İçeriğe Yönlendir

Ev Yapımı CafeLatte - Cappuccino

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Erdem Doğan
Mert Gülkokan yazdı:

moka potta çok sıkıştırmaya gerek yok ancak portafilter tipi demlemede uygulanan basınç çok önemli

eğer basınç çok uygulanırsa ya da az uygulanırsa kahve iyi olmaz şu instagramda meşhur alman kahveci abimiz eli ile basıyor artık işin uzmanı olmuş

eskişehirde bir kahvecide kendi aparatını yapmış araya da yay koymuş yay sayesinde sürekli olarak aynı basınç ile sıkıştırıyorlar kahveyi

chemex v60 gibi demleme yöntemlerini daha sağlıklı buluyorum filtre kahve makinaları suyu oldukça sıcak gönderdiği için kahve daha sert oluyor yakma durumunuz da var

v60 kullanıyorum suyu kaynatıp dökmeden once cezveye doldurup biraz beklediğim için su aşırı sıcak olmuyor

v60 ve uygun filtre kağıdını istediğini her yere götürebildiğiniz için sıcak su bulup ya da kendiniz kaynatabildiğiniz her yerde kahve demleme şansınız oluyor chemex cam olduğu için kırılma olasılığı yüksek

15kg kadar basınç gerekli. Bi zaman sonra el alışıyor. Basınç uygularken hissediyorsunuz kahvenin ne kadar sıkıştığını. Ayarlayamam diyenler için 15kg sonra boşa düşen ayarlı torq anahtarı gibi tamperlar var :)

Burada kahve miktarı (gram olarak) ve çekim kalınlığı da çok önemli.

s-l300.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Espresso üstüne süt mü sadece? Süt köpüğü? Krema?

Macchiato mu diyorlar buna

Süt yok. Kendi köpüğü. Hatta bir kenardan bir hüpletme olayı mevcut. Gayri nizami bir saldırıya maruz kaldı.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan

Bir tamper e ihtiyacım olduğunu anladım, fiyatlar garip. Tanıdık torna cı var mı "Alu" dan yapsın birkaç tane.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Az önce kendime güzel bir kahve yaptım. O muhteşem köpükler yine demlikde güzel güzel gülümsediler bana. Bu sefer 3 tatlı kaşığı kahve kullandım. Silme doldurmadım. Bana göre makul ve meltem esintisi gibi bir hissiyat verdi. Sonra bilgisayarımı açıp forma bakayım kahveciler ne yazmış okuyayım dedim. Kahve harika. Hazırla koy ocağa ve 5 dakka sonra git al kahveni.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Muhittin Kaplan yazdı:

Süt yok. Kendi köpüğü. Hatta bir kenardan bir hüpletme olayı mevcut. Gayri nizami bir saldırıya maruz kaldı.

Makine olunca iş değişiyor tabi. Ucuzlarsa alalım bizde 

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Makine olunca iş değişiyor tabi. Ucuzlarsa alalım bizde 

Delonghi ECP 3531 bundan mevcut.

tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kahve espressodur ya hu :) 

kahve budur :tongue:

turkkahve_20180124152304783.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

:D  aha şimdi yapıcam, gidiyorum mutfağa...

en-iyi-kahve-kurukahveci-mehmet-efendi.jk-3300-kirmizi-turk-kahve-makinesi-1_med

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:D  aha şimdi yapıcam, gidiyorum mutfağa...

en-iyi-kahve-kurukahveci-mehmet-efendi.jk-3300-kirmizi-turk-kahve-makinesi-1_med

Bende de tıpkısının siyah-bronz kombinasyonu var. Namıssız iyi pişiriyor :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
[emoji3]  aha şimdi yapıcam, gidiyorum mutfağa...
en-iyi-kahve-kurukahveci-mehmet-efendi.jpgk-3300-kirmizi-turk-kahve-makinesi-1_medium.png
Bu makinanın arge aşamasında testerlardan biriydim.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Cihat Küçükay yazdı:
Ali Cihangiroğlu yazdı:

emoji3.png  aha şimdi yapıcam, gidiyorum mutfağa...

Bu makinanın arge aşamasında testerlardan biriydim.

test sonucu neydi, az önce benim testten geçti üzerinize afiyet, kahvenin üstünede 3 tane ekler yedim valla :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
test sonucu neydi, az önce benim testten geçti üzerinize afiyet, kahvenin üstünede 3 tane ekler yedim valla [emoji3]
[emoji23] [emoji23] Tam köpüklü Türk kahvesi olsun diye uğraşmışlardı, başarmışlar demek ki [emoji23][emoji23] afiyet olsun [emoji106]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Cihat Küçükay yazdı:

emoji23.png emoji23.png Tam köpüklü Türk kahvesi olsun diye uğraşmışlardı, başarmışlar demek ki emoji23.pngemoji23.png afiyet olsun emoji106.png

olmuş olmuş :D  tam pişim sonunda tık tık cezveyide sallıyor, sanırım köpük bol olsun üste çıksın demişler :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

kahve budur :tongue:

turkkahve_20180124152304783.jpg

Kaynatılmış pudra suyu 😁

arçelik telve aldım. Yaktı kahveyi. Kaç kere pişirdim, yakıyor. Aradığım arçeliği geldi. Yanlarında kahve de getirmişler. Denediler. Yine yaktı. Değiştirelim dediler. İstemez dedim. Caroline koç telve ile özel ilgileyormuş falan. 

gittim kahve dünyasında elektrikli cezve aldım. Telve’den daha iyi yapıyor. Hatta sinbo’nun elektrikli cezvesi bile daha iyi yapıyor bence. Kafelerde Türk kahvesi’ni telve ile yapıyorlar zaten. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kaynatılmış pudra suyu 😁

arçelik telve aldım. Yaktı kahveyi. Kaç kere pişirdim, yakıyor. Aradığım arçeliği geldi. Yanlarında kahve de getirmişler. Denediler. Yine yaktı. Değiştirelim dediler. İstemez dedim. Caroline koç telve ile özel ilgileyormuş falan. 

gittim kahve dünyasında elektrikli cezve aldım. Telve’den daha iyi yapıyor. Hatta sinbo’nun elektrikli cezvesi bile daha iyi yapıyor bence. Kafelerde Türk kahvesi’ni telve ile yapıyorlar zaten. 

seninki bozukmuş, değişecetin, sinbomu :D    canım istediğinde bakır cezvede yapıyorum, yerim süslü isimlileri :tongue:

pudra suyumu, düdüklü tencerede kahvemi olur :tongue:

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

arzum-ok0010-k-okka-minio-pro-480-w-turk
Ürün görseli amazon.com.tr den alınmıştır.

Bende de bundan var hiç yakma olmadı. Kahvede acı tat veya köpüksüz kahve içtiğimi bilmiyorum. Sinbo gibi hızlı ısıtıcılar kahve tadını verdirmiyor.

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
arzum-ok0010-k-okka-minio-pro-480-w-turk-kahvesi-makinesi-krom_428995165.jpg

Bende de bundan var hiç yakma olmadı. Kahvede acı tat veya köpüksüz kahve içtiğimi bilmiyorum. Sinbo gibi hızlı ısıtıcılar kahve tadını verdirmiyor.
Arçelik telve sonrası bende bundan kullanıyorum. Memnunum.
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Damak zevki farklı olsa gerek Telve'de pişen kahveden hiç acı tat almadım ben. Köpük desen, deterjan koymuş kadar var :D 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Türk kahvesi sevmiyorum. Çok istedim sevmeyi. Çokda denedim. Olmadı. Herkesin zevki farklı. Ne o öyle, minnacık fincanda iki yudum iç bitti gitti :D Kim soktu ise bizim kültüre, şimşir zopa ile dövmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Fatih Sarıkaya yazdı:

Türk kahvesi sevmiyorum. Çok istedim sevmeyi. Çokda denedim. Olmadı. Herkesin zevki farklı. Ne o öyle, minnacık fincanda iki yudum iç bitti gitti :D Kim soktu ise bizim kültüre, şimşir zopa ile dövmek lazım.

Valla içim keyfini bilmem ama hiç öyle küçük fincan fantezim yoktur. Telve'de veya cezvede kupayı dolduracak kadar yapıp öyle içiyorum :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Arif Aykın yazdı:

arzum-ok0010-k-okka-minio-pro-480-w-turk

Türk kahvesinin hızlı pişmesi ve kaynamadan ocaktan alınması lazımmış. Yavaş pişimde acı tat olayı artıyormuş. Ben çok içmem türk kahvesi. Ama hızlı pişen daha güzel oluyor. 

Pierre loti’de ılık suyu bakır cezveye koyup kahve atıp hızlı karıştırıyorlar. Kaynamadan alıyor. Közde yapıyor bunu. Mesela o kahve güzel oluyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Türk kahvesinin hızlı pişmesi ve kaynamadan ocaktan alınması lazımmış. Yavaş pişimde acı tat olayı artıyormuş. Ben çok içmem türk kahvesi. Ama hızlı pişen daha güzel oluyor. 

Pierre loti’de ılık suyu bakır cezveye koyup kahve atıp hızlı karıştırıyorlar. Kaynamadan alıyor. Közde yapıyor bunu. Mesela o kahve güzel oluyor. 

Safranbolu da da aynısı yapılıyor kumda pişiriliyor hızlı oluyor ama Sinbo tarzı ürünler çok hızlı kaynatıyorlar kahve makinesi diye geçiyorlar fakat su ısıtıcı normalde. Mesela bendeki ürün üstünde bir algılayıcı sensör var ona kadar köpürüyor eğer 1 fincanlık yapıyorsan değmesini beklemiyor kendi belirlediği sürede kapatıyor kendisini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Dışarıda çok içmiştim, fakat evde moka pot ile hep sade içiyordum yada direkt süt ile karıştırıyordum ara ara ama latte yapmamıştım. Gayet başarılı oldu şekil şemal için biraz daha çalışmak gerekecek 😂

1i59xfn.jpeg

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Fatih Sarıkaya yazdı:

sen süt içiyorum desene, düz expresso içte görelim, o beğenmediğin Türk kahvesi fincanın yarısı kadar zaten :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sen süt içiyorum desene, düz expresso içte görelim, o beğenmediğin Türk kahvesi fincanın yarısı kadar zaten :)

türk kahvesini basınçla pişirsek nolur acaba

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...