İçeriğe Yönlendir

Araçlarımızın Km Başına Yakıt Dahil Kullanım Maliyetleri Hesaplama

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Selçuk Keleş yazdı:

lt/100km?

4,5

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Aracın ilk yatırım giderini de yıla bölmemiz gerekir mi? hep yeni araba alıp az yakıyor bakım gerekmiyor diyenler?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabayı alırken harcanan bedelin yıla bölümü ve değer kaybı bu grafikte yok. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

şehir içi ortalama 5.3 lt, klima açık ve kısa mesafe, uzun yol 4-5 lt arası kasarsam 4 olur...

arabanın maliyeti vs. küllü zarar olduğundan sayılmaz, aldıktan sonraki önemli :)

yıllık masraf:

2000 tl civarı bakım

kasko-sigorta-mtv

yıllık 5-6 depo benzin bitttiiii :tongue:

yeni aracın faydaları, 10 sene sonra böyle gider, arada 1.5 takım lastik yer o kadar, 10 sene sonrası bakarız, kalırsa tabiii, oda zaten fren balatası falan değişir :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bu rakamlara göre sen araba kullanmıyorsun. biz haftada bi depo alıyoruz bazen. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

şehir içi ortalama 5.3 lt, klima açık ve kısa mesafe, uzun yol 4-5 lt arası kasarsam 4 olur...

arabanın maliyeti vs. küllü zarar olduğundan sayılmaz, aldıktan sonraki önemli :)

yıllık masraf:

2000 tl civarı bakım

kasko-sigorta-mtv

yıllık 5-6 depo benzin bitttiiii :tongue:

yeni aracın faydaları, 10 sene sonra böyle gider, arada 1.5 takım lastik yer o kadar, 10 sene sonrası bakarız, kalırsa tabiii, oda zaten fren balatası falan değişir :tongue:

Senin araba almış olman çok yanlış atış olmuş Ali abi.  

Yılda 5 depo ile 76 sene fren balatası kullanman lazım zaten. Birde bu araba için yağ araştırıp ömür kasıyorsun ya o daha bi film :D

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

4x4 al lpg taktır bak çok güzel

Efendim?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Aracın ilk yatırım giderini de yıla bölmemiz gerekir mi? hep yeni araba alıp az yakıyor bakım gerekmiyor diyenler?

Arabayı alırken harcanan bedelin yıla bölümü ve değer kaybı bu grafikte yok. 

Orası biraz muamma. Ülkede sabit ekonomi yok. İkinci el değerleri çıkıp iniyor. Mesela ben aldıktan sonra üst ötv dilimine girdi. İkinci el fiyatı döviz bazında bile arttı. Ne yazayım? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Orası biraz muamma. Ülkede sabit ekonomi yok. İkinci el değerleri çıkıp iniyor. Mesela ben aldıktan sonra üst ötv dilimine girdi. İkinci el fiyatı döviz bazında bile arttı. Ne yazayım? 

döviz sabit değil. trump amerikayı mahvetti. daha da inecek.. yaşasın YUAN..

Araç vergilerindeki "saçma" politikalar malesef çorba oldu ve insanları illüzyon içine itti. 

ÖTV kalkmalı, senelik MTV artmalı. MTV de kasko değerine bağlı olmalı. Bitti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Senin araba almış olman çok yanlış atış olmuş Ali abi.  

Yılda 5 depo ile 76 sene fren balatası kullanman lazım zaten. Birde bu araba için yağ araştırıp ömür kasıyorsun ya o daha bi film :D

evet gerek yok aslında, aldığım zamanki şartlarla şuanki şartlar arasında fark var ama, şimdi olsa almazdım, duruyor bakalım, lazım oluncada arabasız olmuyor, İzmirde yaşasam kesin satmıştım ama...

Mehmet Göktürk yazdı:

bu rakamlara göre sen araba kullanmıyorsun. biz haftada bi depo alıyoruz bazen. 

doğru, yalnız sık kullansam değişecek olan sadece yakıt olurdu...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

evet gerek yok aslında, aldığım zamanki şartlarla şuanki şartlar arasında fark var ama, şimdi olsa almazdım, duruyor bakalım, lazım oluncada arabasız olmuyor, İzmirde yaşasam kesin satmıştım ama...

doğru, yalnız sık kullansam değişecek olan sadece yakıt olurdu...

