Muhammet Ali Deli 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Tek kelime kısa ve öz: Sorgulamak, Kendimiz yaşantımızdan vazgeçeceğimize bizim paramızla bir oturuşta 100.000 liralık yemek yiyenleri sorgulamak, ... Neyse burada keseyim. (10 tane daha yazdım da sildim. Gider ekşide saydırırım birazdan...burda sıkıntıya girmesin kimse) Kıssadan hisse '' Ağaya sormuşlar, 'Senin ağalığın ne zaman bitecek?' diye Ağa cevap vermiş: 'Sizin eşekliğiniz ne zaman biterse...' --- Sanıyor musunuz ki bu kadarla kalacak? Geçen yıl ocak ayının fiyatlarıyla yapın bu ocağın karşılaştırmasını, geçtiğimiz aralık ya da kasım ile değil. Her şeyde %100-%150 den fazla zam göreceksiniz. Ksımla karşılaştırınca %50 filan görülüyor artışlar. 2022 sonuna kadar neler olacağını hesap edin ondan sonra. --- Kendi tasarruflarıma gelirsem, Çocuk masrafı stabil. Ona bir şey yapamam. Sigarayı bırakamam 20 lira veriyorum şu an 30 da olsa içerim, tütün içemiyorum acayip boğuyor. Alkolümü son birkaç aydır kendim yapmaya başladım. (Evet kimyager de olduk) Arkadaşımın biri yardım etti Onurcum selamlar kardeşim.. Çatıdaki boş odaya tüm sistemi kurdum, böööyle damıtıyorum, kendime kadar yapıyorum 40-50 liralık rakıdaki viskideki 150-200 lira vergiden kurtuldum böylece, meşe fıçım bile var En çok parayı buna harcıyormuşum bu sisteme dönünce para harcayacak yer bulamamaya başladım. Elime ekstradan 2000 liradan fazla para kaldı bu ay.. Dışarı içmelerini de iptal ettik onun da etkisi var tabi her hafta olmadı 2 haftada bir hanımlardan kaçıp birimizin evde toplanıp takılıyoruz. Corona açısından da iyi oldu. Boş odalarda kombi zaten hiç yanmıyordu. Banyolar ve kullandığımız 3 oda açık. Derecesi sabit çalışıyor. Karı koca çalıştığımız için ekstrem bir ev masrafı olmuyor. Elektriğe yapıcak bir şey yok. Madencilik nedeniyle 2 sistem açık. Ama getirisi götürüsünden oldukça fazla, dolar da yükselince getiri daha da yükseliyor zaten. Benim araç şirket aracı arabayla ilgili masrafım yok. Hanıma da şirket otomatik bi clio alacak bi tık düşmüş fiyatları da sanırım, focusu satıp tamamen araba masrafından da yırtacağım, ilanı buraya da atarım. Çok şükür kenara para koyabiliyorum altındı dövizdi ama yıl sonundan şüpheliyim yine de.. Mesela ev almaya cesaret edemiyorum şu piyasada, bu kötü bir şey.. --- Hiç etkilenmeyecek bir yol biliyorum ama, tabi fırsatı olana. Yurtdışında herhangi bir yere göç etmek. Bundan daha zor olamaz yaşam şartları. Şahsen ilk fırsatı kolluyorum. Yurtdışı ofis düşüncemizi iyice olgunlaştırıyorum. En kötü ihtimal ispanya, ukrayna veya romanya filan olacak ofis açınca bu kardeşiniz kaçar. Tabi en iyi ihtimalde 6 ay - 1 sene var önümüzde açtık gittik diyene kadar. Corona bırakmıyor beni omikronuydu oyuydu buyuydu gidip gelemiyorum kimi açılıyor kimi kapanıyor şu an en büyük sıkıntı bu kendi adıma. Yine de nasip diyelim be. Belki hiçbir şey olmasa da bir şeyler olur ülke şu sıkıntılardan kurtulur. Umut gönlümüzün ekmeği.. 3 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Metin Mankal yazdı: Polisin yarısı Kardeşim de polis başkan inan 1000 dolar bile etmiyor maaş. He yine genele göre sağlam zam yapmışlar. Kendi de diyor ama 2018deki maaşı ve alım gücüne göre en az %30 daha yapılmalıydı diyor. İktisat mezunu ya hemen hesaplamış O değil de beni en çok şaşırtan vaizin 6250 alıyor oluşu oldu 😕 kimsenin kazancında gözümüz yokta ne biliyim garip geldi.. Sermayenin kazancı dışında en çok Kolluk kuvvetleri ve Din görevlilerinin maaşının arttığı ülke sana neyi gösterir hocam? Yorumu sana bırakıyorum.. İyi akşamlar.. Yorum bağlantısı
