İçeriğe Yönlendir

Gelen Zamlardan Etkilenmeme Yolları

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Erkut Uysal
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben bu konuyu geyik olsun diye açmıştım ya Erkut.  Demek ki insanların geyik yapacak hali kalmamış.  

İzahı olmayan herşeyin mizahı olur derler abi... :)

Ben aslında büyük geyik yaparım bu konuda ama insanlar gerçekten çok zor durumda ve bu durumda olmalarına artık yüreğim dayanmıyor... Bir kesiminde şu yaşananlar zerre umurunda değil bunuda aklım almiyor... 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Murat Sahın yazdı:

Abi sen çok yanlış gelmişsin. Yazarım da hepimizi silivriye atarlar diye tırsıyorum. Çocuklarım çok küçük. Bilahare bir ortam denk gelirse yüz yüze anlatırım adalet sistemimizin geldiği noktayı. 

Tahmin ettiğim, kısmen bildiğim için yazdım aynı noktadayız 🤐

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ben bu konuyu geyik olsun diye açmıştım ya Erkut.  Demek ki insanların geyik yapacak hali kalmamış.  

Senin tuzun kuru galiba, herkesinki ıslandı 🙂

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

227 milyar dolar ihracat yapılmış. Sadece dizi satarak 2 milyar dolar gelir deniliyor. Bu kadar paraya rağmen halen dış cari açık vermişiz. Cari açığa en çok ne sebeb oluyor. 

Elektrik üretimi rekoru kırdık. 1100 tane rüzgar türbini gectiğimiz gün ülke elektriğinin %23 oranında karşılamış. Normal zamanlar %17lerde karşılıyor. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Darbaz yazdı:

227 milyar dolar ihracat yapılmış. Sadece dizi satarak 2 milyar dolar gelir deniliyor. Bu kadar paraya rağmen halen dış cari açık vermişiz. Cari açığa en çok ne sebeb oluyor. 

Elektrik üretimi rekoru kırdık. 1100 tane rüzgar türbini gectiğimiz gün ülke elektriğinin %23 oranında karşılamış. Normal zamanlar %17lerde karşılıyor. 

Havuz problemlerini hatırlarsan bu sorunun da yanıtını bulursun.  Bir havuzu iki çeşme 3 saatte doldursa bile havuzda musluktan büyük delikler olursa o havuz asla dolmaz. Ama doluyor gibi gösterilebilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
Ali Darbaz yazdı:

Aynı yılın ithalat rakamına bakarsanız açığın sebebini daha iyi anlarsınız. İhracatın ithalatı karşılama rakamı yüksek olmasına rağmen, ara malların ithalattaki yüzdesine bakarsanız %70-75 civarında olduğunu görürsünüz. Bu da ihraç ettiğimiz malların hammaddesini dışarıdan getirtiyoruz demektir. Sadece işçilikten kazanarak ne kadar daha bu düzeni sürdürürüz?

Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Cavit Çırakoğlu yazdı:

Mezarlık fiyatları??

Mezarlık ücretsiz en azından Konya'da... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

En az 600 TL benzine para gömüyordum. Artmaya başlayınca servis yolu göründü. 

Firmada işçi memur mesai saatleri farklı olmasa iyiydi.  farklı servisler farklı saatler saçma sapan birşey. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ses çıkaramıyoruz silivri’nin soğuğunu düşününce sesimiz içimize kaçıyor. “Fransa’da aşı zorunlu kılınınca bile herkes sokaklara döküldü,bizim neyimiz eksik?” Yazmış çırak. Kırdım ağzını burnunu kovaladım. 

• Beğen 1
  • Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Hamit inan
Erkut Uysal yazdı:

Merak etme. Donu mendil yapıp geçiniyorum diye öğünenlerde don bile kalmadı :)

Muhammet Ali Deli yazdı:

tütün içemiyorum acayip boğuyor.

Tekel express. Mutlaka dene. Başka birşey içmezsin bir zaman sonra :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

En çok italat yaptığımız kalemler. 

00 Makine ve ulaştırma araçları- Machineries  and transport equipments  63 950 409
01 Başlıca sınıflara ayrılan işlenmiş mallar- Manufactured goods classified chiefly by material  43 042 395
02 Başka yerde belirtilmeyen kimya sanayi ve buna bağlı sanayi ürünleri- Chemicals and related products, n.e.s.  40 078 064
03 SITC'da sınıflandırılmamış eşyalar- Commodities and transactions not classified elsewhere in the SITC  33 979 464
04 Özel işlemler  ve mallar, çeşitlerine göre sınıflandırılmamış mallar- Special transactions and commodities not classified according to kind  28 780 542
05 Akaryakıt hariç yenilmeyen hammadde- Crude materials, inedible, except fuels  21 984 436
06 Demir ve çelik- Iron and steel  15 713 711
07 Mineral yakıtlar, yağlar ve alkali ürünler- Mineral fuels etc  15 451 569
08 Motorlu kara taşıtları- Road vehicles (including air-cushion vehicles)  13 861 996
09 Metal cevheri, döküntüleri, hurdaları- Metalliferous ores and metal scrap  12 914 608
  İlk şekildeki plastikler- Plastics in primary forms  12 790 497
1 Demir ihtiva etmeyen madenler- Non-ferrous metals  11 585 905
11 Elektrik makinaları,cihazları ve aletleri, vbaksam,parçaları- Electrical machineries, apparatus and appliances, n.e.s. and electrical parts thereof  11 183 925
12 Çeşitli mamül eşya- Miscellaneous manufactured articles  11 021 803
  Diğer genel endüstri makina/cihazların aksamları- General industrial machineries and equipments, n.e.s. and machine parts, n.e.s.  10 300 046
2 Canlı hayvanlar ve gıda maddeleri- Food and live animals  9 970 775
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Hamit inan yazdı:

Merak etme. Donu mendil yapıp geçiniyorum diye öğünenlerde don bile kalmadı :)

Ben onlara üzülmüyorum zaten abi, ben o adamın torununa, çocuğuna üzülüyorum... 

Kendime kızıyorum çünkü asıl bu durumları dert etmesi gerekenler dert edinmezken, bizler kendimize dert ediniyoruz... :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Buna gerçekten inanıyor musunuz?

Neye?

Yorum bağlantısı
Hamit inan
Erkut Uysal yazdı:

ben o adamın torununa, çocuğuna üzülüyorum...

Yok ben artık onların çocuğa çoluğa üzülmeyi de kestim. Bizimkilere üzülüyorum :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
Mehmet Göktürk yazdı:

cep telefonlarını ve laptopları sağda solda işyerinde şarj etmek....

Şapka çıkarıyor saygı ile eğiliyorum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Mert Gülkokan yazdı:

Etkili yöntem madde 1

İşe servisle geldim 40 km cepte kaldı

Başka tasarruf yapmanıza gerek yok bu sizi bayağı götürür. :)

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kış uykusuna yatabilsek süper olurdu. 

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Dün akşam oğlumun ateşi çıktığı için özel bir hastaneye gittik.

Taksi 40 lira dönüş 40 lira 32 lira ilaç . 250 TL influenza testi. 15 TL muayene ücreti. (Tamamlacıyı  sğlk sig.) sigorta olmasa 225 lira muayene ücreti olacaktı.

Sabah çorbayı az içmiştim tasarruf olsun diye :D 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Göktürk yazdı:

cep telefonlarını ve laptopları sağda solda işyerinde şarj etmek....

yada grid tie invertörle

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Hamit inan yazdı:

Tekel express.

Çıtçıtlı paketlerde değil mi bu? Ya askerde old holborn yellow içerdim o boğmuyordu öyle pek ithal en kaliteli tütünlerden belki bilirsin başkan, otlakçısı da olmuyordu ona döndümdü askerden dönünce sarmayla filan uğraşacak zaman yok diye bıraktım. 

Bu Express nerede satılıyor bir alıp deneriz yav ne kaybetcez. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Fotosentez daha iyi olur aslında.  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
İlkay Başaran yazdı:

Ayılara kaptırdık o fikri abi ya... Nası kaptırdık hala şaşırıyorum ama... :D

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
Muhammet Ali Deli yazdı:

Bu Express nerede satılıyor bir alıp deneriz yav ne kaybetcez. :)

Tütüncülerde var. Kg fiyatı zamlı hali ile 250 TL. Kendin sararsan paketi 4-5 tl ye geliyor. Arada saramayınca paket alıyorum içemiyorum paketli sigara .Hırıltı zırıltıda yapmıyor :)

İbrahim Arslan yazdı:

Ana konusu araba olan forum 2 ayda ne hale geldi. Ekonomi forumu, donanım haber olduk, zamlardan enflasyondan hayat pahalılığından başka bir şey konuşamaz olduk.

Herkes her yerde bunları konuşuyor. Bizim iş hayatımıza,  aile hayatımıza sarılmamız, sosyalleşmemiz lazım ama öyle bir hale getirildik ki bunlara sıra gelmiyor.

E o zaman nasıl iş hayatında başarılı olacagız,  çocuklarımızla ilgileneceğiz, bu hayatı yaşayacağız. 

Bunların daha beter geri dönüşü olur. Hayat kaçıyor elden.

Önceden ayçiçek yağından dizeli konuşurduk. 
Az kaldı mazotlu yemek tarifi konusuna geçeceğiz :)

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Ersev Kaya yazdı:

Konuyu eşlere anlatmanın bir yolunu bulalım.

Ev yapılırken, kiraya veririz mantığıyla iki daire olarak ayrılmış.

Ben taşınınca aradaki duvarı kırdım ve tek daire oldu. Ama elektrik ve su abonelikleri ayrı.

Kullandığımız mutfak tarafının elektriği 200 geliyorsa, diğer taraf 90 lira geliyor. Ben de kullanmadığımız mutfaktan diğer tarafa uzatma kablosu gönderip, faturaları eşitlemeyi düşünüyordum (150kw/h geçmemek için). Hanıma da durumu anlattım.

Akşam eve gittim ki kek yapmış (Ellerine sağlık, güzel yapar). İyi de daha  dört gün önce yaptın dedim.

Bunu anneme yaptım, yarın misafirleri gelecek dedi.:oghk:

Konuyu eşlere anlatmanın bir yolunu bulan var mı?

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...