İçeriğe Yönlendir

Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD

Burak Kuşçu

Recommended Posts

Burak Kuşçu

Bu hafta aracımın km bakımlarını yaptırdım, Kendileri 10 Lt yağ alıyor ve yağın litresi neredeyse 100 TL seviyesine gelmiş. Yağ,yakıt,hava,pole filtreleri, Castrol 5W30 yağ, Antifriz ve ön arka silgeçlerin değişimi için toplamda kdv dahil 2500 TL ödeme yaptım. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Burak Kuşçu yazdı:

Bu hafta aracımın km bakımlarını yaptırdım, Kendileri 10 Lt yağ alıyor ve yağın litresi neredeyse 100 TL seviyesine gelmiş. Yağ,yakıt,hava,pole filtreleri, Castrol 5W30 yağ, Antifriz ve ön arka silgeçlerin değişimi için toplamda kdv dahil 2500 TL ödeme yaptım. 

Maşallah, artık bakım onarımlarda çok pahalandı. Elimizdekinin kıymetini bilmekte fayda var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Sami Demirpaz yazdı:

Maşallah, artık bakım onarımlarda çok pahalandı. Elimizdekinin kıymetini bilmekte fayda var. 

Kesinlikle kıymetini bilmek ve iyi bakmak gerek, maliyetler arttı ne yazık ki 

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Geçtiğimiz hafta cuma günü aracımla seyir halinde iken 'Spare Low Pressure' diye bir arıza aldım. Panikle aracımı sağa çektim ve sorunun kaynağını araştırmaya başladım. Aynı zamanda ustama da konuyu aktardım. Yedek basınç düşük türkçe karşılık bana bir şey ifade etmedi. Yurt dışı forumlarından baktığımda stepne lastik basıncının düşük olduğunu anladım. Bir benzinliğe gidip önce bagaj havuzunu yere yaydım ve arabanın altına yatarak stepneyi şişirdim arıza kendiliğinden silindi. İlk defa bir otomobilden böyle bir arıza kaydı almıştım. Hatta o ana kadar yedek lastik basıncının kontrol edildiğini bilmiyorum. Kullandıkça çaşırmaya devam ediyorum.  

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Kuşçu yazdı:

Hatta o ana kadar yedek lastik basıncının kontrol edildiğini bilmiyorum.

kendisinden pilli bir sensör var subaplara entegre, lastik söküp taktırırken dilkatli olun tüm lastiklerde var o parça.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

tüm sensörleri çıkartırsanız hiç arıza almazsınız. bizde sensör yok.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Doğan Arşiray yazdı:

Hata olmasın? Sensörler yoksa anında hata veriyor sistem Renegade'lerde mesela?

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu

Şuan için basınç sensörü kaynaklı bir arıza yaşamıyorum beni sadece stepnede oluşu biraz şaşırttı. yanılmıyorsam 2.2 bar altına düştüğü zaman uyarı veriyor. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sani Gerşon yazdı:

Hata olmasın? Sensörler yoksa anında hata veriyor sistem Renegade'lerde mesela?

hayır. hata yok. 12 senelik arabam.  bizde lastik içinde yer alan, 4 tekerde, 4 sensör var. biri bozulmuştu, tamamını söktüm. arıza vermiyor bu şekilde. kar lastiği takınca yeniden kodlama gerekirdi diğer türlü. özellikle jantlar karışırsa bir kere başıma gelmişti başa bela.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Doğan Arşiray yazdı:

Sensorler sokulunce ariza veriyor, ben jeep garajda iptal edin pc ile dedim edilmez denildi. Gidip sensor valflerini yenilemistim. 

Doğan Arşiray yazdı:

hayır. hata yok. 12 senelik arabam.  bizde lastik içinde yer alan, 4 tekerde, 4 sensör var. biri bozulmuştu, tamamını söktüm. arıza vermiyor bu şekilde. kar lastiği takınca yeniden kodlama gerekirdi diğer türlü. özellikle jantlar karışırsa bir kere başıma gelmişti başa bela.

bunu daha evvel de soylemistin ama olmadi malesef bende o donemler. 

simdiki wh ta arkadas saolsun yeniledi 😅

Burak Kuşçu yazdı:

Şuan için basınç sensörü kaynaklı bir arıza yaşamıyorum beni sadece stepnede oluşu biraz şaşırttı. yanılmıyorsam 2.2 bar altına düştüğü zaman uyarı veriyor. 

teyp, lastik basinc sensoru , park sensorleri her an hata verebilir yasi itibariyle. Ama hepsinin cozumu var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sami Demirpaz yazdı:

Sensorler sokulunce ariza veriyor, ben jeep garajda iptal edin pc ile dedim edilmez denildi. Gidip sensor valflerini yenilemistim. 

4 tane olunca iptal olabiliyor pc ye gerek olmadan. 5 tane olunca neden olmasın ki? diyelimki yedek lastiği çıkartıp diğerlerinden birinin yerine taktın arıza varmı yokmu bu önemli? arıza var ise tamamını çıkarttığında komple kapanır çünkü her sensörün bir adresi var, starscan ile kodlamadan başka yere takamıyorsun.  ben çıkan sensörleri torpidoya koyduğumda arıza verirken arabadan uzaklaştırınca arıza koyboluyordu.

denemek lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

biz kafası karışsın diye çalışan sensörlü bir stepne daha bagaja koyduk ta yemedi yine de

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Köksal Yılmaz yazdı:

Allah ım bu kaçıncı seviye sürprizler :D

konuya baksana abi :) ne kadar zengince :D 

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Jantlar sökülen yere takılmayınca hata mı veriyor? Tanıtmak mı lazım. Reno'da sök tak yapınca sıfırlama yapıyorsun, biraz uzun sürüyor, 3-5 dk kadar ama hepsini tekrar tanıyor. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mahmut Yıldız yazdı:

Jantlar sökülen yere takılmayınca hata mı veriyor? Tanıtmak mı lazım. Reno'da sök tak yapınca sıfırlama yapıyorsun, biraz uzun sürüyor, 3-5 dk kadar ama hepsini tekrar tanıyor. 

evet aynı yere tkaılması gerekiyor. tam bir saçmalık. söktüm attım hepsini ben. pili bitti yok sibobu kaçırdı.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Doğan Arşiray yazdı:

evet aynı yere tkaılması gerekiyor. tam bir saçmalık. söktüm attım hepsini ben. pili bitti yok sibobu kaçırdı.

Dün başka bir arkadaşla görüştüm, wh ta farklı offsetli bir jant kullanıyor. Sensörler sökük tabiki de ve araç uyarı veriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
Sami Demirpaz yazdı:

Dün başka bir arkadaşla görüştüm, wh ta farklı offsetli bir jant kullanıyor. Sensörler sökük tabiki de ve araç uyarı veriyor.

Öyle de yaşanmaz ya her kontak çevirmede uyarı :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Burak Kuşçu yazdı:

her kontakta değil, ekranda hiçbir bilgi okuyamıyorsun devamlı duruyo orada, mesela anlık tüketime bakmak için menü geziyorsunz, sonra yine ekranda basınç uyarısı kalıyor, sıkıcı birşey. mesela rav4, hava sıcaklığı eksi uyarısını öyle bir yaktı ki.. yoldayız viraj dönüyoruz, kendimi arabadan aşağı atassım geldi o derece..... ekran kıpkırmızı oluyor kocaman önlem çıkyıro, sanırısın motorda yangın çıktı

• Mutlu 8
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
(düzenlendi)
Burak Kuşçu yazdı:

Kışlık ikinci bir jant takımı alınca bıkmıştım. her çalıştırmadan sonra sıfırla 10-15 gün dayandım ikinci bir sensör takımı alıp yoluma devam ettim.

tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Sami Demirpaz yazdı:

stepne de sökükmü?

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz
Doğan Arşiray yazdı:

stepne de sökükmü?

Bende aynı soruyu sordum, büyük lastik olduğu için sökük.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...