Arif Aykın 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Tchibo gold, lavazza marka olanları tercih edebilirsiniz. Benim aldığım arkadaşım kendisi çiğ alıp kavuruyor o yüzden herzaman taze alıyorum . Kavurduktan sonra hemen kullandırmaz 2 gün sonra kullanmaya başla der. Çekirdek olarak da satış yapıyor istenilen kalınlıkta ne için kullanılacaksa çekerekte satış yapıyor. İsteyen sitesini inceleyebilir sipariş vermek isteyen olursa da oradan da verebilir bana da söyleyebilir. Site paylaşmak yasak mı hatırlamıyorum fakat yasaksa da silinebilir. Fatih Sarıkaya yazdı: Yotubeda videolarda bol köpük vardı. Bende öyle hayal ettim hanıma dedim, bunun yağına ne oldu dedim? Ne yağı dedi? hani köpük felan onlar yok dedim Heralde çekirdeği iyi çekemedik. Gelecek sefere 25 saniye çekelim dedim. Çekerkende kahveyi thermoda ısıtıp öyle çekelim belki farklı birşeyler olur dedim. Yada el değirmenimi alsam bilemedim. Makinalar bu çekme işini hızlı yaptığı için çekirdeğe zararmı veriyor acep? Yada düşük devirdemi çeksem? Yalnız o güzel müthiş köpük olmadı Tansu bey. Bende öyle birşeyler hayal etmiştim. Şimdi aklıma geldi. Aynı kahveyi ofisde makinada kullanıyoruz. Makinadan çıkan kahvede köpüğü oluyor. O zaman öğütmeyle ilgili bir sorun vargibi? Öğütmeyle ilgili sorun olma ihtimali yüksek. Birde her kahve de kavrulma derecesine bağlı olarak aroması rengi köpüğü her şey değişiyor. Sıcak sıcak kavurmayın bence daha lezzetsiz kahve elde edebilirsiniz bence. 2 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Yav başlığı boşuna mı açtık. Evde yapıp gidecen daa Arif Aykın yazdı: Yapılır mı bu. Valla ben evde kahvemi yapıyorum 2-3 pot olarak Kahveyi thermosa koyuyorum sütü de kaynatıp dolduruyorum yolculuk esnasında onu kullanıyorum valla dışarıda çok fena fiyatlar. Evde her türlü ekipman var da çok erken çıktım üşendim yapmaya. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 Arif Aykın yazdı: Tchibo gold, lavazza marka olanları tercih edebilirsiniz. Benim aldığım arkadaşım kendisi çiğ alıp kavuruyor o yüzden herzaman taze alıyorum . Kavurduktan sonra hemen kullandırmaz 2 gün sonra kullanmaya başla der. Çekirdek olarak da satış yapıyor istenilen kalınlıkta ne için kullanılacaksa çekerekte satış yapıyor. İsteyen sitesini inceleyebilir sipariş vermek isteyen olursa da oradan da verebilir bana da söyleyebilir. Site paylaşmak yasak mı hatırlamıyorum fakat yasaksa da silinebilir. Öğütmeyle ilgili sorun olma ihtimali yüksek. Birde her kahve de kavrulma derecesine bağlı olarak aroması rengi köpüğü her şey değişiyor. Sıcak sıcak kavurmayın bence daha lezzetsiz kahve elde edebilirsiniz bence. Hocam çayı çaylıktan toplamaya kadar gider konu bi kahve içeceğim. Çiğ alıp kavurmayla hiç uğraşasım yok valla. Zaten kavururken odanın nemi, sıcaklığı, havanın basıncı, ortamın elektrik yüküne kadar gidebilir konu 😂 100 gram kavrulmuş çekirdeği numara ayarlı makinede çektiriyorum. Kilitli poşette evde 1 haftada bitiriyorum. Makine veya el değirmenleri ne kadar homojen öğütüyor konusu da soru işareti. @Fatih Sarıkaya abi köpük niye olmadı merak ettim açıkçası. Moka pot için filtre ile makine espresso arası bir öğütme öneriyorlar. Ama homojen bir öğütme olmalı diyorlar. Videolardan izlediğimizde köpük bardağa döktükten sonra da kalıyor. Belki öğütme şekli değişirse köpük olabilir 3 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Belki öğütme şekli değişirse köpük olabilir İnternette baktım, bu nasıl öğütülür diyerek. Şöyle birşey çıktı. Türk kahvesine nazaran biraz daha büyük parçalı olması gerekiyormuş. Bende böyle yapmıştım. Türk kahvesininkinden biraz daha irice. Akşam tekrar deniyeyim. Tekrar öğütüp, ilk öğüttüğümle arasındaki farka bakayım. Eski usul elle çekilenler daha iyi gibi. O makinalarda ayar vidası varmış. İstediğin iriliğe göre çekilebiliyormuş. Youtubeda bir japon görmüştüm. Krom bir el değirmeninde çekip mokka potda kahve yapmıştı. İnternetde o makinadan aradım bulamadım. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Elle çekilenlerden hep daha iyi sonuç aldım. Elle farklı numaralarda deneyin ve damak tadınıza göre seçim yapın. 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Bundan kullanıyorum. Başarılı alet. içinde bir ayar vidası var, ona göre kalınlık incelik ayarlanıyor. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Bundan kullanıyorum. Başarılı alet. içinde bir ayar vidası var, ona göre kalınlık incelik ayarlanıyor. Bu nerde satılıyor? Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 https://www.trendyol.com/cooltech/seramik-kahve-degirmeni-ogutucu-ayarlanabilir-paslanmaz-celik-p-90907558?boutiqueId=596712&merchantId=282641 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 Muhittin Kaplan yazdı: https://www.trendyol.com/cooltech/seramik-kahve-degirmeni-ogutucu-ayarlanabilir-paslanmaz-celik-p-90907558?boutiqueId=596712&merchantId=282641 Ayar vidası ile ayarladıktan sonra ne kadar çevirirsen çevir o ayardan ince yapmıyor değil mi? Ya da mekanizma nasıl çalışıyor diye sorayım Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Ayar vidası öğütücünün iki seramik parçası arasındaki boşluğu ayarlıyor. istediğiniz kadar tekrar tekrar öğütün aynı incelikte kalıyor. Basit bir yapısı var aslında. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 (düzenlendi) Muhittin Kaplan yazdı: Ayar vidası öğütücünün iki seramik parçası arasındaki boşluğu ayarlıyor. istediğiniz kadar tekrar tekrar öğütün aynı incelikte kalıyor. Basit bir yapısı var aslında. Eleman aleti sağlam gömmüş modifiye ettiniz mi sizde? 29 Ocak 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Eleman aleti sağlam gömmüş modifiye ettiniz mi sizde? Birşey yapmadım. Aldığım gibi kullanıyorum. 3tık la yeterli kalınlıkta çekip makinaya koyuyorum. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Bu ürünler aynı himalaya tuz öğütücüler ile ayı mantıkta ve aynı ürünler aslında. Sadece şekiller farklı kahve değirmeni bu ürünü çok tavsiye ediyorlar. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 29 Ocak 2022 Yazar Paylaş 29 Ocak 2022 Arif Aykın yazdı: Bu ürünler aynı himalaya tuz öğütücüler ile ayı mantıkta ve aynı ürünler aslında. Sadece şekiller farklı kahve değirmeni bu ürünü çok tavsiye ediyorlar. Bu da ayarlanabiliyor sanırım. Ayar vidası ile sanırım iki yüzey arası mesafe belirleniyor. O yüzden ayarlanandan daha ince granül olmuyor. Yanlış anlamadıysam böyle. Yani bi ayar belirledik. 10dk da çevirsek, 1 saat de çevirsek kahvenin inceliği değişmiyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bu da ayarlanabiliyor sanırım. Ayar vidası ile sanırım iki yüzey arası mesafe belirleniyor. O yüzden ayarlanandan daha ince granül olmuyor. Yanlış anlamadıysam böyle. Yani bi ayar belirledik. 10dk da çevirsek, 1 saat de çevirsek kahvenin inceliği değişmiyor. Aynen öyle kahve çekirdeği tarafında değil öğütülüp ürünün çıktığı yerde benim evdeki tuz öğütücü buda aynı gibi fotoğraflarda o yüzden siz elle müdahale etmedikçe o pozisyon değişmiyor. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Arif Aykın yazdı: Bu ürünler aynı himalaya tuz öğütücüler ile ayı mantıkta ve aynı ürünler aslında. Sadece şekiller farklı kahve değirmeni bu ürünü çok tavsiye ediyorlar. Evet iç yapısı aynı, farksız. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bu da ayarlanabiliyor sanırım. Ayar vidası ile sanırım iki yüzey arası mesafe belirleniyor. O yüzden ayarlanandan daha ince granül olmuyor. Yanlış anlamadıysam böyle. Yani bi ayar belirledik. 10dk da çevirsek, 1 saat de çevirsek kahvenin inceliği değişmiyor. Evet. İsterseniz çektiğinizi tekrar çekin yine birşey değişmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Bir an kendimi kahve değirmenlerinin fiyatına bakarken buldum. Evde french press var, nereden geldiğini hatırlamadığım bir poşet kahve çekirdeği de var öğütüp demlerim dedim. Annem evde eski bir değirmen var onu kullansana dedi. Aradık bulduk lakin pek kullanılacak hali kalmamış. Dedim bi bakayım bunu temizlemenin kolay bir yolu vardır illaki. Sirke, tuz derken değirmenin sarı olan rengi döndü bakıra. İç mekanızmayı da eye ve zımpara ile elimden geldiği kadar temizledim ama istediğim gibi olmadı. Bir yerden tel fırça bulup matkaplar girişmem lazım. Veshasıl bazı başlıkları inceleyip gaza gelmek komple bir öğleden sonraya mal olabiliyor Eski değirmeni kullanır mıyım bilmiyorum ama en azından yüzündeki birikmiş kir pas gitti. Dekoratif olarak koyarım bir köşeye 2 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Arif Aykın yazdı: Bu ürünler aynı himalaya tuz öğütücüler ile ayı mantıkta ve aynı ürünler aslında. Sadece şekiller farklı kahve değirmeni bu ürünü çok tavsiye ediyorlar. Aynı ürünün daha uygun fiyatlı olanı var hocam. Fena gibi durmuyor. Yedek hazne kahve kavanozu olarak kullanılabilir. https://urun.n11.com/kahve-baharat-ogutuculer/kahvedes-weather-forecast-cam-seramik-ogutuculu-kahve-degirmeni-P470942750?magaza=mercanticaret 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Kendi kahvemi yapmak, değişik aromalar denemek hep özendiğim ve denemek istediğim bir konu. Hatta bizim bölümde çoğu Hocamın kahve makinesi var, kahve yapıp içiyorlar. Kapsülle kahve basıyorlar, süt koyuyorlar vb. Ancak midem rahatsız olduğu için kahve içemiyorum pek, ağır geliyor midem ağrıyor. Dolayısıyla bu işe başlayamadan benim için bitmiş oluyor. Ama zevkle okudum yazılanları. 👏 4 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Susturucu olarak kullanılmış bir ögütücü. (Aldığımın hepsini çekeyim dedim, sonradan bir aydınlanma geldi. Zaten amaç çekilmiş vaziyette bekletmemek. İptal ettim.) 1 4 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Kahve değirmeninin kralı Comandante’dir. Fiyatını ne siz sorun ne de ben söyleyeyim 1 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 (düzenlendi) Afiyet Olsun. Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Kahve değirmeninin kralı Comandante’dir. Fiyatını ne siz sorun ne de ben söyleyeyim Ucuzcuyuz biz. 29 Ocak 2022 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 29 Ocak 2022 Paylaş 29 Ocak 2022 Yurdaer Elay yazdı: Aynı ürünün daha uygun fiyatlı olanı var hocam. Fena gibi durmuyor. Yedek hazne kahve kavanozu olarak kullanılabilir. https://urun.n11.com/kahve-baharat-ogutuculer/kahvedes-weather-forecast-cam-seramik-ogutuculu-kahve-degirmeni-P470942750?magaza=mercanticaret Doğrudur daha uygunu var ben direkt örnek için paylaştım linki. Bende bundan almaya niyetliyim. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 30 Ocak 2022 Paylaş 30 Ocak 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Afiyet Olsun. Ucuzcuyuz biz. Bu devirde en mantıklısı 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Ocak 2022 Yazar Paylaş 30 Ocak 2022 Muhittin Kaplan yazdı: Afiyet Olsun. Ucuzcuyuz biz. Espresso üstüne süt mü sadece? Süt köpüğü? Krema? Macchiato mu diyorlar buna 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts