Mustafa Karahan 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 Merhabalar, forumda su arıtma ile ilgili konuyu okuyordum, ben genelde suları yakında bulunam çeşmeden doldururum. Arkadaşımla birlikte gidiyoruz hem zaman hemde yakıt masrafı oluyor ama her türlü hazır damacana su almaktan ucuza geliyor. İkimizin toplam 14 damacanası var, neredeyse 3 hafta felan gidiyor. Hem yemek hem çay hemde içme için kullanıyoruz. İçimi çayı her türlü arıtmadan iyi Bazı arkadaşlarım artırma taktırdı. Arıtmanın da kendine göre avantajı aç çeşmeyi aksın hem yakıt hem zaman harcanmıyor bu da avantaj. Filtre bakımına para gidiyor tabiki 😊 Şimdi esas soru şu hangisi sağlıklı hangisi tercih sebebi size göre? Benim tercihim köyden su doldurup getirmekten yana, çünkü sırf çay için değer 😊 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Zincirkıran 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 eski evimizde kaynaktan doldurduğumuz suyu içmeye kullanırdık, lezzeti şişe sudan da arıtmadan da iyiydi. yeni taşındığımız yerde kaynak gibi bir durum olmadığından ilk birkaç gün 5 litrelik su aldık ama sırf içmeye bile yetişmeyince arıtma taktırdık. arıtma 1100 lira gibi birşeydi, her yılki filtre bakımı da 170 lira kadar. biberona kadar onunla yıkıyoruz, bu bağlamda gayet makul ama suyun yapay bir tadı olduğu da bir gerçek. hazıra dağ dayanmaz derler 4 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 Mustafa Karaca yazdı: Sağlıklı bir kaynak suyu bulduysanız ve masrafı damacana sudan daha az ise tabi ki birinci tercihtir 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 12 Aralık 2021 Yazar Paylaş 12 Aralık 2021 Mehmet Zincirkıran yazdı: 5 lt su almak yetmiyor bir noktadan sonra hergün de alsan yine günü kurtarmıyor bereketi yok hiç 😃Arıtma bana mantıklı gelmiyor, hem yapay tat hemde çayı içmesi güzel değil. Yurdaer Elay yazdı: Damacanadan her türlü ucuz çünkü o kadar damacana için para versek 300 TL ye yakın tutar ama biz git gel 4-5 lt benzin yaksak ki o kadar yakmaz ona rağmen her türlü ucuz. Bunun sıkıntısı da git gel eve çıkart sıra bekle vs 😃 2 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 (düzenlendi) Mustafa Karaca yazdı: Damacanadan her türlü ucuz çünkü o kadar damacana için para versek 300 TL ye yakın tutar ama biz git gel 4-5 lt benzin yaksak ki o kadar yakmaz ona rağmen her türlü ucuz. Bunun sıkıntısı da git gel eve çıkart sıra bekle vs 😃 Bizim komşular da arada gidip dolduruyorlar. Hüseyin Gazi tarafında ve Yakup Abdal'da çeşme varmış. Bir kaç defa babam da gitmişti geçmiş yıllarda ama arıtma cihazı aldığından beri gitmedi hiç. Arıtmanın suyuna da alıştılar. En çok da içinde kireç oluşumuna sebep hiçbir kalsiyum vs kalmadığı için annem memnun Arıtma cihazının atık suyu olmasa aslında makul bir yatırım. Bir ara membranı iptal etmeyi ve şebeke suyunu 1 adet spun, 2 adet karbon filtreden geçirip direkt musluğa bağlamayı düşünmüştüm. Su ne kadar süzülürse o kadar iyi ve içindeki mineraller de kaybolmaz hem. Bir dahaki değişimde uygularım belki. 12 Aralık 2021 tarihinde Yurdaer Elay tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 Amaç ne? En sağlıklı su mu? Temiz su mu? Ucuz su mu? Zahmetsiz su mu? Bedava su mu? en sağlıklı su için damacana doldurduğunuz çeşmeden örnek almanız ve laboratuvara vermeniz gerekir. Ya da piyasadaki doğal mineralli sular içinden seçeceksiniz. Tek kullanımlık pet şişe alacaksınız. Arıtma suyu fiziksel olarak temizdir. Suda erimiş maddeleri temizlemez. Suyun kalitesi şebeke suyundan fazla değildir. Ucuz su için kaynak suları tercih edilir. Damacana veya pet. Nereden doldukları belli olan sular var. Nereden dolduğu belli olmayan markalar da var. Var da var. misal ben 10 litre saka doğal mineralli su alıyorum. en sağlıklı gördüğüm su bu. Kolay ulaşıyorum 5 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Aralık 2021 Paylaş 12 Aralık 2021 İçme suyundaki en büyük tehlike ağırmetaller. Ro membrandan dan geçirince bunlar süzüldüğü gibi suyun içerdiği diğer tüm mineraller de gidiyor. Diğer tehlike ise sızıntı ile atıksu karışması. Belediyeler bu nedenle ara pompa istasyonlarında da klorlama yapabiliyorlar. Ancak klorlama işi sekteye uğrarsa toplu ishal ve hastalık olayları olabiliyor. Buna engel olmak için de arıtma sisteminde uv lamba olması lazım ama daha hiçbir arıtmada lambaya rastlamadım. Hangisi sağlıklı dersen , tabi ki güvenilir kaynak suyu iyidir. Ama bu kadar şehirleşmenin olduğu yerde bulmak zor. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Köy suyu en iyisidir bana göre. Çünkü köyde oturuyorum. 😁 Ben çay ve içmek için kuyu suyu kullanıyorum. Babamlar hazır suya alışmışlar, onlar da onu seviyorlar. Onların su ile demlediğimiz çayın içimi bana çok sert geliyor. Yine de giderken babamlara ve komşularına su götürürüm. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Sağlıklı su aslında daha ağır basıyor, bir de lezzeti tabiki 😊 Erhan Doruk yazdı: Sanırım kaynak suyunda ki sıkıntı da damacana olayı 😊 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Bizim köyün ortasında bir çeşme var, eskiden öve öve bitiremezdik. Yazın buz gibi akar kışın ortalama şekilde ılık akar. Bizim rahmetli enişte merak edip köy çeşmelerinden su örneklerini tahlile götürmüş. Bizim çeşme için görevli memur bu suyu içmiyorsunuz değil mi demiş.. Zannederim PH değeri çok yüksek, çünkü fena şekilde şişkinlik yapıyor. Ancak dağda bir çeşme var, içmeye doyamıyor insan.. Ankara'da evde ise küçük oğlum hariç Javsu tercih ediyoruz. Küçüğün suyu cam damacana Taşdelen marka.. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Karaca yazdı: Sağlıklı su aslında daha ağır basıyor, bir de lezzeti tabiki 😊 Sanırım kaynak suyunda ki sıkıntı da damacana olayı 😊 Damacana eğer kayağından dolduruluyorsa risk damacananın temizliği ve güneş altında bekleyip beklemesi oluyor. Çünkü bazı hazır su firmaları üretimi yetiştiremediği için normal suyu membrandan geçirip şişeliyor. Yada güzel temiz üretiliyor ama güneşte beklediği veya önceki müşteri mesela damacanada turşu kurduğu için aldığınız su hijyenik olmuyor. Aslında en sağlıklı su sürekli akan çeşme suyu ama dediğim gibi şebeke kaçakları veya su kaynağında ağır mtal kirlenmeleri sağlık için ciddi risk oluşturuyor. Seçim yapmak lazım, ya mineralsiz temiz su yada mineralli ama temiz olduğundan emin olmadığımız su. İşte tüm mesele bu. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 https://www.koctas.com.tr/conax-8-asamali-su-aritma-cihazi--yedek-filtre-seti/p/1000161759?_sgm_campaign=product&_sgm_source=1000161759&_sgm_action=search&_sgm_term=cona bundan sipariş verdim. İlk kullanım sonrası filtrelerden memnun kalmazsam daha iyi bir marka ile değiştireceğim. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Serkan Toker yazdı: Bizim köyün ortasında bir çeşme var, eskiden öve öve bitiremezdik. Yazın buz gibi akar kışın ortalama şekilde ılık akar. Bizim rahmetli enişte merak edip köy çeşmelerinden su örneklerini tahlile götürmüş. Bizim çeşme için görevli memur bu suyu içmiyorsunuz değil mi demiş.. Zannederim PH değeri çok yüksek, çünkü fena şekilde şişkinlik yapıyor. Ancak dağda bir çeşme var, içmeye doyamıyor insan.. Ankara'da evde ise küçük oğlum hariç Javsu tercih ediyoruz. Küçüğün suyu cam damacana Taşdelen marka.. Sarıbeyler (Lezgi)? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Yurdaer Elay yazdı: Sarıbeyler (Lezgi)? Karacalar, Bolu.. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Serkan Toker yazdı: Karacalar, Bolu.. Bir benzeri de benim ahiretliğimin köyünde olmuştu, sizin ikameti Ankara görünce dedim acaba aynı köy mü? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Yurdaer Elay yazdı: Bir benzeri de benim ahiretliğimin köyünde olmuştu, sizin ikameti Ankara görünce dedim acaba aynı köy mü? Ankara'da köy gibi yerde oturuyorum ama köy çeşmesi yok.. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Arkadaşlar aslında her köyün suyu da temiz değil; Ben şu anda İl Sağlık Müdürlüğünün Çevre şubesinde görev yapıyorum. İşimizin büyük bölümü de su, Periyodik olarak il merkezi, ilçeler ve köylerden su numunesi alarak laboratuvarına götürüyoruz. Kontrol ve Denetim izlemesi ve incelemesi için. Birçok köyün suyu inanın şehirdekinden daha kirli çıkıyor. Su arıtma cihazlarına gelince; ben sıcak bakmıyorum, annemin evinde var arıtma suyunun tadı hiç hoşuma gitmiyor. Ayrıca suyun içerisinde bulunan faydalı, zararlı bütün mineralleri öldürdüğünü düşünüyorum. Geriye tuhaf birşey kalıyor. 3 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Su firmalarını bakanlık yayınlıyor sanırım her sene.İçme suyu olarak “Tekir Su” kullanıyorum, Şekerpınarı Pozantı suyu. Bakanlığın listesinde ilk 10’da. Eskiden otoban yokken uzun yolda duraklar çeşmesinden içerdik o suyu, çok güzeldi.Keşke cam damacanası olsa da kullansam, en sağlıklısı o olsa gerek. Plastikten her türlü iyidir. https://www.takvim.com.tr/yasam/2021/06/13/saglik-bakanligi-onayli-en-iyi-su-markalari-2021-listesi-en-iyi-icilebilir-su-markalari-ph-degeri-yuksek?paging=2 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Celal Aydın yazdı: Su firmalarını bakanlık yayınlıyor sanırım her sene. İçme suyu olarak “Tekir Su” kullanıyorum, Şekerpınarı Pozantı suyu. Bakanlığın listesinde ilk 10’da. Eskiden otoban yokken uzun yolda duraklar çeşmesinden içerdik o suyu, çok güzeldi. Keşke cam damacanası olsa da kullansam, en sağlıklısı o olsa gerek. Plastikten her türlü iyidir. https://www.takvim.com.tr/yasam/2021/06/13/saglik-bakanligi-onayli-en-iyi-su-markalari-2021-listesi-en-iyi-icilebilir-su-markalari-ph-degeri-yuksek?paging=2 Su kalitesi çok daha iyi markalar var. Nedense listede yoklar. İşim gereği bölgemdekileri ziyaret ediyorum. Abant , Kayın , Gürsu çok iyi kalitededir. Diğerleri hakkında yorum yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Konu su tavsiyesine doğru evrildi farkındayım ama bulabilirseniz deneyin diye yazıyorum. Su konusunda insanların hepsinin beğeneceği bir lezzet üzerinde uzlaşmak belki zor ancak Bursa şehrinde yaşayan bir vatandaş olarak damak zevkime uygun, çıktığı yeri bildiğim, tesislerini görmüş ve içimin rahat olarak çoluk çocuğuma içirdiğim iki marka zikretmek istiyorum. Karacakaya ( Kaynağı Bursa Soğukpınar köyü ) ve Özkaynak ( Kaynağı Bursa Çaybaşı Mahallesi ) . Beklediğiniz o müthiş markayı zikretmedim farkındayım Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Erhan Doruk yazdı: Toplanılan damacanalar temizlenmeden mi dolduruluyor? Ben bazen kendim iyi çalkalamıyorumdur diye hazır su alıp damacana yenilensin diye değiştiriyorum 🤔 Ayhan Asil yazdı: Arıtma suyu test etme şansınız oldu mu hiç? Mustafa Erkan yazdı: O dediğiniz markanın adı var sadece, ben hiçbir zaman o markayı almıyorum hem pahalı hem de kötü. Ama hanımlar en çok onu tercih ediyor 😀 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Mustafa Karaca yazdı: Toplanılan damacanalar temizlenmeden mi dolduruluyor? Ben bazen kendim iyi çalkalamıyorumdur diye hazır su alıp damacana yenilensin diye değiştiriyorum 🤔 Arıtma suyu test etme şansınız oldu mu hiç? O dediğiniz markanın adı var sadece, ben hiçbir zaman o markayı almıyorum hem pahalı hem de kötü. Ama hanımlar en çok onu tercih ediyor 😀 Kimin damacanayı hangi amaçla kullandığını bilemezsiniz. Turşu kuran bile oluyor. Geçmişte bir haber vardı, hatırlatmayayım tekrar da o haberden sonra damacana satışları epey düşmüştü. Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Erhan Doruk yazdı: Muhakkak öyle de bu damacana fabrika da temizlenmiyor mu, benzin alanda vardır başka şeye kullanan da vardır ama fabrika geldiği gibi li dolduruyor? Yorum bağlantısı
Ali Gök 13 Aralık 2021 Paylaş 13 Aralık 2021 Tarsus'ta direk çeşmeden içiliyor arıtma vs hiçbise yok Yorum bağlantısı
Mustafa Karahan 13 Aralık 2021 Yazar Paylaş 13 Aralık 2021 Ali Gök yazdı: Tarsus'ta direk çeşmeden içiliyor arıtma vs hiçbise yok Çok büyük lüks emin olun Yorum bağlantısı
Recommended Posts