İçeriğe Yönlendir

Corolla Hybrid 1.8 Kullanıcı Deneyimleri

Tansu Kalafatoğlu

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yok be hocam. Köprüyü geçtikten sonra açıktır o yol. Yoksa arabanın şehir içi fabrika verisi bile daha fazla yani

Değildi.. kurtköy gişeleri bile

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şimdi hesap vakti. 

C segment arabalarımıza mtv ekliyoruz ve yıllık 15.000km’de toplam ne çıkıyor bakıyoruz. İstanbul içi ve

Yalnız forumda İstanbulda şehir içi 5-6 litre benzin tüketimi olanlar var onları ne yapacağız ☺️
(1.3-1.6 benzinli (9lt) = 16.650TL)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Otoparkın sadece asansöre yakın bölgesinde 7 tane hybrid saydım. Diğer alanlar ve alt katlarda da zibil gibi maşallah :) 

938-E776-C-E4-EE-4-F3-D-B5-C3-E98108-E84

filo kapalı garaja mı park ediyordur kiralıyorlar parkı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

filo kapalı garaja mı park ediyordur kiralıyorlar parkı

Rav4’de mi :) 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Koray Demir yazdı:

Yalnız forumda İstanbulda şehir içi 5-6 litre benzin tüketimi olanlar var onları ne yapacağız ☺️
(1.3-1.6 benzinli (9lt) = 16.650TL)

Anayollardan gidince ben de 3lt yakıyorum :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

yalnız avrasya tünelinden geçtim içime oturdu..

Vurgun mu yediniz :) 

Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Avrasya tüneli girişi ve çıkışlarınızı kontrol edin , eğer okumaz ise büyük hatta dev sıkıntı...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

yalnız avrasya tünelinden geçtim içime oturdu..

hocam hiç değil se geçtiniz de ödediniz, geçmeyip te öderken haberi olmayan daha mutlu sanıyor kendisini, sadece sanıyor

• Beğen 3
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
hocam hiç değil se geçtiniz de ödediniz, geçmeyip te öderken haberi olmayan daha mutlu sanıyor kendisini, sadece sanıyor

Torunu için yatırım o. Süper güç olacaz ya
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Az önce bakımdan geldim, yağ yağ filtresi ve hava filtresini değiştim, 5.4 lt. yağ alıyormuş motor, kamyon gibi mübarek, 550 tl. yağmı olur yahu, daha benzin alacağız, ohoooo battı balık yan going...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mert Gülkokan yazdı:

1.6 ehdi motorlar 3.8 lt alıyor

1,8 hybrid motoru bile 4lt alıyor.

Naylon mu delindi acaba :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

1,8 hybrid motoru bile 4lt alıyor.

Naylon mu delindi acaba :) 

motor canavar olunca normal tabii :tongue:  koyduğum yağ aslında tam oladak specleri karşılamıyor yani rn0710 yazıyor ama buna daha iyi RN17 sınıfı yağ lazım, Reno onaylı ama bu motora göre tam yeterli değil, servis ne kullanıyor acaba sormak lazım, ulen acele ettik ama dur bakalım...

kullandığım yağ Castrol Edge 5w-30 C3 yağ,  yanlış yağmı kullandım acaba?

https://www.castrol.com/tr_tr/turkey/home/car-engine-oil-and-fluids/engine-oils/engine-oil-brands/castrol-edge-brand/castrol-edge.html#tab_5w-30-c3

edge_5w_30_c3.jpg.img.375.medium.jpg

tam uyumlu olansa mesela

Motul_109841_SPECIFIC_17_5W-30_5L.png?15

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yağ eksiltir. Zaten sabıkalı. Naylon olur manav reyonundaki ince poşet :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yağ eksiltir. Zaten sabıkalı. Naylon olur manav reyonundaki ince poşet :) 

heheh 5300 km de, yağ eksiltme sıfır kardeş, tsi mi sandın bunu :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yoo şikayetvar’da binlerce şikayet var :) 

https://www.sikayetvar.com/renault/yag

Yoo yok :)  bak bakayım kaç tane 1.3 tce motordan dolayı şikayet var, şikayet olan genelde kadjar ve ağırlıklı meganlar ve 1.3 motordanda değil sorunlar, arabalar eski nesil yani benim naylon tırt dediğim kuşaktan hem onlarda zaten kasa değişmedi, listemde değillerdi, clio gibi yeni nesilde değiller :)

motor sağlam kardeş, kronik sorunu yok, az yakıyor, güçlü, uzun ömürlü ve kendini kanıtlamış...

sen mersoda falan bir bak 1.33 tce lerde ne sorun yaşıyorlar mı, birde mersonun kendi üretimi yeni dizellerinde durum ne onlarıda incele, bu işler harbiden zor işler, motor geliştirmek vs.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Yoo yok :)  bak bakayım kaç tane 1.3 tce motordan dolayı şikayet var, şikayet olan genelde kadjar ve ağırlıklı meganlar ve 1.3 motordanda değil sorunlar, arabalar eski nesil yani benim naylon tırt dediğim kuşaktan hem onlarda zaten kasa değişmedi, listemde değillerdi, clio gibi yeni nesilde değiller :)

motor sağlam kardeş, kronik sorunu yok, az yakıyor, güçlü, uzun ömürlü ve kendini kanıtlamış...

sen mersoda falan bir bak 1.33 tce lerde ne sorun yaşıyorlar mı, birde mersonun kendi üretimi yeni dizellerinde durum ne onlarıda incele, bu işler harbiden zor işler, motor geliştirmek vs.

Turbo varsa risk var :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Turbo varsa risk var :) 

:)  turbo candır ama, olsun o kadar ...

sen onu bırak menzile 100 km yazıyor, karnı acıkmış, yarın doyurucam, esas risk cepte anlayacağın :D

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Cihangiroğlu yazdı:

:)  turbo candır ama, olsun o kadar ...

sen onu bırak menzile 100 km yazıyor, karnı acıkmış, yarın doyurucam, esas risk cepte anlayacağın :D

125-125 al 4 kere. 50 puan gelsin :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

nasıl kullandın kimbilir tıntın.. eksiltmez o zaman. zaten eksiltmiyordur yeni nesiller çok da fazla.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:
nasıl kullandın kimbilir tıntın.. eksiltmez o zaman. zaten eksiltmiyordur yeni nesiller çok da fazla.

sakin kullandım genelde, öyle tapa gaz hiç yapmadım, 3-4 kez 0-120 falan 1 kezde otoyolda 180 e çıkıp bıraktım, yeter da daha ne basacağız, sakin gitmek hoşuma gidiyor, alıyorum sabitlemeye 90 hız ohh miss, otobanda neyse sınır o 110-120, böyle kullanımda ne olacak zaten, emekli eder beni...

yalnız aracın altında bir susturucu varki boyu 1.2 mt. gibi, susturucunun üstüne araba yapmışlar [emoji3]  neden bu kadar büyük, içinde ne numara var acaba?

5925f32951b80e7d0c608089bf0b573f.jpg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...