Deniz Kom 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Merhaba arkadaşlar, 1 sene önce babamı kaybettikten sonra ev ve bazı taşınmazlar bize miras kaldı. Bunların tapu işlemlerini artık halletmek istiyoruz (DASK vs ödemeleri için). Ancak ayda 1 gün izin alabiliyorum ve bu işlemleri tek seferde halledebilmek için öncesinde neler hazırlamam gerektiğini bilmem lazım. Bu konuda bana yol gösterebilecek birisi var mıdır? Veraset, vergi dairesi işlemleri, ilişik kesme gibi süreçleri tamamlamıştık. Sadece tapu meselesi kaldı. Şimdiden çok teşekkür ederim, Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 noterden mirasçılık belgesi çıkartılır. veraset harçlar vergi dairesine gidilecek ilişiği kesme belgesi alınacak, taşınmazın olduğu yerin tapu müdürlüğüne gidilecek ve başvuru yapılacak. başka varisler varsa onlar size vekalet verecek yada herkes kendisi gelecek. zaten sonuna gelmişsiniz sürecin. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Doğan Arşiray yazdı: noterden mirasçılık belgesi çıkartılır. veraset harçlar vergi dairesine gidilecek ilişiği kesme belgesi alınacak, taşınmazın olduğu yerin tapu müdürlüğüne gidilecek ve başvuru yapılacak. başka varisler varsa onlar size vekalet verecek yada herkes kendisi gelecek. zaten sonuna gelmişsiniz sürecin. Artı, belediyeden vergi borçları ödenecek Sigorta yaptırılacak 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 tapunun sitesinde yazıyordu zannedersem.. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 (düzenlendi) Önce tapuya gidin kimlerin hakkı olduğunu öğrenin hesapta olmayan mirasçılar çıkıyor bazen. Peşinden mirasçılarla notere vekalet almaya. Daha sonra belediye tapu falan filan.... Mekik başlıyor 15 Aralık 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Deniz Kom 15 Aralık 2021 Yazar Paylaş 15 Aralık 2021 Doğan Arşiray yazdı: noterden mirasçılık belgesi çıkartılır. veraset harçlar vergi dairesine gidilecek ilişiği kesme belgesi alınacak, taşınmazın olduğu yerin tapu müdürlüğüne gidilecek ve başvuru yapılacak. başka varisler varsa onlar size vekalet verecek yada herkes kendisi gelecek. zaten sonuna gelmişsiniz sürecin. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Artı, belediyeden vergi borçları ödenecek Sigorta yaptırılacak Ahmet Çankaya yazdı: tapunun sitesinde yazıyordu zannedersem.. Hamit inan yazdı: Önce tapuya gidin kimlerin hakkı olduğunu öğrenin hesapta olmayan mirasçılar çıkıyor bazen. Peşinden mirasçılarla notere vekalet almaya. Daha sonra belediye tapu falan filan.... Mekik başlıyor Yanıtlarınız için teşekkür ederim. 2020 ve 2021 dönemi vergilerini ödediğim için evin borcu yok. Diğer taşınmazların sıkıntısı mahkemelik. Onda mahkeme bitene kadar hareket edemiyoruz. Mirasçılar belli ondan yana sıkıntı yok. Sigortayı 2020 de ödemiştim ancak 2021'de varis belgesiyle işlem yapmaya çalıştığımda hata alıyorum. Şimdi tapu üzerinden ada parsel ve beyanat ile ödeme yapacakmışım. DASK'ı yaptırıp o şekilde gitmem gerektiğini öğrendim. Tapuyu bulur bulmaz onu halledeceğim. Diğer tapular için Kırklareli'ne gittiğimde orada işi halledemediğim gibi notere 1000 TL ödediğimle kaldım. Verasetnamelerden birini mahkeme yoluyla almam gerekiyormuş. Oradaki tapular daha eski. Onlarda ortaklık sonlandırma davası açmam da lazımmış. O taraf kara delik gibi şu anda. @Ahmet Çankaya Tapu'nun sitesinde yazanları yapıp, aynı işlem için bir arkadaşım da tapu müdürlüğüne gitti. 2 aydır hala çözemedi durumu. Her gittiğinde aynı bir evrak istemişler. O yüzden soruyorum, güncelde bu işi yapan var mıdır diye. Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Deniz Kom yazdı: @Ahmet Çankaya Tapu'nun sitesinde yazanları yapıp, aynı işlem için bir arkadaşım da tapu müdürlüğüne gitti. 2 aydır hala çözemedi durumu. Her gittiğinde aynı bir evrak istemişler. O yüzden soruyorum, güncelde bu işi yapan var mıdır diye. tapu bu konuda biraz sıkıntılı malesef... bugün bir akrabam rahmetli annesinin üzerindeki malların intikalini yapmak için tapuya gitmiş, dedesinin mirasçılık belgesini de istemişler.. halbuki dedesinin intikalleri yapılalı 3 sene oluyor... Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 Veraset belgesi, vergi dairesinin ilgili tapu dairesine yazdığı yazı, dask, belediye rayiç bedel evrağı, tapu ve kimliğinizi taratın. Sizden başka mirasçılar varsa onlarında kimliklerini taratın. e-devlet üzerinden web tapu profilinizi oluşturup intikal işlemi başlatın. Yukarıdaki evrakları sisteme yüklüyorsunuz. Size ödeme ve randevu için sms geliyor. Ödemeyi yapıp tarattığınız evrakların aslı ve fotokopileri ile gidip imzayı atıp ortaklı tapuyu alıyorsunuz. Dask'ı siz yaptırabilirsiniz. Dask için tapuya ihtiyacınız yok, mektup adresini bilmeniz yeterli. Tavsiye; tarattığınız evrak ne ise resim ismine onu yazın. Yükleme yaparken ve evrağın sistemden çıktısını alacak memura kolaylık olur, işiniz doğru ve çabuk yürür. 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 15 Aralık 2021 Paylaş 15 Aralık 2021 taşınmazlardan bir kısmı arazi ise herşeyi hallettikten sonra yine de birkaç kişinin üzerine yazılamayabilir, arazi büyüklüğüne göre bir kişinin üzerine alması gerekebilir, tapuya giderseniz bunu da sorun isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts