İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Murat Sahın
(düzenlendi)
Nihat Palolu yazdı:

Kimi geçinebileceği maaşı alırken kimi alamaz ve güncelleme gelir. Dönem dönem ödül veya teşvik amaçlı farklı zam oranları olabilir.

Nihat hocam o zaman ortak maaş belirlensin, herkes aynı maaşı alsına çıkar sonuç. Bu da ne kadar doğru olur bilemedim.

Unutmuşum, zam oranları belirlenirken geçinme kriteri birinci sırada değil zaten. Eğer birinci sırada olsa sağlık çalışanlarına bu kadar zam yapilmazdi. Tamamen yapılan iş ve yerine bulunacak iş ile yerine gelecek çalışan üçgenine endeksli. Doktor maaşını begenmezse özel muayenehane açar. Yerine yeni doktor koymak zor açık pozisyon sıkıntı. Ama mesela polislik için bir sürü üniversite mezunu var, 6 ay POMEM eğitimi ile polis açığı kapatılabilir.  Bence buna bakıyorlar. 

tarihinde Murat Sahın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Adnan Çakır yazdı:

20 gündür asgari ücret belirlenecek 30 olsa şu 25 olsa şu kadar hesabı yaparken hiç hesaplamadığım oldu işten çıkarıldım emoji3525.png
Ben asgari ücret almıyordum ama gelen zamma göre ücret belirleniyordu, üstelik yeni zamdan tazminat vermemek için kalan 10 gün izinimi ve 10 günde idari izin verip iş akdimi sebep belirtmeden bitirdiler "vursan dizin çıkarsan gözün" . Bence tartışacak konuşulacak ilk konu herkes işine gücüne sahip çıksın.

Geçmiş olsun Adnan. Ne iş yapıyordunuz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

@Adnan Çakır abi geçmiş olsun senin gibi bir personeli kaybeden düşünsün. Abi tek seni mi çıkarttılar yoksa işten çıkarılan başka kişiler varmı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Bunu gibi haberleri çok duyacağız gibi önce vaz geçilecek kişiler emekliler olacak gibi diğer çalışanlara göz dağı herkes ayağını denk alsın fazla beklentiye girmeyin mantığı her kesimden olacak galiba. Emekliler nasılsa maaşları var geçinir diye düşünülüyor bir çok kesimde kardeşim gecinebilecek olsa neden çalışsınlar gider evde kendini hobilerine verir torun bakar 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Emekliler geçinebilecekleri parayı alsalar işsizlik azalır diye düşünüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Elektrik teknisyeni olarak ama tek teknik eleman olduğum için fabrika içinde olan mekanik, hidrolik, pnömatik, kırık çıkık, havalandırma, yangın tüpleri değişimi,musluk değişimi,transpalet tamir bakımı,vs.vs
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Adnan Çakır yazdı:
Mehmet Göktürk yazdı:

Elektrik teknisyeni olarak ama tek teknik eleman olduğum için fabrika içinde olan mekanik, hidrolik, pnömatik, kırık çıkık, havalandırma, yangın tüpleri değişimi,musluk değişimi,transpalet tamir bakımı,vs.vs

Aklımızda olsun. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
[mention=7815]Adnan Çakır[/mention] abi geçmiş olsun senin gibi bir personeli kaybeden düşünsün. Abi tek seni mi çıkarttılar yoksa işten çıkarılan başka kişiler varmı.
Mehmet, bir kaç aydır birkaç arkadaş daha çıkarıldı sudan sebeplerle, zaten gidenin yerine gelen de yok 4 senede 10 kişi çıkarıldıysa 2 kişi alınmadı toplam da 20 kişi kadrosu olan biryer.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır
Müjde verildi mi.   Emekliye % kaç olacakmış ? 
Müjde yılbaşında Emmi %60 [emoji2960]
Yürümüyor demek
Mehmet hocam plastik fabrikası hammadden big bag çuval içlerine naylon torba , müşteri isteğine göre zarf torba,inşaatlarda kullanılan branda naylon türevi imalat yapan ama bunları fason yapan (müşteri adına) bir firma.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Müjde verildi mi.   Emekliye % kaç olacakmış ? 

manevi katkı ve destekler ile yılbaşında hindi yerken açıklanacakmış

vesile ile yeni tasarıda ki hataları anlattı bir uzman, takamlar ile, özetle: daha az çalıian ile daha çok çalışan (saat olarak) aynı ücreti alacak.

3-4 vakit sonra aaa neden oldu bu diye şaşırmayalım yine

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Adnan Çakır yazdı:
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:
[mention=7815]Adnan Çakır[/mention] abi geçmiş olsun senin gibi bir personeli kaybeden düşünsün. Abi tek seni mi çıkarttılar yoksa işten çıkarılan başka kişiler varmı.

Mehmet, bir kaç aydır birkaç arkadaş daha çıkarıldı sudan sebeplerle, zaten gidenin yerine gelen de yok 4 senede 10 kişi çıkarıldıysa 2 kişi alınmadı toplam da 20 kişi kadrosu olan biryer.

Abi yeni personel bulmak zor gelen çok istiyor elinde olanlara kuş kadar maaş verildiği için yeni gelen yüksek veremiyor eften puften sebeple eldeki çıkarınca yerine ucuz gelecek sanılıyor ama malesef yüksek maaş veremediği için gidenin yeri dolmuyor mevcut kadroya yüklenip daha çok iş yükleyip işini aynı aldığı için sorun etmeden devam 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

mevcut kadroya yüklenip daha çok iş yükleyip işini aynı aldığı için sorun etmeden devam 

18 vakit sonra da patlayınca şaşırıp aaaa hangi güjlerrr acaba diye konuşurlar, cuma seansında bistte  2 defa şalter attı

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Adnan Çakır yazdı:

Abi geçmiş olsun.  
Bakacak mısın işe 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

1 sene sınava hazırlık, 2 yıl üniversite, 1 yıl dgs hazırlık, ömrümden 4 yılımı üniversiteye harcadığım için çok pişmanım, bu süre içerisinde en başından sanayideki çalıştığım yerde işime devam etseydim fazladan 4 yıllık bir tecrübe sahibi olacaktım. Duvara astığım kağıda 4 yıl verdim. Mühendis olmak için uğraştığım zamanı sanayide geçirsem işimde çok ilerleme katederdim. Geç olsun güç olmasın mantığı ile kendimi avutuyorum işte. 

Makina mühendisi bi tanıdık 5000 tl maaş ile çalışıyor. Babam son 1 senedir bizim restoranttaki lise mezunu garsona 4000 tl, yine lise mezunu aşçıya 4500 tl maaş ödüyor, yol masrafları yok evden dükkana özel araçla servis + 2 öğün yemek + sigorta, başka diyecek birşeyim yok. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

1 sene sınava hazırlık, 2 yıl üniversite, 1 yıl dgs hazırlık, ömrümden 4 yılımı üniversiteye harcadığım için çok pişmanım, bu süre içerisinde en başından sanayideki çalıştığım yerde işime devam etseydim fazladan 4 yıllık bir tecrübe sahibi olacaktım. Duvara astığım kağıda 4 yıl verdim. Mühendis olmak için uğraştığım zamanı sanayide geçirsem işimde çok ilerleme katederdim. Geç olsun güç olmasın mantığı ile kendimi avutuyorum işte. 

Makina mühendisi bi tanıdık 5000 tl maaş ile çalışıyor. Babam son 1 senedir bizim restoranttaki lise mezunu garsona 4000 tl, yine lise mezunu aşçıya 4500 tl maaş ödüyor, yol masrafları yok evden dükkana özel araçla servis + 2 öğün yemek + sigorta, başka diyecek birşeyim yok. 

Bizim iş yerinde genç çocuklar var. Yüksek lisans falan yapıyorlar. La aklı olan okumaz diyorum. Hala daha okul okudukça daha itibarlı olacağını düşünüyorlar. Okul bitirdikçe insanların onları daha seçici olarak tercih edeceklerini sanıyorlar. Türkiye’de yaşadıklarından haberleri yok. Keşke babam beni bir ustanın yanına verseydi. Kendimi geliştireceğimden eminim. Çok acayip şeyler olurdu. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Adnan Çakır yazdı:

Müjde yılbaşında Emmi %60 emoji2960.pngMehmet hocam plastik fabrikası hammadden big bag çuval içlerine naylon torba , müşteri isteğine göre zarf torba,inşaatlarda kullanılan branda naylon türevi imalat yapan ama bunları fason yapan (müşteri adına) bir firma.

Plastik şirketleri borsa’da da kötü. Son 2 hafta sürekli yükselen borsa’da bile sürekli düştüler. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bizim iş yerinde genç çocuklar var. Yüksek lisans falan yapıyorlar. La aklı olan okumaz diyorum. Hala daha okul okudukça daha itibarlı olacağını düşünüyorlar. Okul bitirdikçe insanların onları daha seçici olarak tercih edeceklerini sanıyorlar. Türkiye’de yaşadıklarından haberleri yok. Keşke babam beni bir ustanın yanına verseydi. Kendimi geliştireceğimden eminim. Çok acayip şeyler olurdu. 

Beni ailem çok zorladı oku oku diye, bana kalsa liseden ustalık belgesini aldığım gibi sanayiye gidecektim. Şuan 4 yıl geriden geliyorum sırf bu yüzden. İsuzu kamyon servisinde çalışırken elektrikçi usta İTÜ mezunu idi, beraber çalıştıkları motorcunun ilkokul diploması bile yoktu, Adamı çocukken tatilde tornacıya çırak vermişler para kazanmak hoşuna gitmiş okulu bırakmış, ordan da motorcu olmuş, hatta ehliyeti yoktu ilkokul mezunu olmak gerekiyor falan demişlerdi. Aynı maaşı alıyorlar aynı masada yemek yiyorlar. Elektrikçi abiyle başbaşa kaldığımızda gözü doluyordu benim burda olmamam gerekiyor diyordu. İlerde Allah bana evlat nasip ederse ağzımdan bir kere bile üniversite okuyun sınava girin cümlesi çıkmayacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bende aynı şeyi düşünüyorum keşke sanayide usta olsaydım şimdiye kendi servisi vardı. Yönetici olacağıma imalata tezgah başında çalışsaydım şimdiye tezgahların alıp ufakta olsa işyeri vardı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Maaş işin bir tarafı.

Maliyetlerimizin çoğunluğu USD, az önce Kasım faturalarını toparladım, Aralık faturaları kur dolayısıyla %50 daha fazla olacak neredeyse. 3 ay önce 8K olan şey şu an 17K mesela, ama satan için halen 1K USD.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Kötü bir durumdayız tüm ülke.. işçiler haftalık günlük aylık hesabıyla istiyorlar tamam ama iş sahibi çoğu kez sözleşmelere bağlı. Ve TL.

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Murat Sahın yazdı:

Nihat hocam o zaman ortak maaş belirlensin, herkes aynı maaşı alsına çıkar sonuç. Bu da ne kadar doğru olur bilemedim.

Unutmuşum, zam oranları belirlenirken geçinme kriteri birinci sırada değil zaten. Eğer birinci sırada olsa sağlık çalışanlarına bu kadar zam yapilmazdi. Tamamen yapılan iş ve yerine bulunacak iş ile yerine gelecek çalışan üçgenine endeksli. Doktor maaşını begenmezse özel muayenehane açar. Yerine yeni doktor koymak zor açık pozisyon sıkıntı. Ama mesela polislik için bir sürü üniversite mezunu var, 6 ay POMEM eğitimi ile polis açığı kapatılabilir.  Bence buna bakıyorlar. 

Bence bu kadar basit değildir. Bu maaş işleri sıkıntılı, kardeş kardeşi baba evladını kıskanır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...