İçeriğe Yönlendir

Araçlarımızın Km Başına Yakıt Dahil Kullanım Maliyetleri Hesaplama

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

İlkay Başaran

2 zamanlı yamaha jetskiye lpg taklır mı?

Şimdi birşey soracağım. Elektrikte yüzde 60 devlet ödüyormuş ya hani. Zenginlerin araç şarjını da mı fakirler ödüyor şimdi :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Zenginlerin araç şarjını

ev araç ruhsatı olanın ikametine elektrik faturası değişik gelecek torba tasarıda mevcut

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

Tansu bana niye VW aldın der şimdi yine :)

şaka bir yana yakın bir arkadaşım 3 yaşından yaşlı arabaya binmez. Para kaybetmediğini de düşünür. Bence sürekli yeni arabaya binmenin maliyeti daha fazladır. 

Hesabı çok zor değil. 20 yıl binip satmak, 3 yılda bir değiştirmekten daha kârlı. 

iki kriter var. Birincisi az arıza yapan araba seçmek. İkincisi, ikinci eli sıfırından pahalı olmayacak. 5 sene boyunca böyle saçma bir dönem geçirdik. O yüzden hesap kitap değişti. 

Yok canım, ne haddime. 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

jaguar land rover almayacaksın :)

Bi de tabi şu var S300 alırsın 20 sene dokunmadan binersin ama kaça alırsın? Tabi S300 e binmiş olursun..

Bazıları AE101 çok iyi çok iyi diye senelerce ona biniyordu. Ama sonuçta yeni arabaya binmemiş oluyordu. bunun hesabı zor epeyce. 

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Ben kendi aracımın verilerini aşağıdaki programdan takip ediyorum. İsteyen varsa kullanabilir. Bu arada dosyada makro çalıştığı için kullanım öncesi makrolara izin vermeniz gerekir. 

Araç Takip Programı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci
Cihat Küçükay yazdı:

Ben kendi aracımın verilerini aşağıdaki programdan takip ediyorum. İsteyen varsa kullanabilir. Bu arada dosyada makro çalıştığı için kullanım öncesi makrolara izin vermeniz gerekir. 

Araç Takip Programı

Cihat bey link erişim imkanı yok diyor.

Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Teşekkürler Cihat bey şimdi indirebildim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hesabı çok zor değil. 20 yıl binip satmak, 3 yılda bir değiştirmekten daha kârlı. 

senin tablo kriterlerine göre her sene yenilemek en karlısı , matematik zor dönemlerden geçmekte

Mehmet Göktürk yazdı:

bunun hesabı zor epeyce. 

döneme göre değişr hocam, 23-24 arası kiralamak en iyisi idi, faizlere gani gani akıtıldı gelecek kazançlarımızdan

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

2 zamanlı yamaha jetskiye lpg taklır mı?

Şimdi birşey soracağım. Elektrikte yüzde 60 devlet ödüyormuş ya hani. Zenginlerin araç şarjını da mı fakirler ödüyor şimdi :D

:D sen son durumlara bakmadın sanırım, adamlar o ek ödemeyi kaldıracaklar, üstünede elektrikli aracı olanlar elektrik faturalarını daha fazla ödeyecek diye birşeyler çeviriyorlar, kılıfta geliri çok olan daha çok, az olan daha az fatura öder şeklinde...

kısaca elektrikli arabam var, aman ne kadar ucuz dedirtmeyecekler, dünyada elektrik üretim maliyetleri düşüyor, yeşil enerji yüzünden, tabii petrol bazlı üretimde bu durumda zararadaya nesye konu bu değil, konu sana ucuzdan vermeyecekler elektriği, madem elektro araban var al sana fatura dönemi başlıyor...

elektro arabası olanlar, hazır daha zaman varken keyfini sürün, haa evimde panel var beni etkilemezde olmaz, bir zorunlukuk koyarlar o defterde kapanır, burası Türkiye, hızla çöküşe giden bir ülke, nereden yakalarsak diyip vuracaklar haberiniz olsun....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Cihangiroğlu yazdı:

üstünede elektrikli aracı olanlar elektrik faturalarını daha fazla ödeyecek

mantıklı, zaten yarısını herkes imece usulü ödüyor cebinden , matematikte zor dönemler demiş miydim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:D sen son durumlara bakmadın sanırım, adamlar o ek ödemeyi kaldıracaklar, üstünede elektrikli aracı olanlar elektrik faturalarını daha fazla ödeyecek diye birşeyler çeviriyorlar, kılıfta geliri çok olan daha çok, az olan daha az fatura öder şeklinde...

kısaca elektrikli arabam var, aman ne kadar ucuz dedirtmeyecekler, dünyada elektrik üretim maliyetleri düşüyor, yeşil enerji yüzünden, tabii petrol bazlı üretimde bu durumda zararadaya nesye konu bu değil, konu sana ucuzdan vermeyecekler elektriği, madem elektro araban var al sana fatura dönemi başlıyor...

elektro arabası olanlar, hazır daha zaman varken keyfini sürün, haa evimde panel var beni etkilemezde olmaz, bir zorunlukuk koyarlar o defterde kapanır, burası Türkiye, hızla çöküşe giden bir ülke, nereden yakalarsak diyip vuracaklar haberiniz olsun....

E zaten adamın 2 milyon tl ye aldığı arabanın dolum faturasının yüzde 60 ını devlet karşılamasın zaten. Doğru hamle olmuş. Bana da benzin versin o zaman. Bizde doğalgaz yok benim kömür faturama destek veriyor mu? Hayır. Haksızlık değil mi bu?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Bi tepki ölçmek istediler ama fena tepti. O yasa torbadan geri çıkar bence. 

Gerçi çıksa nolur. Her yerden sarmışlar zaten. Zengin, evinde işinde daha az ödemek istiyor. Nasılsa şirketler hep zararda hep zararda. 

geçen ay bakan dedi ya, kuyumcu yıllık 14 bin lira gelir beyan etmiş diye. Bunu sanki bilmiyorlar. 

herkes adil vergi verse bile yapılan harcamayı zenginin fazla, fakirin az ödemesi de haksızlık yani. 

bisküviyi markette zengine daha pahalı satmaktan farkı yok. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bi tepki ölçmek istediler ama fena tepti.

vesile ile mesela, cümle anlamı kendi içinde bile bir garip, lakin daha garibi de bu tip cümlelerin artık normalleşmiş olması. Bu tip devasa kararlar hesap kitap nizam intizam işidir, tepki varsa çekilir tepki sezilmez ise geçer diye bir şey olmaz... vesile vesileyi doğururmuş, tepkinin kriteri nedir....

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

vesile ile mesela, cümle anlamı kendi içinde bile bir garip, lakin daha garibi de bu tip cümlelerin artık normalleşmiş olması. Bu tip devasa kararlar hesap kitap nizam intizam işidir, tepki varsa çekilir tepki sezilmez ise geçer diye bir şey olmaz... vesile vesileyi doğururmuş, tepkinin kriteri nedir....

kriteri değil de birimi metretül cinsinden. Volt da olabilir bilemedim. 

İsterseniz hibritmetreyle ölçsünler, olgu değilmez. bir malı zengine ayrı fakire ayrı fiyattan satmaya çalışmak, 8.dünya ülkesi işleri. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bir yıl olsun ben de SuperB'nin bir yıllık kullanım verilerini paylaşacağım :-). Depo büyük olduğu için tutması focusdan daha kolay. Bütün verileri giriyorum. Bakalım ne çıkacak. 

Focus'un da verileri duruyor onunla da karşılaştırabiliriz. Kasım 2017'den beri benzin ve lpg fiyatları gibi bilgiler de var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...