Motör al. Hd Iron 883 ohh

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yalnız İlkay hayaller kuruyoruzda Ülke hiçte iyi değil,  bu işin sonu ne olacak kestiremiyorum artık, araba falan bunları hiç aklımızdan geçirmediğimiz zamanlara giriyoruz sanki....

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

3.2.1. go

image.png.b9b4f56f5e966d5717c64f2262dbbda6.png

Belgesellerde görüyorduk ama bize vurması işten değil. Bunlar en azından yeşillik. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

3.2.1. go

Vuracak olan bu tip ve bu kadarcık olsa keşke....

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Vuracak olan bu tip ve bu kadarcık olsa keşke....

bu nasıl? (farklı senaryo)

image.png.7be90b5647d163e7727f867ebee9e83a.png

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

yaklaştın...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

image.png.7be90b5647d163e7727f867ebee9e83a.png

İyi hurda ekipman toplanır buradan. (Fırsatçı modu) 

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Yalnız İlkay hayaller kuruyoruzda Ülke hiçte iyi değil,  bu işin sonu ne olacak kestiremiyorum artık, araba falan bunları hiç aklımızdan geçirmediğimiz zamanlara giriyoruz sanki....

Belki e250 cdi yi çok ucuza alırız?

Metin Uzunoğlu yazdı:

Duvar deliğine çöp soktum @Ali Cihangiroğluilk defa @İlkay Başarannın dediğini onayladı.

Hocam geçenlerde de ilk defa düzenlemeden mesaj attı buraya. O zaman yazmıştım son kehanet gerçekleşti diye :D

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
İlkay Başaran yazdı:

İyi hurda ekipman toplanır buradan. (Fırsatçı modu) 

Belki e250 cdi yi çok ucuza alırız?

Clio da yeter kardeş, yeterki sürecek ortam olsun :)  hurda ekipman iyi olurdu ama haa, yedekleriz :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

@Metin Uzunoğlu hocam yetiş yine onayladı. Level atladık kesin :D

Ali Cihangiroğlu yazdı:

Clio da yeter kardeş, yeterki sürecek ortam olsun :)  hurda ekipman iyi olurdu ama haa, yedekleriz :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

yedek parça candır, hurdacı gibiyim valla, yerde vida bulsam alırım, yeri geliyor tamda lazım oluyor yok, bir döküyorum kutuyu ohoooo :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

istatistikte muamma olmaz, çözüm:

ilk yatırım maliyetini yarısını fona yatırıp kalanı ile bir suv alsa idin, şimidki değerleri karşılaştırılabilir arıza masrafı dahil mesela.

o zaman her sene arabayı takasa verip üste 15 bin dolar vermiş olsan lastik harcaman olmazdı mesela. bakım da sıfır olurdu.

ilk yatırım maliyetsiz tablo olmaz, hocayı dinle sen

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

istatistikte muamma olmaz, çözüm:

ilk yatırım maliyetini yarısını fona yatırıp kalanı ile bir suv alsa idin, şimidki değerleri karşılaştırılabilir arıza masrafı dahil mesela.

o zaman her sene arabayı takasa verip üste 15 bin dolar vermiş olsan lastik harcaman olmazdı mesela. bakım da sıfır olurdu.

ilk yatırım maliyetsiz tablo olmaz, hocayı dinle sen

ne eski suv’un açacağı arıza maliyetini tahmin edebiliriz ne de sıfır arabaların veya ikinci ellerin durumunu. Ne de fonu. Ya satarsam fonu? 

Lastik, mtv, takas farkı falan. Gelmişim 40 yaşına. Bunlar için integral yapacağıma eti zırhla çekip kebap yaparım daha iyi :) 

bu arada bizim 1.0 cvt taliant 9,4 yakıyor. Onun maliyetini de hesaplamak isterdim ama yine 40 yaş muhabbetine geliyoruz :) 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tansu bana niye VW aldın der şimdi yine :)

şaka bir yana yakın bir arkadaşım 3 yaşından yaşlı arabaya binmez. Para kaybetmediğini de düşünür. Bence sürekli yeni arabaya binmenin maliyeti daha fazladır. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

fakir ülkeyiz, malınızı uzun süre iyi bakarak koruyunuz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...