İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Çiğdem Bilen
Hamit inan yazdı:

Benim ve arkadaşlarımın bordro. Üç arkadaş aşağı yukarı aynı derece aynı kadroda nerede ise maaslarimizda aynı. Geçen imam bir arkadaş ile sohbet ettik aşağı yukarı 6500-7000 demişti bana. Veri hazirlama vs. Kadrolardan çok emin değilim ama yarın sorarım arkadaşlara.

Sizin maaşlarınız için doğru olabilir. Ama düz memur için konuşursak alt rakam 4000li rakamlardan başlar. En az alanlardan biri de malesef öğretmenlerdir. Ben 17 yıllık 2/1 i öğretmenim 5500 lira aldım bu ay yani 6000 liradan başlar dersek doğru olmaz. Dediğim gibi emekliliği gelen bir öğretmen en çok yaklaşık 6500 gibi bir rakam alır.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

nem kaybı belki tabliye betonunda fazla diyebilirsin ama orada şu unulmuş. Sahada beton sulanıyor hocam. Kürlüyoruz. Gerçekte çok iyi kürkenmese bile ilk iki gün sulanıyor yani. Numunenin neyi eksik de kürlenmiyor. 

ayrıca karot sonucu bile (fck-4)x0,85 demişsin. Ee? Yerindeki betonun karot sonucu neden düşük olabiliyor? Kaldı ki başlıkları efsane güzel yapılıyor. 

beton işi çok pahalı. Bir araba beton 5-6 bin tl. Öff paraya bak. Çöp olması ne demek. Mikser, pompa bakım maliyet. 

ben hala sevkiyatçıdayım. Allah günahlarını affetsin onların [emoji4]  Biri vardı, meslek hastalığı olmuş. Normal hayatında da doğru konuşamıyordu artık. Yalandan hayat kurmuştu kendine [emoji16][emoji16]
Adam akıllı kürlerse tabliyede nem kaybı hesaba katılmayacak kadar düşük olur. Priz başladığında branda gerebilir etrafını kumla set yapıp su doldurabilir, kimyasal kullanıp hava ile temasını kesebilir, nemli çuval yayabilir bilirsin bir dünya yolu var.
Pompa borusundan çıktığı anda bizden çıkar sorumluluk. Yazın 40 derecede ve 40 50 km rüzgarda beton istiyor adam diyorum ki bu betonu koruyamazsın rüzgar kesilince dök rötre çatlağı olur üstte fazla nem kaybı olur içeriye göre yazıktır. Yapıdenetim zaten banane diyor. Usta 30 senedir bu işi yapıyoruz biz diyor. 30 senedir bu işi yapıyorsun da 1.senedesin hala.
Kalfalar eğitilmeli. Net. Sertifika programı olacak. Devlet denetleyecek parasını müteahhitin verdiği yapıdenetimler değil. Devlette de denetleyecek adam telekomdan ya da karayollarından nakille şehircilik bakanlığına atanan adam olmayacak.
Taraf tutarak değil, eğitimiyle gelecek oraya.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bu arada 600 tl ye dayandı betonun m3 rakamı. Daha da artacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Adam akıllı kürlerse tabliyede nem kaybı hesaba katılmayacak kadar düşük olur. Priz başladığında branda gerebilir etrafını kumla set yapıp su doldurabilir, kimyasal kullanıp hava ile temasını kesebilir, nemli çuval yayabilir bilirsin bir dünya yolu var.
Pompa borusundan çıktığı anda bizden çıkar sorumluluk. Yazın 40 derecede ve 40 50 km rüzgarda beton istiyor adam diyorum ki bu betonu koruyamazsın rüzgar kesilince dök rötre çatlağı olur üstte fazla nem kaybı olur içeriye göre yazıktır. Yapıdenetim zaten banane diyor. Usta 30 senedir bu işi yapıyoruz biz diyor. 30 senedir bu işi yapıyorsun da 1.senedesin hala.
Kalfalar eğitilmeli. Net. Sertifika programı olacak. Devlet denetleyecek parasını müteahhitin verdiği yapıdenetimler değil. Devlette de denetleyecek adam telekomdan ya da karayollarından nakille şehircilik bakanlığına atanan adam olmayacak.
Taraf tutarak değil, eğitimiyle gelecek oraya.

Artık yapı denetimde havuz sistemi var. Kimse yapı denetimini seçemiyor. Yapı denetimin işi otomatik geliyor. İş kaygısı yok. Ona rağmen adamların umrunda değil. Neden? Çünkü 3000 liraya mühendis çalıştırıyor. Yeni mezun. Kalite denetleme yapan adam yeni mezundan olur mu? Olmaz. 

sistemin çok eksiği var da neresinden tutarsan tut olmuyor. Her yenilik de maliyet demek. O da sıkıntı. Bilemiyorum valla

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Artık yapı denetimde havuz sistemi var. Kimse yapı denetimini seçemiyor. Yapı denetimin işi otomatik geliyor. İş kaygısı yok. Ona rağmen adamların umrunda değil. Neden? Çünkü 3000 liraya mühendis çalıştırıyor. Yeni mezun. Kalite denetleme yapan adam yeni mezundan olur mu? Olmaz. 

sistemin çok eksiği var da neresinden tutarsan tut olmuyor. Her yenilik de maliyet demek. O da sıkıntı. Bilemiyorum valla

O havuz sistemi başlı başına saçmalık. Ayvalıkta beton dökeceğiz yapıdenetim bandırmadan geliyor. 240 km mesafe. Geliyor mu gerçekten? Evet bazen. Şimdi laboratuvarları da havuza geçirecekler. Şantiye ayvalık, yapıdenetim susurluk, laboratuvar erdek. Bunları bir araya getirecdksin de ohoo.
Balıkesirde ifade edememiş olabilirim mesela inşaat kartalda. Yapıdenetim 4. Levent lab yenikapı ya da en uzak avrupa ilçe düşün. Çorlu tarafında.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Zula müşteri yerleri yok mudur düz yere felan isteyen? 

Yanık piyasası yani

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mert Gülkokan yazdı:
Erdem Doğan yazdı:

O nasıl vergi 3 binden 2 bine düşüyor. %20 civarı diye biliyorum kesinti. 
1950€ ile hayatta kalırsın tabi.

Bekar olduğum için dedi evli olsam 2250 ye gelir diyor

Aynen bekar olunca kesinti yüksek oluyordu 👍

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Orada problem liyakat değil. Tecrübe eksikliği. Sahada çalışmamış adam bakanlıkta karar mercinde oturursa bu durum ortaya çıkıyor işte. Yoksa adamın diploması var yani. 

Abi diploma tek başına yetmez ki. Yaptığı işten zerre haberi yok, aldığı karar nedir bilmiyor, sadece diploması var. Diploma tek başına yetseydi ohooo  :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Göktürk yazdı:

eee ordaki halk vergi veriyor da ülke refaha ulaşıyor..

Bizde yıllarca vergi verdik hocam, kimler refaha ulaştı, halk ulaşmamış çünkü 🙂

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Erdem Doğan yazdı:

Hayır vermedik

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Yanık piyasası yani
Bizde yasak hocam. Adam artan betonu verip 50 tl alacağım diye 100 liralık yakıt harcıyor. Vicdan yok.
Beton da öyle birşey ki lazım olunca önünü keserler, arttığında aman aman götür senin olsun derler.
Yanık piyasası yani
Hocam bilmediğiniz yok vallaha :D bravo harbiden.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Beton da öyle birşey ki l

bizim semtte bir kalfa dan çıkma usta vardı, gözü ile hesap yapıp kürekle karıştırdığı betondan, iş bitince 1 kürek bile artmıyor :rofl: cyborg gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
bizim semtte bir kalfa dan çıkma usta vardı, gözü ile hesap yapıp kürekle karıştırdığı betondan, iş bitince 1 kürek bile artmıyor :rofl: cyborg gibi
Şimdikiler 3 m3 betona 12 m3 ilave istiyor.
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Yazsam Emmi kızacak ama belediyelerin imar ile ilgili kısımlarından incelemeye başlayabilirsiniz..........

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
İlkay Başaran yazdı:

Burada asıl olan çalışıp haketmek değil mi? Şahsa çalışanlarla zatışahane devlete çalışanların aynı ücrete layık görülmesi ne demektir?

Asıl olan çalışıp hak etmek tabi ki. Fakat şahsın 1 parası vardır, devletin 1000. Şahıs benden sadece emeğimi alır, devlet hem emeğimi hem cebimden paramı (vergi). Doğal olarak devletin şahısa göre daha çok vermesi gerekir. Ki patron sevilmez, devlet sevilir. Patron kapitalisttir, devlet kutsal. Böyle bir devletten de bu bekleniyor normal olarak.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Göktürk yazdı:

Hayır vermedik

İşverenleri bilemem ama, SGK'lı olanlar maaşlarını almadan ve aldıktan sonra (dolaylı) seve seve vergilerini verdiler..

Neyi farklı yapıyoruz da alınması gereken vergiyi al(a)mıyoruz?

Metin Uzunoğlu yazdı:

Yazsam Emmi kızacak ama belediyelerin imar ile ilgili kısımlarından incelemeye başlayabilirsiniz..........

Hocam belediyelere daha çok var, yukardan başladık :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Asıl olan çalışıp hak etmek tabi ki. Fakat şahsın 1 parası vardır, devletin 1000. Şahıs benden sadece emeğimi alır, devlet hem emeğimi hem cebimden paramı (vergi). Doğal olarak devletin şahısa göre daha çok vermesi gerekir. Ki patron sevilmez, devlet sevilir. Patron kapitalisttir, devlet kutsal. Böyle bir devletten de bu bekleniyor normal olarak.
Doğru biz vergi vermiyoruz. Kdv ötv falan muafız biz.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Hocam belediyelere daha çok var, yukardan başladık :)

Piramit misali tabandan başlayıp hedef zirve. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Hamit inan yazdı:

Benim ve arkadaşlarımın bordro. Üç arkadaş aşağı yukarı aynı derece aynı kadroda nerede ise maaslarimizda aynı. Geçen imam bir arkadaş ile sohbet ettik aşağı yukarı 6500-7000 demişti bana. Veri hazirlama vs. Kadrolardan çok emin değilim ama yarın sorarım arkadaşlara.

Doğru söylüyorsunuz tabi ki. Ama farkında olmadığınız şey, diğerlerinin değil sizin istisna olduğunuz :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Kutsal dediğimiz devletin gelirini kim sağlıyor? Çevre uygunluk beşgesini 200 bin liraya aldık geçen mart ayında. Kime gitti bu para? Nasaya mı?

.
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Göktürk yazdı:

Hayır vermedik

Tekrar düşündüm, asıl bizden başka bu kadar vergi veren yok? Verginin vergisini ödeyen başka bi insan topluluğu var mı? Yok. Vergiyi hakkıyla ödemişiz hemde 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
İlkay Başaran yazdı:
Ahmet Caliskan yazdı:

Doğru biz vergi vermiyoruz. Kdv ötv falan muafız biz.

Nereye veriyorsunuz işvereninize mi? :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Nereye veriyorsunuz işvereninize mi? [emoji4] 
Ben anlayamıyorum cidden demek istediğinizi. Yoruldum galiba.
Patron sizden sadece emeğimizi alır, devlet ise memurundan hem emeğini hem vergisini, dolayısıyla verdiği ücret yüksek olmalı ne demek?
Vallaha kafam durdu. Şimdi bu mantığı kuramadım ben. Ne vergisi alıyor muş sizden yazar mısınız benden almayıp sizden aldığı nedir?
Benim vergilerim nasaya mı gitti bugğne kadar? Sevilmeyen patronların vergiler nereye gitti. Devletin bütçesi memur vergilerinden mi oluşuyor.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vesile ile nasa, güneşte corona kuşağına giriş yaptı, insan aracı tarihte ilk defa dış uzayla ilgili veri topluyor...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

TL bazında  tartışıyorsunuz , Alım gücü bazında bakmak lazım  .  Dolar, altın kastetmiyorum, 2021 başındaki asgari ücretle veya maaşınızla  neler alabiliyordunuz  şimdi rakamları yüksek olacak  maaşlarla  ne alabiliyorsunuz. Maaşlara gelen zam piyasaya yansımayacak mı ? bu bir sarmal. Muhtemelen 2 -4 ay içinde  2021 asgari ücretini aratacak .Kimsenin elinde sihirli değnek yok . Bu işin kuralı belli. Ya gelir artacak,  ya gider azalacak.  Gelir artamayacağına  göre, giderlerin azalması lazım. Kimin giderlerimi diyeceksiniz  . E fedakarlık yapacak kesim hep bellidir. Hiç değişmez. Hiç bir kriz dibe vurmadan  bitmez. Öyle 2- 3 ayda olacak bir şey de değildir. Seçime yetiştirmeye çalışacaklardır. Olmaz mı ? olabilir ama ne pahasına, burada yazamam ama umarım öyle olmaz. Sadece Kanuni'ye atfedilen bir sözü hatırlatayım. "bugün borç alan, yarın emir alır."

• Beğen 8
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...