Selçuk Keleş 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Selçuk Keleş lt/100km? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Aracın ilk yatırım giderini de yıla bölmemiz gerekir mi? hep yeni araba alıp az yakıyor bakım gerekmiyor diyenler? Tansu Kalafatoğlu yazdı: @Selçuk Keleş Arabayı alırken harcanan bedelin yıla bölümü ve değer kaybı bu grafikte yok. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) şehir içi ortalama 5.3 lt, klima açık ve kısa mesafe, uzun yol 4-5 lt arası kasarsam 4 olur... arabanın maliyeti vs. küllü zarar olduğundan sayılmaz, aldıktan sonraki önemli yıllık masraf: 2000 tl civarı bakım kasko-sigorta-mtv yıllık 5-6 depo benzin bitttiiii yeni aracın faydaları, 10 sene sonra böyle gider, arada 1.5 takım lastik yer o kadar, 10 sene sonrası bakarız, kalırsa tabiii, oda zaten fren balatası falan değişir 11 Eylül tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül bu rakamlara göre sen araba kullanmıyorsun. biz haftada bi depo alıyoruz bazen. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: şehir içi ortalama 5.3 lt, klima açık ve kısa mesafe, uzun yol 4-5 lt arası kasarsam 4 olur... arabanın maliyeti vs. küllü zarar olduğundan sayılmaz, aldıktan sonraki önemli yıllık masraf: 2000 tl civarı bakım kasko-sigorta-mtv yıllık 5-6 depo benzin bitttiiii yeni aracın faydaları, 10 sene sonra böyle gider, arada 1.5 takım lastik yer o kadar, 10 sene sonrası bakarız, kalırsa tabiii, oda zaten fren balatası falan değişir Senin araba almış olman çok yanlış atış olmuş Ali abi. Yılda 5 depo ile 76 sene fren balatası kullanman lazım zaten. Birde bu araba için yağ araştırıp ömür kasıyorsun ya o daha bi film 1 1 4 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Çağlar Bayur yazdı: 4x4 al lpg taktır bak çok güzel Efendim? 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: Aracın ilk yatırım giderini de yıla bölmemiz gerekir mi? hep yeni araba alıp az yakıyor bakım gerekmiyor diyenler? Arabayı alırken harcanan bedelin yıla bölümü ve değer kaybı bu grafikte yok. Orası biraz muamma. Ülkede sabit ekonomi yok. İkinci el değerleri çıkıp iniyor. Mesela ben aldıktan sonra üst ötv dilimine girdi. İkinci el fiyatı döviz bazında bile arttı. Ne yazayım? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: Orası biraz muamma. Ülkede sabit ekonomi yok. İkinci el değerleri çıkıp iniyor. Mesela ben aldıktan sonra üst ötv dilimine girdi. İkinci el fiyatı döviz bazında bile arttı. Ne yazayım? döviz sabit değil. trump amerikayı mahvetti. daha da inecek.. yaşasın YUAN.. Araç vergilerindeki "saçma" politikalar malesef çorba oldu ve insanları illüzyon içine itti. ÖTV kalkmalı, senelik MTV artmalı. MTV de kasko değerine bağlı olmalı. Bitti. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Senin araba almış olman çok yanlış atış olmuş Ali abi. Yılda 5 depo ile 76 sene fren balatası kullanman lazım zaten. Birde bu araba için yağ araştırıp ömür kasıyorsun ya o daha bi film evet gerek yok aslında, aldığım zamanki şartlarla şuanki şartlar arasında fark var ama, şimdi olsa almazdım, duruyor bakalım, lazım oluncada arabasız olmuyor, İzmirde yaşasam kesin satmıştım ama... Mehmet Göktürk yazdı: bu rakamlara göre sen araba kullanmıyorsun. biz haftada bi depo alıyoruz bazen. doğru, yalnız sık kullansam değişecek olan sadece yakıt olurdu... 11 Eylül tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: evet gerek yok aslında, aldığım zamanki şartlarla şuanki şartlar arasında fark var ama, şimdi olsa almazdım, duruyor bakalım, lazım oluncada arabasız olmuyor, İzmirde yaşasam kesin satmıştım ama... doğru, yalnız sık kullansam değişecek olan sadece yakıt olurdu... Motör al. Hd Iron 883 ohh 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Yalnız İlkay hayaller kuruyoruzda Ülke hiçte iyi değil, bu işin sonu ne olacak kestiremiyorum artık, araba falan bunları hiç aklımızdan geçirmediğimiz zamanlara giriyoruz sanki.... Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül 3.2.1. go Belgesellerde görüyorduk ama bize vurması işten değil. Bunlar en azından yeşillik. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: 3.2.1. go Vuracak olan bu tip ve bu kadarcık olsa keşke.... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: Vuracak olan bu tip ve bu kadarcık olsa keşke.... bu nasıl? (farklı senaryo) 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: bu nasıl? (farklı senaryo) yaklaştın... 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Ali Cihangiroğlu yazdı: evet gerek yok aslında, Duvar deliğine çöp soktum @Ali Cihangiroğluilk defa @İlkay Başarannın dediğini onayladı. 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Mehmet Göktürk yazdı: bu nasıl? (farklı senaryo) İyi hurda ekipman toplanır buradan. (Fırsatçı modu) Ali Cihangiroğlu yazdı: Yalnız İlkay hayaller kuruyoruzda Ülke hiçte iyi değil, bu işin sonu ne olacak kestiremiyorum artık, araba falan bunları hiç aklımızdan geçirmediğimiz zamanlara giriyoruz sanki.... Belki e250 cdi yi çok ucuza alırız? Metin Uzunoğlu yazdı: Duvar deliğine çöp soktum @Ali Cihangiroğluilk defa @İlkay Başarannın dediğini onayladı. Hocam geçenlerde de ilk defa düzenlemeden mesaj attı buraya. O zaman yazmıştım son kehanet gerçekleşti diye 1 3 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül İlkay Başaran yazdı: İyi hurda ekipman toplanır buradan. (Fırsatçı modu) Belki e250 cdi yi çok ucuza alırız? Clio da yeter kardeş, yeterki sürecek ortam olsun hurda ekipman iyi olurdu ama haa, yedekleriz 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 11 Eylül Paylaş 11 Eylül @Metin Uzunoğlu hocam yetiş yine onayladı. Level atladık kesin Ali Cihangiroğlu yazdı: Clio da yeter kardeş, yeterki sürecek ortam olsun hurda ekipman iyi olurdu ama haa, yedekleriz 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül yedek parça candır, hurdacı gibiyim valla, yerde vida bulsam alırım, yeri geliyor tamda lazım oluyor yok, bir döküyorum kutuyu ohoooo 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Tansu Kalafatoğlu yazdı: Orası biraz muamma. Ülkede sabit ekonomi yok. İkinci el değerleri çıkıp iniyor. Mesela ben aldıktan sonra üst ötv dilimine girdi. İkinci el fiyatı döviz bazında bile arttı. Ne yazayım? istatistikte muamma olmaz, çözüm: ilk yatırım maliyetini yarısını fona yatırıp kalanı ile bir suv alsa idin, şimidki değerleri karşılaştırılabilir arıza masrafı dahil mesela. o zaman her sene arabayı takasa verip üste 15 bin dolar vermiş olsan lastik harcaman olmazdı mesela. bakım da sıfır olurdu. ilk yatırım maliyetsiz tablo olmaz, hocayı dinle sen 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül Çağlar Bayur yazdı: istatistikte muamma olmaz, çözüm: ilk yatırım maliyetini yarısını fona yatırıp kalanı ile bir suv alsa idin, şimidki değerleri karşılaştırılabilir arıza masrafı dahil mesela. o zaman her sene arabayı takasa verip üste 15 bin dolar vermiş olsan lastik harcaman olmazdı mesela. bakım da sıfır olurdu. ilk yatırım maliyetsiz tablo olmaz, hocayı dinle sen ne eski suv’un açacağı arıza maliyetini tahmin edebiliriz ne de sıfır arabaların veya ikinci ellerin durumunu. Ne de fonu. Ya satarsam fonu? Lastik, mtv, takas farkı falan. Gelmişim 40 yaşına. Bunlar için integral yapacağıma eti zırhla çekip kebap yaparım daha iyi bu arada bizim 1.0 cvt taliant 9,4 yakıyor. Onun maliyetini de hesaplamak isterdim ama yine 40 yaş muhabbetine geliyoruz Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Eylül Yazar Paylaş 11 Eylül Tansu bana niye VW aldın der şimdi yine şaka bir yana yakın bir arkadaşım 3 yaşından yaşlı arabaya binmez. Para kaybetmediğini de düşünür. Bence sürekli yeni arabaya binmenin maliyeti daha fazladır. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Eylül Paylaş 11 Eylül fakir ülkeyiz, malınızı uzun süre iyi bakarak koruyunuz... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts