İçeriğe Yönlendir

Bir Garip 4 Çekerim

Çağlar Bayur

Recommended Posts

Fatih Keskin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

tesla?

Sabah sıraya girecektim ama kullandığımız aracı satma zamanını kestiremiyorum 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

sediciyi bile alan var he piyasa bitmiş desenize :D 

lpg’den supapları değiştirince arabayı satmak isteyen bile var :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

lpg den biyere varamassın boşa uğraşma senin arabadan kat be kat düşük maliyetle yürüyor hepsi haha :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Değişiklik gündemimde 2.5 senedir var 8.5 senedir aynı arabaya biniyom yeter yahu lpg suç atma 2 lira indirim geldi hybridden daha az nihahahah.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Değişiklik gündemimde 2.5 senedir var 8.5 senedir aynı arabaya biniyom yeter yahu lpg suç atma 2 lira indirim geldi hybridden daha az nihahahah.

burada da yakalı paçağuna sıştuuumm :) 

@Ali Gök vergisiyle beraber istanbul içinde hibrit ile lpg aynı paradır. Çıkaralım mı hesap makinelerini :) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

burada da yakalı paçağuna sıştuuumm :) 

@Ali Gök vergisiyle beraber istanbul içinde hibrit ile lpg aynı paradır. Çıkaralım mı hesap makinelerini :) 

Niye bı ispatlama çabasına girdin 😎 Kabul et işte LPG li bir Astra J nin yillik gideri Hybridden daha düşük

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

vergisiyle beraber istanbul içinde hibrit ile lpg aynı paradır. Çıkaralım mı hesap makinelerini

Montlarıda çıkaralım ama :brr:

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Çağlar Bayur yazdı:

piyasa hızlı, sediciyi satmışım haberim yok zaten ilanı da yoktu , arabayı bulayım da teslim edeyim bi cila falan atalım

Alıcı çok kısmetli. Çağlar abi gibi birisinden araç alıyor...

Fatih Keskin yazdı:

2 tl indirim sonrası çabi üzgün ağlamaklı :biggrin:

çok sürmez. alıcının kısmeti yoktur lpg de

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Serhat Işık yazdı:

Alıcı çok kısmetli. Çağlar abi gibi birisinden araç alıyor...

Ahahaha.. Sen mi aldın len yoksa. 

Clio da satılmışken.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serhat Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ahahaha.. Sen mi aldın len yoksa. 

Clio da satılmışken.. 

%50 abi.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Niye bı ispatlama çabasına girdin 😎 Kabul et işte LPG li bir Astra J nin yillik gideri Hybridden daha düşük

arıza, değişim maliyetleri de dahil mi :) 

ben otomatik astra ile 12 litre lpg yakarım istanbulda. Km’de 1,15 kuruş ediyor. Hibritle 1 lira yakıyorum. Güncel rakamlar. 

10 bin km’de 1500 kâr oldu. O da mtv farkı olsun. En azından arıza vermiyor, uğraştırmıyor :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

2007 den bu yana lpgli araç kullandım. Hiçbir arıza hiçbir sorun yaşamadım. Filtre bile değişmedim. Siz ya kullanmayı bilmiyorsunuz ya da takmayı bilmiyorlar. Arabaya takacaklar bunlar size takmış. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

ben otomatik astra ile 12 litre lpg yakarım istanbulda. Km’de 1,15 kuruş ediyor. Hibritle 1 lira yakıyorum. Güncel rakamlar. 

10 bin km’de 1500 kâr oldu. O da mtv farkı olsun. En azından arıza vermiyor, uğraştırmıyor :) 

Kullanım ömrü diyelim. Sen batarya masrafını ekleyecek misin 10 sene sonra :)

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

Kullanım ömrü diyelim. Sen batarya masrafını ekleyecek misin 10 sene sonra :)

10 senelik pil masrafını sen şimdiden ödedin mesela. Hem lpg supap değişim ücreti hem motordaki diğer sıkıntılara epey harcadın. Kullanım ömrü diyorsunuz ama çok kısa süreler bunlar. En az 10 sene gık dememesi lazım. Dahası da var.

Daha da ileride başka şeyler çıkarma ihtimali yüksek. İşte bunları da hesaplamak lazım. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

10 senelik pil masrafını sen şimdiden ödedin mesela. Hem lpg supap değişim ücreti hem motordaki diğer sıkıntılara epey harcadın. Kullanım ömrü diyorsunuz ama çok kısa süreler bunlar. En az 10 sene gık dememesi lazım. Dahası da var.

Daha da ileride başka şeyler çıkarma ihtimali yüksek. İşte bunları da hesaplamak lazım. 

Şimdi olayı yanlış yorumluyorsun. Ben bu arabayı uygun aldım kroniklerini bilerek aldım şartlarını bilerek LPG taktırdım. Nedir bu kronikler veya diğer sorunlar dediğin yağ soğutucu termostat gövdesi bobin supap. Bunların her arabada olma olasılığı nedir %50 ya olur ya olmaz. Ki bu problemler tek bu markaya özgü de değil. Birçok araçta olabilecek problemler. Ne olur ben 130 da yaptırdım 50 bin km de olanlar var 150 bin km de olanlar var (markaya özel değil), 10 senelik kullanım yıpranma masrafını ödedim. Şu an bu konuda 10 sene daha masraf etmeyeceğim demek oluyor. Motordaki diğer sıkıntılar dediğin termostat bobin başka ne oldu ya da ne olabilir ki? Oksijen sensörü olur kat olur vs vs. Sıfır araba 5 sene gık demez ondan sonra ufaktan başlar.

Sende 10 sene sonra piller eskidiginde 10 senelik yıpranma masrafını mı ödemiş olacaksın (burası benim yorumum) yoksa 10 senelik pil masrafını peşinen vermiş mi olacaksın (burası senin yorumun)?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Pilin ömrü için 10 sene demek de çok doğru değil. Zaten garantisi 10 sene. 

ama bahsettiğin sorunları tercih ettiğim arabalarda hiç yaşamadım 10-15 yaşına kadar normal değil bu sorunlar. Size normalmiş gibi geliyor. Sorun orada :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

hybridle 1 lira yakıyorsan yürütme maliyetin navaradan yüksek senin 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Pilin ömrü için 10 sene demek de çok doğru değil. Zaten garantisi 10 sene. 

ama bahsettiğin sorunları tercih ettiğim arabalarda hiç yaşamadım 10-15 yaşına kadar normal değil bu sorunlar. Size normalmiş gibi geliyor. Sorun orada :) 

Tercih ettiğin ya da edebildiğin araba kilit nokta işte 😊 Senin kullandığın markaların sorunsuz ya da az sorunlu olduğu aşikar burada problem yok. Ama onların bile başka sorunları var-vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

hybridle 1 lira yakıyorsan yürütme maliyetin navaradan yüksek senin 

sanmam. Dizel pikap.

Ama nereyle karşılaştırıyorsun? Benim için istanbul içi kıstas. Navara hibritten 2 kat fazla yakar. 9-10 litre. Bakımı, vergisi, lastiği, arızası, yol otopark ücretine kadar hesaplarsan navara hibriti katlar

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanmam. Dizel pikap.

Ama nereyle karşılaştırıyorsun? Benim için istanbul içi kıstas. Navara hibritten 2 kat fazla yakar. 9-10 litre. Bakımı, vergisi, lastiği, arızası, yol otopark ücretine kadar hesaplarsan navara hibriti katlar

vergimi haha :D nerden uydurdun yav bizim ekonomi bakanı gibi verileri atma şimdi vergim ucuzdur senden

yakıt 8.5 litre 

otopark ücretimiz aynı

bakımı sen yetkilide yaptığın için illaki pahalıdır .

benim lastik senden pahalıdır kabul  . ama ciddiyim hepsini üşenme yaz kalem kalem sen pahalıya gelirsin.hele satın alma maliyetinide yazarsak çekirdek alır gelirim

Yorum bağlantısı
Ali Gök
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sanmam. Dizel pikap.

he ben 1. köprüden geçemiyorum orda sıkıntım var fazla mazot yakıp 2 ye sürüyorum ordan kardasın :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

he ben 1. köprüden geçemiyorum orda sıkıntım var fazla mazot yakıp 2 ye sürüyorum ordan kardasın :D 

Aynı yaştakileri karşılaştırmak lazım. Araban garantili olsa sen de servise gidersin :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Keskin yazdı:

2 tl indirim sonrası çabi üzgün ağlamaklı :biggrin:

noteri görmeden paçayı sıvama demiş tibetli

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bu kipritçilere hayat ne zor yahu ağlıyorum

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...