık bertaraf diye bunu yakıyorlar büyük belediye tesislerinde. Sanırım eski lastikleri bu şekil asfalta karıştırmak iyi olabilir,

Çimento fabrikası gibi yüksek sıcaklıkta çalışan fırınlar gibi yerlerde de yakıyorlar daha ekonomik oluyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

https://www.kahyakaucuk.com/lastik-tozu

Videoyu bulamadım. Lastikteki kauçuğu kullanıyorlar. Sadece kendşsi yeterli değildir belki onu bilmiyorum ama değerlendiriliyor. Videoyu bulursam atacağım. Hurda lastiklerdeki kauçuğu alıp yumuşak zemin, sızdırmaz zemin vb yapıyorlardı.

Naylonlardan clio en dandik çıktı bu arada o konuya hiç girmeyelim.

150 bine clio yapılır di mi? en kötü geri dönüşüm naylonu olur, onlar ucuza satılıyor 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

150 bine clio yapılır di mi? en kötü geri dönüşüm naylonu olur, onlar ucuza satılıyor 

En son satırı oku..

toplanan lastikler geri kazandırılıyor.

Geri kazandırma malzeme geri kazanımı ve enerji geri dönüşümü olarak 2 farklı kanalda yapılıyor. 

Malzeme geri kazanımı da iki kanalda gerçekleştiriliyor.

Eski lastikler fiziksel olarak makinelerde parçalanıyor. Lastik tozu, çelik tel ve tekstil olarak ayrıştırılıyor. Granüller, çocuk oyun parklarında güvenli zemin malzemesi, suni çim futbol sahalarda zemin malzemesi, yürüyüş parkurları ve tartan koşu pistlerinde, voleybol ve tenis sahalarında ve de rejenere kauçuk imalatında kullanılıyor. Çelik teller haddehanelerde hammadde olarak kullanılıyor. Tekstil, atıktan türetilmiş yakıt olarak çimento fabrikalarında kullanılıyor. Lastik tozu ise asfalta karıştırılarak asfalta sağlamlık ve sessizlik sağlıyor. Ayrıca lastik tozu conta sanayiinde de kullanılıyor.

İkinci geri kazanma yolu eski lastiklerin basınçlı, oksijensiz bir ortamda, yüksek ısıda kimyasal bir işleme tabi tutularak bileşenlerine ayrılması.

Bu işlem sonucu pirolitik yağ, karbon siyahı ve çelik tel elde ediliyor. Yağ jeneratör yakıtı olarak kullanılıyor. Karbon siyahı genellikle otomotiv yan sanayinde , tarım sulama alanlarında kullanılan hortum imalatında dolgu ve de renklendirici madde olarak ve matbaa mürekkebi sanayiinde renk verici madde olarak kullanıyor.

Lastik hiç bişey yapılamayacak kadar kötü ise clio yapılıp 150 bine satılıyor..

• Beğen 2
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

En son satırı oku..

toplanan lastikler geri kazandırılıyor.

Geri kazandırma malzeme geri kazanımı ve enerji geri dönüşümü olarak 2 farklı kanalda yapılıyor. 

Malzeme geri kazanımı da iki kanalda gerçekleştiriliyor.

Eski lastikler fiziksel olarak makinelerde parçalanıyor. Lastik tozu, çelik tel ve tekstil olarak ayrıştırılıyor. Granüller, çocuk oyun parklarında güvenli zemin malzemesi, suni çim futbol sahalarda zemin malzemesi, yürüyüş parkurları ve tartan koşu pistlerinde, voleybol ve tenis sahalarında ve de rejenere kauçuk imalatında kullanılıyor. Çelik teller haddehanelerde hammadde olarak kullanılıyor. Tekstil, atıktan türetilmiş yakıt olarak çimento fabrikalarında kullanılıyor. Lastik tozu ise asfalta karıştırılarak asfalta sağlamlık ve sessizlik sağlıyor. Ayrıca lastik tozu conta sanayiinde de kullanılıyor.

İkinci geri kazanma yolu eski lastiklerin basınçlı, oksijensiz bir ortamda, yüksek ısıda kimyasal bir işleme tabi tutularak bileşenlerine ayrılması.

Bu işlem sonucu pirolitik yağ, karbon siyahı ve çelik tel elde ediliyor. Yağ jeneratör yakıtı olarak kullanılıyor. Karbon siyahı genellikle otomotiv yan sanayinde , tarım sulama alanlarında kullanılan hortum imalatında dolgu ve de renklendirici madde olarak ve matbaa mürekkebi sanayiinde renk verici madde olarak kullanıyor.

Lastik hiç bişey yapılamayacak kadar kötü ise clio yapılıp 150 bine satılıyor..

ülen ne anlatıyor bu derken adam meğer pas çeviriyormuş. 2022'nin nobel otoclub ödülü bu olsun :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Selim Gül

Kar yağınca tuzlama yapıldığından bu da asfaltts dezenformasyona sebep oluyor. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...