İçeriğe Yönlendir

Doğayla Sınavımız.

Metin Mankal

Recommended Posts

Metin Mankal

Başlık biraz eksik ..Aslında bizim sınavımız etkisiz yetkililerle..Şu saat oldu yollarımız hala kapalı.Bir tek belediye aracı göremedik..Ha pardon..Az önce komşuyla arabaların üstünü temizleyelim diye aşağı inmiştik..Kar yarım metre biraz temizledik falan o sırada belediyeden kepçe geldi..Tamam dedik yolları açacak..Yandaki sitenin otoparkını temizledi ve gitti..Evet şaka gibi ama sadece otoparkı temizledi.Orada oturan bir daire başkanı varmış..

IMG_20220119_141747.jpg

Evet..An itibariyle yollarımız böyle..Bu gün hastane randevum vardı gidemedim..Zira otobüste yok ortada..Dün çok romantik bir şekilde başlayan kar bu gün sert yüzünü gösterdi..İnsanlar Nurdağında 20 saat mahsur kalmış..Belediye şaka gibi tweetler atıyor..

ni0gmv8i.jpg

• Beğen 3
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Deveye sormuşlar senin boynun neden eğri? devede demişki........

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Taklacı güvercinler dernegine başkan olmak bile önemli bu devirde... 

Ona göre itibar ve hizmet aliyosun...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Belediyeyi arar telefonda bir güzel kavga eder sitresimi atardım. Hele sabah sabah şeytan gibi oluyorum. Kendim bile kendimi durduramazdım. Hatta hızımı alamaz kaymakamlığı arardım. Yandaki başkanıda bir güzel şikayet ederdim.

Birgün otobanda benzinim bitti. Kara yollarına etmediğimi koymadım. Suçlu kim benim. Benzinimin bittiği yerde karayolları yardım hattı tabelası olmasaydı aramazdım. Tabelayı koyduğuna göre ceremeyide çekecek. Benzinide getiriyorlardı, ah biraz çeneme sahip olaydım. Keskin sirke küpüne zarar. Orantısını birtürlü bulamadım.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bizdeki prosedür şöyle: yollar kar olursa belediye ev giişlerine göre torba ile tuz bırakmakta (henüz gelmedi) site vb. yerlere önceden kayıt yapılınca, kar yağışı oluğ ta istek yapılırsa temizlemeye geliyorlar (tel de arayanın ağırlığına göre süre kısaliyor veya hiç gelmiyorlar :) )

vesile ile her koyun kendi bacağında asılır diye atasözü var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Adıyaman'da acayip kar yağmış, 30 yıldır bu kadar kar hatırlamıyorum ben.

Tabi ki yerel yönetimlerin hazırlıklı olmaları gerekirdi ama herkes afallamış, karla yaşamayı bilmiyor kimse, anayollar kazalardan komple kitlenmiş dün gece. Kış lastiği filan hak getire.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Selim Bilgin yazdı:

anayollar kazalardan komple kitlenmiş

kilit kelime kaza, 2 tır kaydı mı arkadaki 4444 kişi mahsur kalır, dün gece ki gibi... emniyet şeridi de tıkanınca....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Şehir içi de rezalet durumda. Ya kara alışkın değiller ya da ihmal var. Yollar tıkandıktan sonra kar temizleme aracı nereye girecek de açacak. Önemli olan tıkanmasını önlemek. Tabi iki tane yazlık lastikli çıkar yine tıkar, o başka mesele. 

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Bugun kapının önünden ana artere 2 saatde çıkdım lastigin birine zincir takdım yaklasık 50 cm karda yara yara  1 km yol cıkdım en son dönüşde 2 sefer kaldım paspas at vs yap olmadı arabanın altını önünü karını kürüdüm patileyerk e5 cıkdım bu arada silecek bozuldu silecek kafasına göre duruyoonuda yaptıramadık yarım diş kar tiplerini söktürüp 2 tane kar tipi sıfır lastik aldım şimdi patisiz kalkıyo istedgi hyerde duruyo 2200 lira 2 lastik 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Deprem değil ki bu, geleceğini 3 gün önceden net olarak biliyoruz. 

İdareciler biraz gayretli olacak.. 

Şu aracın direksiyonundaki kişi istifa ettirilen belediye başkanı. 

21 ay görev yaptı, 21 ay uyumadı. Canla başla çalıştı.

Şov yapmayı severdi ama ben bunun kadar gayretli bir başkan ne duydum ne gördüm. 

Sürekli halkın içinde, otobüslerde, kahvehanelerde, marketlerde pazarlardaydı.. 

• Beğen 5
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Fatih Sarıkaya yazdı:

Belediyeyi arar telefonda bir güzel kavga eder sitresimi atardım. Hele sabah sabah şeytan gibi oluyorum. Kendim bile kendimi durduramazdım. Hatta hızımı alamaz kaymakamlığı arardım. Yandaki başkanıda bir güzel şikayet ederdim.

Birgün otobanda benzinim bitti. Kara yollarına etmediğimi koymadım. Suçlu kim benim. Benzinimin bittiği yerde karayolları yardım hattı tabelası olmasaydı aramazdım. Tabelayı koyduğuna göre ceremeyide çekecek. Benzinide getiriyorlardı, ah biraz çeneme sahip olaydım. Keskin sirke küpüne zarar. Orantısını birtürlü bulamadım.

karakola kadar eşilk de edebilirler ayarı kaçarsa

Çağlar Bayur yazdı:

kilit kelime kaza, 2 tır kaydı mı arkadaki 4444 kişi mahsur kalır, dün gece ki gibi... emniyet şeridi de tıkanınca....

eskiden sadece bolu dağından istanbula gidilirken kar yağdığı zaman tıları salmazlardı.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Doğan Arşiray yazdı:

karakola kadar eşilk de edebilirler ayarı kaçarsa

Tam kıstırman lazım. O zaman biryere eşlik edemezler.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

Ne güzel ya ; keşke İstanbul a da yağsa arada bir iki atıyor sonra yok 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bölgesel şartlara göre ekipman bulunuyor herhalde.

Geçen sene şehir içinde hiç çalışma yapılmadı mesela bizde. Kendi kendine erimesi beklendi.

Çok mu sorun oldu. Hayır. Sadece park halindeyken yola çıkmakta zorlandık. Bir hafta çektik biraz.

Şimdi o bir hafta sabretmek mi yoksa yılda sadece bir hafta kullanılacak bir ekipmanın alınması mı?

Bilemedim... Tabi bu arada burası büyükşehir değil ve il ilçe arası karayolları çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

21 ay görev yaptı, 21 ay uyumadı. Canla başla çalıştı.

atasözü der ki: sanane.....

diğer yanda iğneyi ele batıralım: biz de fazla alışığız, 88 sene önce kendi garaj çıkışını temizlemeyene ceza yazardı belde, stutgartta....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Çağlar Bayur yazdı:

atasözü der ki: sanane.....

diğer yanda iğneyi ele batıralım: biz de fazla alışığız, 88 sene önce kendi garaj çıkışını temizlemeyene ceza yazardı belde, stutgartta....

Ya Kanada'da yaşıyor olsaydık... 

Her gün 60 santim ve her gün o kapının önü temizlenmek zorunda.. 

Bir de küreğin sapı kırılırsa tamamdır.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Patrona kar fırtınası geleceğini söyledim ve işten erken çıktım, çok zekice :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Burak Kuşçu yazdı:

Patrona kar fırtınası geleceğini söyledim ve işten erken çıktım, çok zekice :D

Patron da foruma üye değildir inşallah.

• Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Murat Öngür
Ersev Kaya yazdı:

:D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

ıyhh yaşayamam öyle yerde

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Ersev Kaya yazdı:

Aslında böyle birşeyim mümkün olmayacağı konusunda ironi yaptım 😀 yanlış anlaşılmış 😀

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

NASA mini buzul çağının gelmekte olduğunu bildirmişti bir süre önce..Gerçek mi oluyor ne ?

Bu arada Nurdağında esaret ikinci gününe girdi..Kurtarılmayı bekleyen 900 kişi varmış hala..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Traktör lastiği yakarım evin önünde.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:
Mehmet Ozyurek yazdı:

Traktör lastiği yakarım evin önünde.

evin girişine beton dökersen yağmur suyunun toprğakarışmasını engelledğin için evde oturma izni verilmeyen kanada da lastik yakmak iyi fikir gibi gelmedi bana ama

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
evin girişine beton dökersen yağmur suyunun toprğakarışmasını engelledğin için evde oturma izni verilmeyen kanada da lastik yakmak iyi fikir gibi gelmedi bana ama
Bu arada su geçirgen beton yapabiliyoruz konu açılmışken Çağlar abi.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...