Hamza Bayram 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Merhaba, aklımda böyle bir düşünce var siz ne dersiniz? 2011 Focus titanium'dan 2011 Mondeo trend'e geçilir mi? Focus'u sattıktan sonra fazla bir para ekleyemem üzerine, bu yüzden böyle bir yükseltme yapmayı düşündüm. D segment'e bir ilgim var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 motor tipleri yazılmamaak la birlikte, neden olmasın? yani iyi de olur, focus tdci , mondeo atmosferik benzinli ise hali ile performantan ödün verilir onun dışındaki varyasyonlarda çok da iyi olur. segment farkını da yaşarsınız gözlemlersiniz, otoparka sığıyor ise Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 5 Şubat 2022 Yazar Paylaş 5 Şubat 2022 Çağlar Bayur yazdı: motor tipleri yazılmamaak la birlikte, neden olmasın? yani iyi de olur, focus tdci , mondeo atmosferik benzinli ise hali ile performantan ödün verilir onun dışındaki varyasyonlarda çok da iyi olur. segment farkını da yaşarsınız gözlemlersiniz, otoparka sığıyor ise 1.6 Dizel Mondeo düşünüyorum hocam. Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Merak ediyorsaniz degisin tabi. Benim şahsi görüşüm en boşu bile dolu olan bir d segment değilse hayal kırıklığı olabilir. Ben olsam gider sahibinden kısa da olsa bir test sürüşü isterdim. Hem dolu paket bir tane deneyin. En kolayı böyle olur. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Trend mondeo titsnium arasında Sony müzik sistemi, led gündüz farı ve 17 jant farkı var. Birde koltuk döşeme farkı var. Güvenlik donanımı aynı. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Konunun sonunda Focus satılmaya karar verilirse araç durumuna göre talip olunabilir bir arkadaş icin Yorum bağlantısı
Fırat Önal 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Sonuçta mondeo D sınıfı bir araç. Konfor farkı olacaktır. Focus titaniumdan özellik olarak geride değil bildiğim kadarıyla. Ben olsam focusumda en ufak sıkıntı yoksa değişmezdim. Yeni alacağınız araba tanıdıkta falan değilse. Yorum bağlantısı
Emrah Korkmazz 5 Şubat 2022 Paylaş 5 Şubat 2022 Her iki aracın 1.6 dizeli de ailemizde mevcut.Focus çok kemikli araba ama Focus'tan inip Mondeo'ya binince sınıf farkı bariz hissediliyor.İc kokpit olarak Mondeo'nun Focus'a pek bir üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum ama geri kalan konfor, güvenlik,ferahlık konularında bariz fark var.Performans konusunda ise ağırlık avantajı ve 5 ileri olmasından dolayı Focus daha atik.Makyajli Mondeo'nun trend paketi gayet yeterli bir paket.Bu paketin Mondeo'ya yakışmayan tek yani 16 jantlar.Cok kötü gösteriyor arabayı.Bunun dışında sizi ziyadesiyle memnun edecektir.Mondeo'da 1.6 dizel gitmem etmem diyen bir yapıda değil gayet stabil hızlanan ve performanslı bir yapısı var. Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 9 Mart 2022 Yazar Paylaş 9 Mart 2022 Merhaba aklıma takılan bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. İlanlara bakıyorum, teknik verilerde 2011 titanium paket dizel Mondeo'lar 2011 titanium paket benzinli Mondeo'lar'dan 70 KG daha ağır. Bu nedeni nedir? Ford benzinli Mondeolar'da malzemeden çalmış olabilir mi, böyle bir durum mu var? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Dizel motor bloğu ve parçaları daha ağır olabilir mi? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Dizel motor ağır ve pahalıdır. Ayrıca daha fazla yalıtım malzemesi var. Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 9 Mart 2022 Yazar Paylaş 9 Mart 2022 Evren Erakçora yazdı: Dizel motor ağır ve pahalıdır. Ayrıca daha fazla yalıtım malzemesi var. Daha fazla yalıtım olmasının sebebi nedir hocam? Ve benzinliye nazaran sadece motor yalıtımı mı daha fazla yoksa genel olarak aracın yalıtımı daha mı iyi? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Hamza Bayram yazdı: Daha fazla yalıtım olmasının sebebi nedir hocam? Ve benzinliye nazaran sadece motor yalıtımı mı daha fazla yoksa genel olarak aracın yalıtımı daha mı iyi? Donanıma bağlı da yalıtım farkı olabilir. Ağırlık farkının tek sebebi motor ve yalıtım olmayabilir hatta. Misalen depo hacmi farklıdır, daha fazla ek donanım vardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Hamza Bayram yazdı: Ford benzinli Mondeolar'da malzemeden çalmış olabilir mi, böyle bir durum mu var? zabıtaları yollayım? çalıp ne yapacak merak ettim? 1 3 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 9 Mart 2022 Yazar Paylaş 9 Mart 2022 Ü.Emre Kartal yazdı: Donanıma bağlı da yalıtım farkı olabilir. Ağırlık farkının tek sebebi motor ve yalıtım olmayabilir hatta. Misalen depo hacmi farklıdır, daha fazla ek donanım vardır. Benzinli ve dizel arasında ki ek donanım farkından kastınız nedir hocam? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Hamza Bayram yazdı: Daha fazla yalıtım olmasının sebebi nedir hocam? Ve benzinliye nazaran sadece motor yalıtımı mı daha fazla yoksa genel olarak aracın yalıtımı daha mı iyi? Motor yalıtımı daha fazladır. Buna rağmen benzinliler daha sessizdir. Yorum bağlantısı
Erkan Işık 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 (düzenlendi) İyileştirme yapılmışdır , Benzinli motorlar dizel motorlara göre farklıdır bloklar birinde alemınyum biri döküm vs gibi farklar olabilir motoru taşımak için güçlendirme yapılmıs olabilir vs vs gibi ford zap 7 den gir donanımları karşılaştır Passatlar mesela jettadan aynı motor donanım olan araçları dahi agırdır , benim mesela gördügüm arka travers kolları biri kalınken biri ince gibi 9 Mart 2022 tarihinde Erkan Işık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 9 Mart 2022 Yazar Paylaş 9 Mart 2022 Erkan Işık yazdı: İyileştirme yapılmışdır , Benzinli motorlar dizel motorlara göre farklıdır bloklar birinde alemınyum biri döküm vs gibi farklar olabilir motoru taşımak için güçlendirme yapılmıs olabilir vs vs gibi ford zap 7 den gir donanımları karşılaştır İyileştirmeden kastınız nedir hocam? Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 2012 1,6 dizel mondeo aracım vardı ruhsatta 1560 kg yazıyorjen sahibinden.com sitesinde 1430 kg yazıyordu. Bir fabrikaya gittiğimde şunu bir tarafım dedim depo dolu haliyle 1620 kg geldi. Sahininden.com sitesinde yazılan bilgiler tam doğru değil. İthslst izin belgesinde min ve max ağırlıklar baz alınarak ruhsata yazılıyor. Araçkardski donanım farkı ağırlığı etkiler. Dizel motorlar benzinliden ağırdır yapısı gereği. Ayrıca Sunroof, alaşım jant vb. Donanım ağırlığı etkiler. Hamza Bayram yazdı: İyileştirmeden kastınız nedir hocam? İyileştirme arge, kaza vb durumlarda araçlarda görülen zayıflıkları gidermek için yapılır. 2022 mondeo 2018 mondeodan daha ağır mesela kaynak euroncap.com. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Hamza Bayram yazdı: Ford benzinli Mondeolar'da malzemeden çalmış olabilir mi, böyle bir durum mu var? Teknoloji hafifleştirmeye yönlendiriyor neden çalma gereksinimi duysun ki? 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 9 Mart 2022 Paylaş 9 Mart 2022 Koray Demir yazdı: Teknoloji hafifleştirmeye yönlendiriyor neden çalma gereksinimi duysun ki? Doğru ,ideali hafif ama sağlam olması. 1 Yorum bağlantısı
Hamza Bayram 9 Mart 2022 Yazar Paylaş 9 Mart 2022 (düzenlendi) Merhaba, fazla araba kullanan birisi değilim bütçeden dolayı 1.6 dizel Mondeo yerine 1.6 Benzinli Mondeo almaya karar verdim. İlanların geneline baktığımda gözüme takılan bazı donanım farkları var. Aynı yıllarda üretilmiş benzinli Mondeo'nun içi de dışı da daha demode gözüküyor. Bunun nedeni nedir? Örnek vermem gerekirse 2011 model titanium paket dizel Mondeo'lar da 17 inch jant varken 2011 titanium benzinli Mondeo'lar ın genelinde 16 inch jant var, 2011 dizelde dijital klima daha modern gözükürken 2011 benzinlide çok demode bir görüntüsü var, 2011 dizelde ön panjur benzinliden daha farklı. Bunlara bir anlam veremedim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. 9 Mart 2022 tarihinde Hamza Bayram tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts