Levent Güzelkalp 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Merhabalar; 81 Model Bir ladam var bu sıralar işi git gel yapıyorum yaklaşık günde 20 km falan Şöyle Bir Sorunum var Motordan Hava Filtresine giren geniş bir karter havalandırma hortumu var. Bu Hortumdan epey bir yağ buharı geliyor. Bu yağ Lpg Bağlantısının üzerinde yoğunlaşıyor sıvı hale gelip karbüratöre oradan motora akıyor ve koku oluyor. Ben bu hortumu hava filtresinden söküp aşağıya doğru versem bu yağ buharı yola doğru aksa ne gibi bir sorun olabilir. Sizlere sormadan yapmak istemedim . Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Amaç yanmamış gazları emmeden tekrar yanma odasına göndermek ve emisyonu düşürmek yağ buharı bonusu oluyor.Hortumun filtre kabına girdiği yerde bir hazne ve bu haznede bir sünger olması gerekli. Sünger yoksa takılmalı aşırı yağlanmış ise değiştirilmeli(bulaşık süngeri iş görür).Hortumu sarkitmanin havayı ,yolları ve doğayı kirletmek ten gayri araca zararı yoktur!!!Tabi ki sürekli damlayan yağa oluşacak alışkanlığınız, bir sorun anında oluşacak yağ kaçaklarını göz ardı edeceğiniz ve büyük bir sorunun on belirtilerini anlamanizi engelleyecegini unutmayın... 2 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Kasım 2021 Yazar Paylaş 26 Kasım 2021 Amaç yanmamış gazları emmeden tekrar yanma odasına göndermek ve emisyonu düşürmek yağ buharı bonusu oluyor.Hortumun filtre kabına girdiği yerde bir hazne ve bu haznede bir sünger olması gerekli. Sünger yoksa takılmalı aşırı yağlanmış ise değiştirilmeli(bulaşık süngeri iş görür).Hortumu sarkitmanin havayı ,yolları ve doğayı kirletmek ten gayri araca zararı yoktur!!!Tabi ki sürekli damlayan yağa oluşacak alışkanlığınız, bir sorun anında oluşacak yağ kaçaklarını göz ardı edeceğiniz ve büyük bir sorunun on belirtilerini anlamanizi engelleyecegini unutmayın...Bir kontrol edeyim belki bir yag tutması icin bir sünger vardir yonsa oraya birsey uydurayim eger sonuc alamazsam yere dogru egerim zaten 40 yasinda araba gorunen bir yag kacagi yok insallah olmaz yoksa edirne sogunda yuruyerek git gel zor olacak gerçek araci ogluna kaptirdim [emoji3] Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 çıkışına hortum arası filtre takabilrsin broadway vs de kullanılan tarzda veya oil cath can tarzı birşey ypılabilir Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Merhabalar; 81 Model Bir ladam var bu sıralar işi git gel yapıyorum yaklaşık günde 20 km falan Şöyle Bir Sorunum var Motordan Hava Filtresine giren geniş bir karter havalandırma hortumu var. Bu Hortumdan epey bir yağ buharı geliyor. Bu yağ Lpg Bağlantısının üzerinde yoğunlaşıyor sıvı hale gelip karbüratöre oradan motora akıyor ve koku oluyor. Ben bu hortumu hava filtresinden söküp aşağıya doğru versem bu yağ buharı yola doğru aksa ne gibi bir sorun olabilir. Sizlere sormadan yapmak istemedim . Çevreyi kirletmiş olursun Bir de rölanti ayarları değişir. 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Kasım 2021 Yazar Paylaş 26 Kasım 2021 çıkışına hortum arası filtre takabilrsin broadway vs de kullanılan tarzda veya oil cath can tarzı birşey ypılabilirNasi bir filitre olabilirki abi benzin fikitresi gibi birsey ise hemen dolar gibi geliyir Çevreyi kirletmiş olursun Bir de rölanti ayarları değişir.Peki körlesem nasi olur hocam Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Peki körlesem nasi olur hocamHortum arası filtre Broadway in benzin filtresi meselaMI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildiPeki körlesem nasi olur hocamOil catch can de bu yağ yakalama tankı türkçeleştirmek gerekirse.MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Peki körlesem nasi olur hocam piston aşağı iner 1 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Kasım 2021 Yazar Paylaş 26 Kasım 2021 piston aşağı inerSuper yorum abi o [emoji3]Bosa salinca cok bir sikinti olur mu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Çağlar Bayur yazdı: piston aşağı iner evet motor patlar. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Super yorum abi o Bosa salinca cok bir sikinti olur mu boştan illa bir vitese geçilecek, o ara yüksek bir darbe alır alt yataklar, karter havalandırma hortumu çok masum gözüken bir sistemin parçasıdır ancak çok önemlidir 2 Yorum bağlantısı
Gökhan DOĞAN 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Çağlar Bayur yazdı: boştan illa bir vitese geçilecek, o ara yüksek bir darbe alır alt yataklar, karter havalandırma hortumu çok masum gözüken bir sistemin parçasıdır ancak çok önemlidir @Çağlar Bayurabinin dediğine imzamı atıyorum, ufak bir hortumun ne kadar tesirli olduğunu kısa zaman önce tecrübe ettim fiestam da 2 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 26 Kasım 2021 Yazar Paylaş 26 Kasım 2021 boştan illa bir vitese geçilecek, o ara yüksek bir darbe alır alt yataklar, karter havalandırma hortumu çok masum gözüken bir sistemin parçasıdır ancak çok önemlidirBosa derken hortumu bosa asagiya birakmak diye sordun abicim . Direk dogaya salinca bir zarari olur mu diye eski dodge kamyonlar gibi [emoji2] Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Gökhan DOĞAN yazdı: @Çağlar Bayurabinin dediğine imzamı atıyorum, ufak bir hortumun ne kadar tesirli olduğunu kısa zaman önce tecrübe ettim fiestam da vesile ile: zamane motorlarında elektronik o kadar ön planda ki, mekanik borular parçalar unutuldu, buji arızasında önce beyni sökmeye çalışan çok Levent Güzelkalp yazdı: Direk dogaya salinca bir zarari olur mu hali ile olur, çıkan buharı yakalayıp tanka doldurmalı Yorum bağlantısı
Recommended Posts