Metin Uzunoğlu 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Yaz kış kışlık lastik kullanıyorum 2 senedir. Yaz lastiğim yok. Bu gidişle de alamayacağım. Benim lastikçimin arabasında da yaz kış sürekli olarak kış lastiği takılı, hocam ben hız yapmam şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı diyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Kışın daha az binerim arabama. Bu sebeple kışlık lastik daha az aşınır ama yıl geçtikçe sertleşir. Duruma göre kış lastiğini erken takıp geç çıkarırım. Böylece yazlık lastik daha az aşınır. Ama kışın yazlık ile gitmek hem lastiği öldürür hem de kaza riski çok artar. Bu sene kışlık olarak bridgestone almamın sebebi, ıslakta çok iyi olması. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 18 derecede test yazlık ile 38. saniyede duruyor kışlık ile 46. saniyede duruyor yazlık ile durduğundaki mesafede kışlık lastikli araba 40km hızla gidiyor. burada herkes teknik ama bence teknikten çok uzak konuşuluyor. sıcak havada kışlık size kaza yaptırabilir arkadaşlar. Bunu görmezden gelmek de ne bileyim… kışlık lastiğe fazla anlam yükleniyor. Ilıman deniz kanarı iklimlerde kışın en düşük ortalama 7 derece. Hava sık sık bu değerin üstüne çıkar. Bazen 20’yi bile görürüz. karasal’da yaşayan taktırsın. Sık sık uzun yol yapan taktırsın. Ama kışın deniz karından yaşayanın taktırmasına gerek yok. bunun gibi onlarca test var kışlıklarla 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Doğan Arşiray yazdı: yazın kış lastiği ile gezerim de kışın yazlık ile asla. Sıcakta çabuk aşınır diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 18 derecede test hava güneşli 18 C iken kış lastikli sürücü hızını ayarlar ise, mesela 10 km /h yavaşlatıp sürerse sorun yaşamaz, 1 C de yerde kar yok diye sorun olmayacağını sanan yaz lastikli sürücü gizli buz varsa 10km/h hızdan 0 a düşemeden kaldırıma çıkabilir, fark orada. ne kullanıldığı bilndiği sürece lastik kaynaklı kaza olmaz 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: hava güneşli 18 C iken kış lastikli sürücü hızını ayarlar ise, mesela 10 km /h yavaşlatıp sürerse sorun yaşamaz, 1 C de yerde kar yok diye sorun olmayacağını sanan yaz lastikli sürücü gizli buz varsa 10km/h hızdan 0 a düşemeden kaldırıma çıkabilir, fark orada. ne kullanıldığı bilndiği sürece lastik kaynaklı kaza olmaz Ne kullandığını bildiği sürece zaten sıkıntı yok. Arabada derece var. Hatta artık buzlanma uyarısı veriyor. Hava 2 dereceye düşerse işe toplu taşımayla gider. Hatta taksiyle gitsin. Bir set kışlık almaktan iyi. Ama 18 derecede 70 ile giderken ani fren yapması gerekirse o da fena toslayabilir ben zaten dört mevsimciyim artık. Eskiden dört mevsimlik lastik mi olur derdim. Şimdi olur diyorum. Ilıman iklim için çok ideal. Kışın bir yere de gitmiyorum zaten. Çoğu kişi benim gibi. Bi ihtimal bir şey olurda uzun yola çıkmam gerekir diye, kışlığa gerek yokken kışlık takmak bilimsel değil. elimdeki yazlık-kışlık bitsin, michelin cross climate alacağım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 18 derecede test yazlık ile 38. saniyede duruyor kışlık ile 46. saniyede duruyor yazlık ile durduğundaki mesafede kışlık lastikli araba 40km hızla gidiyor. burada herkes teknik ama bence teknikten çok uzak konuşuluyor. sıcak havada kışlık size kaza yaptırabilir arkadaşlar. Bunu görmezden gelmek de ne bileyim… Ne kullandığını bildiği sürece zaten sıkıntı yok.[emoji4] Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Evren Erakçora yazdı: Sıcakta çabuk aşınır diye düşünüyorum. Az gez 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Az gez Az yiyoruz, az içiyoruz ,az geziyoruz. Karbon salımı düşüyor. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Evren Erakçora yazdı: Az yiyoruz, az içiyoruz ,az geziyoruz. Karbon salımı düşüyor. Az nefes al, co2 de düşsün 😂 Metin Akbal yazdı: Ne? Kayış kelimesi geçmedi orada Yorum bağlantısı
Metin Akbal 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Ne? Kayış kelimesi geçmedi orada [emoji4] Sen olmayan kayısı koparmışın [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Metin Akbal yazdı: Sen olmayan kayısı koparmışın Koca imar müdürü yanıma gelip, nolacak bu dolar diyor. Biz napak. Lastiğe para yok daha. Lastik olarak En fazla bu 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Mert Gülkokan yazdı: Mehmet Göktürk yazdı: Yaz kış kışlık lastik kullanıyorum 2 senedir. Yaz lastiğim yok. Bu gidişle de alamayacağım. Doç dr bunu diyorsa ben öyleyim bari Aslında Profesör, hepimiz ölmeliyiz bence 😃 3-5 derece havada sertleşen yazlık (birazda eski sayılır, 3 yıllık Pirelli c7) lastik ile hafif ıslak zeminde fren yapıp duramayınca kaldırıma çıktım. Lastik yarıldı tabi. O zaman anladım ki kışlık lastik için kar yağmasına gerek yok. Aynı durum tersi için de geçerli. 10 derece üstünde kışlık lastik hamur gibi oluyor. Ne yol tutuşu ne fren. Zamanında ikisini de kullanmak lazım. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Evren Erakçora yazdı: Sıcakta çabuk aşınır diye düşünüyorum. Bu fiyatlarla sorun da degil aslinda. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 genelde lastkler aşınmıyor sertleşiyor. eski dönemde kış lastiği olmadan onyıllarca yaşadık. 9 sene VW bora kullandım. Borada kış lastiği ne bilmezdim. Gerekirse zincirimiz vardı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: 9 sene VW bora kullandım. Borada kış lastiği ne bilmezdim. o yılların yaz lastikleri kışın taş gibi sertleşmezdi, inönü fabrikasına yaz lastiği ile çok gidip geldik Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Aralık 2021 Paylaş 16 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: genelde lastkler aşınmıyor sertleşiyor. eski dönemde kış lastiği olmadan onyıllarca yaşadık. 9 sene VW bora kullandım. Borada kış lastiği ne bilmezdim. Gerekirse zincirimiz vardı. Lastik tabanları inceydi , lastikler daha dişliydi belki. Kötü sürücüler de azdı. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 19 Aralık 2021 Paylaş 19 Aralık 2021 Forum sayesinde kışlık lastiğe başladım ben de. İlk arabamda yoktu, kışın pek kullanmıyordum arabamı. C-max'ten itibaren hep kışlık lastik kullandım. Isparta'da kar yağar hep, bugün de yağdı, genellikle de kışın kullanırız. Hem benim hem de eşimin arabasında kışlık lastik var, çünkü eşim ilçeye gidiyor. Kar ve yağış olmasa bile soğuk havalar için ideal. Ama gel gör ki, herkes kışlık lastik kullanmadığı için, trafik keşmekeş özellikle kar yağışında. Bir de maalesef sürücülerimiz çoğu kışın nasıl araba kullanacağını bilmiyor. Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 20 Aralık 2021 Paylaş 20 Aralık 2021 Yozgat'ta yaşarken en fazla 3 yılda kışlık lastik yenilerdik. Samsun'a geldim bu sene kışlık lastik almayacağım. Ortalama yılda 1 kez kar düşüyor onda da toplu taşıma kullanırım, buzlanma yaşanmıyormuş. Yorum bağlantısı
Aytac Sakal 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 İzmirde kış lastiği kullanmiyoruz 2020 kışında pandemi başlamadan karda Samsun ve Ordunun yükseklerine gittim.Focus Şehir dışından aldığımda üzerinde kış lastiği vardı.Eğer bu lastikler olmasa Karadenizin yükseklerinde karda yolda kalırdım Nisan ayında İzmirde bu lastiklerin eski olan arkaları dağıldı önlerde sorun yoktu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 kuzey marmara otoyolunda zincirleme kaza oldu sabah, yaralanmalı, yolda ve havada kar yok.... Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: kuzey marmara otoyolunda zincirleme kaza oldu sabah, yaralanmalı, yolda ve havada kar yok.... Buzlanmadan olmuş. Buzlanmada kış lastiği? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buzlanmadan olmuş. Buzlanmada kış lastiği? zamk gibi tutar yolu Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 O yolda zaten boş diye saçma sapan gidiyor millet. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 21 Aralık 2021 Paylaş 21 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Buzlanmadan olmuş. Buzlanmada kış lastiği? Çağlar Bayur yazdı: zamk gibi tutar yolu 4 Yorum bağlantısı
Recommended Posts