Kadir Kaya29 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Herkese iyi günler. Kış aylarında +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda Kış lastiği kullanılması gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla çevremde hiç kimse Kış lastiği taktırmıyor.Şuan 7 derece bandına kadar sıcaklık düşmüş durumda.Siz bu konuda neler yapıyorsunuz lastik değiştirmiyorsanız nelere dikkat ediyorsunuz. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 İstanbul'da tartışmalı konu. Kar ihtimali olduğunda arabayı çıkarmam diyen varsa devam edebilir. Her şekilde tutuş azalıyor ve yaz lastiği yıpranıyor kışın. 2 Yorum bağlantısı
Erol Güven 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Yaz kış yazlık lastik kullanıyorum. Şimdiye kadar kışlık lastik hiç kullanmadım. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Paltosuz sokağa çıkmak Kösele ayakkabı ile karda yürümeye çalışmak gibi bir şey, yazlık lastiklerle kışın dolaşmak... 6 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Bulunduğunuz ile göre değişir. Adana, Osmaniye de biz hiç kış lastiği kullanmıyoruz. Alıyoruz 4 mevsim lastik mis gibi devam. 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Kışın yazlık lastik ecnebide net şekilde yasak iken bizde opsiyonel olmasına karşıyım. Geçen kış bana arkadan vuran eleman, soğuk hava nedeniyle kızaklayarak kaydı ve yapıştırdı. Karda kösele ayakkabıyla koşmaya, başkalarının can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaya gerek yok. Ata bineceksen nalını çakacaksın... Bu sabah Tuzla E5'te yağmurda (8 derece hava) kayarak kontrolünü kaybeden ve zincirleme kaza yapan suvlarda yazlık pabuç gördüm. Umarım bizim memlekette de bazı standartlar yasal zorunluluk olur ve rahat ederiz... 6 Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Şahsi aracımı don, buz, kar olduğunda kullanmam, yağmurda yavaş kullanırım. 10-15 sene önce bırakın kar lastiğini michelin lastik bulamadığımızı hatırlarım yine böyle bir ekonomik kriz sürecinde. Şirket aracımda ise son bahar başında takarım kar lastiklerini. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 İstanbul Beylikdüzü'nde ikamet ediyorum. 2013 yılından bu yana kışlık lastiğe ihtiyaç duyduğum gün sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Lastiklerin bu denli pahalı olduğu bir ortamda randımanlı bir kış lastiğine o paralar verilmez. (İstanbul için konuşuyorum). Yok ben kışında aracımla çıkarım. Kış koşullarında görev ve sorumluluklarımı bilirim derseniz. Marmara bölgesi için 4 mevsim ( kış sertifikası olan) lastikleri öneririm. Crossclimate kullandım. Genelde olumsuz bir lastik gibi görülse de ben memnundum. Crossclimate lastiklerini ( 3 yıl yaklaşık 65bin km de 4mm derinlikte iken) tamamen merakımdan goodyear vector 4 season gen3 ile değiştirdim. Bu lastiklerle bu yıl ilk kış tecrübem olacak. Kışın etliye sütlüye karışmam yağan karı camdan izlerim derseniz. yazlık lastik alıp devam edebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Deniz Kom yazdı: Ata bineceksen nalını çakacaksın... Güzel söz. 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 (düzenlendi) Kıyı bölgeler için çok gerekli değil. Dört mevsim de iş görür. Yazlık da iş görür. hava kuruysa 2 dereceye kadar yazlıklar en iyisidir. ıslaksa 7-8 dereceye kadar kışlık daha iyi kar durumunu söylemiyorum. kışın, yaz lastiği sıcak soğuk durumundan çok yıpranır çatlar 15 Aralık 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 1 kasımda kışlıkları takar 1 nisanda çıkartırım. 5 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Kış lastiği uzun yıllar kullanabilir, güneş sıcak fazla görmediği için uzun yıllar dayanır. Yaz lastiğinin ömrünü uzatır. Ülkemizde almakta fayda var bence, kışın rahatça uzun yol yaparsın, Uludağ a falan gidebilirsin. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 (düzenlendi) Bu sene lastik almıcam bu zamana kadar hep kış lastiği kullandım. 15 jant 4 adet lastik depomda duruyor. Mevcut aracım 14. Hiç alasım gelmiyor. En kötü zincir takarım kar yağacaksa. Fiyatlar tavan yapmış durumda. 185/65/14 için kış lastiği aldıığım fiyatlar. goodyear 650, nexen 560, bridgestone 700 TL. 15 Aralık 2021 tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Evren Erakçora yazdı: Kış lastiği uzun yıllar kullanabilir, güneş sıcak fazla görmediği için uzun yıllar dayanır. Yaz lastiğinin ömrünü uzatır. Ülkemizde almakta fayda var bence, kışın rahatça uzun yol yaparsın, Uludağ a falan gidebilirsin. Gitmeyecekse? Mesela ben kışın bir yere gitmem. Hep istanbul’dayım. Kar yağınca kışlık lastiğim olmasına rağmen yola çıkmam. Biri gelip vurur yani. bundan sonra dört mevsim alacağım. 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Kadir Kaya29 yazdı: Herkese iyi günler. Kış aylarında +7 derecenin altındaki sıcaklıklarda Kış lastiği kullanılması gerekiyor ama gördüğüm kadarıyla çevremde hiç kimse Kış lastiği taktırmıyor.Şuan 7 derece bandına kadar sıcaklık düşmüş durumda.Siz bu konuda neler yapıyorsunuz lastik değiştirmiyorsanız nelere dikkat ediyorsunuz. Dört lastik 3000 lira civarı eder 3 derece ve altı araç kullanmam derseniz sıkıntı yok ama 1 kere lazım olur sizi kazadan kurtarır aracaı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız 1 takım siyah cant ve ona kışlıklar takılır sezona göre degişim yapılır ,Sene 2015 polo var ozaman önlere kışlık arkaları yazlıkdı hava 3 derece idi E5 80-90 giderken 3 tur döndüm ogün bugundür ya 4 lattik kışlık yada hiç takmayıp dikkat etmek gerekiyor Tansu Kalafatoğlu yazdı: Gitmeyecekse? Mesela ben kışın bir yere gitmem. Hep istanbul’dayım. Kar yağınca kışlık lastiğim olmasına rağmen yola çıkmam. Biri gelip vurur yani. bundan sonra dört mevsim alacağım. 4 mevsim denen lastikler cok pahalı tansu bey kışlık lastik daha ucuz 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Erkan Işık yazdı: Dört lastik 3000 lira civarı eder 3 derece ve altı araç kullanmam derseniz sıkıntı yok ama 1 kere lazım olur sizi kazadan kurtarır aracaı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız 1 takım siyah cant ve ona kışlıklar takılır sezona göre degişim yapılır ,Sene 2015 polo var ozaman önlere kışlık arkaları yazlıkdı hava 3 derece idi E5 80-90 giderken 3 tur döndüm ogün bugundür ya 4 lattik kışlık yada hiç takmayıp dikkat etmek gerekiyor 4 mevsim denen lastikler cok pahalı tansu bey kışlık lastik daha ucuz Kışlık alınca yazlık da olacak. İkinin toplamı 5 sene. O zaman fark oluyor mu? Bir de 5 sene boyunca 10 kere lastik değişim ücreti var Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Kışın yazlık ayakkabı ile dışarı çıkıp dolaşabilenlerin kışlık lastik almasına gerek yok ama kar kış olan yere gitmesi gerekirse yine o yazlık ayakkabıları ile gitmesi şartıyla. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: Kışın yazlık ayakkabı ile dışarı çıkıp dolaşabilenlerin kışlık lastik almasına gerek yok ama kar kış olan yere gitmesi gerekirse yine o yazlık ayakkabıları ile gitmesi şartıyla. Valla metin abi hafif karda passatda olsa yazlıkla arkayı bırakıyor, oyüzden kışın ona binmiyom lastiklerini diger arabada bitiryom :)) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kışlık alınca yazlık da olacak. İkinin toplamı 5 sene. O zaman fark oluyor mu? Bir de 5 sene boyunca 10 kere lastik değişim ücreti var Tansu sen al lastikleri jantları evde de degişirsin zor bir şey degil 4 kol bijon anahtar bir boru birde ufak timsah kriko 1 