Ali Gök 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) Merhaba Herkese Malesef evde 2 gündür çözülemeyen bir elektrik arızası mevcut. bütün lambalar disco gibi yanıp sönüyor. prizlerde güç eksik salonun lambasını açıyorum banyo yanıyor çocuk odasının tuşuna basıyorum hol yanıyor kafasına göre bir odanın lambasının tuşu başka odayı açıp kapatıyor işin içinden çıkamaz durumdayız 1 elektrikçi 1 gün uğraştı çözemedi kaçtı 2. si uğraşıyor bugün 3. güne girdik . yok nötr eksik diyor yok faz bilmemne diyor evin içinde heryer sökük dağınık çözülmüş değil durum . çoluk çocuk perişanlık özetle. bu durum neyden olur aklınıza gelen bişe varmı ? aşağıo panoda sorun yok evde sorun deniyor ama net anladıklarınıda sanmıyorum bilen yaşayan yada ataşehir civarında iyi bir elektrikçim var çözebilir diyen varsa yazarsa çok sevinirim lambalar durmadan yanıp sönüyor bazıları yanmıyorken kafasına göre geri yanıyor ev korku filmi gibi 6 Ocak 2022 tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Kaçak akım olabilir bina ya fazlar dan biri eksik geliyor olabilir bina ya gelen elektriği de baktirin 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) sorun çözmede değişkenleri sınırlandırmak gerekir. önce eve girişin bağlantılarını kesersin. sonra her bir sügortayı tek tek uzun bir kablo ile avometre yardımı ile ilgili pirizlerden/ ölçersin. bazı hatlarda olmaması gereken sinyal varsa oralarda kısadevre vardır. belki ıslanmıştır biryerler? 6 Ocak 2022 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Bide evdeki herşeyi prizden çıkarın sorun gittiyse sırayla takın arıza yapan yeride bulabilirsiniz 3 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 bildiğimiz ıslanan biyer gözükmüyor ölçüyor elinde aletle biyerleri ama sonuç alamadı. spot hattına yoğunlaştı ama ordanda bişe çıkaramıoyor gibi nötr de sorun var olarak düşünüyor. ana şalterden dışardan kablo çekerek direk elektrik vs vererek bypas metodu ile bişeler deniyor ama çözemediler Uğur Çınar yazdı: Bide evdeki herşeyi prizden çıkarın sorun gittiyse sırayla takın arıza yapan yeride bulabilirsiniz valla ilk anda bozulan bozuldu daha neler bozuldu ona geçemedik malesef henüz güç yok 1 Yorum bağlantısı
Uğur Çınar 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 bildiğimiz ıslanan biyer gözükmüyor ölçüyor elinde aletle biyerleri ama sonuç alamadı. spot hattına yoğunlaştı ama ordanda bişe çıkaramıoyor gibi nötr de sorun var olarak düşünüyor. ana şalterden dışardan kablo çekerek direk elektrik vs vererek bypas metodu ile bişeler deniyor ama çözemediler valla ilk anda bozulan bozuldu daha neler bozuldu ona geçemedik malesef henüz güç yokBina ya gelen fazı bir kontrol ettirin binada sizin dışında başka birinde varmi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Buzdolabı, çamaşır makinası , fırın , ocak , bulaşık makinası ne varsa fişlerini çekin. Onlardan biri buna sebep olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Uğur Çınar yazdı: Ali Gök yazdı: bildiğimiz ıslanan biyer gözükmüyor ölçüyor elinde aletle biyerleri ama sonuç alamadı. spot hattına yoğunlaştı ama ordanda bişe çıkaramıoyor gibi nötr de sorun var olarak düşünüyor. ana şalterden dışardan kablo çekerek direk elektrik vs vererek bypas metodu ile bişeler deniyor ama çözemediler valla ilk anda bozulan bozuldu daha neler bozuldu ona geçemedik malesef henüz güç yok Bina ya gelen fazı bir kontrol ettirin binada sizin dışında başka birinde varmi malesef sadece bizim dairede sorun aşağıdan panoyu kontrol ettiler 3 4 kere sorun burda yok diyorlar Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Geçen yaz bana benzer şey oldu, elektrik saatinin nötrü gevşemiş çıktı, saatin mührünü kesip bağlantılara tekrar bak derim. Hatta o dalgalanmada kombi kartı, klima kompresörü ve orjinal samsung şarjım mefta oldu. Ayedaşı sonrasında ararsan tekrar gelip mühürlüyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Ersen Tapan yazdı: Buzdolabı, çamaşır makinası , fırın , ocak , bulaşık makinası ne varsa fişlerini çekin. Onlardan biri buna sebep olabilir. fişe takılı birtek ankastare fırının fişi kaldı. onuda söküp yerinden çıkartacam fişi çekecem bakalım bitek o kaldı. elektrikçi gerek yok ondan değil dedi 2 elektrikçide diyince ellemedim zor diye sökmesi 2 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ali Gök yazdı: Malesef evde 2 gündür çözülemeyen bir elektrik arızası mevcut. bütün lambalar disco gibi yanıp sönüyor. prizlerde güç eksik şu satırı okudum. nötr gitmiş dedim. bina panosundaki ve daire içindeki sigortalarda nötr bağlantısını kontrol edin. 3 faz mı geliyor daire içine? 3 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Elektrik sayacının nötr girişi yanmış olabilir, kontrol edin en kısa sürede.. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ali Gök yazdı: çocuk odasının tuşuna basıyorum hol yanıyor kafasına göre bir odanın lambasının tuşu başka odayı açıp kapatıyor işin içinden çıkamaz durumdayız Bu işleri değiştirir eğer daire girişi 3 faz ise kesin nötr çöküyor çok büyük ihtimallede gevşek bağlantı yada hasarlı kablo var.Alttaki Baradan başlanıp sayaç kolon sigorta kutusu tümüne bakılmalı ayrıca sigortalardan geçirmeyende olabilir daha doğrusu kesiklik yapan.Çözüm olmazsa tüm linyeleri ayırıp tek tek devreye alın... Geçmiş Olsun Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Eviniz kaç yıllık? Eskiyse aşınmış kablo bağlantıları sebebiyle olabilir. Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 H.Cenk Bayrakçı yazdı: Eviniz kaç yıllık? Eskiyse aşınmış kablo bağlantıları sebebiyle olabilir. bina 3 yıllık yeni bina Erdoğan Temur yazdı: şu satırı okudum. nötr gitmiş dedim. bina panosundaki ve daire içindeki sigortalarda nötr bağlantısını kontrol edin. 3 faz mı geliyor daire içine? 3 faz sanırım Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 3 Gündür hayret ile takip ediyorum, elelktrikçiyim diyen gelip çalışıp yapamıyor. Hayret bir şey. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) Benzer sorun bizde olmuştu. Evin elektrik sistemini düzenleyen akıllı elektrikçi , elektriği sigorta kutusundan dağıtmak yerine mutfaktaki buata çekip, dağıtmış. Evdeki herşey tek buata bağlı olduğundan ve yüksek güç çekilince nötr de ısınma ve yanma olmuş. bağlantılar yenilendi sorun düzeldi ama ilk fırsatta elektrik sisteminin tekrar düzenlenmesi lazım. Evin sigortası varsa assitan hizmeti alın, masraf etmeyin. En büyük masraf tüm sistemin yenilenmesi olur. Evin boyutuna göre 3-5 bin civarı tutabilir. 6 Ocak 2022 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Nötr sorunu var gibi görünüyor. Nötr var ise bağlantıları gevşemiş olabilir veya herhangi bir cihaz arızası nedeni ile fazın biri nötre temas ederek nötr üzerinden faz veriyor olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Ankdastreninde fişi çektim sonuç şuan aynı 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ali Gök yazdı: Ankdastreninde fişi çektim sonuç şuan aynı Daire içi sigorta kutusunda 3 faz 1 nötr geliyorsa fazları sıra ile iptal edip tek faz tek nötr deneyin. Kasap elektrikçiler gelmiş eve sanırım. Semt olarak neredesin ? 3faz nötr yüzünden maceralarım var az çok öğrendik Yorum bağlantısı
Serkan Toker 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Elektrik saatinin altındaki nötr girişine baktınız mı, benim mesaj arada kaynadı mı ? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Geçmiş olsun vahim bir durum Allah kolaylık versin Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Nötr temazsizligi gibi duruyor, tamamen koparsa birşeyleri yanıda götürür Allah korusun. 3 faz ev için her zaman risk malesef. https://youtu.be/bzyvdMCIdK8 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ahmet İhsan Akşen yazdı: tamamen koparsa birşeyleri yanıda götürür Canlı canlı gitmişini gördüm. en basit örneği adaptörlerin hepsi papatya gidi patlayıp açıldı. Ben evde trimbox diye alet var onu kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts