Erkut Uysal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben bu konuyu geyik olsun diye açmıştım ya Erkut. Demek ki insanların geyik yapacak hali kalmamış. İzahı olmayan herşeyin mizahı olur derler abi... Ben aslında büyük geyik yaparım bu konuda ama insanlar gerçekten çok zor durumda ve bu durumda olmalarına artık yüreğim dayanmıyor... Bir kesiminde şu yaşananlar zerre umurunda değil bunuda aklım almiyor... Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Murat Sahın yazdı: Abi sen çok yanlış gelmişsin. Yazarım da hepimizi silivriye atarlar diye tırsıyorum. Çocuklarım çok küçük. Bilahare bir ortam denk gelirse yüz yüze anlatırım adalet sistemimizin geldiği noktayı. Tahmin ettiğim, kısmen bildiğim için yazdım aynı noktadayız 🤐 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Ben bu konuyu geyik olsun diye açmıştım ya Erkut. Demek ki insanların geyik yapacak hali kalmamış. Senin tuzun kuru galiba, herkesinki ıslandı 🙂 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 227 milyar dolar ihracat yapılmış. Sadece dizi satarak 2 milyar dolar gelir deniliyor. Bu kadar paraya rağmen halen dış cari açık vermişiz. Cari açığa en çok ne sebeb oluyor. Elektrik üretimi rekoru kırdık. 1100 tane rüzgar türbini gectiğimiz gün ülke elektriğinin %23 oranında karşılamış. Normal zamanlar %17lerde karşılıyor. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Ali Darbaz yazdı: 227 milyar dolar ihracat yapılmış. Sadece dizi satarak 2 milyar dolar gelir deniliyor. Bu kadar paraya rağmen halen dış cari açık vermişiz. Cari açığa en çok ne sebeb oluyor. Elektrik üretimi rekoru kırdık. 1100 tane rüzgar türbini gectiğimiz gün ülke elektriğinin %23 oranında karşılamış. Normal zamanlar %17lerde karşılıyor. Havuz problemlerini hatırlarsan bu sorunun da yanıtını bulursun. Bir havuzu iki çeşme 3 saatte doldursa bile havuzda musluktan büyük delikler olursa o havuz asla dolmaz. Ama doluyor gibi gösterilebilir. 2 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Ali Darbaz yazdı: 227 milyar dolar ihracat yapılmış. Sadece dizi satarak 2 milyar dolar gelir deniliyor. Bu kadar paraya rağmen halen dış cari açık vermişiz. Cari açığa en çok ne sebeb oluyor. Elektrik üretimi rekoru kırdık. 1100 tane rüzgar türbini gectiğimiz gün ülke elektriğinin %23 oranında karşılamış. Normal zamanlar %17lerde karşılıyor. Aynı yılın ithalat rakamına bakarsanız açığın sebebini daha iyi anlarsınız. İhracatın ithalatı karşılama rakamı yüksek olmasına rağmen, ara malların ithalattaki yüzdesine bakarsanız %70-75 civarında olduğunu görürsünüz. Bu da ihraç ettiğimiz malların hammaddesini dışarıdan getirtiyoruz demektir. Sadece işçilikten kazanarak ne kadar daha bu düzeni sürdürürüz? Yorum bağlantısı
Talha Bilgi 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Cavit Çırakoğlu yazdı: Mezarlık fiyatları?? Mezarlık ücretsiz en azından Konya'da... 1 Yorum bağlantısı
Ümit Türk 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 En az 600 TL benzine para gömüyordum. Artmaya başlayınca servis yolu göründü. Firmada işçi memur mesai saatleri farklı olmasa iyiydi. farklı servisler farklı saatler saçma sapan birşey. Yorum bağlantısı
Cem Işık 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Ses çıkaramıyoruz silivri’nin soğuğunu düşününce sesimiz içimize kaçıyor. “Fransa’da aşı zorunlu kılınınca bile herkes sokaklara döküldü,bizim neyimiz eksik?” Yazmış çırak. Kırdım ağzını burnunu kovaladım. 1 8 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Erkut Uysal yazdı: Merak etme. Donu mendil yapıp geçiniyorum diye öğünenlerde don bile kalmadı Muhammet Ali Deli yazdı: tütün içemiyorum acayip boğuyor. Tekel express. Mutlaka dene. Başka birşey içmezsin bir zaman sonra Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 En çok italat yaptığımız kalemler. 00 Makine ve ulaştırma araçları- Machineries and transport equipments 63 950 409 01 Başlıca sınıflara ayrılan işlenmiş mallar- Manufactured goods classified chiefly by material 43 042 395 02 Başka yerde belirtilmeyen kimya sanayi ve buna bağlı sanayi ürünleri- Chemicals and related products, n.e.s. 40 078 064 03 SITC'da sınıflandırılmamış eşyalar- Commodities and transactions not classified elsewhere in the SITC 33 979 464 04 Özel işlemler ve mallar, çeşitlerine göre sınıflandırılmamış mallar- Special transactions and commodities not classified according to kind 28 780 542 05 Akaryakıt hariç yenilmeyen hammadde- Crude materials, inedible, except fuels 21 984 436 06 Demir ve çelik- Iron and steel 15 713 711 07 Mineral yakıtlar, yağlar ve alkali ürünler- Mineral fuels etc 15 451 569 08 Motorlu kara taşıtları- Road vehicles (including air-cushion vehicles) 13 861 996 09 Metal cevheri, döküntüleri, hurdaları- Metalliferous ores and metal scrap 12 914 608 İlk