Nihat Palolu 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) Arıza evin tamamını etkiliyorsa ilk bakılacak yer panodaki nötr barası. Sayaçtan önceki yer yani. Sonra sayaç sigorası ve saycın kendisi. Sonrasında evin içindeki sigorta kutusu. Gevşek kalmış ve yanmaya başlamış bir bağlantı var. 6 Ocak 2022 tarihinde Nihat Palolu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Serkan Toker yazdı: Elektrik saatinin altındaki nötr girişine baktınız mı, benim mesaj arada kaynadı mı ? Abi az evvel bidaha baktırdım sağlam dedi oraya Kacirmisim abi yazdigini 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Abi az evvel bidaha baktırdım sağlam dedi oraya Kacirmisim abi yazdiginiKaçak akım rolesi varmı evde Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Merhaba Herkese Malesef evde 2 gündür çözülemeyen bir elektrik arızası mevcut. bütün lambalar disco gibi yanıp sönüyor. prizlerde güç eksik salonun lambasını açıyorum banyo yanıyor çocuk odasının tuşuna basıyorum hol yanıyor kafasına göre bir odanın lambasının tuşu başka odayı açıp kapatıyor işin içinden çıkamaz durumdayız 1 elektrikçi 1 gün uğraştı çözemedi kaçtı 2. si uğraşıyor bugün 3. güne girdik . yok nötr eksik diyor yok faz bilmemne diyor evin içinde heryer sökük dağınık çözülmüş değil durum . çoluk çocuk perişanlık özetle. bu durum neyden olur aklınıza gelen bişe varmı ? aşağıo panoda sorun yok evde sorun deniyor ama net anladıklarınıda sanmıyorum bilen yaşayan yada ataşehir civarında iyi bir elektrikçim var çözebilir diyen varsa yazarsa çok sevinirim lambalar durmadan yanıp sönüyor bazıları yanmıyorken kafasına göre geri yanıyor ev korku filmi gibiAbi notür ise aman dikkat et cok tehlikeli bir sey tum cihazlar aninda gidiyor. Elektrikcilerin en tedirgin olduğu durum. Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 yakın dairelerden herhangi birinden güvenlik kamerası vs tarzı taktıran bi komşu var mı ? duvarı delik trifaze geçen kabloyu koparmışlardı bizim binada geçmiş olsun bu arada kış günü inşallah bir an önce çözülür Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 nötr olması gereken yerde faz var ve farklı faz. (3 fazdan). yavaş yavaş çözer. böge bölge ilerlesin. not: ne zaman oldu niye oldu düşünün. sebebini hatırlayın. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Aynısı başıma geldi. Eve kaçak akım rölesi taktırınca ortaya çıktı. Benden önceki ev sahibi hole taktırdığı lambanın hattını yatak odasının düğmesinden almış. Onu da nötr hattına temas ettirmiş, sürekli sigorta atıyordu. 8 ayrı elektrikçi geldi, sadece sonuncusu buldu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Bizim ülkede iyi elektrik ustası varmı bu saatten sonra tartışmaya açarım ama forumda gerçekten usta olan daha çokmuş onu anladım. tek tek alıntı yapamadım ama çokça sayıda nokta atışı arızayı tespit yapmışsınız valla sağolun ben ısrarla sizlerden okuduklarımla ustalara tekrar tekrar baktırdım aşağı panoya ellerinde uzay mekiği gibi ölçü aletleri ile bakıp burda sorun yok dediler hep evin içini duman ettiler orayı kes buraya ekle dışardan bypaslar yaparak evin içinde sorun arayıp durdular en son kaçtılar tabi yapamayıp bizim b blokta suriyeli bir elektrikçi usta varmış . suriyede elektrik teknisyeniymiş vaktiyle dediğine göre suriyeden 1 kontrol kalemi bide ölçü aleti ile kaçmış gelmiş burda 5 senede ev alacak kadar iş yapmış burda usta yok bilsem erken gelirdim çaresizlikten geldik iş sahibi olduk flan dedi. neyse konuya gelim ulaştık ustaya beni aradı arızayı sordu dedim böyle böyle aşağı elektrik odasına gel o zaman ben oraya iniyorum güvenlikten anahtarı alıp sorun ordadır dedi . ( gelip giden dünya usta baktı sağlam diyince aklımdan dedim buda yapamaz şimdi) adam bi ampülle 1 tane yarım metre kablo çıkardı cebinden biyere değirdi panoda bi baktı flan dedi nötr yok burda tmm belli sorun. panonun altını açtı telefonu uzattı bi resim çekti çıkardı telefonu bizim nötür kablosu yanmış. şalteri kapadı binanın kabloyu kesti biraz aşağı çekip geri bağladı . meğer ilk bağlayan gevşek bağlamış günden güne temassızlık ede ede yanmış en son . sorun bitti bu kadar dedi 1 dk flan sürdü tamamı dedim yukarı nolacak kolay hallederiz dedi çıktık yarım saatte oraları topladı kablolları vs bağladı muntazam düzledi herşeyi kapattı açtı şalteri tertemiz herşey normale dönmüş evde sadece modem bozulmuş bunada şükür ettik 4 usta geldi 3 gün boyunca uğraştı bişeler yaptı herbiri başka şeylerde aradı nötr dediler lakin yerini bulamadılar adam 1 ampül yarım metre kablo ile işi bitirdi dedim helal olsun 4 kişi baktı yapamadı . adam dediki burda projeyi alıp kablo çekmede çok iyiler ama bozuldumu yapabilen yok arıza tamirini bilmiyorlar burda pek ne diyim bilemiyorum . tekrar diyorum nokta atışı çok sayıda tespit yapan oldu valla tebrik ederim benim gönlümde sizde tamir ettiniz 28 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Nihat Palolu yazdı: Geçmiş olsun, kaç para istedi? 250 istedi Sağolun tesekkurler 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Nört gitmiş kesin. Bi kablo bi lamba çözerim bu işi [emoji16]İmkanları kısıtlı meslek sahibi olanlar sektörde daha başarılı olur her zaman. 9 6 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Servet Aydın yazdı: Nört gitmiş kesin. Bi kablo bi lamba çözerim bu işi İmkanları kısıtlı meslek sahibi olanlar sektörde daha başarılı olur her zaman. Aynı şekilde çözdü adam bı kablo bı lamba 🤣 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ali Gök yazdı: adam bi ampülle 1 tane yarım metre kablo çıkardı cebinden budurrrr.. latte ikramlı ofisi olmasa da olur vesile ile sizin sigorta pano kapısı da mı kilitli? Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Bizde de çok iyi elektrikçiler var. Ama onlar bina tesisat tamirat işleri ile uğraşmaz. Fabrikalarda , makine üreticilerinde çalışır plc vs yazılım öğrenir, kart tamiri öğrenir, 3-4 kat daha çok kazanır. Bu işleri yapan adamlar da o paralara ev arızasına gitmez zaten. Bina tesisat tamirat işleri de yeni mezunlara veya çıraklara kalır. Aynen suriyelinin de dediği gibi ilk montajı kurulumu çok hızlı yaparlar, arızada yoklar.Bu sorunlar hep yaşanır. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Şimdi suriyeliler iyi mi kötü mü? Gelsin mi gelmesin mi mekanik servislerde de suriyeli ustalardan bahsederler hep. Doğru gerçek bilmiyorum. İyilermiş diyorlar. bizde usta yok gerçekten. İyisi de çok pahalı. Batı gibi olacağız işte. Ustalık işleri her gün daha pahalı olacak. Çoğumuz elimize pense almak zorunda kalacağız. Ger şeyden biraz bilmek zorunda kalacağız millet olarak 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Şimdi suriyeliler iyi mi kötü mü? Gelsin mi gelmesin mi mekanik servislerde de suriyeli ustalardan bahsederler hep. Doğru gerçek bilmiyorum. İyilermiş diyorlar. bizde usta yok gerçekten. İyisi de çok pahalı. Batı gibi olacağız işte. Ustalık işleri her gün daha pahalı olacak. Çoğumuz elimize pense almak zorunda kalacağız. Ger şeyden biraz bilmek zorunda kalacağız millet olarak Mahrumiyet bölgelerinin ustası her zaman daha yaratıcı olabiliyor, 5-6 sene önce sanayide sudanlı bir ustaya denk gelmiştim, penseye eski kayıştan bir aparat yapmış yağ filitresi sökmekte kullanıyordu. 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2022 Yazar Paylaş 7 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: budurrrr.. latte ikramlı ofisi olmasa da olur vesile ile sizin sigorta pano kapısı da mı kilitli? Sigortaların olduğu bir oda var. kapısı kilitli 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Pano odası kilitli olmaz. Yangın vs nasıl kapanacak şalterler Yorum bağlantısı
Ali Gök 7 Ocak 2022 Yazar Paylaş 7 Ocak 2022 anahtarsız açılmıyor demir kapı yapmışlar sadece anahtar takılıp açılıyor üzerine Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Servet Aydın yazdı: Pano odası kilitli olmaz. Yangın vs nasıl kapanacak şalterler Yangın merdiveni olsa neyse Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Pano odası kilitli olmaz. Yangın vs nasıl kapanacak şalterler bizdeki yandı, ısıdan dolayı duvar devriliyor o zaman kendisi kapanıyor 1 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Ocak 2022 Paylaş 7 Ocak 2022 Otomatik söndürme sistemi demekki. Mutfak söndürme sistemi nasıl 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts