İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Arif Aykın
(düzenlendi)

Ooo gayet iy makineye benziyor. Olumsuz yorumlar profesyonel ürün bekleyenlerin daha çok ama iş görür bence de sonuçta basınçlı su veriyor sonuçta. Güle güle kullan ben İÜ an borç gırtlağında böyle ürün alsam hanımım dilinden düşmem 😂 seneye toparlarız inşallah ev araba bitince o zaman düşünebilirim böyle ürünler.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

Ooo gayet iy makineye benziyor. Olumsuz yorumlar profesyonel ürün bekleyenlerin daha çok ama iş görür bence de sonuçta basınçlı su veriyor sonuçta. Güle güle kullan ben İÜ an borç gırtlağında böyle ürün alsam hanımım dilinden düşmem 😂 seneye toparlarız inşallah ev araba bitince o zaman düşünebilirim böyle ürünler.

Alırken neyi düşündüm biliyor musunuz, kaç watt elektrik harcıyor :) yine de aldım. Belki elektrik ileride ucuzlar :) 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Alırken neyi düşündüm biliyor musunuz, kaç watt elektrik harcıyor :) yine de aldım. Belki elektrik ileride ucuzlar :) 

😂😂 artık öyle tabi attığımız adımı hesaplar olduk.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bir yerde okumuştum, kahve manyakları tabi yazanlar, espresso makinesi için kahve öğütücünün aparatı diyorlardı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mahmut Yıldız yazdı:

Bir yerde okumuştum, kahve manyakları tabi yazanlar, espresso makinesi için kahve öğütücünün aparatı diyorlardı. 

Aynen öyle. Öğütmek ciddi iş. Gezinirken manuel espresso makinesi gördüm. O da harika iş çıkarıyor. Önemli olan kahve ve öğütme gerçekten

images?q=tbn:ANd9GcRWHgm3L3Yk3soZAF05_Sn

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aynen öyle. Öğütmek ciddi iş. Gezinirken manuel espresso makinesi gördüm. O da harika iş çıkarıyor. Önemli olan kahve ve öğütme gerçekten

images?q=tbn:ANd9GcRWHgm3L3Yk3soZAF05_Sn

Köpük miktarı ile espresso kalitesi orantılı mı?

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Çok yazmak istemedim. Denemem lazım. Hıyar da çıkabilir :) aslında markalı giriş seviyesi makinelere 3-5 bin vermek istemiyordum. Gerek yok. Alt tarafı basınçlı su yani. Birkaç özellikle fiyat abartılmamalı. 

Alt tarafı olur mu yahu, olay o zaten. Çok makine var 9-10 hatta 15 bar ile çalıştığını söylüyor ama tabii ki o kadar basınç üretemiyor. Manuel makine de iş yapıyor ama kaliteli olmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Alt tarafı olur mu yahu, olay o zaten. Çok makine var 9-10 hatta 15 bar ile çalıştığını söylüyor ama tabii ki o kadar basınç üretemiyor. Manuel makine de iş yapıyor ama kaliteli olmalı.

O zaman şöyle diyeyim. Suya basınç uygulamak bu kadar zor mu :) 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O zaman şöyle diyeyim. Suya basınç uygulamak bu kadar zor mu :) 

Hem sıcaklığı kontrol edecek, hem basıncı ayarlayıp sabit tutacak hem de su miktarını ayarlayacak. Demekki hepsi birden zor oluyor ki bu işi iyi yapan markalar pahalı..

Ben 500€ ya almıştım barista express i. O zaman hepsi bi arada ve kontrolü kolay diye düşünmüştüm. Aslında ev tipi yerine profesyonel makineler bu işi yapıyor. Keşke ikinci el şöyle birşey alsaydım diyorum şimdi.

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B075711D5M/ref=sr_1_5?keywords=rocket+espresso&qid=1644858063&sr=8-5

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Hem sıcaklığı kontrol edecek, hem basıncı ayarlayıp sabit tutacak hem de su miktarını ayarlayacak. Demekki hepsi birden zor oluyor ki bu işi iyi yapan markalar pahalı..

Ben 500€ ya almıştım barista express i. O zaman hepsi bi arada ve kontrolü kolay diye düşünmüştüm. Aslında ev tipi yerine profesyonel makineler bu işi yapıyor. Keşke ikinci el şöyle birşey alsaydım diyorum şimdi.

https://www.amazon.de/-/tr/dp/B075711D5M/ref=sr_1_5?keywords=rocket+espresso&qid=1644858063&sr=8-5

banka kasası konusu diğer başlıkta 😁

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

😂 Yani bizler yurtdışında yaşamıyoruz sonuçta 😂 sonundaki € işaretini görmemiştim 😂.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yukarıda sordum ama kaynadı galiba, espresso makinasından çıkan espressoda köpüğün miktarı makinanın iyi olmasıyla alakalı mı? Tadı etkileyen bir faktör mü?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mahmut Yıldız yazdı:

Yukarıda sordum ama kaynadı galiba, espresso makinasından çıkan espressoda köpüğün miktarı makinanın iyi olmasıyla alakalı mı? Tadı etkileyen bir faktör mü?

Makine ile alakası vardır ama bence yüksek oranda kahve ve öğütmeyle alakalı. Kahve su gibi de çıkabilir, krema kıvamında da

elle sıkılan manuel espresso makinesi attım yukarıda fotoda. Adam onda bile krema kıvamında köpüklü espresso çıkarıyor

videosu vardı atayım

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mahmut Yıldız yazdı:

İkisi de faktör. Marketten aldığım Melitta, Sagrado, Mövenpick, Illy marka kahveler biraz daha sıvı kıvamlı ve az köpüklü çıkıyor makineden. Çekim ayarı ve su miktarı aynı. Daha sonra butik bir kahveciden aldığım kahve ile yaptım. Tamamen farklı sonuç. Kıvamı krema gibi yoğun, köpük ise 2 katı. Elbette tadı ve kokusu da güzel. Kahvelerin rengi açık, markettekiler ise koyu renk.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

İyi kahve bulmak lazım o zaman ama çok pahalı meret. 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mahmut Yıldız yazdı:

İyi kahve bulmak lazım o zaman ama çok pahalı meret. 

Kesinlikle iyisini almak lazım. Markette 8-15 euro arası KG fiyatı. 5-6 farklı marka denedim, hiç birisi butik kahveciden aldığım gibi olmadı. Çekim ayarını da değiştirdim, yok. Butik kahveciden 28 euro'ya aldım kilosunu. 15 verip tad alamamaktansa, 30 verip düzgün bişey içmek daha mantıklı geldi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Kesinlikle iyisini almak lazım. Markette 8-15 euro arası KG fiyatı. 5-6 farklı marka denedim, hiç birisi butik kahveciden aldığım gibi olmadı. Çekim ayarını da değiştirdim, yok. Butik kahveciden 28 euro'ya aldım kilosunu. 15 verip tad alamamaktansa, 30 verip düzgün bişey içmek daha mantıklı geldi.

Yuhhh 28 euro mu. Anam anam anam

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Erdem Doğan yazdı:

Valla benden de yuh. Orada asgari ücretle kaç kg kahva alınır. Yeni hesap bu olsun. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yuhhh 28 euro mu. Anam anam anam

Noldu yahu, pahalı mı? TR de ne kadar mesela. Buradan ucuz olacak değil, orada üretilmiyor çünkü 😂

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Noldu yahu, pahalı mı? TR de ne kadar mesela. Buradan ucuz olacak değil, orada üretilmiyor çünkü 😂

aynı ürüne daha az para verecek kadar fakir miyiz, basıoz parayı geliyor ayağımıza kadar :mangal:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:D bırakın bu işleri :D

Sütlü Türk Kahvesi Tarifi Nasıl Yapılır?

ilk olarak cezveye şekeri, kahveyi ve sütü alalım. Ben orta şekerli kahve yapmak için 1 tatlı kaşığı şeker kullandım ancak siz az şekerli veya çok şekerli yapmak isterseniz ona göre arttırıp azaltabilirsiniz.

1. Şeker ve kahve eriyene kadar hiç topak kalmayacak şekilde karıştıralım.
  2. Ardından cezvemizi ocağa alalım, kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  3. Kahvemiz köpürmeye başladığında ocaktan alalım, 2-3 kaşık kadar fincanlara paylaştıralım.
  4. Sonrasında cezveyi tekrar ocağa koyarak bir taşım kadar kaynatıp altını kapatalım.
  5. Kahvemizi fincanlara boşaltalım ve servis edelim. Afiyet olsun!

yada daha havalısı

Bol Köpüklü Sütlü Kahve (Cafe Kahvesi) Tarifi İçin Malzemeler

• 5 yemek kaşığı nescafe gold yada classic
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı su
  • Kaç fincan hazırlanacaksa o miktarda süt

Üzeri için;

• Hazır çikolata sosu

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Noldu yahu, Buradan ucuz olacak değil

Kıskanmaya başlama emareleri görüyorum. Yapmayın 😂

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

bizim burada yürüyüş yoluna uyanık bir girişimci minibüs koymuş, ortayada bir ateş, koca bir tabela, sütlü kahve çeşitlerini yazmış iyide para kırıyor valla, kappuçino orta 24 tl.  expre.. acı kahve işte, onun daha güçlüsü mırra, 14 tl.  sütlü kahveye beyaz çukulata at 29 tl. aynını kazıkboxta iç ekle üstüne fiyatın, tadı zaten aynı :)

şahsen ben gısganmadım valla :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Erdem Doğan yazdı:

30euro ya kg fiyatı olsa da fazla bizim için.

Az köpüklü ama idare eder olsun en azından.

EnEKw6.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...