İçeriğe Yönlendir

Evde Çözülemeyen Elektrik Arızası

Ali Gök

Recommended Posts

Ali Gök
(düzenlendi)

Merhaba Herkese

Malesef evde 2 gündür çözülemeyen bir elektrik arızası mevcut. bütün lambalar disco gibi yanıp sönüyor.  prizlerde güç eksik

salonun lambasını açıyorum banyo yanıyor

çocuk odasının tuşuna basıyorum hol yanıyor kafasına göre bir odanın lambasının tuşu başka odayı açıp kapatıyor işin içinden çıkamaz durumdayız

1 elektrikçi 1 gün uğraştı çözemedi kaçtı

2. si uğraşıyor bugün 3. güne girdik . yok nötr eksik diyor yok faz bilmemne diyor evin içinde heryer sökük dağınık çözülmüş değil durum .

çoluk çocuk perişanlık özetle.

bu durum neyden olur aklınıza gelen bişe varmı ?

aşağıo panoda sorun yok evde sorun deniyor ama net anladıklarınıda sanmıyorum

bilen yaşayan yada ataşehir civarında iyi bir elektrikçim var çözebilir diyen varsa yazarsa çok sevinirim

lambalar durmadan yanıp sönüyor bazıları yanmıyorken kafasına göre geri yanıyor ev korku filmi gibi

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Kaçak akım olabilir bina ya fazlar dan biri eksik geliyor olabilir bina ya gelen elektriği de baktirin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)

sorun çözmede değişkenleri sınırlandırmak gerekir. önce eve girişin bağlantılarını kesersin. sonra her bir sügortayı tek tek uzun bir kablo ile avometre yardımı ile ilgili pirizlerden/ ölçersin. bazı hatlarda olmaması gereken sinyal varsa oralarda kısadevre vardır. belki ıslanmıştır biryerler?

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Bide evdeki herşeyi prizden çıkarın sorun gittiyse sırayla takın arıza yapan yeride bulabilirsiniz

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

bildiğimiz ıslanan biyer gözükmüyor

ölçüyor elinde aletle biyerleri ama sonuç alamadı. spot hattına yoğunlaştı ama ordanda bişe çıkaramıoyor gibi

nötr de sorun var olarak düşünüyor. ana şalterden dışardan kablo çekerek direk elektrik vs vererek bypas metodu ile bişeler deniyor ama çözemediler

Uğur Çınar yazdı:

Bide evdeki herşeyi prizden çıkarın sorun gittiyse sırayla takın arıza yapan yeride bulabilirsiniz

valla ilk anda bozulan bozuldu daha neler bozuldu ona geçemedik malesef henüz güç yok

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
ölçüyor elinde aletle biyerleri ama sonuç alamadı. spot hattına yoğunlaştı ama ordanda bişe çıkaramıoyor gibi
nötr de sorun var olarak düşünüyor. ana şalterden dışardan kablo çekerek direk elektrik vs vererek bypas metodu ile bişeler deniyor ama çözemediler
valla ilk anda bozulan bozuldu daha neler bozuldu ona geçemedik malesef henüz güç yok
Bina ya gelen fazı bir kontrol ettirin binada sizin dışında başka birinde varmi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Buzdolabı, çamaşır makinası , fırın , ocak , bulaşık makinası ne varsa fişlerini çekin. Onlardan biri buna sebep olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Uğur Çınar yazdı:
Ali Gök yazdı:

Bina ya gelen fazı bir kontrol ettirin binada sizin dışında başka birinde varmi

malesef sadece bizim dairede sorun

aşağıdan panoyu kontrol ettiler 3 4 kere sorun burda yok diyorlar

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Geçen yaz bana benzer şey oldu, elektrik saatinin nötrü gevşemiş çıktı, saatin mührünü kesip bağlantılara tekrar bak derim. Hatta o dalgalanmada kombi kartı, klima kompresörü ve orjinal samsung şarjım mefta oldu. Ayedaşı sonrasında ararsan tekrar gelip mühürlüyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Ersen Tapan yazdı:

Buzdolabı, çamaşır makinası , fırın , ocak , bulaşık makinası ne varsa fişlerini çekin. Onlardan biri buna sebep olabilir. 

fişe takılı birtek ankastare fırının fişi kaldı. onuda söküp yerinden çıkartacam fişi çekecem bakalım bitek o kaldı. elektrikçi gerek yok ondan değil dedi 2 elektrikçide diyince ellemedim zor diye sökmesi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Ali Gök yazdı:

Malesef evde 2 gündür çözülemeyen bir elektrik arızası mevcut. bütün lambalar disco gibi yanıp sönüyor.  prizlerde güç eksik

şu satırı okudum. nötr gitmiş dedim. 

bina panosundaki ve daire içindeki sigortalarda nötr bağlantısını kontrol edin.

3 faz mı geliyor daire içine?

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Elektrik sayacının nötr girişi yanmış olabilir, kontrol edin en kısa sürede..

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Gök yazdı:

çocuk odasının tuşuna basıyorum hol yanıyor kafasına göre bir odanın lambasının tuşu başka odayı açıp kapatıyor işin içinden çıkamaz durumdayız

Bu işleri değiştirir eğer daire girişi 3 faz ise kesin nötr çöküyor çok büyük ihtimallede gevşek bağlantı yada hasarlı kablo var.Alttaki Baradan başlanıp sayaç kolon sigorta kutusu tümüne bakılmalı ayrıca sigortalardan geçirmeyende olabilir daha doğrusu kesiklik yapan.Çözüm olmazsa tüm linyeleri ayırıp tek tek devreye alın...

Geçmiş Olsun

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Eviniz kaç yıllık? Eskiyse aşınmış kablo bağlantıları sebebiyle olabilir. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Eviniz kaç yıllık? Eskiyse aşınmış kablo bağlantıları sebebiyle olabilir. 

bina 3 yıllık yeni bina

Erdoğan Temur yazdı:

şu satırı okudum. nötr gitmiş dedim. 

bina panosundaki ve daire içindeki sigortalarda nötr bağlantısını kontrol edin.

3 faz mı geliyor daire içine?

3 faz sanırım 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

3 Gündür hayret ile takip ediyorum, elelktrikçiyim diyen gelip çalışıp yapamıyor. Hayret bir şey.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)

Benzer sorun bizde olmuştu. Evin elektrik sistemini düzenleyen akıllı elektrikçi , elektriği sigorta kutusundan dağıtmak yerine mutfaktaki buata çekip, dağıtmış. Evdeki herşey tek buata bağlı olduğundan ve yüksek güç çekilince nötr de ısınma ve yanma olmuş. bağlantılar yenilendi sorun düzeldi ama ilk fırsatta elektrik sisteminin tekrar düzenlenmesi lazım.

Evin sigortası varsa assitan hizmeti alın, masraf etmeyin. En büyük masraf tüm sistemin yenilenmesi olur. Evin boyutuna göre 3-5 bin civarı tutabilir.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Nötr sorunu var gibi görünüyor. Nötr var ise bağlantıları gevşemiş olabilir veya herhangi bir cihaz arızası nedeni ile fazın biri nötre temas ederek nötr üzerinden faz veriyor olabilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Geçmiş olsun valla şaşkınlıkla okudum.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

Ankdastreninde fişi çektim sonuç şuan aynı 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Ali Gök yazdı:

Ankdastreninde fişi çektim sonuç şuan aynı 

Daire içi sigorta kutusunda 3 faz 1 nötr geliyorsa fazları sıra ile iptal edip tek faz tek nötr deneyin. 

Kasap elektrikçiler gelmiş eve sanırım. Semt olarak neredesin ?

3faz nötr yüzünden maceralarım var az çok öğrendik :)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Elektrik saatinin altındaki nötr girişine baktınız mı, benim mesaj arada kaynadı mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Geçmiş olsun vahim bir durum Allah kolaylık versin 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Nötr temazsizligi gibi duruyor, tamamen koparsa birşeyleri yanıda götürür Allah korusun. 3 faz ev için her zaman risk malesef.

https://youtu.be/bzyvdMCIdK8

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur
Ahmet İhsan Akşen yazdı:

tamamen koparsa birşeyleri yanıda götürür

Canlı canlı gitmişini gördüm. en basit örneği adaptörlerin hepsi papatya gidi patlayıp açıldı.

Ben evde trimbox diye alet var onu kullanıyorum. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...