İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ali Darbaz

Yahu okumayın diyip durmayın. Milletin kafasını karıştırmayın. Benim ailemde okuyan herkes baba gibi işlere girdi. 

Amca oğlu Thy teknikte

İlaç firmasında 2 kimyager yiğen. 

Bir başkası üst düzey bir bankada it görevlisi. Yazılımcı olan var, süpervisor var. Bence istisnalara takılmayın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Okunabildiği kadar okunmalı bence, günlük hayatta okulun verdiklerini kullanırsınız farkında bile olmazsınız. Para olarak karşılığı gelmiyor diye düşünülmemeli.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Başkasına çalışırsanız zengin olamazsınız demiş. Ama kişiye göre değişir.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Ebrar Tüfek yazdı:

1 sene sınava hazırlık, 2 yıl üniversite, 1 yıl dgs hazırlık, ömrümden 4 yılımı üniversiteye harcadığım için çok pişmanım, bu süre içerisinde en başından sanayideki çalıştığım yerde işime devam etseydim fazladan 4 yıllık bir tecrübe sahibi olacaktım. Duvara astığım kağıda 4 yıl verdim. Mühendis olmak için uğraştığım zamanı sanayide geçirsem işimde çok ilerleme katederdim. Geç olsun güç olmasın mantığı ile kendimi avutuyorum işte. 

Makina mühendisi bi tanıdık 5000 tl maaş ile çalışıyor. Babam son 1 senedir bizim restoranttaki lise mezunu garsona 4000 tl, yine lise mezunu aşçıya 4500 tl maaş ödüyor, yol masrafları yok evden dükkana özel araçla servis + 2 öğün yemek + sigorta, başka diyecek birşeyim yok. 

Öğrencilerime hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Okumak değerli, bilmek güzel ama okuyan insandan daha çok meslek sahibi insana ihtiyaç var. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Gül yazdı:

Öğrencilerime hep bunu anlatmaya çalışıyorum. Okumak değerli, bilmek güzel ama okuyan insandan daha çok meslek sahibi insana ihtiyaç var. 

Bir de okul sistemimiz bizi köreltiyor. Okuyup masa başı hazır iş

istiyoruz. Okuyup bir şeyler üretme gayretimiz yok. 

bu nasıl aşılanabilir?

Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Ben meslek lisesi sonrası çalışmaya başladım.Teknisyenlik yeter diye düşündük mecburiyetten.23 yıldır çalışıyorum daha 2 3 yıllık lisans diplomalı ama sıfır tecrübe bir yığın eleman geldi ve ara ara teknisyen benden çok yâda aynı maaşı alıyor diye hayıflanıyorbenim de bulunduğum ortamlarda.

Ben 20 yıl tecrübe etmişim daha görür görmez karar verebiliyorum,onları daha çok yolu var ve diplomasını gözüme sokar dururlar.

Hee şimdiki aklım olsa ac durur açık gezer 4 yıılık diplomayı alırdım.Benden nice sonra gelenler şef oldu amir oldu müdür oldu.15-20 k maaş alırlar.

Çocuklarıma öğütüm ne okursan sonuna kadar oku illaki yarar birşeylere 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Bir de okul sistemimiz bizi köreltiyor. Okuyup masa başı hazır iş
istiyoruz. Okuyup bir şeyler üretme gayretimiz yok. 

bu nasıl aşılanabilir?
Eğitimle [emoji4] Yalnız bu eğitimi öğretmenler değil hayatın kendisi verecek. Eğitim sistemi populist politikalara kurban edildi. Tabela üniversitesi açıp, diploma dağıtmak hükümetin, bizim oğlan müyendislik okuyor müyendis olacak demek de Mehmet Efendi'nin işine geldi. Çağımızın en büyük sorunu beylik laflarının ve evrensel değerlerin arkasına saklanıp ucube işler yapmak. Şu sözlerim medyaya düşse beni linç ederler, öğretmen de bunu söylerse diye [emoji4] Eğitimli cahiller ordusu yaratmak eğitim vermek değildir. Herkes okumak zorunda değil, bu ülkenin onuruyla iş yapacak işçiye, teknik elemana, esnafa, tüccara, temizlik personeline de ihtiyacı var.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ahmet Gül yazdı:

Eğitimle emoji4.png Yalnız bu eğitimi öğretmenler değil hayatın kendisi verecek. Eğitim sistemi populist politikalara kurban edildi. Tabela üniversitesi açıp, diploma dağıtmak hükümetin, bizim oğlan müyendislik okuyor müyendis olacak demek de Mehmet Efendi'nin işine geldi. Çağımızın en büyük sorunu beylik laflarının ve evrensel değerlerin arkasına saklanıp ucube işler yapmak. Şu sözlerim medyaya düşse beni linç ederler, öğretmen de bunu söylerse diye emoji4.png Eğitimli cahiller ordusu yaratmak eğitim vermek değildir. Herkes okumak zorunda değil, bu ülkenin onuruyla iş yapacak işçiye, teknik elemana, esnafa, tüccara, temizlik personeline de ihtiyacı var.

Üniversitelerde öğrencileri üretmeye,  bir işi başlayıp devam ettirmeye, bir amaç belirletip o amaca yönelik iş ve eylemler başlatmayı hedefleyecek programlar olmalı. Üniversitelerimiz sadece öğretim amaçlı. Öğreniyoruz ama öğrendiğimizi nasıl kullanacağımızı bile bilmiyoruz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Abi geçmiş olsun.  
Bakacak mısın işe 
Sağ ol Mehmet, bakınıyorum boş gezmekle hayat geçmez. Bir kaç ay Mercedes kart'a Müteahhit kart'a ihtiyaç olabilir [emoji3064] sen durumu idare et sonra hesaplaşırız [emoji6]
  • Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Üniversitelerde öğrencileri üretmeye,  bir işi başlayıp devam ettirmeye, bir amaç belirletip o amaca yönelik iş ve eylemler başlatmayı hedefleyecek programlar olmalı.

üni de tek bir hocamız vardı, 90 dak lık derste 15 dak konu işler kalan sürede piyasayı ve iş hayatını anlatırdı, en sevdiğim hocamızdı, fakültede de en sevilmeyen . diğer hocamız da motorlu taşıtlardan hep çakardım, 60 ps 1.5 ton luk arabyaa karavan takıp hesap yaptırırdı hocamız, ben karşı çıkardım yok öyle bir araba diye, hep kovardı beni dersten... ama dersten sonra odasına çağırır sohbet ederdik, müfredat bu derdi. çok severdim kendisini

Rahmetli bodrumda alkollü sürücü tarafından trafik kazasına kurban gitmişti.

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
(düzenlendi)

Avrupa da özellikle Almanya da üniversiteler imtihansız. Bizim gibi herkes  üniversite okumaya koşmuyor. Önemli nedenlerinden biri,  çok para kazanmak için Üniversite diplomasına gerek duyulmaması. Yani, ücretler arasında abartı  farklar yok. Bir teknisyen x alıyorsa bir mühendis 3 katı almıyor . (istisnalar hep olur)  Bir ülke de gelir dağılımı eşitsiz ise , insanlar üst ücrete çıkmak için yollar arar. Tabi bu ara da üniversite eğitimi gerçek de  mezuna nasıl bir  nosyon yükler , derin konu. naçizane benim görüşüme göre, Bilim adamı, araştırmacı, proje nosyonu yüklemesi lazım. Bilimde, neredeyiz malum. Başkalarının keşfettiği bilgileri  öreniyoruz geliştirme ise ? Burada söz bizden ziyade  @Mehmet Göktürk  hocaya düşer. 

tarihinde Haşmet Güngör tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Ahmet Gül yazdı:

