İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

gerçekten bu sorunun yanıtını bildiğini biliyorum. 

bilmem mi hocam. Üretimin membasındayım. Herkes kendine üretiyor. Neyse, afişe olmayalım :) 

İlkay Başaran yazdı:

Eytliler sırat köprüsünden ücretsiz geçecekmiş.

Ya köprü yid ise?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya köprü yid ise?

Onu geçmeyenler ödüyor

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:

Onu geçmeyenler ödüyor

kurbanlıklara bineceydük ??

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

biri çıkıp dava açsa, mahkeme bilirkişi atayıp tüik’in rakamlarını sorgulasa nolur?

dava açılsa iyiydi. Bunlar gitmiş suç duyurusunda bulunmuş. Acaba akıbeti nedir

https://t24.com.tr/haber/tuik-hakkinda-enflasyonu-dusuk-gostermek-sebebiyle-suc-duyurusunda-bulunuldu,1039458

Tuik verileri doğru arkadaşlar.. 

Mesela bir model otomobil tuik listesindeymiş.. 

6 ay zam yapmadılar o otomobile.. 

Ama tabi o süre içinde hiç ithal edilmedi ve hiç satılmadı. O ayrı konu. 

Benim kedi maması da Kasımda 25 lira idi. Aralıkta bi ara 18 e düştü.. dün 37 lira oldu.. 

Mehmet Göktürk yazdı:

not: maaşlı imamlık 1878 savaşı sonrası camilerde insanlar yatıp kalkmaya başladıktan sonra sistemi kontrol altına almak amacıyla devlet tarafından getirildi. Daha öncesinde esnaf normal işinde çalışır, vakti gelince camiye gider imamlığını yapardı. 

imam denilen gerçek kişiler bilge olup kitap felan yazan çok az sayıda kişiydi. Şimdiki tarikat imamları anlamında.

Amcam imamdı. Kadrosu yoktu.. İsmail hoca derlerdi. 

Bizim mahalledeki camiye 20-30 yıl imamlık yaptı.. 

Daha sonra kadrolu imam atandı. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Tuik verileri doğru arkadaşlar.. 

Mesela bir model otomobil tuik listesindeymiş.. 

6 ay zam yapmadılar o otomobile.. 

Ama tabi o süre içinde hiç ithal edilmedi ve hiç satılmadı. O ayrı konu. 

Benim kedi maması da Kasımda 25 lira idi. Aralıkta bi ara 18 e düştü.. dün 37 lira oldu.. 

mama pahalı değil mi? Masaya 1 tabak daha atsanız abi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

mama pahalı değil mi? Masaya 1 tabak daha atsanız abi?

Mama pahalı 300 gramı 37 lira.. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mama pahalı 300 gramı 37 lira.. 

e tamam. Bu kedi musakka falan yemez mi 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizimki entel sokak kedisi. Görgülüdür. Saygılıdır. Asansör kullanmayı bilir. Kapı numarası okumayı bilir. 

Acıkınca gelir. Üşüyünce gelir. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Musakkayı bulsak kediye kalır mı?

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

Devlet baba alacağına %122 yaparken evladının harçlığına%30 zam yaptı. Evlatlar zor durumda, maaşa yapılan artırım zaruri iki üç kaleme zam yapılınca buharlaştı zaten. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mehmet Ozyurek yazdı:

E TÜİK i kandırmışlar burda? 25 ten 37 ye yukselseydi daha az enflasyon olacaktı şimdi 18 den 37 ye yükselmesi adamlar haklı kandirildik derler.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Bu zam işi Cumhurbaşkanından hükümetten bağımsız bir karar merci olmalı. Merkez bankası gibi ( oda bağımsız değil de işte neyse ) 

Doğrudan meclise gidip orada tartışılmalı.  Anca kendilerine çalışsınlar. Gerçi meclistekiler göz ışıltılarından neeo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım... neyse sustum. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ümit Türk yazdı:

Bu zam işi Cumhurbaşkanından hükümetten bağımsız bir karar merci olmalı. Merkez bankası gibi ( oda bağımsız değil de işte neyse ) 

Doğrudan meclise gidip orada tartışılmalı.  Anca kendilerine çalışsınlar. Gerçi meclistekiler göz ışıltılarından neeo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım... neyse sustum. 

Tamam yüzde 30 işte o dediklerin :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Haluk Şentürk yazdı:

Devlet baba alacağına %122 yaparken evladının harçlığına%30 zam yaptı. Evlatlar zor durumda, maaşa yapılan artırım zaruri iki üç kaleme zam yapılınca buharlaştı zaten. 

%80 aldı memur. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Ümit Türk yazdı:

neeo klasik ekonomi düşüncesinden, epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım...

Berat aklıma geldi nerden öğreniyorlar kelimeleri :D

Yorum bağlantısı
Murat Gedik
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

%80 aldı memur. 

Tamam işte toplamda %80'de kaldı zam. Asgari ücret %100 arttı. Gerçek enflasyon %180. Alım gücümüz düşüyor. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Gedik yazdı:

Tamam işte toplamda %80'de kaldı zam. Asgari ücret %100 arttı. Gerçek enflasyon %180. Alım gücümüz düşüyor. 

evet. Aynen öyle oldu. Herkesin maaşı asgari ücret karşısında çok geride kaldı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

3600 gösterge maaşta ne kadar fark ediyor?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

• Mert Gülkokan cannot receive messages.   yazdı
  •  
özelden bi mesaj atsana
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Mert Gülkokan yazdı:

Benim kutudan hıyar çıktı arkadaşlar iş arıyorum sakarya ve civarında tavsiye edebileceğiniz yerler var ise sizlere de cv paylaşabilirim makina mühendisiyim yaş 36 belirli bir süre marmariste tatil yapacağım yolu düşenleri beklerim

Hayırlısı olsun. İnşallah başka, daha güzel kapılar açılır önüne. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mert Gülkokan yazdı:

Benim kutudan hıyar çıktı arkadaşlar iş arıyorum sakarya ve civarında tavsiye edebileceğiniz yerler var ise sizlere de cv paylaşabilirim makina mühendisiyim yaş 36 belirli bir süre marmariste tatil yapacağım yolu düşenleri beklerim

Hayırlısı olsun inşallah 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gülkokan yazdı:

daha yeni geçmiştin. Üzüldüm

Yorum bağlantısı
  • 11 ay sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Eğer memura %50 zam yaparlarsa,

2018’de aldığım maaşın dolar cinsinden 1,5 katını alacağım. Ama alım gücüm 2018’deki gibi yine olmayacak. Çok ilginç. Dolar mı %50 değer kaybetti yoksa ülkede fena bi yapay enflasyon var anlamadım. 

Tutulmuş her üretici inanılmaz zenginleşiyor. Eskisinden de fazla zenginleşiyor. Bence kontrol dışı yaptım oldu enflasyonu var ülkede. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

:) bu ülkeye hard format lazım, sonrası bu toplumsuz kurulum şart, boşa düşünmeye bile gerek yok...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eğer memura %50 zam yaparlarsa,

2018’de aldığım maaşın dolar cinsinden 1,5 katını alacağım. Ama alım gücüm 2018’deki gibi yine olmayacak. Çok ilginç. Dolar mı %50 değer kaybetti yoksa ülkede fena bi yapay enflasyon var anlamadım. 

Tutulmuş her üretici inanılmaz zenginleşiyor. Eskisinden de fazla zenginleşiyor. Bence kontrol dışı yaptım oldu enflasyonu var ülkede. 

2013 Ocak en düşük memur maaşı

1.835 lira

15 Ocak 2013 Dolar 1,78

Maaş 1030 dolar.

2024 Ocak en düşük memur maaşı

33.000 lira olursa 

Dolar 29 da kalırsa.

Maaş 1138 dolar.

10 senedir artan birşey yok, birde %30 civarı dolardaki enflasyon hesaba katılırsa alın gücünün düşüklüğü belli olur.

En basitinden 2013 Kasım'da 1 senelik öğretmen maaşı ile 4 yaşında dizel focus alınıyordu. Şuan bırakın 4 yaşında arabayı,14 yaşında olan o focus bile alınamıyor...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...