İçeriğe Yönlendir

Maaşınıza Ne Kadar Oranda Zam Bekliyorsunuz?

Sani Gerşon

Yüzde Kaç Zam Bekliyorsunuz?  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Levent Güzelkalp
Kamu dairesine gittiğinizde kaliteli, çözüm odaklı hizmet almak istiyorsanız tabiki ücreti asgari ücret gibi olmamalı. 

Kaliteli eğitim, gelecek kaygısı yaşamayan eğitim çalışanından geçer.
Kaliteli sağlık, gelecek kaygısı yaşamayan sağlık çalışanından geçer.
Kaliteli adalet, gelecek kaygısı yaşamayan adalet çalışanından geçer.

Çevrenizdeki 3-5 usülsüz belediye kadrolarına atamayı görüpde geri kalanları öyle sanmayın. Her şeyden önce kul hakkı var. 
Katiliyorum abi ama ozellikle adliyeler guzel lakin bir vergi dairesi varki yasaman lazım ben bu kadar asik suratli personal bir arada hic gormedim yaslarda ileri vatandasa niye geldin muamelesi yapiyorlar .
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Levent Güzelkalp yazdı:
Mert Yeldan yazdı:
Kamu dairesine gittiğinizde kaliteli, çözüm odaklı hizmet almak istiyorsanız tabiki ücreti asgari ücret gibi olmamalı. 

Kaliteli eğitim, gelecek kaygısı yaşamayan eğitim çalışanından geçer.
Kaliteli sağlık, gelecek kaygısı yaşamayan sağlık çalışanından geçer.
Kaliteli adalet, gelecek kaygısı yaşamayan adalet çalışanından geçer.

Çevrenizdeki 3-5 usülsüz belediye kadrolarına atamayı görüpde geri kalanları öyle sanmayın. Her şeyden önce kul hakkı var. 

Katiliyorum abi ama ozellikle adliyeler guzel lakin bir vergi dairesi varki yasaman lazım ben bu kadar asik suratli personal bir arada hic gormedim yaslarda ileri vatandasa niye geldin muamelesi yapiyorlar .

Orada bana öyle davranın altından giriyorum üstünden çıkıyorum. Sonra amirleri geliyor falan.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İş garantisi olmayan, iş akdi müdürün, daire başkanının iki dudağının arasında olan memur doğruyu değil, üstünün istediğini yapar. 

Onun denetleme mekanizmalarını kurarsın. O kadar da değil. Ama gelip yatan torpillilere de 25 sene bakmak zorunda olmamalısın.

Bu arada şu içinde bulunduğumuz durum.. izleyin

Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan

Bu başlıktan bazı tespitler çıkardım :)

1- Çok fazla devletçiyiz. Milliyetçilik, vatanseverlik bu değil. Neredeyse "devlet seni okutmuş büyütmüş bir de para mı istiyorsun" diyecekler :D babam hep yatmış herhalde, her şeyi devlet yapmış bana. Devlete borçluyuz anlaşılan. Oysa ki Şeyh Edebali "insanı yaşat ki devlet yaşasın" der.

2- Devlet memurluğunu neden herkes iş garantisi olarak görüyor ki? O eskidenmiş memur maaşı alıp daireye uğramayanlar, mesai saatleri içerisinde tezgah açıp satış yapanlar. Memur alımlarının sözleşmeli ağırlıklı olması boşuna değil. Tak diye kapıya koyuyorlar. Hiç de garanti değil :) en ufak bir şeyde hakkında soruşturma açılıyor.

3- Eğitim seviyesini yüksek olarak bildiğim forum üyelerinin eğitimi tek hamlede çöpe atması beni şaşırttı. İşini çok çok çok iyi yapan bir temizlikçi ile, işini ortalama seviyede yapan bir doktor aynı maaşı alamaz. Bu emeğin kutsallığına leke sürmez. Mantık bunu söyler.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Temizlikçi ile doktor aynı maaşı alsın diyen yok.
Sen ciroau yüksek olan devlette çalışıyorum fazla alırım yazınca komik oldu. Ciroya kalırsa o zaman holdingte çalışan çaycı uyduruk hastanede çalışan doktordan fazla alır senin mantığına göre. Ciro etkisi.
Parayı emek alır diyorum eldeki bilezik alır. Ben devlete girerken türl0 eğitimden geçtim özele göre diyorsun. Özeldeki mğhendisten ne farkı var devlettekinin eğitim olarak. 2.ye soruyorum ve mantıklı bir cevap bekliyorım.

Olabilir belki de ben anlatamadım. Şöyle anlatayım. Siz bir markette kasiyersiniz. Sizin markete uğrarsam para veriyorum patronunuza. O da uğrarsam tabi. Günde 100 kişi giriyor markete. Markette 5 kişi çalışıyor. Sizin patronunuzun 100.000 TL sermayesi var. Size verebileceği maaş maksimum 5.000 TL. Ama benim patronum (devlet) öyle mi? Benden alıyor, sizden alıyor, patronunuzdan da alıyor [emoji4] hatta ne patron olun ne işveren, yine alıyor. İster yolun düşsün, ister düşmesin. Aldıkça alıyor, aldıkça alıyor. Sermayesi oldu mu bilmem kaç milyar dolar? Beni de işe sınavla seçerek alıyor. Diyor ki "sen ayrıcalıklıksın, şu sınavı geçmen, şunlardan mezun olman lazım" falan filan. Sonra da bana diyor ki, "benim milyar dolar sermayem var, seni de seçerek aldım ama, ben sana market sahibinin vereceği kadar zam vereceğim" İşte bunu demeye hakkı yok. Sürekli alıyorsa, aldığı kadar verecek çalışanına. Market sahibi o kadar kazanıyor, o kadar veriyor. Ya devlet? Kimse kusura bakmasın, devlet memuru maaşı asgari ücretle aynı olamaz. Bu kimseyi küçümsemek, hor görmek falan değil. Şurada 2 yıllık memurum ve günahım kadar da sevemedim memuriyeti. Ama gel gelelim durum böyle. Yani sizin vergileriniz bir yere gitmedi. Benim patronda [emoji4] ama bana da vermesi lazım. Yani sizin patronunuz, müşterisi olursa para kazanan bir işveren iken 500 TL zam veriyorsa, müşterisi olsun olmasın sürekli para kazanan, nefes alana makbuz kesen benim patronum bana 500 x 1,5 vermesi lazım
Bak.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Mesleğin karşılığı hakkaniyetli para olmalı. Devlet adilmolduğu sürece güçlüdür. Ücretli öğretmen 2800 alırken kadrolu 2 katını alırsa ücretlinin emeği yazık edilir. Burada sorun çıkar.
Adaletli olmaktan emeğin karşılığını almaktan bahsediyorum ki hiç anlaşılmamış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:

Mesleğin karşılığı hakkaniyetli para olmalı. Devlet adilmolduğu sürece güçlüdür. Ücretli öğretmen 2800 alırken kadrolu 2 katını alırsa ücretlinin emeği yazık edilir. Burada sorun çıkar.
Adaletli olmaktan emeğin karşılığını almaktan bahsediyorum ki hiç anlaşılmamış.

Ücretli öğretmenlerin çoğu öğretmen değil, mesleği öğretmen değil genelde.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

2 numaraya katılmıyorum. Sözleşmeliler devlette çalışıyor bile sayılmaz ve öğretmenliği bilmem ama profesyonel konularda maaşları yüksektir daha fazladır

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Öğretmen olanlar?
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
İlkay Başaran yazdı:
Evren Erakçora yazdı:

Öğretmen olanlar?

Geçici.. sınavı kazanaydı…

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
İlkay Başaran yazdı:
Evren Erakçora yazdı:

Öğretmen olanlar?

Net sayıyı bilemiyorum ama yüzde 70,80 falan vardır sanırım.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
İlkay Başaran yazdı:

Ciroya kalırsa o zaman holdingte çalışan çaycı uyduruk hastanede çalışan doktordan fazla alır senin mantığına göre.

Yahu zaten öyle ki. Doktor kadar almıyor tabi ki ama sanayide bir atölyede çalışan çaycı asgari ücret alırken holdingin çaycısı memurdan fazla maaş alıyor. Ki büyük olmak bunu gerektirir zaten. Pastan büyükse, çalışanına da büyük pay veriyorsun. Bugün Koç'un, Sabancı'nın holding binasında çalışan bir temizlik görevlisinin maaşını duysanız şaşırırsınız. Adamlar büyük, çalışana da büyük veriyor. En büyüğü de devlet olduğu için, ben de büyük bekliyorum. Olay bu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet Caliskan yazdı:

Yahu zaten öyle ki. Doktor kadar almıyor tabi ki ama sanayide bir atölyede çalışan çaycı asgari ücret alırken holdingin çaycısı memurdan fazla maaş alıyor. Ki büyük olmak bunu gerektirir zaten. Pastan büyükse, çalışanına da büyük pay veriyorsun. Bugün Koç'un, Sabancı'nın holding binasında çalışan bir temizlik görevlisinin maaşını duysanız şaşırırsınız. Adamlar büyük, çalışana da büyük veriyor. En büyüğü de devlet olduğu için, ben de büyük bekliyorum. Olay bu.

O zaman devletteki çaycı koç'a geçsin.. nasıl fikir?

düşünceniz yanlış..Kimse sizi devlette zorla çalıştırmıyor. Yarın istifa edin.

koç grubu sanıldığı gibi çok ödemez. hele tedarikçilere etmediğini bırakmaz, sineğin yağını çıkarır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Onun denetleme mekanizmalarını kurarsın. O kadar da değil. Ama gelip yatan torpillilere de 25 sene bakmak zorunda olmamalısın.

Bu arada şu içinde bulunduğumuz durum.. izleyin

Denetleme mekanizmasını kuran da üst amir tarafında olduğu için Türkiye’de o iş doğru olmuyor işte. Yukarıya ters şeyler yaptın mı kapıdasın. 

hatta şöyle söyliyeyim. Kurumda hakim siyasi parti değişince bile kapıdasın. İster siyasi parti torpiliyle gel, ister akraba, istersen sınavla sözleşmeli olarak atan. Fark yok. Çünkü gelen siyasi partinin yandaşları parti için çalıştı. Kazanınca karşılık olarak iş bekliyor. Siyasi parti de bilmediği tanımadığını kovuyor, kendi adamını, kendi yandaşını alıyor. 

iş garantisi olacak. Olmalı. Çalışan doğru yapmakta çekinmemeli. Maaş ile performans almak daha doğru. Alt kademe olacak. Puanlama ile maaş belirlenecek. Azalacak artacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Çalışkan
Mehmet Göktürk yazdı:

koç grubu sanıldığı gibi çok ödemez. hele tedarikçilere etmediğini bırakmaz, sineğin yağını çıkarır.

İşte çözüm Koç'a geçmek olmamalı. Devlet, çalışanını başka alternatifler bulmaya zorlamamalı :) sunabileceği en iyi şartları sunmalı.

Kimse kimseyi bir yerlerde zorla çalıştırmıyor. Herkes mecburen, el mahkum çalışıyor. Kiram, kredim ödenecekse istifa ederim tabi, neden olmasın :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Ahmet Caliskan yazdı:

Sanırım 97-98 lerde memura yüklü bir zam yapılmış. Nette yazan %50, ağızdan duyduklarım %100'e yakın.

Bkz: Necmettin Erbakan 1996 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ahmet Caliskan yazdı:

.. :) sunabileceği en iyi şartları sunmalı.

..

Sunabileceğini sunuyor.. 

Devlette kalite zaten sürekli düşüyor. Şu an kimse asistan olmuyor üniversitelerde. 20 sene sonra sokaktaki (iş bulamamış mezunlar) adamlar hoca olur.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Sabancının holdingindeki temizlik işçisi asgari ğcretten bir tl fazlasını alsın bende birşey bilmiyorum.
Maaş beklerken kendini hisse ortağı zannediyorsun hatan burada başlıyor. Emek veriyorsun kiraya o da bedelini ödüyor. Bu kadar basit.
Her işin rayici vardır ülkelere göre üç aşağı beş yukarı.
Eşimin eski çalıştığı kurum battı. Asgari ücret gösterip elden veriyordu kalanı. Neyse mahkemeleşme vb (aslında batmadı) bilirkişi yıpranma ve alacak hesaplarken ödediği sgk üzerinden gitmedi. Yaklaşık olarak özeldeki bu sınıfın aldığı rakamdan hesapladı şak diye. Bize sormadı bile.
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Göktürk yazdı:

O yüzden koç holding işte 😂

Uzaktan davulun sesi hoş geliyor, ölüler zannediyor ki diriler her gün helva yiyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp
Orada bana öyle davranın altından giriyorum üstünden çıkıyorum. Sonra amirleri geliyor falan.  
Benim icin sorun degil abi isim geregi her sekilde cozuyorum isimi ama normal yurttaş için gercekten zor
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Benim çalıştığım inşaat firması çok büyüktü. O kadar büyüktüki, ufak çaplı iş yaptırdığı firmalara para ödememe seçeneğini sunardı. Karşılığında benim gibi firmanın ismini cv’nize yazacaksınız; daha ne olsun derdi :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

O kadar büyüktüki, ufak çaplı iş yaptırdığı firmalara para ödememe seçeneğini sunardı. Karşılığında benim gibi firmanın ismini cv’nize yazacaksınız; daha ne olsun derdi :) 

Adilik :) 

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu
Ahmet Caliskan yazdı:

O temizlik görevlileri kadrolu değil, temizlik firmalarının personeli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Mehmet Göktürk yazdı:

devlette daha az olmalı ya da iş garantisi olmamalı. mesele burda.

iş garantisi olmayınca da merkez bankası başkanına benzer.. başka şeyler sıkıntı bu sefer.

Hocam iş garantisi ayrı bir konu. O konuda sizi desteklerim. Ama maaş konusunda ayrımcılığa karşıyım. Mantığım çok basittir. Doktora %50, akademisyene %30, asgari ücrete %50 öğretmene %15, polise %25 gibi garip bir zam mantığı olmamalı. Asgari ücrete neden %50 zam yapıldı? Çünkü reel enflasyon bunun bile üzerinde. Marketten haftalık strandart alışveriş için ödediğim para ne kadar arttı, elektrik, doğalgaz ne kadar arttı ise o kadar zam tüm çalışanlara ve emeklilere yapılmalı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...