İçeriğe Yönlendir

Kuga - Şanzıman Sorunu

Yunus Avci

Recommended Posts

Yunus Avci

2018 FORD KUGA Aracımı sıfır aldım. 2 yıldır "Şanzıman sınırlı işlevde el kitabına bakın" hatası veriyor, fakat arıza ekranda kalmıyor, kayıp gidiyor, bu arızayı sağa veya sola dönüşlerde veriyor. Defalarca servise bıraktım bulamadılar daha doğrusu araba serviste arızayı yapmadı. Ama bu sorunu Tr de tek yaşayan ben değilim.  Çok can sıkıcı bir durum. Benim gibi mağdur olana veya önerisi olan var mı?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Yunus Avci

Hayır hocam, kod falan atmıyor. dönüşlerde yüzde bir yapıyor. yaptığı zaman 2 3 defa üst üste yapıyor. Önce ince bir ğıjjjjj sesi sol ön askın ordan, (şanzumandan) sonrasında ekranda "şanzıman sınırlı işlevde el kitapçığına bakın" yazıp ekranda akıp geçiyor.  Düz yol uzun yol şehirler arası kesinlikle yapmıyor.

Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk

bu hatayı verdiğinde cep telefonundan hızlıca resmini çekin,servise gösterin.

bide akünüzü ölçtürün,çift kavramalılar aküden çok elektrik çekiyor

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

bu  sorun benim 2015 model focusumda vardı aynı motor ve şanzıman olduğu için yazıyorum, 1 kere volant 3 kez mekatronik değişti çözülmedi en son otosan şanzımanı komple değiştirdi sorun çözülmüştü, 2 yıla yakın süre uğraştırmıştı beni, geçmiş olsun, aslında işinin ehli bi otomatik şanzımancı çözer bunu, servislerde tamir olmadığı için otosan merkezden onu değiştir bunu değiştir deneme yanılma yoluyla tamir etmeye çalışıyorlar.

Adem Kazıl yazdı:

bu  sorun benim 2015 model focusumda vardı aynı motor ve şanzıman olduğu için yazıyorum, 1 kere volant 3 kez mekatronik değişti çözülmedi en son otosan şanzımanı komple değiştirdi sorun çözülmüştü, 2 yıla yakın süre uğraştırmıştı beni, geçmiş olsun, aslında işinin ehli bi otomatik şanzımancı çözer bunu, servislerde tamir olmadığı için otosan merkezden onu değiştir bunu değiştir deneme yanılma yoluyla tamir etmeye çalışıyorlar.

o sinir ve stresle arabayı sattım, 1,5 yıl manuel kullandım yapamayınca tekrar 2017 otomatik aldım.

Yorum bağlantısı
Yunus Avci
Kutluay Selçuk yazdı:

bu hatayı verdiğinde cep telefonundan hızlıca resmini çekin,servise gösterin.

bide akünüzü ölçtürün,çift kavramalılar aküden çok elektrik çekiyor

Gösterdim, Genel müdürlük mühendislik birimi ile paylaşmışlar ama sonuç yok, Uzun lafın kısası malın arkasında durmuyorlar diye düşünüyorum.

Adem Kazıl yazdı:

o sinir ve stresle arabayı sattım, 1,5 yıl manuel kullandım yapamayınca tekrar 2017 otomatik aldım.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben servise, beni ariyan müşteri hizmetlerine sizleri örnek göstererek, Bu hatayı bir tek benim arabam vermiyor. İnternette buna benzer 100 lerce mağdur var. mutlaka çözümü olmalı. Hatayı göremedik dedi işin içinden çıktılar. Arabayı satmak çözüm değil kul hakkı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yunus Avci yazdı:

Hayır hocam, kod falan atmıyor. dönüşlerde yüzde bir yapıyor. yaptığı zaman 2 3 defa üst üste yapıyor. Önce ince bir ğıjjjjj sesi sol ön askın ordan, (şanzumandan) sonrasında ekranda "şanzıman sınırlı işlevde el kitapçığına bakın" yazıp ekranda akıp geçiyor.  Düz yol uzun yol şehirler arası kesinlikle yapmıyor.

arıza teşhis cihazını kullanmayı bilmeyen personel istihdam ettikçe müşteriye de böyle yazık olur.... kaportacı  da bilir dtc okutup AAA arıza kodu yok bunda demeyi. bir sıkıntı var ki o göstergeye gelmekte. sabır dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

El kitapçığına baktınız mı bununla ilgili ne diyor?

Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Şöyle bi tavsiyede bulunayım sağa ve sola dönüşleri mahalle aralarında biraz daha sert ve frene basarak yaparsanız arıza kodunu alırsınız diye düşünüyorum şanzıman kararsız kalıp saçmalıyor, biraz zorlayın kalıcı hata kodu atacaktır, benim enson pazar günüydü servise yakın bi yerde hata kodu verdi Allah’ın sevdiği kuluymuşuz servisin önünde yol yardım aracını gördüm hemen durup gösterdim bilgisayara taktılar fotoları çektiler tamam abi yarın bırak dediler o süreçten sonra  şanzımanı değiştirdiler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Avci

Genelde o dediğinizi 2 defa yaşadım, ışıklarda ani fren gaz yapınca kararsız kalınca aptallaşıyor,  ama hata vermiyor. Normal dönüşlerde kibar sakin bir giriş yapınca da arıza veriyor. Hiç bir zaman ekrana kalıcı bir hata veya kod atmadı. Dediğinizi mutlaka uygulaya cam. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...