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Erkan Işık yazdı: Valla metin abi hafif karda passatda olsa yazlıkla arkayı bırakıyor, oyüzden kışın ona binmiyom lastiklerini diger arabada bitiryom :)) Tansu sen al lastikleri jantları evde de degişirsin zor bir şey degil 4 kol bijon anahtar bir boru birde ufak timsah kriko 2 günde değişirim. Erkan hocam benim çıkardığım lastikleri temizleyip dizmeme bile zor vakit buluyorum Kışlık lastik kullanımı 7 derece altında uygunluğu lastik firmaları tarafından da söylenir. her şey teknik gördüğünüz gibi:) 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: İstatistik yalan söyleme sanatıdır derler, tabloya baktığımızda ve küresel ısınmayı düşündüğümüzde kışlık lastiğe gerek yok. Bu duruma göre ayakkabı firmalarının kışlık ayakkabı üretip satmaması gerekir. Hatta kaban atkı eldiven vs de gerekli değil 😉 15 Aralık 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 2 günde değişirim. Erkan hocam benim çıkardığım lastikleri temizleyip dizmeme bile zor vakit buluyorum Kışlık lastik kullanımı 7 derece altında uygunluğu lastik firmaları tarafından da söylenir. her şey teknik gördüğünüz gibi:) https://www.hepsiburada.com/roadstone-205-55-r16-91v-nblue-eco-oto-yaz-lastigi-uretim-yili-2021-p-OTYSF555459 yagmur lastigi lastik güzeldir https://www.hepsiburada.com/goodyear-205-55-r16-91v-eagle-sport-4-seasons-oto-lastigi-uretim-yili-2021-p-HBCV000003AZTK https://www.n11.com/urun/roadstone-20565-r15-94h-eurovis-alphine-wh1-kis-lastigi-2019-2364167?magaza=serlas bİrde bu desen bu deseni kullandım kullanıyorum yaz kıs ses yapmıyor lastigi hemen yemiyor kışın fren tutuş mükemmel sertleşme yok üretici firma nexen , passata dahi roadstone takdım gayet güzel michelinleri çıkarıpda takdım Çağlar Bayur yazdı: 1 kasımda kışlıkları takar 1 nisanda çıkartırım. Çaglar abi palandöken de mi yaşıyorsunda kasımda takıyorsun aralık neye yetmiyor 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Erkan Işık yazdı: palandöken de mi yaşıyorsunda kasımda takıyorsun aralık neye yetmiyor ve bir sene, 8 kasım gibi, bizim apartmanda yangın çıktı (zararı ödedi alianz hakkını yemeyelim, sonrakini ödemedi ama), 40 daire çoluk çocuk sokağa döküldük, sabaha karşı 3:30 idi, her yer kar, arabaya binip kaçmıştık. o anki güvenlik ve ulaşım imkanı bana 30 yıl yeter. 9 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Orak 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Benim degil ama abimin basina geldi, arabada yazlik lastik takılıymis normal yolunda giderken bi anda kaymaya başlamış, o yüzden ihmal edilecek bi durum değil lastik olayi. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 (düzenlendi) Metin Uzunoğlu yazdı: İstatistik yalan söyleme sanatıdır derler, tabloya baktığımızda ve küresel ısınmayı düşündüğümüzde kışlık lastiğe gerek yok. Bu duruma göre ayakkabı firmalarının kışlık ayakkabı üretip satmaması gerekir. Hatta kaban atkı eldiven vs de gerekli değil 😉 Lastiklerde mi memeliymiş hocam 15 Aralık 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lastiklerde mi memeliymiş hocam Formun deyimine bakarsak senin pilli bebeğin kan değerleri düşük olduğu için kışın çok üşüyor. Lastikler memeli değil ama arabayı bilmem😄. Sen yinede kışlık yada 4 mevsimlik almayı ihmal etme. Çağlar Bayur yazdı: ve bir sene, 8 kasım gibi, bizim apartmanda yangın çıktı (zararı ödedi alianz hakkını yemeyelim, sonrakini ödemedi ama), 40 daire çoluk çocuk sokağa döküldük, sabaha karşı 3:30 idi, her yer kar, arabaya binip kaçmıştık. o anki güvenlik ve ulaşım imkanı bana 30 yıl yeter. Zaten kışlık lastik kasko gibidir ayda yılda bir lazım olursa varsa 1 yoksa 0. 3 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts