İçeriğe Yönlendir

Ukome Okul Servis Ücretlerine Zam

Yılmaz Ertek

Recommended Posts

Hasan Yıldız

Ben 3750 lik kısima takıldım açıkçası. Ocak Ayından Mayıs ayına 5 ay var. Aylık 750 TL fark.Ukome kararı %27 zam. Ana para aylık yani aylık 2.777 den anlaşılmış. 9 ay için 25.000 TL den servis ücreti için anlaşılmış ve yeni talep edilen rakam 28.750 TL.Ben yanlış anlamadım değil mi. 9 ay için 28.750 TL servis ücreti.

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek
Erdem Doğan yazdı:

Hangi eve günlük aylik bakim/masraf yapiliyor? Kac kere kombi, mutfak dolaplari, petekler, parkeler degisiyor? 5 yilda bir masraf anca yapar ev sahibi. Yıl icindeki masraflar alinan kira ile tolere edilebilir, en kötü ihtimal bir kismi kiracidan talep edilebilir.  Ev sahibinin zamlardan etkilenmesi ile, servis firmasinin zamlardan etkilenmesi sizce ayni oranda mi? Servise günlük yakit aliniyor. Belki yilda 4-5 defa bakima giriyor ve en az 1 takim lastik aliyor.

Yazilim icin verdiginiz örnek normal sartlarda gecerli. Tekrar soruyorum, maliyetiniz %50 artsa ayni fiyattan satmaya devam edermisiniz? Ancak su sekilde olur, musteri ile uzun sureli kontrat yapilir, gelecek sene zamli fiyattan ticaret yapilirsa, kabul edilir. Gelecek sene musteri almayacaksa, kim zararina satar :)

Servis firmasi seneye yapilacak olan zamli sözlesmenin parasini pesin alsin, bu sene eski fiyattan zararina is yapar. Cunku seneye alacagi para ile zarari karsilar. Ya sonraki sene musteri olmazsa? Saglik olsun mu diyecek :)

güzel kardeşim, tek taraflı bakıyorsun olaya.

ben banane adam batsın, zarar etsin demiyorum ki.

benden geçen yılın ortalarında bu yılın tüm bedelini peşin aldılar.

evet mazot o zaman 8 liraydı ama dolar da 8 liraydı

mazot bugün 15 lira ise dolar da 15 lira.

yani parayı doğru değerlendirse zaten zararı yoktu adamın, belki de yok.

ukome açıklama yaptı diye extra kazanç peşinde.

bir önceki sene yine 1 yıllık parayı peşin ödememe rağmen online eğitime geçildi diye 1 kez bile servis kullanmadık.

ama para iadesi talep etmedim, bem maaş alıyorum servis şoförleri de mağdur olmasın dedim.

sene sonunda öğrendim ki firma ilk ayda tüm şoförleri işten çıkarmış.

sizde 1 yıllık param var, bu sene için artı bir rakam istememelisiniz dedim, olmaz öyle şey dediler, farkı vermek zorundasınız.

ücret iadesi isteseydiniz biz yatırırdık dediler. pandemi vs dedim, o zaman farkı da ödemiştim.

konu çok başka yerlere gitti, sözleşme de kayıp zaten.

bir gelişme olursa yazarım yine.

yorumlarınız için teşekkürler.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Okul müdürü ile görüşün.  
Size karşı yapılan en azından ayıp olmuş.  
Geçen seneyi bile tam ödemişken. Harbi ayıp, ayrıca çok erken ödemişsiniz.  

Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek
Servet Aydın yazdı:

Benzer olayı çocuklar servis ile okula giderken yaşadım. Yıl ortasında fark istedi.. Sözleşme de yok ilave talebi hakkı. Giderler vs diyor okul müdürü. İşletme şuradan alırım dedi fark vermezsen. Baktım rezillik var, Gebze öyle. Paşa paşa ödedim farkı. Bazen ite dalaşana kadar çalıyı dolaşmak gerekir

Neden yaptım hukuk devleti olmadığı için. Cumhur başı değilim ki atara atar gidere gider yapayım.

benim de sinirlendiğim konu bu zaten , yıllardır mafya gibi çalışıyorlar.

bi laf etsen "işine gelirse, beğenmiyorsan kullanma, istediğin yere şikayet et" gibi tavırlar.

şimdi de hesabına şu kadar borç kaydettik, öde!

mesela 1 aydır servis kullanılmıyor, sınıfta 2 pozitif varsa sınıfı 10 gün karantinaya alıyorlar biliyorsunuz.

peş peşe pozitif öğrenci çıktı sınıfta.

1 aylık bedeli iade mi isteyeyim...

hiç mazot kullanmadın mı diyeyim...

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Okul müdürü ile görüşün.  

Okul idarelerinin bir yaptırımı yok diye biliyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Okul müdürü ile görüşün.  

hep öyle Mehmet bey,

neredeyse 1 yıl önceden, erken kayıt indirimi, ona göre planlama yapıyoruz, geç kalırsanız yer sözü veremeyiz diye diye ödedik hep...

okul yönetimi , orası ayrı işletme , karışamıyoruz diyor maalesef...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sözleşme vardır en azından ve servisçilerin bu hale gelmesine bir şekilde sebepler.

Her yerde bela bu iş.
Nevşehirde de tekelleştiler. Tüm şirketleri kapattılar. Tek firma var. Rekabet yasasının önüne geçmek için de ikinci bir formalite şirket açtılar.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sözleşme vardır en azından ve servisçilerin bu hale gelmesine bir şekilde sebepler.

Okulların yaptığı işler dostlar işde görsün dür. Servis aracında rehber bulunuyor mu?

Fazla öğrenci var mı? Araç değişikligi yapılıyor mu? Zamanında gelip gidiyor mu gibi. İdareler para ücret hususunda topa girmezler zannetmem. (Eğer devlet okulu ise)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çocuğu başka servise verebilecek mi peki. Veremeyecek. Buna muhtemelen okul idaresi başta olmak üzere karşı çıkılacak diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Çocuğu başka servise verebilecek mi peki. Veremeyecek. Buna muhtemelen okul idaresi başta olmak üzere karşı çıkılacak diye düşünüyorum.
İnşallah diyeyim:))

M2010J19SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cavit Çırakoğlu yazdı:

resmen ve teoride ilgileri yok lakin pratikte doğrudan ilgisi var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Yılmaz Ertek yazdı:

güzel kardeşim, tek taraflı bakıyorsun olaya.

ben banane adam batsın, zarar etsin demiyorum ki.

benden geçen yılın ortalarında bu yılın tüm bedelini peşin aldılar.

evet mazot o zaman 8 liraydı ama dolar da 8 liraydı

mazot bugün 15 lira ise dolar da 15 lira.

yani parayı doğru değerlendirse zaten zararı yoktu adamın, belki de yok.

ukome açıklama yaptı diye extra kazanç peşinde.

bir önceki sene yine 1 yıllık parayı peşin ödememe rağmen online eğitime geçildi diye 1 kez bile servis kullanmadık.

ama para iadesi talep etmedim, bem maaş alıyorum servis şoförleri de mağdur olmasın dedim.

sene sonunda öğrendim ki firma ilk ayda tüm şoförleri işten çıkarmış.

sizde 1 yıllık param var, bu sene için artı bir rakam istememelisiniz dedim, olmaz öyle şey dediler, farkı vermek zorundasınız.

ücret iadesi isteseydiniz biz yatırırdık dediler. pandemi vs dedim, o zaman farkı da ödemiştim.

konu çok başka yerlere gitti, sözleşme de kayıp zaten.

bir gelişme olursa yazarım yine.

yorumlarınız için teşekkürler.

Bu kadar problemli bir firmaya neden erkenden ve tamamini pesin ödediniz ki? Gecen yillar problem yasadiginiz icin suan size gore onlar hatali. Ben hep normal sartlardan bahsederek yorum yaptim. Nerden bilelim gecen sene tum seneyi ödeyip servis kullanmadiginizi? Ustelik iade alma sansiniz da varmis. Simdi iade talep edip farki ödemeyin o zaman. Ödesmis olursunuz. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Bu kadar problemli bir firmaya neden erkenden ve tamamini pesin ödediniz ki? G

pro veli olarak: öğretim yılı başladığında firmanın okul içindeki tahsisli odasına gidiyorsun, kapısında sıra bekliyorsun, sıran gelince içerdeki sandalyeye kuzu kuzu çöküp, 5 km menzildeki (ev-okul arası adres) tarifeye 7 km + hostes bedeli ni yıllık peşinen karttan çektiriyorsun.... tercih meselesi tabi veyaçocuu her sabah akşam sen götürüp getiriyorsun, 3. bir şık yok. uzaklarda gibisin :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

pro veli olarak: öğretim yılı başladığında firmanın okul içindeki tahsisli odasına gidiyorsun, kapısında sıra bekliyorsun, sıran gelince içerdeki sandalyeye kuzu kuzu çöküp, 5 km menzildeki (ev-okul arası adres) tarifeye 7 km + hostes bedeli ni yıllık peşinen karttan çektiriyorsun.... tercih meselesi tabi veyaçocuu her sabah akşam sen götürüp getiriyorsun, 3. bir şık yok. uzaklarda gibisin :)

Tamam da bi önceki sene servis kullanilmadigi halde para ödenmis. İade de alinmamis. Online egitimde soforleri isten cikarmislar. Gecen senenin ortasinda ödenmesi erken degil mi?

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

öğretim yılı başladığında firmanın okul içindeki tahsisli odasına gidiyorsun,

Abi devlet okulundan bahsetmiyorsun değil mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

abi sırf bu yüzden servisçiler ile uğraşmamak adına Fatih'i servise vermedim. Annesi alıp bırakıyor manuel araçta dizinden dolayı zorluk çekince gidip otomatik araç aldım. ben ne yapayım 5 litre motorin yakan arabamı satıp 8 litre benzin yakan araba aldım

Cavit Çırakoğlu yazdı:

evet hocam devlet okullarında da bu şekilde okul içinde yer bulmazlarsa okul bahçesinde kendilerine ayrılan yerde işlem yapıyorlar en azından bizim buralarda. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek
Erdem Doğan yazdı:

Bu kadar problemli bir firmaya neden erkenden ve tamamini pesin ödediniz ki? Gecen yillar problem yasadiginiz icin suan size gore onlar hatali. Ben hep normal sartlardan bahsederek yorum yaptim. Nerden bilelim gecen sene tum seneyi ödeyip servis kullanmadiginizi? Ustelik iade alma sansiniz da varmis. Simdi iade talep edip farki ödemeyin o zaman. Ödesmis olursunuz. 

: )

Bu kadar problemli bir firmaya neden erkenden ve tamamini pesin ödediniz ki? 

başka seçenek yok, aylık ödeme kabul etmiyorlar, erken ödemez isen %25-30 pahalı ücret ödersin diyorlar...

Simdi iade talep edip farki ödemeyin o zaman. Ödesmis olursunuz. 

çocuğu kim götürüp kim alacak okuldan ?

cevap beklemiyorum, başka seçenek yok anlamında yazdım.

sevgiler...

Erdem Doğan yazdı:

Tamam da bi önceki sene servis kullanilmadigi halde para ödenmis. İade de alinmamis. Online egitimde soforleri isten cikarmislar. Gecen senenin ortasinda ödenmesi erken degil mi?

iade almadım, yeni yıl için ödeme yaparken bu bedeli düşüp farkı ödedim.

içerde param yok yani.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bizim okuldan da mesaj geldi. 2021 mart ayında okula erken  kayıt yaptırıp servis ücretini de 5000 TL olarak peşin yatırmıştım.

Şimdi bir bildirimle 500 TL daha fark istiyoruz diyorlar.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

önceki yıl şöyle oldu, iiade başvurusu için süre verildi veya sonraki yıla mahsup seçeneği sunuldu.

Cavit Çırakoğlu yazdı:

özel/devlet fark etmiyor tarife ve uygulama ikisinde de aynı, özelde çalışan firmalar biraz daha eli yüzü düzgün , kibarlar, devlette ki firmalar peşin satan tüccar kıvamında daha rahatlar, servis ücretleri aynı, uçuk özel okullarda koltuklarda iphone şarjı felan var onlar extra tarife elden...

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

sırf bu yüzden servisçiler ile uğraşmamak adına Fatih'i servise vermedim.

iyi yapmışsın, ben pro veli olarak 2 defa servisçi otoparkını basmak durumunda kaldım, üst perdeden girmezsen dayak yersin ama ben yaptım sen yapma :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

önceki yıl şöyle oldu, iiade başvurusu için süre verildi veya sonraki yıla mahsup seçeneği sunuldu.

özel/devlet fark etmiyor tarife ve uygulama ikisinde de aynı, özelde çalışan firmalar biraz daha eli yüzü düzgün , kibarlar, devlette ki firmalar peşin satan tüccar kıvamında daha rahatlar, servis ücretleri aynı, uçuk özel okullarda koltuklarda iphone şarjı felan var onlar extra tarife elden...

iyi yapmışsın, ben pro veli olarak 2 defa servisçi otoparkını basmak durumunda kaldım, üst perdeden girmezsen dayak yersin ama ben yaptım sen yapma :)

Adamları dövme diye mi diyorsun yoksa dayak yeme diye mi :biggrin::oghk: 

En güzeli ite dalaşmaktansa çalıyı dolaşmak daha mantıklı geldi 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

yoksa dayak yeme diye mi

servis parkını basacaksan,  vitesi yükseltecen...veya araba al kendin götür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Çağalr neyi kast ediyor bilmiyorum ama, Devlet okulunda da odaları var :)

Bunun için hep idareyle konuş diyorum ben.. 

Okulda servisçiye oda açanın bir bilgisi vardır. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Bizim okul yarı yarıya taşımalı eğitim veren bir okul. Sene başında ihale yapıldı. Şu anda aynı fiyattan götürüyorlar. Ama muhatap devlet olduğu için. Özelde işine gelirse hesabı yapıyorlar. 1 lira bile ek ücret talep etmesi saçma. Erken aldığı parayı değerlendirseydi. Bence zaten değerlendirmiştir. Ya da peşin almasaydı veli değerlendirseydi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizim servis temsilcisi de aradaı, nazik bir biçimde izah etti, yıllık 650 TL ilave çıkmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Yılmaz Ertek

konuyu hortlatmış olacağım ama havada kalmasın konu.

eşimin yoğun baskısı (kızımız kötü etkileniyor, aklı sürekli serviste, ya almazlarsa vs) sonucu farkı ödemeye karar verdim.

parayı gönderdim.

1 ay dolmadan 2.telefon, ukome yine zam yaptı. şu kadar rakam daha ekledik, ödeyin : )

mafya mısınız dedim, dalga mı geçiyorsunuz dedim, ödemeyeceğim dedim, telefonu kapattık.

okulların kapanmasına 2 hafta kala aradılar fikriniz değişti mi dediler, hayır dedim.

akşama kızınızı bırakmayacağız o zaman dediler.

aramızda ticari bir anlaşma var. borcum olduğunu düşünüyorsanız beni mahkemeye verin, icraya verin dedim. ama kızımı okulda bırakamazsınız.

bırakıyoruz, isterseniz siz mahkemeye verin dediler pişkin pişkin...

2 hafta ben götürüp aldım kızımı...

kimi kime şikayet edeceksin....

avukat 1-2 arkadaşım vardı, konuyu açtım. evet bizi de aradılar biz ödedik dediler : )

haklı oldukları için değil, çocuğu almayı bırakırlarsa alacak kimse yok diye...

şikayet etsek de konu çözülmez diye...

selamlar, sevgiler...

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...