İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 4 Joy ve Fiat Egea Cross

Furkan Kökoğlu

Recommended Posts

Oğulcan Akıncıoğlu

Sırf 1.3 tce için Megane4 alırdım, benim için en önemli kriterlerler güvenlik ve performans.Dijital kadranda olmayı versin [emoji3]

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Egea sınıfına göre güzel bir araç ama Megane ile kıyaslayınca iş değişir, her şeyden önce Megane net  C segmenti, Egea ise B+ olarak kabul görüyor, bahsi gecen Cross modeli suv kategorisinde sunulmuş da olsa aslında tam kriterleri karşılamıyor. Geçen bir incelemesini izledim iç aksam hb ile aynı, hacim olarak ise hb den sadece 4 cm yüksek. Pek Crossover tadı vermiyor gibi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

fotoğraftaki hale gelmesi için biyel pimini kırması lazım aklıma gelen bu. motorun gücü vs. ile ilgisi olmaz. piston fabrikasında veya malzemede sıkıntı olmalı, tek örnektir emsal de teşkil etmez derim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
  Burak Kuşçu yazdı:
Yakın zamanda şirket aracım değişti. benzer fiyatta olduğu için banada Megane 4 1.3 tce joy ve Egea cross 1.6 lounge paket opsiyonları sunuldu. 
Otomatik olsa megane seçerdim ama iki araçta manuel birisi boş birisi dolu dolunca dolu olanda karar kıldım ve cross lounge ı seçtim. 
2 haftadır bende araç şuan 3.000 km oldu. Benim ilk izlenimlerim olumlu araç gerçekten çok donanımlı kablosuz carplay, kablosuz telefon şarj,10 inç android erkan,kör nokta uyarı,hayalet ekran vs Megane da bu özelliklerin hiçbirisi yok. 
Ben şuanda crosstan memnunum sedan egea ile arasında çok fark var keyifli bir araç.

Megane ise bence egea ya göre bir tık daha konforlu ve daha az yol titreşimi alıyor.   

Arkadaşım da lounge cross aldı. İç mekandaki malzeme kalitesi beni şaşırttı. Doğrusu ben de beğendim. Diğer donanımlar konusunda da size katılıyorum. Çıtayı baya yükseltmişler. Ben konu sahibi arkadaşın bir bayiye gidip test sürüşü yapmasını ve incelemesini tavsiye ederim.
  • Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
  Furkan Kökoğlu yazdı:

Öncelikle yorum yaptığınız için çok teşekkür ederim. Çünkü sizde benim gibi ikilemde kalmışsınız. Dediğiniz gibi Megane 4 joy paketi gerçekten çok boş ancak çok konforlu. Egea Cross Lounge paket ise c segmentinde çok dolu bir paket ve megane'dan daha konforsuz olduğunu duydum. Açıkcası İstanbul Ankara gibi çok büyük şehirlerde yaşamıyorum. Trafik sıkıntım yok bundan dolayı otomatik tercihim değil. Siz satın alacak olsanız hangisini tercih edersiniz ?

Genişlet  

Açıkçası ben şuan tercihimden memnunum, para verip iki araçtan birisini satın almak durumunda kalsam yine cross u tercih ederdim. Aracın çok kısa sürede bir karakteri de oluşmuş cross kullananlar geçerken birbirine selam veriyor 🙂 gittiğim yerlerde de epey dikkat çekiyor arabayı merak edip incelemek isteyen çok oldu. Dediğim gibi aracın dolu oluşu benim için önemli bu yüzden hep dolu araçlar satın aldım baz model araç pek kullanmadım.Renk skalasıda çok geniş ve istenilen renk satın almak mümkün ben toscana yeşili seçtim, buz dolabı beyazı boş megane kullanmaktan daha cazip geldi. 
Tabi kesinlikle tercih meselesi

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Dün trafikte egeaa cross gördüm.

Lansmanı ve ismi kadar iddialı bir araba değil, hatchbackden az hallice. Küçük araba.

Ben olsam megane alırım ikisinden bir olacaksa.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Çağlar hocam bilmiyorum katılır mısınız? Şahsen firmaların halen küçük motor+turbo olayını çözemediğini düşünüyorum. Bakıldığında her markada bu tip sorunlar görülebiliyor. Ama yağ yakma, ama piston eğme, ama piston kırma gibi sorunlar kaliteli motor yapan firmalarda bile görülebiliyor.. Piston alaşımı bildiğim kadarıyla bir motor yapılırken firmaların en çok zorlandığı konulardan birisi sanırım. Pistonuın basınca dayanması ( tabi gömlekler gibi malzemeler de önemli) her motor için farklı seviyeleri teşkil ediyor. Aklıma "DEVRİM" filmi geliyor piston denince. O filmde de en çok zorlandıkları motor parçası pistondu diye hatırlıyorum...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

üretenler çözüyor bence de satanlar ne sattığını, alanlar ne aldığını bilmiyor. bu araba otomatik debriyajlı ,veya bu motora,  motor freni yaptırmayın gibi cümlerler yok.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Egea alsın demedim zaten. Az önce 80 bin’de dizel otomatik megane 4’ten indim. Dizel titreşimi, yol asfalt yana çukurlarında araba çok gevşek. Tok değil yani. Yekpare hissi vermiyor 

Genişlet  

yahu abartın abartın :D 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Furkan Kökoğlu
  Fatih Evcin yazdı:

Ben Cross 1.6 dizeli alırdım :) 

Genişlet  

1.6 Multijet Cross Full pakette 324 Bin TL gibi bir rakam çıkıyor maalesef 😅

Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu
(düzenlendi)
  Fatih Evcin yazdı:

düzünü denedim :D 

Genişlet  

Şu ana kadar neye niyetlensen test etmek nasip olmadan sattım :D Bu şirket aracı satamayacağım için anca işten çıkartmaları gerekiyordu, daha önceden denediğine göre iş yerinde ki yerimi garantilemiş oldum :)

tarihinde Burak Kuşçu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...