Metin Mankal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Muhammet Ali Deli yazdı: Kolluk kuvvetleri ve Din görevlilerinin maaşının arttığı ülke sana neyi gösterir hocam? Otorite kurma ve manüpile etme gücü diyeyim.Fazla da demeyim..Emminin çok başı ağrıyo sonra.. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Neler yapabiliriz ? Nelerden kısabiliriz ? Görelim fikirleri. ? Benim de fikirlerim var derleyip yazacağım.. Bence soru yanlış, doğrusu: Nasıl tepkimizi koyarız ? Nasıl dediğimizi yaptırırız ? tabii bunu soramıyoruz çünki baş suçlu biziz ve bu kafada olduğumuz sürecede, Neden diyeceğimize Nasıl diye çok sorarıız... 3 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: Nasıl dediğimizi yaptırırız ? şimdi telefon soran amca düşünsün, enkazı kadlırmasını izleyelim sanane yahu Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Neler yapabiliriz ? Nelerden kısabiliriz ? Görelim fikirleri. ? Benim de fikirlerim var derleyip yazacağım.. Geçen 1 milyoncudan 10 liraya alınca bıraktım düşünmeyi 4 5 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: şimdi telefon soran amca düşünsün, enkazı kadlırmasını izleyelim sanane yahu he valla, kaşıntı işte neyse emminin soru doğrudur, hatalı olan benim 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Yazıp yazıp sildim. Emminin başı ağrımasın. Şu kadarını söyleyim, hayatımda hep çalıştım, 6 ay önce iş hayatımın en büyük zammını aldım. 6 ayda maaşım cacık oldu. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: Bence soru yanlış, doğrusu: Nasıl tepkimizi koyarız ? Nasıl dediğimizi yaptırırız ? tabii bunu soramıyoruz çünki baş suçlu biziz ve bu kafada olduğumuz sürecede, Neden diyeceğimize Nasıl diye çok sorarıız... " 1 hafta büyük marketlerden alış veriş yapmasak tepki göstersek, bakın görün fiyatları nasıl düşürüyolar" diyen dayılar gibi bi çözüm üretecek halimiz yok Ali abi... Şu yaşadığımız hayatı Hollanda da bi ineğe yaşat 2. Gün süt vermez... Biz bide üzerine hala cebindeki telefonu lüks gören zihniyetle mücadele ediyoruz... Bizim komple zihniyeti değiştirmemiz lazım gerçekten... iktidarından, muhalefetine kadar tamamen değişmesi lazım... Atatürk'ün kurduğu parti diye o partiye hiç oy verilir mi ? Yada bir parti lideri sadece namaz kılıyo diye o partiye oy atılır mı ? Bu kadar mı yani siyasi görüş, bumudur yani... Hani bi düşünmek, bi yorum katmaya hiç mi gerek yok yani... Bu kafaların komple değişmesi lazım... Ben kaç aydır eşimle, arkadaşlarımla, mükelleflerimle ekonomi konuşmaktan, zam tartişması yapmaktan gerçekten bıktım usandım, nereye gitsem başka hiç bir muhabbet olmuyor sadece ekonomi... Ya ben spor konusmak istiyorum, arkadaşlarımla toplaninca gülmek makara yapmak istiyorum, eşimle çocuğumla gezmek dolaşmak istiyorum bunlar insani ihtiyaçlar, lüks değil, abartı değil... Yıllardır televizyonda ne iş yaptığını, ne yeteneğinin olduğunu anlayamadığımız ama yetenek programlarında insanların ne gibi yeteneklerinin olduğunu değerlendirebilen bir hanım efendi çıkıp " çok zor durumda kalırsak simit yeriz " diye ahkam kesebiliyor ( bu arada simit 3.5 TL haberi yok ) insanlara akıl verebiliyor bide bu haber niteliği taşıyor bazi gruplar tarafından halay çekerek kutlanıyor ama bir uzman ekonomist çıkıp " hayır bu yanlış " diyince suç oluyor... Hangi soru, hangi cevap bizi doğruya sevk eder bilmiyorum ama toplum olarak çok büyük bir çöküntüdeyiz ve bedelini çok ağir ödeyeceğiz, çocuklarımız, torunlarımız bizden hesap sorucak bundan çok eminim... 8 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mert Gülkokan yazdı: Taksitleri bitirmem lazım diyordum mtv yi 2 ye böldüm az önce 250 x2 Ben bunu unutmuştum Yorum bağlantısı
Metin Mankal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Ali Cihangiroğlu yazdı: Nasıl tepkimizi koyarız ? Nasıl dediğimizi yaptırırız Yaşadığım şehir için söylüyorum...Olamaz ama yanıma da bir kaç kişi buldum ve protetso edeceğim zamları..Yok olmuyor işte..Geziden sonra o ortamda hazırlandı.Hani hep dediler ya evde bekleyen yüzde elli var..O yüzde elli hala hınçla senin benim sokağa çıkmamı bekliyor..Belki alt komşum belki iş arkadaşım.. Sonrasımı ? Olağanüstü hal..Seçimi rüyanda görürsün.. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Termosifonu güngüz kapatıp duşa girmeden 30 dk önce açsak şehir içine girmiş gibi mi oluruz yani daha mı çok yakar? Atıyorum sürekli 40 ta tutacağına gündüz kapatayım akşam gelince açayım diyorum? Bu konuda sayısız denemeler yaptım. En ekonomik ayar 60c de sürekli açık bırakmak oluyor. Mantığı da duş esnasında içine ne kadar az soğuk du girerse o kadar az çalışıyor. Suyu sürekli aynı sıcaklıkta tutmak için fazla enerji harcamıyor. Genel konu üzerine yorumum ise; En çok merak etmemiz gereken konu şu ki o gece döviz nasıl düştü. Sadece açıklama yaparak bu olabilseydi neden bugüne bıraktılar güldürmesinler adamı. O gece nereden yada neyin karşılığı para bulundu da milyarlarca dolar para sürüldü piyasaya. Birkaç yıla öğreniriz sanırım. Peki bundan sonra ne olacak. Taşıma su ile ekonomi döner mi? 3 Ocak 2022 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Mankal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Erkut Uysal yazdı: çok zor durumda kalırsak simit yeriz Yeriz demiyor..Yesinler diyor..Dobra insan..Terkedecekmiş bu ülkeyi..Tez zamanda inşallah.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2022 Yazar Paylaş 3 Ocak 2022 Erkut Uysal yazdı: " 1 hafta büyük marketlerden alış veriş yapmasak tepki göstersek, bakın görün fiyatları nasıl düşürüyolar" diyen dayılar gibi bi çözüm üretecek halimiz yok Ali abi... Şu yaşadığımız hayatı Hollanda da bi ineğe yaşat 2. Gün süt vermez... Biz bide üzerine hala cebindeki telefonu lüks gören zihniyetle mücadele ediyoruz... Bizim komple zihniyeti değiştirmemiz lazım gerçekten... iktidarından, muhalefetine kadar tamamen değişmesi lazım... Atatürk'ün kurduğu parti diye o partiye hiç oy verilir mi ? Yada bir parti lideri sadece namaz kılıyo diye o partiye oy atılır mı ? Bu kadar mı yani siyasi görüş, bumudur yani... Hani bi düşünmek, bi yorum katmaya hiç mi gerek yok yani... Bu kafaların komple değişmesi lazım... Ben kaç aydır eşimle, arkadaşlarımla, mükelleflerimle ekonomi konuşmaktan, zam tartişması yapmaktan gerçekten bıktım usandım, nereye gitsem başka hiç bir muhabbet olmuyor sadece ekonomi... Ya ben spor konusmak istiyorum, arkadaşlarımla toplaninca gülmek makara yapmak istiyorum, eşimle çocuğumla gezmek dolaşmak istiyorum bunlar insani ihtiyaçlar, lüks değil, abartı değil... Yıllardır televizyonda ne iş yaptığını, ne yeteneğinin olduğunu anlayamadığımız ama yetenek programlarında insanların ne gibi yeteneklerinin olduğunu değerlendirebilen bir hanım efendi çıkıp " çok zor durumda kalırsak simit yeriz " diye ahkam kesebiliyor ( bu arada simit 3.5 TL haberi yok ) insanlara akıl verebiliyor bide bu haber niteliği taşıyor bazi gruplar tarafından halay çekerek kutlanıyor ama bir uzman ekonomist çıkıp " hayır bu yanlış " diyince suç oluyor... Hangi soru, hangi cevap bizi doğruya sevk eder bilmiyorum ama toplum olarak çok büyük bir çöküntüdeyiz ve bedelini çok ağir ödeyeceğiz, çocuklarımız, torunlarımız bizden hesap sorucak bundan çok eminim... Ben bu konuyu geyik olsun diye açmıştım ya Erkut. Demek ki insanların geyik yapacak hali kalmamış. Erhan Doruk yazdı: Bu konuda sayısız denemeler yaptım. En ekonomik ayar 60c de sürekli açık bırakmak oluyor. Mantığı da duş esnasında içine ne kadar az soğuk du girerse o kadar az çalışıyor. Suyu sürekli aynı sıcaklıkta tutmak için fazla enerji harcamıyor. Genel konu üzerine yorumum ise; En çok merak etmemiz gereken konu şu ki o gece döviz nasıl düştü. Sadece açıklama yaparak bu olabilseydi neden bugüne bıraktılar güldürmesinler adamı. O gece nereden yada neyin karşılığı para bulundu da milyarlarca dolar para sürüldü piyasaya. Birkaç yıla öğreniriz sanırım. Peki bundan sonra ne olacak. Taşıma su ile ekonomi döner mi? Benim asıl merak ettiğim ise, neden yükseltildiği. Bunun da sebebini resmi olarak öğreniriz inşallah. Bilenler yazMAsın lütfen. 2 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Prizde şarj aleti vs bırakmamak. TV vs gibi cihazları kullanmadığımız zaman prizde bırakmamak. Benim asıl merak ettiğim ise, neden yükseltildiği. Bunun da sebebini resmi olarak öğreniriz inşallah. Bilenler yazmasın lütfen. Senin derlemeyi bekliyoruz emmi [emoji4] Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Erkut Uysal yazdı: Şu yaşadığımız hayatı Hollanda da bi ineğe yaşat 2. Gün süt vermez.. kave içerken bu forum ookunmaz yahu Erkut Uysal yazdı: bedelini çok ağir ödeyeceğiz, çocuklarımız, torunlarımız bizden hesap sorucak bundan çok eminim... ben bunun için arşive bazı tv de konuşulan kayıtları alıyorum, anlatabilmek adına, koskoca merkel bile bu yaşında şu senede (hintli marsa gitmiş) emekli olurken ne demişti? biz o hatayı bir daha yapmayız.... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Ocak 2022 Yazar Paylaş 3 Ocak 2022 Çağlar Bayur yazdı: kave içerken bu forum ookunmaz yahu Ooo zengin. Kahvenin kilosu 200 lira Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Benim asıl merak ettiğim ise, neden yükseltildiği. Bunun da sebebini resmi olarak öğreniriz inşallah. Bilenler yazmasın lütfen. Tahrik etme yazarım bak emmi. Sonra ağır tahrik altında yazdım der bir de kravat takar indirim alırım cezaya. Zaten bir tek cezalarda indirim oluyor... 1 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Erhan Doruk yazdı: En çok merak etmemiz gereken konu şu ki o gece döviz nasıl düştü. Sadece açıklama yaparak bu olabilseydi neden bugüne bıraktılar güldürmesinler adamı. O gece nereden yada neyin karşılığı para bulundu da milyarlarca dolar para sürüldü piyasaya. Birkaç yıla öğreniriz sanırım. Peki bundan sonra ne olacak. Taşıma su ile ekonomi döner mi? yok seneye gerek yok, açık kaynak olarak internette var rakamlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 (düzenlendi) vesile ile gelmekte olanın geldiiği bilgisinin bir kaynağı: https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/tcmbye-yapilacak-doviz-satisina-iliskin-uygulama-talimati-yayimlandi/2463848 3 Ocak 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 (düzenlendi) Ana konusu araba olan forum 2 ayda ne hale geldi. Ekonomi forumu, donanım haber olduk, zamlardan enflasyondan hayat pahalılığından başka bir şey konuşamaz olduk. Herkes her yerde bunları konuşuyor. Bizim iş hayatımıza, aile hayatımıza sarılmamız, sosyalleşmemiz lazım ama öyle bir hale getirildik ki bunlara sıra gelmiyor. E o zaman nasıl iş hayatında başarılı olacagız, çocuklarımızla ilgileneceğiz, bu hayatı yaşayacağız. Bunların daha beter geri dönüşü olur. Hayat kaçıyor elden. 3 Ocak 2022 tarihinde İbrahim Arslan tarafından düzenlendi 4 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Murat Sahın yazdı: Tahrik etme yazarım bak emmi. Sonra ağır tahrik altında yazdım der bir de kravat takar indirim alırım cezaya. Zaten bir tek cezalarda indirim oluyor... Yapma Murat bey, siz tacizci, tecavüzcü veya kadın katili birine hiç benzemiyorsunuz. Cezada indirim bu suçlarda oluyor 😐 3 1 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Metin Uzunoğlu yazdı: Yapma Murat bey, siz tacizci, tecavüzcü veya kadın katili birine hiç benzemiyorsunuz. Cezada indirim bu suçlarda oluyor 😐 Abi sen çok yanlış gelmişsin. Yazarım da hepimizi silivriye atarlar diye tırsıyorum. Çocuklarım çok küçük. Bilahare bir ortam denk gelirse yüz yüze anlatırım adalet sistemimizin geldiği noktayı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 cep telefonlarını ve laptopları sağda solda işyerinde şarj etmek.... 2 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 3 Ocak 2022 Paylaş 3 Ocak 2022 Bu Ayter iki araba için MTV, hanımın aracın bakımı ve vizesi var. MTV ve bakımı takside bağlayacağım. Bu masraflar dışında ve zorunlu ihtiyaçlar dışında her şeyden kısmalıyım. Birkaç ayda yeni duruma alışıp harcamaları dengelemeliyim. Planım bu yönde. 🤔 Yorum bağlantısı
Recommended Posts