İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım Captur

Aytac Sakal

Recommended Posts

Aytac Sakal
Alpay Sumer yazdı:

Gecmis olsun..  Renk işi kolay olmayacaktır.. 

Mavisinden dayıda var.. Arac İlk cıktıgında Kaza yapmıs 4 ay kapı beklemisti yurtdısından.. Sizin renk harici kolay olur.. 

Bakalım ne diyecekler bende çok umutlu değilim açıkçası.

Bir haftada 2200 Km yol yaptık bir şey olmadı İzmire geldik  başımıza bu geldi.Sinirle arabadan fırladım ama Adamı görünce sakinleştim.Arabaya çarpan 60 yaşında bir Bey ve Kanser tedavisi görüyor üstelik bu gün 2. kazası onada üzüldüm.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Aytac Sakal

Araba yaklaşık 10 gündür yatıyor bugün marş basalım dedim Kart Pili Bitik ikazı geldi.

Araştırdım Not düşelim...Pil CR 2032...3 Volt Clio Megane Captur da standartmış kolayca bulabildim.

Yedek kart ve kullandığım karttaki pilleri yeniledim merak edip gerilime baktım 2,8 V.Dc. demekki 0,2 Volt düşünce uyarı gelmeye başlıyor.

IMG_20230101_150804.jpg

IMG_20230101_151145.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Aytac Sakal

Bugün yıllık bakımını yaptırdık...

Güvendiğim bir yerden Castrol 5 30 tam sentetik motor yağı aldım 4+1 Lt 650 tl.Hava Filtresi , orjinal yağ filtresi 225 tl.Nakit indirimli fiyat.

250 Tl de işçilik...

IMG_20230527_081732.jpg

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

1 yıllık hava filtresinin durumu...

IMG_20230527_083221.jpg

hava filtresine acıma, özellikle dizelde, 5000km de bir değiştir, arada bir çıkarıp böcek vs onlarıda dök geri tak, dizelin canı, hava filtresi, yağ değişimi, yakıt ve filtrsi veee sakin hızlanma uygun devirde gitmedir, sana dizelci tavsiyesi :) 4000 devir üstünde asla kullanmazsan dahada rahat edersin motorun tortor çalışmaz ve emekli eder adamı....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hava filtresine acıma, özellikle dizelde, 5000km de bir değiştir, arada bir çıkarıp böcek vs onlarıda dök geri tak, dizelin canı, hava filtresi, yağ değişimi, yakıt ve filtrsi veee sakin hızlanma uygun devirde gitmedir, sana dizelci tavsiyesi :) 4000 devir üstünde asla kullanmazsan dahada rahat edersin motorun tortor çalışmaz ve emekli eder adamı....

1 yılda bu hale gelmesine şaşırdım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Aytac Sakal yazdı:

çok temiz kalmış, yada kulanmamışsın, bende az kirlenmiş diyorum aksine....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Aytac Sakal yazdı:

benim arabada motor %60 çalışmıyor. Ona rağmen istanbul içinde 1 yılda motor verimini düşürecek kadar kirleniyor. Toplasam 13bin km. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Ali Cihangiroğlu yazdı:

çok temiz kalmış, yada kulanmamışsın, bende az kirlenmiş diyorum aksine....

🙂 Gerçekten temiz kullanırım hızda yapmam dikkat ederim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

benim arabada motor %60 çalışmıyor. Ona rağmen istanbul içinde 1 yılda motor verimini düşürecek kadar kirleniyor. Toplasam 13bin km. 

Periyodu düşüreceğim bu sonucu çıkardım filtreyi alıp bakım arasında kendim değiştireceğim.Yağ bakımında Usta değiştirir artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Cihangiroğlu yazdı:

dizel arabayı zorlamadan alt devirdeki torku kullanarak götürmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Doğan Arşiray yazdı:

dizel arabayı zorlamadan alt devirdeki torku kullanarak götürmek lazım.

Dizelde Benzine göre beni en çok memnun eden Tork avantajı.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

keşke dizel hibrit popülerleşmiş birşey olsaydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Doğan Arşiray yazdı:

keşke dizel hibrit popülerleşmiş birşey olsaydı.

Bir zamanlar Dizel motosiklet olsa diye konuşurduk aklıma o dönemler geldi :).

Hyundai Kona ve Volvoda Dizel Hybrid var sanırım.

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Doğan Arşiray yazdı:

dizel motorsiklet de popülerleşmemiş nedense.

Birkaç Dizel motosiklet denemesi var yine o dönemlerde yanlış hatırlamıyorsam Yüksek Vibrasyon ve Motor ağırlığı dezavantajlarından bahsediliyordu.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Aytac Sakal yazdı:

Bir zamanlar Dizel motosiklet olsa diye konuşurduk aklıma o dönemler geldi :).

Hyundai Kona ve Volvoda Dizel Hybrid var sanırım.

Hibrit arabaları üreten baş firma toyota. O da az sorun üstüne kurulu. Dizele çok bulaşmak istemiyor. 

bir de sürekli düşük devir dizel motoru kirletir. Hibrit mantığında çok fazla düşük devir var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

dizel motorsiklet de popülerleşmemiş nedense.

Vuruntudan dolayı. Atmosferik dizel tabi denenenler hep.

Atmosferik dizel efsane zaten. 1.9 d kangoo vardı aman tanrım 0 100 1 saat.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

yakın zamana kadar 1.9 sdi vardı. Golf’te 0-100’leri 20 sn falandı. Polo’da 15. No turbo no sorun. 

bizim akrabada 2000 model caddy var. Şase çürüdü motor hala açılmadı. 300 bine yaklaştı

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Sadece israf 5bin km. Hiçbir etkisi yok 20.k ile değişim periyodunda. Tozlu topraklı bir yerde yaşam yoksa. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
Aytac Sakal yazdı:

Captur Servis Formunda en son Atifiriz değişimi Renault Tip D ile yapılmış.Total buldum üzerine tamamlasam sorun olurmu ? Benim aracın motoruna uyumlu görünüyor...

https://www.otoerdem.com/mobil/antifriz-total-auto-supra-d-tipi-organic-1-litre-ant1k-total-urun-157511.html

Evden 1100 Km uzaktayım 🙂 bu konuda tavsiyesi olan varmı ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Servet Aydın yazdı:

Sadece israf 5bin km. Hiçbir etkisi yok 20.k ile değişim periyodunda. Tozlu topraklı bir yerde yaşam yoksa. 

Tozlu ortamda yeni ve gözenekleri açık filtredense tıkalı ve daha az geçirgeni tercih ederim.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

yakın zamana kadar 1.9 sdi vardı. Golf’te 0-100’leri 20 sn falandı. Polo’da 15. No turbo no sorun. 

bizim akrabada 2000 model caddy var. Şase çürüdü motor hala açılmadı. 300 bine yaklaştı

Sıfır sorun da şimdiki dizeller onun hacmi ve yaktığı yakıtın daha azı ile 3 kat güç veriyor. 300 k da şimdiki dizellere de anahtar değmez. Partikül vb sayma motorla ilgisi yok.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

evet bende w124 200d kullanmistim ankara bursa arasi. feciydi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

evet bende w124 200d kullanmistim ankara bursa arasi. feciydi.

Bizim apartmanda 300 d vardı atmosferik. Sabah ilk çalıştırmada demir dövüyor alet. Evi sattım şükür :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...