İçeriğe Yönlendir

Kış Aylarında Yaz Lastiği Kullanmak

Kadir Kaya29

Recommended Posts

Metin Uzunoğlu
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Tamam işte takmayı zorunlu hale getiremez, ama yaptırıcı cezayı uygulasın o güne çıkana 4 bin -5 bin yazsın.

Zorunlu olmazsa cezayı neye göre yazacak, zorunlu olmadıkça ceza yazamaz cezanın yasal dayanağı olmaz. 

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Metin Uzunoğlu yazdı:

Zorunlu olmazsa cezayı neye göre yazacak, zorunlu olmadıkça ceza yazamaz cezanın yasal dayanağı olmaz. 

O gün yola çıkılmayacak diye genelge yayınlar oldu, bitti, yolda kalana cezayı yollar durur.. İstedikten sonra olur...

Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Ben buna katılmıyorum, 4-5 senedir özel araçlarımızda kar lastiği yok, zaten kar yağdığında veya hava buzlanma derecesine geldiğinde sürüş yapmıyoruz.

İlaveten kışın ne kadar güvenli ise bu lastikler , hava sıcaklığı kışın 15-18 c olduğunda tutuş rezalet. Tam bir facia.......

İstanbul için her gün özel aracını kullanmayan için gerekli olmadığını düşünüyorum.

Antalya da yaşıyorum. Yazın kar lastikli o kadar çok araç görüyorum ki burada hayretler içerisinde kalıyorum. O sıcakta kış lasitigi ile ne tutuş kalır ne frenleme kalır. Ama adamların hiç umurunda değil. Kışın yaz lastiği ile yola çıkmak ile aynı. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Bende bu kış kışlık lastik kullanmadım 1 hafta kar vardı aracımı hareket ettirmedim. Zaten kazadan dolayı da 3 hafta araba yattı. Öyle böyle Şubatın geldi 10'u .

Kışlık alsaydım kârda mı olacaktım zararda mı? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Arabanın konforu karakteri dinamikleri tepkileri bile değişiyor. İmkanım olduğu sürece ayrı jant lastik devam. Olaya sadece kar olarak bakmayalım. Yazlık lastiğin ömründen özelliklerinden de kaybediyoruz.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli

38 Yaşındayım. Kar yağdı yağacak aman Allah'ım öldük bittik dediğimiz yıllar çok oldu; ama pratikte yağan kar'ın bizi felç ettiği dönemler bir elin parmaklarının sayısını geçmez.

Çok detaya inmek istemiyorum. 

Bizim insanımız -7 derecenin altında kış lastiğiydi hamuruydu falan filan bilmez. Bizde kervan yolda dizilir mantığı hakim. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Fatih Evcin yazdı:

Bende bu kış kışlık lastik kullanmadım 1 hafta kar vardı aracımı hareket ettirmedim. Zaten kazadan dolayı da 3 hafta araba yattı. Öyle böyle Şubatın geldi 10'u .

kışlıkları ben de takmadım bu sene, onun yerine 4x4 aldım, şu an daha kardayım :f1:

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Çağlar Bayur yazdı:

kışlıkları ben de takmadım bu sene, onun yerine 4x4 aldım, şu an daha kardayım :f1:

Açıklarmısın abi rica etsem nasıl oluyor.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Yunus Gökhan Ay yazdı:

LAstik parasına 4x4 araba almış hemde kış lastikli :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yunus Gökhan Ay yazdı:

2.eller altından daha iyi getirdi

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Çağlar Bayur yazdı:

2.eller altından daha iyi getirdi

Parası olan zaten zengin oldu, paramız yoksa ne yapacağız? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Parası olan zaten zengin oldu, paramız yoksa ne yapacağız? 

parası olana ver, daha değerleniyor o zaman

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Çağlar Bayur yazdı:

parası olana ver, daha değerleniyor o zaman

Paramız yok zaten olmayan parayı nasıl verecuk..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Paramız yok zaten olmayan parayı nasıl verecuk..

lem geçmediğin köprüyü öder gibi ver :mangal:

• Teşekkür 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Fatih Evcin yazdı:

Fatih bir gün lazım olur  E5 de 3 tur dönersin veya kızaga biner gider keşke taksaydım dersin kışın kış yazın yaz abi 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Erkan Işık yazdı:

Fatih bir gün lazım olur  E5 de 3 tur dönersin veya kızaga biner gider keşke taksaydım dersin kışın kış yazın yaz abi 

Abi haklısın ben takılmasın demiyorum ama takmadığım halde trafiğe çıkmıyorum demek istedim :) istesem de çıkamadım yani :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Yaz lastiği ile yola çıkanın eline kürek verip yol açma cezası verilmeli.

Yazın mı?

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Servet Aydın yazdı:

Yaz lastiği ile yola çıkanın eline kürek verip yol açma cezası verilmeli.

bence küreği eline vermeden , yol temizlemesi cezası verilmeli.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fatih Evcin yazdı:

bence küreği eline vermeden , yol temizlemesi cezası verilmeli.

Her türlü eline bir şey vermeli. Bijon anahtarından başlanabilir 🙈

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Fatih Evcin yazdı:

Abi haklısın ben takılmasın demiyorum ama takmadığım halde trafiğe çıkmıyorum demek istedim :) istesem de çıkamadım yani :D 

Jetta varken test ettim üstünde gelen lastiklerle buz üstünde sarhos gibi idi araba frene bas durmaz dönerken dönmez, kalkarken kalkmaz sonra gidip x markanın kar tipi deniyor fakat degildi vakumlu ama daha çok yagmur lastigi  4 mevsim diyelim olastikleri takıp aynı yerde test etmişdim araç degişmiş kuruda gider gibi kalkıyor dururken oldugu yere duruyordu , artık sigortalar pahalı araç hasarları pahalı , allah korusun pahalı bir araca duramayıp çarpsan al başa bela 1 takım lastik alsan minimum 4 sene binersin 3000 tl lastik 1000 tlde çıkma kara jant 4 tane yıllık 1000 tl fark biner buda belki an gelir farkında olmadan hayatını kurtarır

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Erkan Işık yazdı:

Jetta varken test ettim üstünde gelen lastiklerle buz üstünde sarhos gibi idi araba frene bas durmaz dönerken dönmez, kalkarken kalkmaz sonra gidip x markanın kar tipi deniyor fakat degildi vakumlu ama daha çok yagmur lastigi  4 mevsim diyelim olastikleri takıp aynı yerde test etmişdim araç degişmiş kuruda gider gibi kalkıyor dururken oldugu yere duruyordu , artık sigortalar pahalı araç hasarları pahalı , allah korusun pahalı bir araca duramayıp çarpsan al başa bela 1 takım lastik alsan minimum 4 sene binersin 3000 tl lastik 1000 tlde çıkma kara jant 4 tane yıllık 1000 tl fark biner buda belki an gelir farkında olmadan hayatını kurtarır

Kış memleketinde yaşamayanlar bunları bilmiyor.

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Konya'da aracımı kaydırmıştım. Buz tutmuş yol. Direksiyonu sola çevirdim, araba sola dönmedi. :) Direkt karşıya gittim, kaldırıma çıktım, elektrik direğine çarptım. Tampon ikiye yarıldı. O zaman için konuşuyorum, 1000 liradan kaçtım aklımca, 500 lira tampona verdim. Üstüne gidip bir de 1000 liraya kışlık lastik alıp taktım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...