İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

diğer başlıkta saat deniyordu. İtalyanlar tapılası kalitede espresso makineleri ve aparatları yapıyor. aletlere sarılasım dokunasım okşayasım geliyor. Şöyle mat metal boyalı ve krom kaplamalar falan.  İşte marka olayı :)

londraya tatile giderken latte makinesini cebinde taşıyan tarihe geçebilir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

londraya tatile giderken latte makinesini cebinde taşıyan tarihe geçebilir

images?q=tbn:ANd9GcSYcoJ-puNrxGN1r9AIfme

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Videonun ortasından itibaren ucuz makinelerle süt kreması yapımını anlattım 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

1. Dk da vurunca birşeyler kırıldı sandım 😌

Ayrıca son 1 yıl içerisinde 4-5 adet espresso makinesi tamiri yaptım hepsi de profesyonel üründü çift başlık çift buhar başlıklı olanlardan, rancilio ve cimbali idi 2 şer tanesi farklı modellerde. Hepsinde de tek kazan mevcuttu. Yani buhar için ve su için ayrı kazan mevcut değil. Sadece seri üretim yapabilmeleri hem 380 volt rezistansa sahip olmaları hemde kazanlarının büyük olması. Yeni tip modellerde belki dediğin gibi olabilir ama bence çok sağlıklı sistem olmayacaktır. 2 adet basınçlı kap ve ayrı ayrı kontrol ünitesi sorun olabilir.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Ekleme yapılması
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Videonun ortasından itibaren ucuz makinelerle süt kreması yapımını anlattım 

Tam benlik video, ama kahveyi mokapotta böyle çıkartamıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

1. Dk da vurunca birşeyler kırıldı sandım 😌

Ayrıca son 1 yıl içerisinde 4-5 adet espresso makinesi tamiri yaptım hepsi de profesyonel üründü çift başlık çift buhar başlıklı olanlardan, rancilio ve cimbali idi 2 şer tanesi farklı modellerde. Hepsinde de tek kazan mevcuttu. Yani buhar için ve su için ayrı kazan mevcut değil. Sadece seri üretim yapabilmeleri hem 380 volt rezistansa sahip olmaları hemde kazanlarının büyük olması. Yeni tip modellerde belki dediğin gibi olabilir ama bence çok sağlıklı sistem olmayacaktır. 2 adet basınçlı kap ve ayrı ayrı kontrol ünitesi sorun olabilir.

hocam kazanlar tek ise su sıcaklığı ile buhar sıcaklığını nasıl farklı ayarlıyor?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hocam kazanlar tek ise su sıcaklığı ile buhar sıcaklığını nasıl farklı ayarlıyor?

Ayarlamıyor aslında. Termostat var termostata göre kazan sıcaklığını sabit tutuyor. Kapalı kap olduğu içinde buhar sıcaklığını basınca göre devreye sokturuyor. Basınç switchi mevcut cihazlarda kaynayan suyun oluşturmuş olduğu basınca gelince verdiriyor. Telefonuma bakacağım bulabilirsem sökülmüş kazan fotoğrafı yükleyeceğim. Hatta 3 ay kadar önce cimbali marka eski bir espresso makinesi 380 volt olmasına rağmen basınç göstergesi artmıyor buhar ve sıcak suyu yaklaşık 30 dk da ancak üretiyor diye gittim. Kazanı test ettim rezistans sağlam rezistansı sökmek istediğimde gelmedi. İçerisi komple kireç tutmuş ve rezistans kireç içerisine gömülmüş durumdaydı. Zorla söktüm ve temizledim kazan içerisini de temizledikten sonra 7 dk içerisinde makineyi hazır duruma getirdi. 

https://kahvemakina.com/urundetay-2078/rancilio-kazan-s20.html

Telif olayları oluyor diye resim olarak koymadım. Sayfa da da görebilirsin tek kazan oluyorlar. @Tansu Kalafatoğlu

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Ayarlamıyor aslında. Termostat var termostata göre kazan sıcaklığını sabit tutuyor. Kapalı kap olduğu içinde buhar sıcaklığını basınca göre devreye sokturuyor. Basınç switchi mevcut cihazlarda kaynayan suyun oluşturmuş olduğu basınca gelince verdiriyor. Telefonuma bakacağım bulabilirsem sökülmüş kazan fotoğrafı yükleyeceğim. Hatta 3 ay kadar önce cimbali marka eski bir espresso makinesi 380 volt olmasına rağmen basınç göstergesi artmıyor buhar ve sıcak suyu yaklaşık 30 dk da ancak üretiyor diye gittim. Kazanı test ettim rezistans sağlam rezistansı sökmek istediğimde gelmedi. İçerisi komple kireç tutmuş ve rezistans kireç içerisine gömülmüş durumdaydı. Zorla söktüm ve temizledim kazan içerisini de temizledikten sonra 7 dk içerisinde makineyi hazır duruma getirdi. 

aynı anda hem kahve hem buhar yapıyor mesela. Tek kazanla yapabilmesine şaşırdım. Bazı teknik özelliklerini okuduğum makinelerde çift kazan yazdığını görmüştüm. Ona istinaden dedim

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

aynı anda hem kahve hem buhar yapıyor mesela. Tek kazanla yapabilmesine şaşırdım. Bazı teknik özelliklerini okuduğum makinelerde çift kazan yazdığını görmüştüm. Ona istinaden dedim

Kazan büyük oluyor sonuçta sıkıştırılma mantığıyla olduğu için izin veriyor. 220V çalışan makineye baktım geçenlerde 2 adet latte yaptıktan sonra 10 dk kadar makine çıkışı kesiyor. 380V olanlarda ve kazanı büyük olanlarda seri üretim yapılabiliyor neredeyse çok hızlı olursa oda ara ara çıkışı kapatabiliyor sıcaklığa ve basınca ulaşana kadar.  Enteresan makineler :D 

Bende bilmiyordum mesela sen söyledikten sonra baktım genelde 220V olanlarda çift kazan sistematiği varmış diye okudum yetiştirmede sorun olmaması adına. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Biraz profesyonel olan makinelerde cift kazan oluyor. Avantaji buhar icin beklemiyorsun ve daha guclu oluyor. Dezavantaji isinmasi biraz daha zaman aliyor. Benim Sage 875 makinede tek kazan var. 30 sn icinde makine hazir oluyor ama buhar icin basinc olusmasini bekliyorsun. Arkadasimda Rocket Appertemento var. Cift kazanli makine. Hazir olmasi uzun suruyor ama buhar basinci cok iyi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

En güzeli espresso akarken sütü yapabiliyorsun onlarda

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Espresso akarken izlemeyi tercih ediyorum 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

vip3ü1arada , bir bardak ta sıcak su , bitti.

Kınıyorum

Şu sözlerin akıllı vida ile oparlör montajından farkı yok 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kınıyorum

Şu sözlerin akıllı vida ile oparlör montajından farkı yok 

opelyede akıllı vidasız montaj olmaz

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
H.Cenk Bayrakçı

Bu konuya uymaz belki ama bende de kapsül kahve makinesi var. Ofis için ideal. 

IMG_5787.jpeg

E9AA932F-E0C5-4DF2-B3E4-D7BA8F414390.jpeg

6F7D9887-5EB5-476E-9688-23144CD29D6F.jpeg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

@H.Cenk Bayrakçı çok kullanımı varsa baya maliyetli oluyordur diye düşünüyorum. 

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kaç para abi kapsülün tanesi

En son 96'lık paket aldım 453 TL. tanesi 4.71 TL. Ama çeşidine göre 6,73 TL'ye kadar çıktığı oluyor.

Arif Aykın yazdı:

@H.Cenk Bayrakçı çok kullanımı varsa baya maliyetli oluyordur diye düşünüyorum. 

3'ü 1 arada kahveler 4 TL ile 3, 33 arasında değişiyor. Ve pek güzel değil lezzet açısından.  Onlara para vermektense, buna verdiğim paraya değiyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

En son 96'lık paket aldım 453 TL. tanesi 4.71 TL. Ama çeşidine göre 6,73 TL'ye kadar çıktığı oluyor.

3'ü 1 arada kahveler 4 TL ile 3, 33 arasında değişiyor. Ve pek güzel değil lezzet açısından.  Onlara para vermektense, buna verdiğim paraya değiyor.  

O açıdan düşününce tabiki de çok mantıklı. Ben iş yerinde de normal dripper ile filtre kahve yapıp içiyorum evde de moka pot ile yeterli oluyor 😌

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bende 1kg çekirdeği 200-250’ye buluyorum hal’den. 1 porsiyon kahve 8 gr olsa 125 bardak çıkıyor. 

bu arada mokapot’ta doğru çekim ayarında epey güzel kahve çıkıyor. Geçen tesadüf farkettim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Çağlar Bayur yazdı:

bu lattelerin karbon ayak izi türk kahvesinin kaç katı?

O lattede yarım fincan kahve var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cihat Küçükay yazdı:

O lattede yarım fincan kahve var.

karbon ayak izini artıran süt ten gelen tarafı zaten

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...