şekildeki plastikler- Plastics in primary forms 12 790 497 1 Demir ihtiva etmeyen madenler- Non-ferrous metals 11 585 905 11 Elektrik makinaları,cihazları ve aletleri, vbaksam,parçaları- Electrical machineries, apparatus and appliances, n.e.s. and electrical parts thereof 11 183 925 12 Çeşitli mamül eşya- Miscellaneous manufactured articles 11 021 803 Diğer genel endüstri makina/cihazların aksamları- General industrial machineries and equipments, n.e.s. and machine parts, n.e.s. 10 300 046 2 Canlı hayvanlar ve gıda maddeleri- Food and live animals 9 970 775 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Hamit inan yazdı: Merak etme. Donu mendil yapıp geçiniyorum diye öğünenlerde don bile kalmadı Ben onlara üzülmüyorum zaten abi, ben o adamın torununa, çocuğuna üzülüyorum... Kendime kızıyorum çünkü asıl bu durumları dert etmesi gerekenler dert edinmezken, bizler kendimize dert ediniyoruz... 2 Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buna gerçekten inanıyor musunuz? Neye? Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Erkut Uysal yazdı: ben o adamın torununa, çocuğuna üzülüyorum... Yok ben artık onların çocuğa çoluğa üzülmeyi de kestim. Bizimkilere üzülüyorum Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Mehmet Göktürk yazdı: cep telefonlarını ve laptopları sağda solda işyerinde şarj etmek.... Şapka çıkarıyor saygı ile eğiliyorum. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Mert Gülkokan yazdı: Etkili yöntem madde 1 İşe servisle geldim 40 km cepte kaldı Başka tasarruf yapmanıza gerek yok bu sizi bayağı götürür. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Kış uykusuna yatabilsek süper olurdu. 1 7 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Dün akşam oğlumun ateşi çıktığı için özel bir hastaneye gittik. Taksi 40 lira dönüş 40 lira 32 lira ilaç . 250 TL influenza testi. 15 TL muayene ücreti. (Tamamlacıyı sğlk sig.) sigorta olmasa 225 lira muayene ücreti olacaktı. Sabah çorbayı az içmiştim tasarruf olsun diye 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Mehmet Göktürk yazdı: cep telefonlarını ve laptopları sağda solda işyerinde şarj etmek.... yada grid tie invertörle Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Hamit inan yazdı: Tekel express. Çıtçıtlı paketlerde değil mi bu? Ya askerde old holborn yellow içerdim o boğmuyordu öyle pek ithal en kaliteli tütünlerden belki bilirsin başkan, otlakçısı da olmuyordu ona döndümdü askerden dönünce sarmayla filan uğraşacak zaman yok diye bıraktım. Bu Express nerede satılıyor bir alıp deneriz yav ne kaybetcez. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 İlkay Başaran yazdı: Kış uykusuna yatabilsek süper olurdu. Fotosentez daha iyi olur aslında. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 İlkay Başaran yazdı: Kış uykusuna yatabilsek süper olurdu. Ayılara kaptırdık o fikri abi ya... Nası kaptırdık hala şaşırıyorum ama... 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 @Hüseyin Sönmez çözümün bu yoldan geçtiğine Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 (düzenlendi) Muhammet Ali Deli yazdı: Bu Express nerede satılıyor bir alıp deneriz yav ne kaybetcez. Tütüncülerde var. Kg fiyatı zamlı hali ile 250 TL. Kendin sararsan paketi 4-5 tl ye geliyor. Arada saramayınca paket alıyorum içemiyorum paketli sigara .Hırıltı zırıltıda yapmıyor İbrahim Arslan yazdı: Ana konusu araba olan forum 2 ayda ne hale geldi. Ekonomi forumu, donanım haber olduk, zamlardan enflasyondan hayat pahalılığından başka bir şey konuşamaz olduk. Herkes her yerde bunları konuşuyor. Bizim iş hayatımıza, aile hayatımıza sarılmamız, sosyalleşmemiz lazım ama öyle bir hale getirildik ki bunlara sıra gelmiyor. E o zaman nasıl iş hayatında başarılı olacagız, çocuklarımızla ilgileneceğiz, bu hayatı yaşayacağız. Bunların daha beter geri dönüşü olur. Hayat kaçıyor elden. Önceden ayçiçek yağından dizeli konuşurduk. Az kaldı mazotlu yemek tarifi konusuna geçeceğiz 4 Ocak 2022 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 4 Ocak 2022 Paylaş 4 Ocak 2022 Ersev Kaya yazdı: Konuyu eşlere anlatmanın bir yolunu bulalım. Ev yapılırken, kiraya veririz mantığıyla iki daire olarak ayrılmış. Ben taşınınca aradaki duvarı kırdım ve tek daire oldu. Ama elektrik ve su abonelikleri ayrı. Kullandığımız mutfak tarafının elektriği 200 geliyorsa, diğer taraf 90 lira geliyor. Ben de kullanmadığımız mutfaktan diğer tarafa uzatma kablosu gönderip, faturaları eşitlemeyi düşünüyordum (150kw/h geçmemek için). Hanıma da durumu anlattım. Akşam eve gittim ki kek yapmış (Ellerine sağlık, güzel yapar). İyi de daha dört gün önce yaptın dedim. Bunu anneme yaptım, yarın misafirleri gelecek dedi. Konuyu eşlere anlatmanın bir yolunu bulan var mı? 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts