Önder Özcan 23 Kasım 2021 Paylaş 23 Kasım 2021 İlginç bir durummuş. Yukarda söylendiği gibi sigortasını sökerek deneyin bir de. Bende de silecek sorunu olmuştu, açtığım halde bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Motordaki sigorta kutusundaki bir RÖLEyi değiştirip sorunu çözmüştüm. Farklı kasalar ama sorunun sebebi aynı olabilir. Yorum bağlantısı
Hamit inan 23 Kasım 2021 Paylaş 23 Kasım 2021 Tr de olsan bende yedek sam beyni vardı verirdim denerdiniz. Oranın uzaktan vereceği cevaba pek güvenmeyin zamanında telde görüştüğumde sam modülü arızalı iken kesinlikle oradan olmaz senin ECU bozuk demişlerdi ECU gücü nereden alıyor deyince kalmıştı eleman Önder Özcan yazdı: İlginç bir durummuş. Yukarda söylendiği gibi sigortasını sökerek deneyin bir de. Bende de silecek sorunu olmuştu, açtığım halde bazen çalışıp bazen çalışmıyordu. Motordaki sigorta kutusundaki bir RÖLEyi değiştirip sorunu çözmüştüm. Farklı kasalar ama sorunun sebebi aynı olabilir. Sigorta çıkınca hiç calismaz abi. Sam modülünde yada kablolarda birşey var sanırım zaten parça kalmamış başka değişecek 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 evet dun aksam Ankaradaki emek eloktronik e-mail gondermisim. sagolsunlar cevap verdiler aynen belirtilen seyler burda isledigimiz konu Alıntı MUZAFFER BEY BİZ ANKARADA SADECE MERCEDES BENZ ELEKTRONIK ARIZALARINA BAKIYORUZ BIZE GÖNDERDIGINIZ VIDEOYU SEYRETTIM BİZIM BIR ARAÇDA YAPTIGIMIZ ARIZAYLA AYNI GİBİ DURUYOR 1* EZS YE BAKIN 2* ARAÇDA KAPUTUN KAPANMASI ILE ILGILI OLARAK SWITCH LER VAR ONA BAKIN 3* ÖN TARAFDA SAM BEYNI VAR ONA BAKIN SİZE VIDEO GÖNDERIYORUM ONU DA İZLEYIN video bendeki arizaya benzer extra birde sinyal calisiyor ve "EZS" kontak anahtar yuvasi arizasi. simdi aklima geldi bazen ben araci park edip de anahtari cikarmak istedigimde ( arac otomatik vites ve P konumunda ) anahtari vermiyor disariya sanki icerden birde geri asiliyor gibi oluyor her zaman degil arasira oluyor bu W203 EZS ariza video izlemek icin tiklayiniz 6 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 mail e cevap vermişse healal olsun, ne honda ne suzuki ne borusan ne ford cevap bile vermezdi 8 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Çağlar Bayur yazdı: mail e cevap vermişse healal olsun, ne honda ne suzuki ne borusan ne ford cevap bile vermezdi Cevap veren Mercedes Türk değil, Mercedes araçlara bakan bir elektronikçi 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 (düzenlendi) Yurdaer Elay yazdı: Cevap veren Mercedes Türk değil, Mercedes araçlara bakan bir elektronikçi aynen mercedes araclarin beyin vesaire tamir- onarim islerini yapiyorlarmis ve artik Turkiye geldigimde Ankara Emek Eloktronik ugramak sart oldu sayet ezs arizasi ise bendeki sorun 1200-1800 TL arasi ucretlendirme olabilirmis garantili tamir olayi az once e-maile cevap geldi yine 24 Kasım 2021 tarihinde Volkan Aydemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 (düzenlendi) Volkan Aydemir yazdı: iyi bir beyinci bulmak lazim bugun Avusturya dan bir tamirci ile gorustum aracda yapilan islemleri soyledikden sonra komfortsteuergerat i bir olctur dedi. bu komfortsteuergerat nedir tam aracin neresinde olur bilmiyorum google emmi tercume edince konfor kontrol ünitesi cikiyor Motorun oralarda bir yerde ufak bir motosiklet aküsü kadar bir akü var mı, varsa ve ömrünü tamamlamışsa arabanız bazı özellikleri devre dışı bile bırakabilir diye biliyorum. Bizim okulda iki tane mercedeste sorun oldu abs ile ilgiliydi ama akü değişince düzeldi.. İsmi Mercedescede Aux Battery imiş... 24 Kasım 2021 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Yurdaer Elay yazdı: Cevap veren Mercedes Türk değil, Mercedes araçlara bakan bir elektronikçi zaten can alıcı asıl nokta o , ne distribütör plazaları gördüm içi boştu der tibetli... 1 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 Serkan Toker yazdı: Motorun oralarda bir yerde ufak bir motosiklet aküsü kadar bir akü var mı, varsa ve ömrünü tamamlamışsa arabanız bazı özellikleri devre dışı bile bırakabilir diye biliyorum. Bizim okulda iki tane mercedeste sorun oldu abs ile ilgiliydi ama akü değişince düzeldi.. İsmi Mercedescede Aux Battery imiş... Bildiğim kadarıyla bendeki w203 c220 CDİ de öyle bir şey yok 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Serkan Toker yazdı: Motorun oralarda bir yerde ufak bir motosiklet aküsü kadar bir akü var mı, varsa ve ömrünü tamamlamışsa arabanız bazı özellikleri devre dışı bile bırakabilir diye biliyorum. Bizim okulda iki tane mercedeste sorun oldu abs ile ilgiliydi ama akü değişince düzeldi.. İsmi Mercedescede Aux Battery imiş... Yok abi w203 de yok, benim aracın makyajlısında var mesela. Volkan Aydemir yazdı: Bildiğim kadarıyla bendeki w203 c220 CDİ de öyle bir şey yok W203 de yok dediğiniz gibi Volkan Aydemir yazdı: evet dun aksam Ankaradaki emek eloktronik e-mail gondermisim. sagolsunlar cevap verdiler aynen belirtilen seyler burda isledigimiz konu video bendeki arizaya benzer extra birde sinyal calisiyor ve "EZS" kontak anahtar yuvasi arizasi. simdi aklima geldi bazen ben araci park edip de anahtari cikarmak istedigimde ( arac otomatik vites ve P konumunda ) anahtari vermiyor disariya sanki icerden birde geri asiliyor gibi oluyor her zaman degil arasira oluyor bu W203 EZS ariza video izlemek icin tiklayiniz Cevap verdikleri için sevindim, ben yönlendirdim. Benim arabanın abs beynini tamir ettiler 20.000 liradan kurtardık şimdilik. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 (düzenlendi) Şimdi komşuya rica ettim w203 C200 cdi si var. ondaki cam sileceklerin mekanizmasını komple motoruyla çıkardım şimdi benim araca takıyorum. Kafama takıldı sileceklerin şöför tarafın yanına vurması normal değil dedi çoğu kişi birde Delphi ile diagnoze yapayım diye araç ın ön sam modül bağlanıp oradaki verilerde silecek motor pozisyon aktif yazıyordu, burdan yola çıkarak komşunun sileceklerini komple benim araca takıyoruz. sabah durum neticesini yazarım artık bendede heyecan yaptı, silecek cözüm olmazsa bir rica daha edip sam modülü değiştireceğim 🤣🤣🤣 24 Kasım 2021 tarihinde Volkan Aydemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: Şimdi komşuya rica ettim w203 C200 cdi si var. ondaki cam sileceklerin mekanizmasını komple motoruyla çıkardım şimdi benim araca takıyorum. Kafama takıldı sileceklerin şöför tarafın yanına vurması normal değil dedi çoğu kişi birde Delphi ile diagnoze yapayım diye araç ın ön sam modül bağlanıp oradaki verilerde silecek motor pozisyon aktif yazıyordu, burdan yola çıkarak komşunun sileceklerini komple benim araca takıyoruz. sabah durum neticesini yazarım artık bendede heyecan yaptı, silecek cözüm olmazsa bir rica daha edip sam modülü değiştireceğim 🤣🤣🤣 mekanizma sabit aslında, kenara vurması çok hızlı çalıştığı için olabilir. Sonuçta dönüşü sağlayan sistemin kat edeceği mesafe ve tur sabit. Kolay gelsin, komşu iyiymiş valla. Bizimkiler olsa anahtarı vermez.. 😃 1 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 Hamit inan yazdı: Aynen komşunun değerini iyi bilin komsu Hollandali ve Turkiye hayrani bu arada sabahi bekleyemedim az once Mc Donalds gideyim dedim silecekler yine calismaya basladi ve yukardaki mesajlarimin birinde paylastigim video aklima geldi anahtari yuvasinda saga, sola oynatinca silecekler durdu. araci calistirdim gidecegim yere gittim geldim evin onune park ettim tekrar calistirayim dedim yine silecek calsiti ve hafif bir temas yaptim anahtara silecekler durdu. artik emin oldum benim w203 deki ariza EZS bozulmaya baslamis 5 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: komsu Hollandali ve Turkiye hayrani bu arada sabahi bekleyemedim az once Mc Donalds gideyim dedim silecekler yine calismaya basladi ve yukardaki mesajlarimin birinde paylastigim video aklima geldi anahtari yuvasinda saga, sola oynatinca silecekler durdu. araci calistirdim gidecegim yere gittim geldim evin onune park ettim tekrar calistirayim dedim yine silecek calsiti ve hafif bir temas yaptim anahtara silecekler durdu. artik emin oldum benim w203 deki ariza EZS bozulmaya baslamis Abi yüzde 99 soğuk lehim dediğimiz olay vardır. Anladığım kadarı ile elinden iş geliyor sok tak yapabiliyorsun. Güzelce sok bir elektronik servisinde lehimleri tazelet ve soketleri yağsız sprey ile temizlet. Çok uğraştın sevindim senin adına. Bulunduktan sonra çözüldü derim buna. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 24 Kasım 2021 Yazar Paylaş 24 Kasım 2021 Hamit inan yazdı: Abi yüzde 99 soğuk lehim dediğimiz olay vardır. Anladığım kadarı ile elinden iş geliyor sok tak yapabiliyorsun. Güzelce sok bir elektronik servisinde lehimleri tazelet ve soketleri yağsız sprey ile temizlet. Çok uğraştın sevindim senin adına. Bulunduktan sonra çözüldü derim buna. evet merak yada hobi adini sen koy ilgili alakali olabilir diye zamaninda Aliexpresden ezs cikarmak icin gerekli olan aparatida almistim elimde olmasi iyi oldu.hafta sonu ezs aracdan cikarip tv tamircisine baktirmayi dusunuyorum dedigin gibi soguk lehim olayi varsa gerekeni yapabilir tahminimce EZS anahtar yuvasi cikarmak icin gerekli olan aparat 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 24 Kasım 2021 Paylaş 24 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: evet merak yada hobi adini sen koy ilgili alakali olabilir diye zamaninda Aliexpresden ezs cikarmak icin gerekli olan aparatida almistim elimde olmasi iyi oldu.hafta sonu ezs aracdan cikarip tv tamircisine baktirmayi dusunuyorum dedigin gibi soguk lehim olayi varsa gerekeni yapabilir tahminimce EZS anahtar yuvasi cikarmak icin gerekli olan aparat Video çek mutlaka Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 25 Kasım 2021 Paylaş 25 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: komsu Hollandali ve Turkiye hayrani bu arada sabahi bekleyemedim az once Mc Donalds gideyim dedim silecekler yine calismaya basladi ve yukardaki mesajlarimin birinde paylastigim video aklima geldi anahtari yuvasinda saga, sola oynatinca silecekler durdu. araci calistirdim gidecegim yere gittim geldim evin onune park ettim tekrar calistirayim dedim yine silecek calsiti ve hafif bir temas yaptim anahtara silecekler durdu. artik emin oldum benim w203 deki ariza EZS bozulmaya baslamis Sorunu tespit ettiğinize çok sevindim. Çözümü bir şekilde buraya konu açtıktan sonra bulduğunuza da ayrıca sevindim. Seviyorum burayı 2 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 25 Kasım 2021 Yazar Paylaş 25 Kasım 2021 (düzenlendi) Furkan Avcı yazdı: Sorunu tespit ettiğinize çok sevindim. Çözümü bir şekilde buraya konu açtıktan sonra bulduğunuza da ayrıca sevindim. Seviyorum burayı aynen Furkan kardesim burasi gercekden iyi bir forum herkes cani gonulden yardimci olabilmek icin elinden geleni yapiyor , bilgi ve deneyim dagarcigimiz genisliyor buraya uye olmasaydim.. konuyu acmasaydim.. Hamit ve diger arkadaslar ilgilenmeselerdi.. sen Ankaradaki Emek Eloktronikden bahsetmeseydin... e-mail attim sagolsunlar geri donus yaparak nokta atisi yapti(lar) en yakin zamanda EZS cikarip soguk lehim olayini hallerderken de video cekip burada paylasacagim iyiki varsiniz arkadaslar sagolun var olun... 25 Kasım 2021 tarihinde Volkan Aydemir tarafından düzenlendi 5 3 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 25 Kasım 2021 Yazar Paylaş 25 Kasım 2021 Hamit inan yazdı: Abi yüzde 99 soğuk lehim dediğimiz olay vardır. Anladığım kadarı ile elinden iş geliyor sok tak yapabiliyorsun. Güzelce sok bir elektronik servisinde lehimleri tazelet ve soketleri yağsız sprey ile temizlet. Çok uğraştın sevindim senin adına. Bulunduktan sonra çözüldü derim buna. yagsiz sprey derken fren balata temizleyici spreyi olurmu acaba wd40 yada Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 25 Kasım 2021 Paylaş 25 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: yagsiz sprey derken fren balata temizleyici spreyi olurmu acaba wd40 yada Kontak sprey olan her marka olur sanırım. Würth, WD-40 vs. 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 25 Kasım 2021 Paylaş 25 Kasım 2021 (düzenlendi) Volkan Aydemir yazdı: yagsiz sprey derken fren balata temizleyici spreyi olurmu acaba wd40 yada WD 40 sık 3-5 tak çıkar sonra WD 40 ki balata spreyi ile temizle abi. WD oksiti pası alıyor ama yağ bırakıyor kontaklarda yağ kalmayacak o yüzden peşinden balata spreyi Furkan Avcı yazdı: Seviyorum burayı Sevilmeyecek adamlar mıyız 😁😁😁 25 Kasım 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Kasım 2021 Paylaş 26 Kasım 2021 Volkan Aydemir yazdı: yagsiz sprey derken fren balata temizleyici spreyi olurmu acaba wd40 yada yapan var ancak , yapmayın der elektronikçiler. yağsız kontak spreyi kullnınca fark hisseidliyor 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 27 Kasım 2021 Yazar Paylaş 27 Kasım 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: yapan var ancak , yapmayın der elektronikçiler. yağsız kontak spreyi kullnınca fark hisseidliyor Bunu kullanacagim WD-40 CONTACTSPRAY 27 Kasım 2021 tarihinde Volkan Aydemir tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Volkan Aydemir 3 Aralık 2021 Yazar Paylaş 3 Aralık 2021 malesef yapmaya planladigim EZS konusunu hala gerceklesmedi, gecen hafta Cuma Covid-19 testi yaptirmistim pozitif cikti, bu yuzden evde karantinadayim semtomlar pek agir degil ama yinede gribal rahatsizlikdan biraz agir geciyor. havalarda sogudu apartmandan asagiya inipde park yerinde w203 un EZS sökmeye calistim ama nedense zorladi beni kontak girisini söktüm ama alt tarafdan bir türlü alamadim elim zar zor iceriye giriyordu. bakalim karantinam bitince tekrar deneyecegim bu Video daki gibi hemen asagidan elimi sokup alamadim zar zor elim iceri giriyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts