İçeriğe Yönlendir

2011 Focus'tan 2011 Mondeo'ya Geçilir mi?

Hamza Bayram

Recommended Posts

Murat Sahın
Ozkan çoban yazdı:

Turbo tamiri mantıksız mı hocam biraz açıklar mısınız boşa maliyet olur mu mesela

Bence mantıksız. Tamam garantili yapıyor hakikaten, birine ücret alıp diğerlerine ücret almayarak 3 kez denedi, düzen tutturamadı. Bizde gidip orjinal turboyu getirtip taktık, Sorunsuz biniyor babam. Ama mesela enjektörleri tamir ettireli 200 bin km olmuştur en az, onlardan şikayetimiz yok, bir daha sorun çıkartmadılar. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

mangalda ki sucuk gibilerdi

Sucukta yandığını görebiliyorsun ama bunlarda uyarı bile vermiyor araç.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

1.6 EB Focus kullandım, çok da severek kullandım ama silecek suyu bitince ikaz veren araba radyatör suyu bitince niye uyarmaz anlamadım. Dikkatli olmasam alıyordum motoru kucağa.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Sucukta yandığını görebiliyorsun ama bunlarda uyarı bile vermiyor araç.

mubbaete takılınca dumanların içinden seçilebiliyor, kor fazla olmamalı , ben hep en son sucuğu ataarım mangala içten pişer , karnım acıktı yahu

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

mubbaete takılınca dumanların içinden seçilebiliyor, kor fazla olmamalı , ben hep en son sucuğu ataarım mangala içten pişer , karnım acıktı yahu

Dünya Sağlık Örgütü içeriğindeki koruyucu maddeler nedeniyle sucuk, salam, sosis gibi işlenmiş et ürünleri kanserojen olarak tanımlıyor. Yaklaşık bir porsiyon (61 gram) işlenmiş et içeren sucuğun insan ömrünü 36 dakika kısaltabileceği öngörülmekte.

Yanında 21. yüzyılın en çok tüketilen içeceği olarak 1 bardak kola ise 12,5 dakikaya bedel.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Dünya Sağlık Örgütü

dsö den önce salgın da yoktu ne geldi ise başımıza afrikada başladı hep

Koray Demir yazdı:

Yanında 21. yüzyılın en çok tüketilen içeceği olarak 1 bardak kola ise 12,5 dakikaya bedel.

bir putin de dünyaya bedel

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

dsö den önce salgın da yoktu ne geldi ise başımıza afrikada başladı hep

bir putin de dünyaya bedel

Fakir zencileri kobay olarak kullanıyorlar demekki.  
Putin yakında tarih olacak haberi yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Koray Demir yazdı:

Putin yakında tarih olacak

enkazı kalıcı

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram

Abilerim bu bahsettiğimiz 1.6 atmosferik benzinli motor 1.6 duratec ti-vct olarak mı geçiyor?

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
Hamza Bayram yazdı:

Abilerim bu bahsettiğimiz 1.6 atmosferik benzinli motor 1.6 duratec ti-vct olarak mı geçiyor?

???

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
(düzenlendi)

Abilerim merhaba, uzun yol konforu nedeniyle bir D sınıfı sedan'a geçmek istiyorum. Bu yükseltmeyi yapmak için sattığım aracımın üzerine çok az bir para ekleyebilirim.

Şöyle bir geçiş yapmak istiyorum. 2011 Focus titanium 1.6 dizel'den 2009 Mondeo titanium 1.6 benzinliye geçmek istiyorum. Sizce mantıklı olur mu? Nasıl bir deneyim yaşarım.

tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Rampalar üzer, en azından 1.6 tdci Mondeo bakın derim, gerisi tabiki Mondeo her konuda iyidir Focus dan.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tufan Caliskan

Dizelden benzinle geçilecekse ağırlık güç oranı kontrol edilmeli. Dizel leondan benzinli civice geçince gitmiyor bu demiştim. Ki ikisi de 120 beygirdi. Birde model düşünce donanım aynı kalacak mi? Sık kullanılan özellik eski modelde yok ise moral bozar. Örneğin otomatik silecek, ya da ısıtmalı koltuk gibi.

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Abilerim merhaba, uzun yol konforu nedeniyle bir D sınıfı sedan'a geçmek istiyorum. Bu yükseltmeyi yapmak için sattığım aracımın üzerine çok az bir para ekleyebilirim.

Şöyle bir geçiş yapmak istiyorum. 2011 Focus titanium 1.6 dizel'den 2009 Mondeo titanium 1.6 benzinliye geçmek istiyorum. Sizce mantıklı olur mu? Nasıl bir deneyim yaşarım.
Ne kadar uzun km ler yapiyorsunuz? Mesele ben her hafta sonu en az 200 km yaparım. Eğer böyle bir durum yoksa bu geçiş sizi ekonomik olarak çok üzer. D segment in masrafı da daha çok olur. 50 tane konu açtınız buraya o yüzden kararsız olduğunuzu düşüyorum.
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Yakıt konusunda sıkıntısız yoksa olabilir lakin arada 2 yaş fark var bunuda göz ardı edin.

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
Erol Güven yazdı:

Yakıt konusunda sıkıntısız yoksa olabilir lakin arada 2 yaş fark var bunuda göz ardı edin.

Hocam Focus MK2.5 ve Mondeo MK4 yaş olarak fark olsa da sanırım aynı tasarım diline sahip benzer otomobiller. Ben dıştan ve içten baktığımda tasarım olarak pek far görmedim. Focus 2.5 da olupta Mondeo 4'de olmayan özellikler varmıdır? 2 sene çok şey kaybettirir mi bana?

Hacı Şenyurt yazdı:
Hamza Bayram yazdı:

Ne kadar uzun km ler yapiyorsunuz? Mesele ben her hafta sonu en az 200 km yaparım. Eğer böyle bir durum yoksa bu geçiş sizi ekonomik olarak çok üzer. D segment in masrafı da daha çok olur. 50 tane konu açtınız buraya o yüzden kararsız olduğunuzu düşüyorum.

Abim aslında yılda sadece iki defa falan uzun yol yapıyoruz. Sadece gidiş 850 KM. Ben bu 850 KM yi rahat gitmek istiyorum. Yıl içinde şehir içinde ise aksi bir durum olmazsa sadece hafta sonları kullamıyorum.

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
Erol Güven yazdı:

Genelde az km yaparım denir ama gerçeklerden kaçınılmaz.

Anlamadım hocam?

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt
Abim aslında yılda sadece iki defa falan uzun yol yapıyoruz. Sadece gidiş 850 KM. Ben bu 850 KM yi rahat gitmek istiyorum. Yıl içinde şehir içinde ise aksi bir durum olmazsa sadece hafta sonları kullamıyorum.
Size gerekmez hocam o zaman D segment benim tabi bakış acıma göre. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Yorum bağlantısı
Hamza Bayram

Abilerim biliyorum biraz darladım sizi kusuruma bakmayın.  🙂 Merak etmeyin yeni konu açmayacağım. Sorularımı bu başlık altında siz değerli hocalarıma soracağım. 

Abilerim 2007-2011 (Makyajsız) Mondeo MK4 titanium'un jant seçeneklerini gösteren bir görsel var mı? İnternette bir çok farklı jant görüyorum aracın üzerinde hangileri orjinal anlayamadım. Bu yıllara ait bir katalog'da bulamadım

Yorum bağlantısı
Hamza Bayram
(düzenlendi)

Abilerim 2009 Mondeo titanium'un orjinalinde ön ve arka tamponu plastik mi metal mi?

tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Metal tampon en son woswos veya renault 12 de kullanıldı herhalde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Sileceklere su sıkınca Focus bir kaç saniye sonra bir kez daha siler camdan aşağı süzülmesin diye, mondeo silmez.. Focus her yere sığar mondeonun ucu illa ki dışarıda kalır. Focus yolda giderken kırmızı ışıkta falan dururken bagajı kilitler kapkaç yapılamaz ama mondeo kilitlemez. Focus candır Mondeo heyecan değildir, ağır abidir. Kocaman araba manuel vitesliymiş diye hor görülür.. 70 litre deposu vardır bu devirde doldurmak imkansız gibidir. Mazota 2 lira indirim gelse o gece zarar 130-140 lira yazar.. :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Serkan Toker yazdı:

mondeo silmez

Sileceği tırt mondeo'lar pert fiyatına...

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...