Çağlar Bayur 26 Nisan 2022 Yazar Paylaş 26 Nisan 2022 Mehmet Göktürk yazdı: sol ayakla fren bir yerde çakılı kalmaz ki bu, kasa tüy gibi hafif, motor da vitara, bi 250 kg lık avantajı var her türlü Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Gagıldan gelenlere not: istanbul dan ankaraya gidişte, 7lt/100km lpg tüketti, kuruşçular için 80kuruş bugün(yarın değişir dün başkaydı zaten) ölçüm metodu: gaz tam dolduruldu (tam kavramı şöyle: pompa basarken şamandıra tırrrrrttttttttttttttttt etiiği anda kesildi) sonra yol yapıldı tam bitmeden 420 km de tekrar aynı metodla dolduruldu. 29 lt aldı. km ve litre küsüratları yukarı doğu yuvalatıldı ki ölçüm hatası varsa tolere edilsin. klima %10 yolda açıktı. şoför+1 yolcu+sub+elektrikli testere+kestane şekerleri bagajda. lpg sistemi lovato obd tipi, ayarı itina ile yapılmıştı, yağ ve filtre orijinal dükkandan temin edildi. gps sürati 100km/h altına düşmedi, ibrede 110 civarına denk gelir, 130 üstüne çıkılmadı ibrede 140+ üstüdür. dönüşte ölçülmedi bastık geldik lpg hala bitmedi zaten1500 den 0 rakıma inildi. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: gps sürati 100km/h altına düşmedi, ibrede 110 civarına denk gelir, 130 üstüne çıkılmadı ibrede 140+ üstüdür. dönüşte ölçülmedi bastık geldik lpg hala bitmedi zaten1500 den 0 rakıma inildi. Dönüşte test etsen % 5 daha düşük çıkardı Hani video ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Hani video ? video bir serinin başlangıcı, onun teması tüketim değil, bol bilgi içeren bir #2adam2arabayolda çok eğleneceğük Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Ölçüm öyle olmaz ki. Depo bitecek benzine geçecek. Doldurulacak. Tekrar bitip benzine geçtiğinde aradaki lt ile hesaplanacak. belki şamandıranın canı sıkıldı erken tııırrtttt yaptı ne bilecez 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ölçüm öyle olmaz ki. Depo bitecek benzine geçecek. Doldurulacak. Tekrar bitip benzine geçtiğinde aradaki lt ile hesaplanacak. belki şamandıranın canı sıkıldı erken tııırrtttt yaptı ne bilecez Dolumu kesen şamandıra değil ki. Benim dolumdan 3 5 km sonra fule dönüyor bazen ibre. 3 5 çukura girince gibi. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Depo bitecek benzine geçecek. Doldurulacak. cıks Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Ayrıca depo benzine geçecek dolacak kısmı mevsime ve gaz pedalına davranışa göre 50 km atıyor. Şöyle hava 40 lardaysa içinde neredeyse basınç kalmayacak kadar tüketebiliyor araç. Eksilerdeyse ortam ısısı çok daha erken ben bittim diyor. İçinde de baya lpg varken. Eski evde mutfak tüpü balkondaydı. Açık balkon. Ocak yanmamaya başlayınca tüpü içeri alır içerdeki hatta bağlar 2 gün daha kullanırdım. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Tekrar bitip benzine geçtiğinde aradaki lt ile hesaplanacak. yanıltır bkz üstteki yazı Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Hatta kütahyada öğrenciyken tüplü şofben vardı. Tüpü de sıcak su ile yıkar köküne kadar kullanırdık. Arkadaş korkardı bu kadar kullanmayalım olm içine çökecek diye korkuyorum derdi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 pillleri şarj edecek yokuş arayanlar yazmasın konu kasıyor İlkay Başaran yazdı: Tüpü de sıcak su ile yıkar köküne kadar kullanırdık. altına sobadan çıkma kül koy verimi artar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Aldıracaksın bana da bir sedici bu gidişle Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: altına sobadan çıkma kül koy verimi artar Termosifon vardı evde odunla yakılıyormuş. Ben onu taş kömürüyle yakınca makina kıpkırmızı oldu. 20 cm yanındaki kapı ve kasası reçine salmaya başladı duman dumana. 1 tas kendime 2 tas kapıya 3 tas termosifona. Sonra tüplü şofbene geçtik. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 İlkay Başaran yazdı: Ayrıca depo benzine geçecek dolacak kısmı mevsime ve gaz pedalına davranışa göre 50 km atıyor. Şöyle hava 40 lardaysa içinde neredeyse basınç kalmayacak kadar tüketebiliyor araç. Eksilerdeyse ortam ısısı çok daha erken ben bittim diyor. İçinde de baya lpg varken. Eski evde mutfak tüpü balkondaydı. Açık balkon. Ocak yanmamaya başlayınca tüpü içeri alır içerdeki hatta bağlar 2 gün daha kullanırdım. Gaza çok basınca benzine geçen aracı tekrar elle lpg'ye alıp gaza yavaş yavaş basında 20-30 km gittiği bilirim. Kışın yanmayan çakmağı iki elinin arasına alıp bir de hohlayınca yanar. Bu yüzden lpgyi hava soğukken alacaksın. 2 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Bagajda kestane şekeri var. Dert kaç kuruş yakıyor . 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Tamer Topaç yazdı: Bagajda kestane şekeri var. Dert kaç kuruş yakıyor . yazı içine gömülü olan subliyi ilk bulan olarak tebrik ediyorum Mehmet Ozyurek yazdı: Aldıracaksın bana da bir sedici bu gidişle 1 yılda 10 gün 5 yıldızlı tatili sokğa saçtın pompada 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 PV=nRT T artarsa P artmak zorunda. V sabit çünkü. P artarsa nolur? p artarsa tank içindeki sıvı artar, gaz miktarı azalır. Yeni denge kurulana kadar devam eder bu. yani sıcak havada tankın içindeki gazın daha çoğunu kullanabiliriz. Benim bildiğim tırrrttt sesini şamandıra çıkarıyor. O ses çıkınca gaz kesiyor ve daha almıyor. Şamandıra sıvı seviyesine göre hareket ediyor. Tankın içinde soğuk havadaki sıvı seviyesi ile sıcak havadaki sıvı seviyesi farklı. O zaman şamandıra da farklı davranacak. İki farklı sıcaklıkta alınan yakıt miktarı farklı olacak. Bu durumda iki yöntemin de aynı kapıya çıktığını gördük. Gaz bittiğinde daha sallantılı olan arabada doğru sonuç tam çıkmayabilir. Esen kalın zaten ne uğraşıyorsam gaz falan. Koktu burası yine ben gidiyom Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Hız nasıldı: edit, yazmışsın. gayet iyi. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: PV=nRT T artarsa P artmak zorunda. V sabit çünkü. P artarsa nolur? p artarsa tank içindeki sıvı artar, gaz miktarı azalır. Yeni denge kurulana kadar devam eder bu. yani sıcak havada tankın içindeki gazın daha çoğunu kullanabiliriz. Benim bildiğim tırrrttt sesini şamandıra çıkarıyor. O ses çıkınca gaz kesiyor ve daha almıyor. Şamandıra sıvı seviyesine göre hareket ediyor. Tankın içinde soğuk havadaki sıvı seviyesi ile sıcak havadaki sıvı seviyesi farklı. O zaman şamandıra da farklı davranacak. İki farklı sıcaklıkta alınan yakıt miktarı farklı olacak. Bu durumda iki yöntemin de aynı kapıya çıktığını gördük. Gaz bittiğinde daha sallantılı olan arabada doğru sonuç tam çıkmayabilir. Esen kalın zaten ne uğraşıyorsam gaz falan. Koktu burası yine ben gidiyom Şamandıranın dolum durdurmakla hiçbir işi yok. Şamandırası arızalı piyasada dolaşan lpgli araçların yarısı. Tekrar edeyim. Benim şamandıra dolumdan baya bir sonra tam doluya geçiyor. Sanırım ömrünü tamamlamak üzere. O bazen kırmızı gösteriyor ama ben biliyorum km ye bakarak daha ne kadar olduğunu. Bu arada şamandıradan gidersek benimki dolduğundan haberi yok tankın test basıncına kadar basması lazım öyle olsa. Ayrıca trrrt sesi geldiğinde isterse 3 4 litre daha basabiliyor pompacı elle manuel şekilde. Tabi istemiyoruz onu. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Benim bildiğim tırrrttt sesini şamandıra çıkarıyor. O ses çıkınca gaz kesiyor ve daha almıyor. doldur pompacı dersen alabiliyor, sese kanma lpgsiz kalma Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Şamandıra ile duruyor. Şamandırası bozuk tanklarda dolum yapılınca belli bir basınç değerinin üstüne çıkıyor. Pompa zaten 9-12 bar arası. Daha da basamıyor. Kesiyor. ben şamandıra kesiyor diye biliyorum. tırrrtttt sesi şamandıradan geliyor. Gelince de kesiyor işte Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Eylül 2022 Paylaş 5 Eylül 2022 Çağlar Bayur yazdı: geldi bi yutub vidyosu yine Lpg yokken lpg takan adam. Candan müh gururla sunar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Eylül 2022 Yazar Paylaş 5 Eylül 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lpg yokken lpg takan adam. Candan müh gururla sunar fiyatları da maaşallah hep %20 lpg tankı gibi ama hep + istikamette Tansu Kalafatoğlu yazdı: Lpg yokken lpg takan 1994 te mi başlamış? Yorum bağlantısı
Recommended Posts