Tansu Kalafatoğlu 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Son birkaç senedir dikkatimi çeken bir durum var. Yağ konusunda Liqui Moly ve Motul tanrıça kabul ediliyor. Diğer yağlar sanki çöpmüş gibi davranılıyor. Birçok yağ markası ülkemizde dolum yapıyor. Baz yağlar ithal fakat üretim Türkiye’de oluyor. Bunun ülkemize de faydaları oluyor. Hadi Opet, PO gibi markaları geçiyorum. Ama Mobil, Total, Castrol, Shell gibi dünya markalarının yağlarını kullanma ile Liqui moly veya motul kullanmanın farkı ne olabilir? misal örnek, LM veya motul kullanınca motor 600.000 km gidiyor da diğer yağları kullanınca 500.000 km mi gidiyor? bunu neden söylüyorum? 1- LM veya Motul daha pahalı, cebe yük 2- Diğer yağlar ülkemizde üretiliyor ve maddi faydası var. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 A.D. LM den GM veya Luqoil e geçmiş ve aracının sesinin arttığını söylemişti.Ben eski aracımda Castrol Mobil, şimdikinde ise GM Mobil ve LM kullandiktan sonra LM den devam kararı aldım.Bu arada hadi PO falanı geçtim deme petrolcu gazabına ugrarsin [emoji3] 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 yağ ve lastik sık değişir, 1 araba alan 10 defa 15 defa yağ 2 3 defa lastik alabilir, yani satın alma sıklığı fazla, bizim piyasada da reklam algısı öne çıkar, sosyal medyayı keşfeden yağcıların yeni piyasa oluşturma şekilleri bu. yağda temelde 2 farklı reklam stratejisi olur 1. müşteriyi ikna edersin, müşteri de satıcıyı ikna eder 2. satıcıyı ikna edersin, satıcı da müşteiriyi ikna eder. 3. (strateji sayılmaz) müşteri teknik verilere bakar ve doğru yağı seçer. motul biriniciye oynadı kazandı, liku önce ikinciye oynadı şimdi o da birinci stratejiye geçti. 3 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Teknik şartname karşılayabilir sorun yok ama tercih meselesi. Mesela bende Opetten yakıt almıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 vesile ile üretim derken: varil gelip şişelenmesini üretimden saymayalım 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Şurada da amcamız motor yağı tarifi veriyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Metin Akbal yazdı: A.D. LM den GM veya Luqoil e geçmiş ve aracının sesinin arttığını söylemişti. Ben eski aracımda Castrol Mobil, şimdikinde ise GM Mobil ve LM kullandiktan sonra LM den devam kararı aldım. Bu arada hadi PO falanı geçtim deme petrolcu gazabına ugrarsin A.D kim yahu 1 2 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 (düzenlendi) 1litre 0w 20 castrol 228 tl serviste. 4.3 lt. almış motur toplam 981 tl sadece yağ. Pahallı yağ kullanmak için motula falan gerek yok servise gitmek yeterli. 26 Aralık 2021 tarihinde Serkan Maden tarafından düzenlendi Kdv.yi hesaplamamışım 1 5 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 İki bakımdır LM koyuyorum, bir şekilde daha yumuşak çalışıyor motor. Ama ciddi pahalı, Motul'den de pahalı. Hatta Mobil de pahalı. çok fark kalmadı aralarında. Motul ve LM son kullanıcıyı muhatap alıyor. Mobil'in sitesine girin, Castrol'ün sitesine girin, yakın zamana kadar yağ seçicileri düzgün çalışmıyordu. LM'nin ve Motul'ün acayip geniş bir ürün gamı var. Ve bunların tanıtımını yapabiliyorlar. PR'ları iyi. Alfa'nın MultiAir motor için speklerini karşılayan Mobil yağ yok mesela, Castrol'de bir tek yağ var. Motul ve LM'de var. Onun için Alfa servislerinden Motul kullanan çok. Castrol için çok çamurlaşma yaptığına dair çok yorum duydum, ne kadar doğru bilmiyorum. Bakımdan sonra hangi yağı koysan arabanın sesi değişiyor zaten bir süre. Hava filtresi filan da değiştiği için. Opet yağı övelim bilmeyen birisine, bakımda koyalım, ömür boyu Opet yağ koydum arabanın gidişi değişti diye anlatır. Bilerek konuşan çok az piyasada. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Selim Bilgin yazdı: Alfa'nın MultiAir motor için speklerini karşılayan Mobil yağ yok mesela, mobilin ne işi olur italyan aygırı ile alfa ne kullanıyor italya ? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: mobilin ne işi olur italyan aygırı ile alfa ne kullanıyor italya ? Selenia, Tutela vs. Onlar da Petronas artık biliyorsun. TR'de servis Opet (Opar Olio) kullanıyor ama yağını kendin götürünce tamam diyorlar direk, alışmışlar. İtalyan forumlarında Motul görüyordum hep. Yaygın orada bayağı. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Ali Darbaz yazdı: A.D kim yahu İsmini vermek istemeyen bir seyirci 😀 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Aralık 2021 Yazar Paylaş 26 Aralık 2021 Motorun sessiz çalışması, akan yağın rengi vb olaylardan bahsetmiyorum. Tek amacımız motor sağlığı ve ömrü. 600.000 km gidecekken diğer yağlarla 500.000 mi gidiyor? Çağlar Bayur yazdı: vesile ile üretim derken: varil gelip şişelenmesini üretimden saymayalım evet ama bu bile bir şeydir. Benim anladığım baz yağ direkt ithal. Yağın petrol kısmı türkiye tedarikli. Yanlış mıyım bilmiyorum. Ali Darbaz yazdı: A.D kim yahu Yunanla savaşan Mücahit diyolar 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Motorun sessiz çalışması, akan yağın rengi vb olaylardan bahsetmiyorum. Tek amacımız motor sağlığı ve ömrü. 600.000 km gidecekken diğer yağlarla 500.000 mi gidiyor? evet ama bu bile bir şeydir. Benim anladığım baz yağ direkt ithal. Yağın petrol kısmı türkiye tedarikli. Yanlış mıyım bilmiyorum. Yunanla savaşan Mücahit diyolar Ben yağların arasında dağlar kadar fark olduğunu sanmıyorum. Yüksek performanslı olmadığı sürece her yağ bence arabada aynı etkiyi yaratır ,yeter ki doğru vizkozda yağ kullanılsın. Ha şu var , daha kaliteli yağ belki daha uzun sürede bozunuyordur ama zaten 10-15 binde bir yağı değiştiriyoruz ki bu da km nin de az olduğunu düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 İllaki aralarında kalite farkı vardır. Sadece TR pazarı olarak bakmayın, LM ve Motul geniş ürün gamı olarak dünyada bilinen ve tercih edilen markalar. Reklam bi yere kadar. Demekki müşteri memnuniyeti iyi. Mobil veya Castrol alıyorum. Ancak sıradan olmayan bir araç veya motor olsa, LM veya Motul alırdım. 2017 de Akif Usta'da bakım için müsaitlik yoktu, araç 1.6 TDI Jetta. Yola çıkacaktım galiba bakım yaptırmam gerekiyordu. Kuzen bi yer tavsiye etti. Mobil kalmamış elinde Motul kullandı. Pahalı bilirdim ama aralarında çokta fark yoktur diye düşünüyordum. Bakım 800 TL tuttu galiba, sadece yağ 600 TL idi 😂 Sonra arabayı sattık, kuzenle de görüşmüyoruz. Birazdan konuya damlar 😂 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Erdem Doğan yazdı: Mobil veya Castrol alıyorum almanya da mobil satışı var mı Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: almanya da mobil satışı var mı Mahalledeki markette bile var 😂 1 LT 20€ 4LT 40€ 5LT 45€ civarı fiyatlar. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Tamamen reklam ve müşteri yönlendirmesi diye düşünüyorum. VW Jetta aracımda 10-20 ve 30 bin bakımlarında hep Castrol 5w30 LL yağ kullandım. Ancak aklımda neden Mobil kullanamıyoruz sorusu vardı. Bu yıl bakım zamanı geldi ve fiyatlara baktığımda, Mobil 1 ESP 5w 30 290 TL kupon indirimi ile 270 TL, Castrol 5w 30 LL ise 455 TL idi. Dedim ki Ford araclarımda 73 + 93 bin km kullandım motorum ilk günkü performansında idi neden olmasın ve 40 bin bakımında Mobil 1 ESP 5w 30 kullandım. Ne oldu ? Bence hiçbir şey değişmedi. Arabamın performansında ne düşüş nede yükseliş oldu aynı tas aynı hamam . Değişen tek şey cebimde 185 TL fazla para kalması oldu. Şahsi fikrim Mobil 1 ESP 5w30 orjinal ise üzerinde vw 504-507 onayı vardır diyorsa gerisi tamamen algı ve pazarlama . Şimdi aklıma geldi. Acaba otomobil üreticileri bu olayı yağ firmalarından daha ucuza yağ almak için yapıyor olabilirlermi ? Mesela VW firmasının ürettiği motorlar için A firmasının yağıda oluyor, B firmasınında. Ancak A firması diyor ki benim yağımı ilk dolum yağı yap ve kitapçığında bahset. Bende sana ilk dolum yağını % şu kadar indirimle vereyim yada bedava vereyim ?. Olmaz mı olur. Hemde çok güzel olur. 6 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Bu arada LM fiyatları Castrol ile aynı. Ben bakmadan direk Castrol aldım 😂 https://www.atp-autoteile.de/de/product/660155-liqui-moly-5-l-longtime-high-tech-5w-30/v-25466 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 LM Egemot fiyatı piyasadan ucuzdu bu arada [emoji3] Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 26 Aralık 2021 Yazar Paylaş 26 Aralık 2021 Erdem Doğan yazdı: Bu arada LM fiyatları Castrol ile aynı. Ben bakmadan direk Castrol aldım 😂 https://www.atp-autoteile.de/de/product/660155-liqui-moly-5-l-longtime-high-tech-5w-30/v-25466 Burada internet fiyatlarını baz alamıyoruz çünkü her yer sahte dolu 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Mustafa Erkan yazdı: Olmaz mı olur. Hemde çok güzel olur. hem de ne güzel olur süper olur Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Burada internet fiyatlarını baz alamıyoruz çünkü her yer sahte dolu Burdaki durumu göstermek için linki ekledim. TR'de Mobil-Castrol ile LM-Motul arasında dünya kadar fark vardı zaten. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Şimdi ben çıkıp yağdansa yağın filtresi daha önemli dersem gelip beni döverleri en iyisi bişey demeyeyim 2 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Aralık 2021 Paylaş 26 Aralık 2021 Emre Şimşek yazdı: Şimdi ben çıkıp yağdansa yağın filtresi daha önemli dersem gelip beni döverleri en iyisi bişey demeyeyim Evet doğru. Sahte veya kötü filtre motor yedirebilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts