İçeriğe Yönlendir

Kar Çorabı Nasıldır?

Murat Öngür

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

deneyemdim çünkü girdiğim hafif karlı yolda kış lastikleri çalıştı. Ama denesem bile kırmızı ile farkını nasıl anlayacağım :) benim anladım senede 1-2 kez ihtiyaç durumunda olanlar kırmızı alıyor. 5-6 olan gri. Ben fiyat yakın olunca gri almıştım orta hallisi diye

kar lastiği ile kalınan yerden çorapla mı çıkmak hedefleniyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

deneyemdim çünkü girdiğim hafif karlı yolda kış lastikleri çalıştı. Ama denesem bile kırmızı ile farkını nasıl anlayacağım :) benim anladım senede 1-2 kez ihtiyaç durumunda olanlar kırmızı alıyor. 5-6 olan gri. Ben fiyat yakın olunca gri almıştım orta hallisi diye

8silindirde bmw 2 ile test yapıyorlar. Kışlık lastikle çılabildiği rampayı senin gri çorapla çıkamıyor. Anlamadım valla. Parası para değil ama işe yaramayacaksa para vermek istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Kışlık lastikle çılabildiği rampayı senin gri çorapla çıkamıyor.

normal bir sonuç? zincir etkisi mi bekleniyor çoraptan?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

kar lastiği ile kalınan yerden çorapla mı çıkmak hedefleniyor?

Kesinlikle çıkıyor. Kar lastiği de bir yere kadar. Jartijer aman çorap şahane

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Çağlar Bayur yazdı:

normal bir sonuç? zincir etkisi mi bekleniyor çoraptan?

Herkes mükemmelmiş gibi anlatınca merak ediyor insan. Sökmesi takması kolay. Hanım çocuğu okuldan alıp geliyor, okulun oralarda yokuşlu hep. İhtiyaç halinde kullanır diye düşünmüştüm ama o parayı taksiye vermek daha garanti gibi duruyor :biggrin:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Herkes mükemmelmiş gibi anlatınca merak ediyor insan. Sökmesi takması kolay. Hanım çocuğu okuldan alıp geliyor, okulun oralarda yokuşlu hep. İhtiyaç halinde kullanır diye düşünmüştüm ama o parayı taksiye vermek daha garanti gibi duruyor :biggrin:

Aslında çoraplar yaz ve dört mevsim lastikle karda kalanlar için. Kış lastiğiyle yaklaşık aynı performansa sahip. Çorapla 30-40km hızın üstüne çıkışmıyor. Kışlık varsa çoraba gerek yok. Lazım olursa diye bagaja zincir koymak yeterlidir

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aslında çoraplar yaz ve dört mevsim lastikle karda kalanlar için. Kış lastiğiyle yaklaşık aynı performansa sahip. Çorapla 30-40km hızın üstüne çıkışmıyor. Kışlık varsa çoraba gerek yok. Lazım olursa diye bagaja zincir koymak yeterlidir

Bunu izle bi abi. Kışlık kadar performansı yok. Bunu görmeseydim alırdım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Oğuzkan Erışık yazdı:

Bunu izle bi abi. Kışlık kadar performansı yok. Bunu görmeseydim alırdım.

karın sulu, buzlu, kuru olmasına göre de değişebilir. Belki kuru ve 20cm karda iyidir bilemedim. Belki de değildir. Ama yazlıktan ve dört mevsimden iyi. 

kışlık lastik varken kar çorabından ekstra bir şey beklememek lazım. Bi çift zincir olsun yeterli. Aynı yeri kaplıyor bagajda

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Satılık kar çorabı 

Satılık zincir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Satılık kar çorabı 

Satılık zincir. 

Ebat ve fiyat nedir emmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Oğuzkan Erışık yazdı:

Ebat ve fiyat nedir emmi?

IMG_0172.jpeg.cd1e58b041169486358d4b236cc9ad7f.jpeg

IMG_0173.jpeg.4e2bf258d5b90458b2b03cebb0b16124.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Mehmet Ozyurek yazdı:

IMG_0172.jpeg.cd1e58b041169486358d4b236cc9ad7f.jpeg

IMG_0173.jpeg.4e2bf258d5b90458b2b03cebb0b16124.jpeg

Benim 1 beden büyüğüm bunlar. Zincir 9 oluyor bana

8 beden kar zinciri var satılık :biggrin:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Benim 1 beden büyüğüm bunlar. Zincir 9 oluyor bana

8 beden kar zinciri var satılık :biggrin:

seneye de giyersin 1 beden büyül al :crazy:

arabadaki lastik yıpranmış ise bilemem de, lastik kadar çekiş ve fren performansı verebilmesi imknasız , virajda zaten yerinden oynar ona bakmadım bile

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
Çağlar Bayur yazdı:

seneye de giyersin 1 beden büyül al :crazy:

Sen bari yapma abi ya :brr:😀

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sen bari yapma abi ya :brr:😀

burda havalar sıcak yandık ya hu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Oğuzkan Erışık yazdı:

Çok çeker al. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Satılık kar çorabı 

Satılık zincir. 

Satılık SUV? :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

lastik kadar çekiş ve fren performansı verebilmesi imknasız , virajda zaten yerinden oynar ona bakmadım bile

Kullanmadan denemeden emin olma. Benim diyen kış lastiği jartiyer yanında kabak yaz lastiği bu net. Kullanırken de makas at yapıştır viraja dal demiyor. Kış lastiğin ile çıkamadığın inemediğin yerde ki bazen 1000m kafi yaşam ölüm arasında tak güvenle yoluna git diyor. 

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Servet Aydın yazdı:

Kullanmadan denemeden emin olma. Benim diyen kış lastiği jartiyer yanında kabak yaz lastiği bu net. Kullanırken de makas at yapıştır viraja dal demiyor. Kış lastiğin ile çıkamadığın inemediğin yerde ki bazen 1000m kafi yaşam ölüm arasında tak güvenle yoluna git diyor. 

Eskiden ilk çıkan kasa reno symbolümüz varken takviyeli zincir kullanıyorduk. Kar kış kıyamet, piknik, av, balık, her yere gidiyorduk o zincirle. Arabayı satarken arabayla beraber vermiştik. Bir daha o kalitede zincir bulamadık. O zincirin üzerine de bir şey bilmiyorum abi. Böyle tırnaklı dişli acayip bir şeydi. Şimdi zaten kar da yağmıyor. Sanırım 2024 yazında susuzluktan kırılacağız...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

tam giydirildi diyelim, hiç oynama yapmacak üstteki tırtığa 100-200 mt şans veririm , frende onu da vermem , çorabım var kars a giderim diyen olablilir gagıldan gelen

vesile ile şortum olsa balikesir istikamet

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Kar çorabıyla en fazla olduğumuz yerden çıkarıp ana yola atarız kendimizi. Aksa dolanma ihtimali de var. Ayrıca frenlemede sıkıntılı bence

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Murat Sahın yazdı:

Eskiden ilk çıkan kasa reno symbolümüz varken takviyeli zincir kullanıyorduk. Kar kış kıyamet, piknik, av, balık, her yere gidiyorduk o zincirle. Arabayı satarken arabayla beraber vermiştik. Bir daha o kalitede zincir bulamadık. O zincirin üzerine de bir şey bilmiyorum abi. Böyle tırnaklı dişli acayip bir şeydi. Şimdi zaten kar da yağmıyor. Sanırım 2024 yazında susuzluktan kırılacağız...

Serme zincir

Çağlar Bayur yazdı:

tam giydirildi diyelim, hiç oynama yapmacak üstteki tırtığa 100-200 mt şans veririm , frende onu da vermem , çorabım var kars a giderim diyen olablilir gagıldan gelen

vesile ile şortum olsa balikesir istikamet

Kullandın mı?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kar çorabıyla en fazla olduğumuz yerden çıkarıp ana yola atarız kendimizi. Aksa dolanma ihtimali de var. Ayrıca frenlemede sıkıntılı bence

Kullandın mı?

Takmatik veya serme zincir asfalt üzerinde ne kadar güvenli ise bu da o kadar güvenli ki aks vs dolanması halinde kopacak kadar da toleransı var. 

Gerçekten anlamıyorum sizi. Kullanmışım 5 yıl koca minibüste ve kullanıcı olarak bilen biri olarak yazıyorum. Siz varsayım olarak. 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Şunu yapacağım. Ug9 gibi mükemmel kış lastiğim var aracımda. Kar yağınca bir lastiğe çorap diğeri ug ile rampa çıkacağım. Sizde elinizde selpak ağzınızın donmuş suyunu silersiniz

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

arabadaki lastik yıpranmış ise bilemem de, lastik kadar çekiş ve fren performansı verebilmesi imknasız , virajda zaten yerinden oynar ona bakmadım bile

Kış lastiğinin yetersiz kaldığı durumlarda lastiğin üzerine takmak için değil mi zaten bu meret? Tam performans götürmese de hareket ettirir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben qashqai için de bakayım.. :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Koray Demir yazdı:

Kış lastiğinin yetersiz kaldığı durumlarda lastiğin üzerine takmak için değil mi zaten bu meret? Tam performans götürmese de hareket ettirir.

Koray adam anlatmış amatör test

Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben qashqai için de bakayım.. :) 

Arkada olsa iyi olur

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...