Çağlar Bayur 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 şimdi olsa bunu bir tatile çıkarırılar da kendisinin bile haberi olmaz bizim hiç olmaz 1 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdi olsa bunu bir tatile çıkarırılar da kendisinin bile haberi olmaz bizim hiç olmaz Çok memnunum, bana birşey olmadı, bana hiçbirşey olmadı, ben karıncalarla konuşacağım der tv de. Tijenin programa çıkarırlar devlet tv. Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 İlkay Başaran yazdı: Artık yazar kasalar Cumhurbaşkanının fırlattığı çaylardan daha küçük... Ki zaten videoda ki mesafe kadar bir Cumhurbaşkanına şuan yaklaşabilmenin imkanı yok, baya koruma var çünkü... 2 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdi olsa bunu bir tatile çıkarırılar da kendisinin bile haberi olmaz bizim hiç olmaz İyi ki yazar kasalar küçüldü. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Mahmut Yıldız yazdı: İyi ki yazar kasalar küçüldü. gayet iyi bir gelişme olmuş mantıklı 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Alpaslan Göktaş yazdı: Ev merkezi sistem, kısma şansım yok. Bizim de merkezi sistem 2 aydır "Yönetmelik Gereği 15 Derece Fark Tutarı" diye bir ücret yansıtmaya başladılar. Neymiş siteye gelen toplam fatura daire sayısına bölünüp aylık ortalama tüketilmesi gereken kWh hesaplanıyormuş. Örneğin 400 kWh olsun ortalama sen 350 kWh tüketmişsen bile aradakı 50 kWh tutarı faturaya yansıtılıyormuş. Seve seve alıyorlar yani o parayı senden yaksan da yakmasan da. Böyle saçma bi soygun sistemi görmedim. Metin Akbal yazdı: Tamir tamirat işlerimizi kendimiz göreceğiz, işten anlayacağız artık ben bunu yapamam demeyeceğiz vs vs. 3-4 ay önce sulu elektrik süpürgesi beyaz bayrak çekti. Arkadan duman attı durdurdu kendini. Baktım süpürgeler 1500 Lira olmuş. Alınacak gibi değil. Motoruna kadar söktüm, servisten de 160 TL ye sıfır motor aldım. Baştan sonra tamir edip topladım. Taş gibi oldu. 10 da 1 fiyatına çözmüş oldum. Sonra bir gün bisikletin 2 lastiği de aynı anda patladı. Onu da 2 bisikletçiye sordum bir tanesi biz yama yapmıyoruz direk iç lastiği değiştiriyoruz dedi, diğeri de lastik başı 15 lira dedi. Gittim 10 TL'ye yama kiti aldım içinde 8 adet yama var. Söktüm lastiklerin ikisini de onları da yamalayıp taktım. Bundan sonra böyle ne yapalım Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bir de binancede fincan kulpu tamamlamamış coin almıyorum 😄 Şu coinden bi yüzüm gülmedi. Beklentim yüksekti ama ben kripto piyasasına giriş yaptım BTC düşüşe geçmeye başladı, Hala da kafasını kaldıramadı bekliyorum Mehmet Ozyurek yazdı: İpucu vereyim.. 35 liraya 30 lira dediklerini kullanmayınca 70 liraya 50 lira vermeye başlıyorlar.. Ben sabırla teklifi artırmalarını bekliyorum.. Ben mi yanlış anladım abi 1 kere 70 liraya 50 lira indirim kullanmak yerine 2 defa 35 liraya 30 lira indirimi kullanmak daha avantajlı değil mi? 2 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Şu coinden bi yüzüm gülmedi. Beklentim yüksekti ama ben kripto piyasasına giriş yaptım BTC düşüşe geçmeye başladı, Hala da kafasını Fincan kulp derken şaka yaptım tabi 😄 tradingviewde takip ettiğim güzel yorum yapan birkaç kişi var onlara göre bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Az çok öğrenmeye çalıştığım şeylerle para girmem zaten tam bir kumar olur iniş de var çıkış da var. Az anlayınca az para yatırıp az kazanıyoruz çok anlasak keşke çok kazanırdık. Ama btc düşüşteyken alt coinler etkilense de bu süreçte bazıları iyi kazandırdı bunlara bakabilirsiniz bu ara favorim fantom. Bir de fan coinler çok etkilenmiyor sanki maç futbol vs iyi takip ediyorsanız bakabilirsiniz ben hiç anlamıyorum pek bakmıyorum 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Muhammet Ali Deli yazdı: Çin modeli diyorlar ya o çok eskidendi 15 gün önce iptal edildi artık denmiyor... tekno çağındayız herşey çok hızlı gelişiyor, 1 gecede 130 milyar bile yer değiştirebiliyor, 5 gece önce değiştirdi mesela, noel baba gelmiş sanırım 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: o çok eskidendi 15 gün önce iptal edildi artık denmiyor... tekno çağındayız herşey çok hızlı gelişiyor, 1 gecede 130 milyar bile yer değiştirebiliyor, 5 gece önce değiştirdi mesela, noel baba gelmiş sanırım Hiçbir şey olmasa da bir şeyler olmuştur çağlar abi. 18den dolar bozdurup 10.30 dan alanlar da var mesela, mesela yani... 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Muhammet Ali Deli yazdı: İhracatçı hammaddeyi dışarıdan almak zorunda. Sonra yerli araba üretecek. (Togg mogg değil %100 yerli) Onu satacaksın. Vergiyi de düşük tutup yerli araç satışını teşvik edeceksin. Bakın bir şeylerin farkında değilsiniz. Yok öyle değil bende bir şeylerin farkındayım da, sizin gibi piyasanın içinde değilim diye biraz yüzeysel kalabilir yazdıklarım. Togg meselesine gelince zaten bir üst mesajımda yazdım, herşeyin en büyüğünü en uzununu en avrupanın büyüğünü falan yapmak zorunda değiliz dedim. Biraz ihtiyacımız kadar üretelim biraz kemer sıkalım sonra altını üstünü konuşuruz. Ayranımız yok içmeye ama elektrikli ciple işe başlıyoruz. Maliyet 40 bin yurodan aşağı olmaz diyorlar ama yerli olacak güya hepimiz alıp bineceğiz hayırlısıyla. 3 Yorum bağlantısı
Hamit inan 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Muhammet Ali Deli yazdı: Başa dönersek, güçlü ekonomi tek bir şeyle olur. Üretim. Üreteceğin şeyin hammaddesi ülkende varken sen onu yurtdışına satıyorsan, üretici firma o malı mecburen yurtdışından alır öyle imalat yapar. Böyle olunca da dolar ve Euro bandında fiyatlandırır. Ondan sonra da her şeyin fiyatı dolarla euroyla belirlenir... Nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça... Muhammed dediklerinin hepsi doğruda sen ne zaman yorulacan anlatmaktan diye merak ediyorum Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 5 Ocak 2022 Paylaş 5 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: taze bugün başlatıldı BAB mıdır nedir 30bin usd üstü ihracat yapana Dab işlemi. Eskidende vardı. Gelen dövizin faturasına bakılıp tamamı önce TL’ye sonra tekrar dövize çevriliyordu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Ocak 2022 Yazar Paylaş 5 Ocak 2022 Muhammed ihracat ithalat kısmını yeniden yazabilirsin istersen. Yazdığın şeyler muhtemelen doğru olduğu için ve her doğru her yerde söylenmemesi gerektiği için gizledim. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Fincan kulp derken şaka yaptım tabi 😄 tradingviewde takip ettiğim güzel yorum yapan birkaç kişi var onlara göre bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Az çok öğrenmeye çalıştığım şeylerle para girmem zaten tam bir kumar olur iniş de var çıkış da var. Az anlayınca az para yatırıp az kazanıyoruz çok anlasak keşke çok kazanırdık. Ama btc düşüşteyken alt coinler etkilense de bu süreçte bazıları iyi kazandırdı bunlara bakabilirsiniz bu ara favorim fantom. Bir de fan coinler çok etkilenmiyor sanki maç futbol vs iyi takip ediyorsanız bakabilirsiniz ben hiç anlamıyorum pek bakmıyorum Ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı Az para yatırınca getiri az oluyo o zaman da boşa kürek çekiyormuş gibi. Sonra hayal kurmaya başlarken buluyorum kendimi "şu kadar para yatırmış olsaydım offf şu kadar kar etmiştim" diye İşten güçten çok fırsat olmuyor ama takip ettiğim bir sürü web3.0, metaverse, gem vs coini var. Bu piyasadan kazanmak istiyorsan başka hiç bir iş yapmıyor olmak lazım. Sürekli grafik takip edip analiz yapmak lazım, yatırım yapmayı düşündüğün kripto ile ilgili haberleri sıkı takip edip araştırmak gerekiyor. Ona ayıracak o kadar zaman yok maalesef. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2022 Yazar Paylaş 6 Ocak 2022 Mustafa Çayır yazdı: ısınma işini çözdük Bu da yasakmış.. ormandan izinsiz ağaç toplanamıyormuş.. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Önder Başböyük yazdı: Dışarıda yemek yemek ciddi lüks oldu, mümkün olduğunca dışarıda yemek yememek faydalı olacaktır. 30 liraya dışarıda yiyeceğim yemeği evde 50 liraya mal ettim Mehmet Ozyurek yazdı: Bu da yasakmış.. ormandan izinsiz ağaç toplanamıyormuş.. Çok uzun zamandır yasak. 1 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Çocuğu okuldan almak ile corollayı satıp daha da külüstür bir araba almak arasında kaldım Özel okulun çok büyük faydası olduğuna inanmadığım için arada kaldım, yanlış anlaşılmasın Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) Bu dolar kuru en çok ihracata yaramış görünüyor. 158 tane elektrikli otobas satıldı https://t-times.ro/index.php/categorii/categorie-w/a-fost-livrat-primul-autobuz-karsan-e-ata-de-10-m-in-romania-1 6 Ocak 2022 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ali Darbaz yazdı: Bu dolar kuru en çok ihracata yaramış görünüyor. 158 tane elektrikli otobas satıldı https://t-times.ro/index.php/categorii/categorie-w/a-fost-livrat-primul-autobuz-karsan-e-ata-de-10-m-in-romania-1 otobüsü migrosta raftan alır gibi düşünürsen evet, ama öyle olmuyor bu tip ürünlerin satışı alışı..herhangi bir otomotiv bayisi varsa tanıdık, oradaki pazarlama müdrü bilir mesela 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 (düzenlendi) Fatih Evcin yazdı: 30 liraya dışarıda yiyeceğim yemeği evde 50 liraya mal ettim Çok uzun zamandır yasak. Moka pot aldım. Alım maliyetini saymıyorum. 2 kişilik espresso için 5 liralık kahve kullanıyorum. 100ml süt 1,25 lira. Köpürtücü, doğalgaz ve yıkama temizleme ücreti de olsun 1 lira kişi başı 3,5 liraya kapiçino hazırladım. O kadar güzel olduki. Yoğun kıvamda, enfes kahve aroması, krema süt kıvamı arasında ve köpüklü. Herkese tavsiye ederim 6 Ocak 2022 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Alım maliyetini saymıyorum. bu toyota iç mekan plastiğinde ne kullanıyorsa, buharı sağlığa zararlı Tansu Kalafatoğlu yazdı: Moka pot aldım. vesile ile, çay yerine milli içeceğimiz olan kaveye geri dönsek, lpg ithalatımız %50 falan azalırdı 1 5 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: bu toyota iç mekan plastiğinde ne kullanıyorsa, buharı sağlığa zararlı vesile ile, çay yerine milli içeceğimiz olan kaveye geri dönsek, lpg ithalatımız %50 falan azalırdı Yok yaa, yağın tadına bakmaktan sizin diliniz uyuşmuş. Fularımı taktık, artık bundan sora böle 1 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 6 Ocak 2022 Paylaş 6 Ocak 2022 Ranger i sattım acayip tasarruf ettim, masraflar deli düştü, Termostatlı vanaları söküp, akılsız manuel vana taktım, oturma odası, yatak odası, mutfak dışı tüm petekler ölümüne kapalı, Mazotu TP den % 10-15 civarı ucuz alıyorum. Su için engelli aboneliğim var, % 10 ödüyorum. 2,5 yıldır kıyafet almıyorum, dışarıda yemek olayını epeydir bitirdim. TV paketi, abonelik vs hiçbiri yok. Telefon aboneliğim engelli % 25 ucuz. TL de cebimdeki harçlık dışında para tutmuyorum. Evimle işyerimin arasında araçla gidip geliyordum, Engelli kimliğimle aldığım ücretsiz biniş kartıyla, toplu ulaşıma bedel ödemiyorum. Artık çay, kahve işleri evde. Ekstra gelir getirici, ticari işler yapıp, danışmanlık, denetim işi aldım, devlet teşvik başvuru dosyası hazırlıyorum. İşyerime yakın bir noterle, yeminli tercümanlık sözleşmesi imzalamak üzereyim. Emekli maaşımı yükseltmek için emeklilik öncesi son 5 yıl içinde çalıştığım firmalara, maaş tespit ve eksik SGK primi davası açtım. Emekli maaşım aylık 430 TL yükselecek. Meyve, sebze pazardan, manava gitmiyorum. İhtiyaç dışı tüm alışverişleri bitirdim. Bişeyler alıp satarken, vergi yüküne girecek işleri yapmıyorum. Kullanmadığım tüm eşyaları, sarı site vb yerlerde satacağım. 4+1 evi satıp, 2 adet 2+1 ev almayı, birini kiraya vermeyi planlıyorum. Başarabilirsem, 2-3 katlı her kat 130-150 m2 lik merkeze ve hastanelere yakın bir yer bulabilirsem, her katı 3-4 daireli aparta dönüştürüp, günlük kiralama işi cazip geliyor. İşin özeti, uzun zamandır kişisel oluşabilecek ekonomik riskleri yönetmeye çalışıyorum. 12 Yorum bağlantısı
Recommended Posts