Abi mesleğimle alakalı okuldan öğrendiklerim ile youtube ve bu forumdan öğrendiklerimi yanyana koysam, forum ve youtube daha ağır basar. Eğitim sistemini aptalca buluyorum. Edebiyat dersinden çıkıp motor atölyesine giderdik mesela, edebiyat mesleki açıdan neyime lazım ? Müşterilere şiir mi okuyacağım?  Yazdıklarım yanlış anlaşılabilir kimseye okumayın demiyorum, okulların varlığı ile ilgili bi derdim yok, sadece meslek sahibi, ustalık zanaatkarlık yapmak isteyen birisi, en kısa yoldan iş hayatına başladığında daha başarılı oluyor daha tecrübeli oluyor. Kendim tecrübe ettim bunu. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Abi mesleğimle alakalı okuldan öğrendiklerim ile youtube ve bu forumdan öğrendiklerimi yanyana koysam, forum ve youtube daha ağır basar. Eğitim sistemini aptalca buluyorum. Edebiyat dersinden çıkıp motor atölyesine giderdik mesela, edebiyat mesleki açıdan neyime lazım ? Müşterilere şiir mi okuyacağım?  Yazdıklarım yanlış anlaşılabilir kimseye okumayın demiyorum, okulların varlığı ile ilgili bi derdim yok, sadece meslek sahibi, ustalık zanaatkarlık yapmak isteyen birisi, en kısa yoldan iş hayatına başladığında daha başarılı oluyor daha tecrübeli oluyor. Kendim tecrübe ettim bunu. 
Haklısın kardeşim inan en çok biz sorguluyoruz bu durumu. İnsanlara eğitsel olarak yeni bir hikaye sunamadığımızda, öğrenciler okulu bir zul olarak görüyorlar. Bu da hem öğrencinin hem öğretmenin motivasyonunu düşürüyor. En büyük sorunumuz, kimsenin yaptığı işe inanmaması.
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Edebiyat dersinden çıkıp motor atölyesine giderdik mesela, edebiyat mesleki açıdan neyime lazım ? Müşterilere şiir mi okuyacağım?  Yazdıklarım yanlış anlaşılabilir kimseye okumayın demiyorum, okulların varlığı ile ilgili bi derdim yok, sadece meslek sahibi, ustalık zanaatkarlık yapmak isteyen birisi, en kısa yoldan iş hayatına başladığında daha başarılı oluyor daha tecrübeli oluyor. Kendim tecrübe ettim bunu. 

Öyle deme izlediğin filmin, gezdigin gördüğün yerin yediğin ictigin yemegin, ogrendigin kültürün yani herşeyin katkısı var [emoji4]

Yaz sonu ustalar evime geldi. Banyo tadilata girdi fayans döşenecek. Üst kısım çap gidiyor. Sıfır fayansi dik yamuk (geometrik şekil) şeklinde kesecek ama fayans hiç olacak ondan sonra. Bende dedim ki usta yamuk kısımdan çek cizgiyi bir alttan bir üstten kes zaten ölçüsü otomatik çıkacak. Duvardaki usta yok olmaz ölçü denk gelmez. Kesecek olan ilk başta anlamadı sonra gösterdim böyle kes diye abi ziyan olur bende dedim olursa 1 fayans olur olmazsa zaten bu fayansların hepsi ziyan olacak [emoji3] Dediğim gibi kesti ama hala anlamadi [emoji3] Duvara yapıştırınca kesilen fayanslari haaa tamam abi anladım dedi. Duvardaki inatlasti ya olmaz diye ses etmiyor öbürü abi sen haklıymışsın. 12 yıldır bu işi yapıyorum daha hiç böyle yapmadım yeni birşey daha öğrendim dedi. Normalde geometri bilgisi günlük hayatta ne işimize yarayacak ama burada yaradı işte [emoji4]
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Bence Ebrar arkadaşımız haklı. Memleket yönetmek için bile okul şartı yokken..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Öyle deme izlediğin filmin, gezdigin gördüğün yerin yediğin ictigin yemegin, ogrendigin kültürün yani herşeyin katkısı var emoji4.png

Yaz sonu ustalar evime geldi. Banyo tadilata girdi fayans döşenecek. Üst kısım çap gidiyor. Sıfır fayansi dik yamuk (geometrik şekil) şeklinde kesecek ama fayans hiç olacak ondan sonra. Bende dedim ki usta yamuk kısımdan çek cizgiyi bir alttan bir üstten kes zaten ölçüsü otomatik çıkacak. Duvardaki usta yok olmaz ölçü denk gelmez. Kesecek olan ilk başta anlamadı sonra gösterdim böyle kes diye abi ziyan olur bende dedim olursa 1 fayans olur olmazsa zaten bu fayansların hepsi ziyan olacak emoji3.png Dediğim gibi kesti ama hala anlamadi emoji3.png Duvara yapıştırınca kesilen fayanslari haaa tamam abi anladım dedi. Duvardaki inatlasti ya olmaz diye ses etmiyor öbürü abi sen haklıymışsın. 12 yıldır bu işi yapıyorum daha hiç böyle yapmadım yeni birşey daha öğrendim dedi. Normalde geometri bilgisi günlük hayatta ne işimize yarayacak ama burada yaradı işte emoji4.png

O usta değil. Akrabası işe çağırmış. O da gitmiş. 3. gün tamam sen seramikçisin demişler. Hatta 2. gün bile olabilir. Üstüne koymadan 12 sene çalışmış. Aynı adam sanayide araba tamir etmeye çabalıyor işte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

herşey meslek değil ki? Adam olman için lise sistemi.. iki tiyatroya gidesin iki kelimeyi bir araya getiresin diye. Yoksa zaten robotlara geçiyor diğer işler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
O usta değil. Akrabası işe çağırmış. O da gitmiş. 3. gün tamam sen seramikçisin demişler. Hatta 2. gün bile olabilir. Üstüne koymadan 12 sene çalışmış. Aynı adam sanayide araba tamir etmeye çabalıyor işte

12 yılda insan elbet üstüne koyar yahu [emoji3] İşçiliklerini beğendi tesisatçı duşakabinci falan. Sadece o ustalık inadını kırmış oldum.
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
12 yılda insan elbet üstüne koyar yahu [emoji3] İşçiliklerini beğendi tesisatçı duşakabinci falan. Sadece o ustalık inadını kırmış oldum.
Aslında bilmediğinden değil bence kompleks yapıyor siz söyleyince. Olacağını bilse de kabul etmeme durumu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Bence Ebrar arkadaşımız haklı. Memleket yönetmek için bile okul şartı yokken..
Deme öyle deme sadece diploması kayıp birde sınıf arkadaşları [emoji2960]
  • Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Deme öyle deme sadece diploması kayıp birde sınıf arkadaşları [emoji2960]
Birde okul :crazy:
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Metin Akbal yazdı:

Öyle deme izlediğin filmin, gezdigin gördüğün yerin yediğin ictigin yemegin, ogrendigin kültürün yani herşeyin katkısı var emoji4.png

Yaz sonu ustalar evime geldi. Banyo tadilata girdi fayans döşenecek. Üst kısım çap gidiyor. Sıfır fayansi dik yamuk (geometrik şekil) şeklinde kesecek ama fayans hiç olacak ondan sonra. Bende dedim ki usta yamuk kısımdan çek cizgiyi bir alttan bir üstten kes zaten ölçüsü otomatik çıkacak. Duvardaki usta yok olmaz ölçü denk gelmez. Kesecek olan ilk başta anlamadı sonra gösterdim böyle kes diye abi ziyan olur bende dedim olursa 1 fayans olur olmazsa zaten bu fayansların hepsi ziyan olacak emoji3.png Dediğim gibi kesti ama hala anlamadi emoji3.png Duvara yapıştırınca kesilen fayanslari haaa tamam abi anladım dedi. Duvardaki inatlasti ya olmaz diye ses etmiyor öbürü abi sen haklıymışsın. 12 yıldır bu işi yapıyorum daha hiç böyle yapmadım yeni birşey daha öğrendim dedi. Normalde geometri bilgisi günlük hayatta ne işimize yarayacak ama burada yaradı işte emoji4.png

Tabi doğru abi yaptığı her aktivitenin bi faydası var ama okulda gereksiz verilen derslerin, öğretilenlerin çoğunu hayat boyu kullanmadığımıza eminim :)

Mehmet Göktürk yazdı:

herşey meslek değil ki? Adam olman için lise sistemi.. iki tiyatroya gidesin iki kelimeyi bir araya getiresin diye. Yoksa zaten robotlara geçiyor diğer işler.

Hocam meslek lisesinde herşey meslek olmalı fikrindeyim, motorcu elektrikçi kaç tane öğrenci biyoloji dersinde gördüğü endokrin sistem, fotosentez vs dikkate alıyordur ? Ordaki adam buna ilgi duymuyor ki.

Ben o okuldan mezun olduğumda bana ustalık belgesi ve dükkan açma belgesi veriliyor. Haftanın 2 3 gününü inkılap din edebiyat kimya vs dersleri ile uğraşırdık. Burdan çıkınca motor ustası olacaksak bizi o yönde eğit. 

Diğer sınıflara göre 6 saat ders boşluğumuz vardı haftalık programda, müdür yardımcısı sınıfa geldi herkese kağıt verdi 6 saat ders ekleyeceğiz ne dersi istediğinizi yazın en çok seçilen eklenecek dedi, sınıfta komple beden seçtiler. 2 ders zaten vardı 6 eklendi, sabah 8 den öğlen 2 ye kadar beden dersimiz vardı, herkes eşofman getirirdi maç oynarlardı otururlardı, ben 3 arkadaşımla atölye önlüğümüzü getirirdik 8 saat kaporta atölyesine inerdik devletin verdiği taunusa macun zımpara vs uğraşırdık. Kaporta işini de öğrenelim diye, ordan öğrendiğimle çoğu arabalarımın kaportasının boyama işlemlerini kendim yaptım. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ebrar Tüfek yazdı:

Tabi doğru abi yaptığı her aktivitenin bi faydası var ama okulda gereksiz verilen derslerin, öğretilenlerin çoğunu hayat boyu kullanmadığımıza eminim :)

Hocam meslek lisesinde herşey meslek olmalı fikrindeyim, motorcu elektrikçi kaç tane öğrenci biyoloji dersinde gördüğü endokrin sistem, fotosentez vs dikkate alıyordur ? Ordaki adam buna ilgi duymuyor ki.

Ben o okuldan mezun olduğumda bana ustalık belgesi ve dükkan açma belgesi veriliyor. Haftanın 2 3 gününü inkılap din edebiyat kimya vs dersleri ile uğraşırdık. Burdan çıkınca motor ustası olacaksak bizi o yönde eğit. 

Diğer sınıflara göre 6 saat ders boşluğumuz vardı haftalık programda, müdür yardımcısı sınıfa geldi herkese kağıt verdi 6 saat ders ekleyeceğiz ne dersi istediğinizi yazın en çok seçilen eklenecek dedi, sınıfta komple beden seçtiler. 2 ders zaten vardı 6 eklendi, sabah 8 den öğlen 2 ye kadar beden dersimiz vardı, herkes eşofman getirirdi maç oynarlardı otururlardı, ben 3 arkadaşımla atölye önlüğümüzü getirirdik 8 saat kaporta atölyesine inerdik devletin verdiği taunusa macun zımpara vs uğraşırdık. Kaporta işini de öğrenelim diye, ordan öğrendiğimle çoğu arabalarımın kaportasının boyama işlemlerini kendim yaptım. 

yanlış.. zaten meslek liseleri modern ülkelerde kapatılacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

sınav da var, yazılıda 1. olan sözlü de çakıyor ama....

Konuşması iyi değil demekki :rofl:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...