İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Kireç çözücü (porçöz) falan koyma bence bu seferde uygunsuz ürün ile temizlik yapılmış diye garantiye almamazlık yapmasınlar.

Gojo siparişi verdik. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Haa, ben kahveyi pet şişe suyla yapıyorum. Saka su, ödüllüymüş :) 

Eskiden ben de Saka su kullanırdım. Hala öyle mi bilmiyorum lakin çaydanlığın içi bembeyaz tortu kaplanırdı. Sanırım kalsiyum, kireç muhteviyatı fazla olduğundan. Sizin makinenin su kanalını da tıkamış olabilir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Eskiden ben de Saka su kullanırdım. Hala öyle mi bilmiyorum lakin çaydanlığın içi bembeyaz tortu kaplanırdı. Sanırım kalsiyum, kireç muhteviyatı fazla olduğundan. Sizin makinenin su kanalını da tıkamış olabilir.

Aynen. Zaten mineralli su diye yazıyor. Ondan dolayı tıkanmış olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Kahve bu olayın neresinde [emoji4]
Espresso yerine türk kahvesiyle mi yapıyorlar anlamadım. Dikkatim dağıldı
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Videonun çoğu dikkati başka yerlere çekmeyle geçmiş 😂 dağılması gayet normal. Türk kahvesiyle yapmış benimde anladığım ama telle dibinde çok yoktu bardakların.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Sütü de köpürtmüyor herhalde 😄 Ben türk kahvesiyle capuccino denemiştim, damak tadıma uymadı doğrusu. Espresso ile devam. Türk kahvesi devam.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Yeni paketin mahsülü. 20 gün önce paketlenmis. Duble espresso. 

E4KqGv.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Köpüğün bir kısmı kahve oluyor zamanla.. 60ml kahve var orada :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Köpüğün bir kısmı kahve oluyor zamanla.. 60ml kahve var orada :)

Kahve dünyası’ndan aldığım espresso isimli çekirdeği 3,75 çektirince kahve gelmiyor. Yani zor geliyor. Damla damla geliyor. Yeterince krema çıkmıyor. Ama filtre kahve yazan çekirdeği 3,75 çektirince aynı bu fotodaki gibi oluyor. Kahve olayı değişik :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

80 kullanımda kireç olamaz Tansu hocam. Başka bir sorun olmalı bence de

sorun kahvedeymiş. 

Kahve dünyası’ndan aldığım yeşil paket filtre kahve çekirdeği ile kahverengi paket espresso çekirdeği aynı sonucu vermiyormuş. 

espresso çekirdeğini kullanırsam aletin standart ölçeğinden biraz daha az kullanmam lazımmış. Dün öğrendik bunu :)  

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Pehh, nescafe gold, 3-4 kaşık at kupaya, üstüne kafana göre az şeker ve az kaynamış süt, mikserler çırp alçı gibi köpük olsun, kaynamış sütü ekle ve afiyet olsun, sütlü kah.. pardon al sana kapiçino hemde şekilli :kihkih:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Pehh, nescafe gold, 3-4 kaşık at kupaya, üstüne kafana göre az şeker ve az kaynamış süt, mikserler çırp alçı gibi köpük olsun, kaynamış sütü ekle ve afiyet olsun, sütlü kah.. pardon al sana kapiçino hemde şekilli :kihkih:

hep hazır hileli haram şeyler. Atmosferik kahve içiyoruz biz mutluyuz 😁

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hep hazır hileli haram şeyler. Atmosferik kahve içiyoruz biz mutluyuz 😁

en güzel ve faydalı kahve bilimsel araştırmalara göre Türk kahvesi dediğimiz şeymiş, bunu bilirim ben, diğerleri sütlü gayfe, arada bir iyi oluyor tatlı niyetine :)

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Ali Cihangiroğlu yazdı:

en güzel ve faydalı kahve bilimsel araştırmalara göre Türk kahvesi dediğimiz şeymiş, bunu bilirim ben, diğerleri sütlü gayfe, arada bir iyi oluyor tatlı niyetine :)

Sütsüzü de var hocam, Türk kahvesinden daha güzel tadı, dokusu vs

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Kahve dünya’sında standart espresso çekirdeğin kilosu 360 olmuş. Yuh diyorum. Türk kahvesi 190 lira. 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kahve dünya’sında standart espresso çekirdeğin kilosu 360 olmuş. Yuh diyorum. Türk kahvesi 190 lira. 

Ben buradan 250 gr filtre kahveyi 65-75 aralığında alıyorum Türk kahvesi de 100 gr 15 TL.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Buradan derken kahve dünyası mı?

Sizin yüro yerinde durmuyor ki 😁

Hayır özür dilerim kahve dünyası olmadığını belirtmemişim, germia coffe diye bir yer var oradan hazır yeni kavrulmuş ve taze çekilmiş alıyorum max 2 hafta bekletiyorum çekilmiş ve ağzı açılmış kahveyi yoksa tadı değişiyor 

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Cuma günü toptancıdan ofis için aldım. 20 kilo toplamda 3800-tl verdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Barista kursuna başladım. Evdeki makinemi meğer bilinçsiz kullanıyormuşum. Sütten köpük yerine artık krema kıvamı yapabiliyorum. Ayrıca soğuk şeyler yapmayı da öğrendim. Latteart yapmaya da başladım

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

içmeden inanmam

latteart ile ford yazsam? :) 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...