İçeriğe Yönlendir

Araç Gövde Dayanımları Hakkında

Bahattin Akkaya

Recommended Posts

Furkan Avcı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yorumlasın. Yıldıza bi laf söylerse biz burdayız hocam. Sen merak etme 😁  

Valla isterse yerin dibine soksun, bilmediğim konuda yorum yapmam anca saygı duyarım. Mercedes babamın oğlu mu? Gerçi kız dı demi mercedes :D

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Furkan Avcı yazdı:

Gerçi kız dı demi mercedes

rolls royce tu o, manitası

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Reno da doktordu dimi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
İlkay BAŞARAN yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:

Reno da doktordu dimi

Kremci olan mı? Doktoğğ Rönoğğğ Pağiiii

Neyse konuyu dağıtmayalım :D

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Bahattin bey, bankalarda kullanılıp vatandaşa satışa sunulan zırhlı transitlerin mühimmat dayanımı hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Hayalim bitanesini alıp, amerikalıların kıyamet senaryosu aracı gibi birşeye dönüştürmek, inşallah bitane alacağım.

Bu araçlar kaza anında nasıl tepki verir, arka kasanın ağırlığı, çarpma anında ileriye doğru kuvvet uygulayacağı için ön tarafta daha çok bükülmeye yol açacaktır diye tahmin ediyorum, doğru değil mi ? Bir de Yivli yada yivsiz silahlarla saldırı anında ne kadar güvenli olur ? 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay BAŞARAN yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:

Reno da doktordu dimi

Naylon faturacı o. En son araba çamurdan çıkabilsin diye sigorta kutusuyla uğraşıyordu 😁

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

kıyamet senaryosu aracı gibi birşeye dönüştürmek, inşallah bitane alacağım.

land alacaksın yani?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ebrar Tüfek yazdı:

Bahattin bey, bankalarda kullanılıp vatandaşa satışa sunulan zırhlı transitlerin mühimmat dayanımı hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Hayalim bitanesini alıp, amerikalıların kıyamet senaryosu aracı gibi birşeye dönüştürmek, inşallah bitane alacağım.

Bu araçlar kaza anında nasıl tepki verir, arka kasanın ağırlığı, çarpma anında ileriye doğru kuvvet uygulayacağı için ön tarafta daha çok bükülmeye yol açacaktır diye tahmin ediyorum, doğru değil mi ? Bir de Yivli yada yivsiz silahlarla saldırı anında ne kadar güvenli olur ? 

Oo tehlikeli sorular. Teknik paylaşamam demişti sanırım ama ne kadar konunun içinde bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Naylon faturacı o. En son araba çamurdan çıkabilsin diye sigorta kutusuyla uğraşıyordu [emoji16]
Naylon Brando :D
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Oo tehlikeli sorular. Teknik paylaşamam demişti sanırım ama ne kadar konunun içinde bilmiyorum. 

Askeri amaçlı kullanılan bir araç değil, sivile satışı olan, sarı sitede birsürü ilanı olan bir taşıt. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

Bu araçlar kaza anında nasıl tepki verir,

banka müşterimiz çok idi, iç tasarımları çok köşeli, hoş olmuyordu, lakin takla atınca işe yarıyor

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

land alacaksın yani?

110 luk zırhlı paletli olursa düşünülebilir 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bahattin Bey, malum Renault Fluance ve Megane 3 Samsung üzerine kurulu iki model. Bu araçların güvenlikleri nasıl sizce? 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Bahattin Bey, malum Renault Fluance ve Megane 3 Samsung üzerine kurulu iki model. Bu araçların güvenlikleri nasıl sizce? 
Megan 3 samsung değil. Latitude samsung Tahir
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Çağlar Bayur yazdı:

banka müşterimiz çok idi, iç tasarımları çok köşeli, hoş olmuyordu, lakin takla atınca işe yarıyor

Bindim abi inceleme fırsatım oldu, tek problem içeride duran yarım saat sonra hac sırasına yazılıyor, bu sıcağa dayanamıyorsun cenehhemde ne yapacaksın diye. Bindiğimin kliması yoktu yada çalışmıyordu, üst havalandırma soğuk ayarda sıcak üflüyor ve camlar açılmıyor, kötüydü. 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Çağlar Bayur yazdı:

...

ne güzel gidiyordu konu, çirkinleşmese?

Cebeş denmiş bildirim geldi?

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ebrar Tüfek yazdı:

üst havalandırma soğuk ayarda sıcak üflüyor

rölantide faciadır , tasarım hatası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Önder Özcan yazdı:

Cebeş denmiş bildirim geldi?

Yakışıklı olandan konuşuyoruz biz.  Uyu sen. 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
İlkay BAŞARAN yazdı:
Tahir İlter yazdı:

Megan 3 samsung değil. Latitude samsung Tahir

Aynı tip sedan hb olunca Samsung zannettim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yakışıklı olandan konuşuyoruz biz.  Uyu sen. 

Yakışılı olan, bu işte tamam:

image.png.c6a91228cc7a2f136875d67a9e95f2f2.png

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Önder Özcan yazdı:

Yakışılı olan, bu işte tamam:

image.png.c6a91228cc7a2f136875d67a9e95f2f2.png

gece gece töbeee

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Tamam bişey yazmayın yatacam artık, sonra yetişemiyorum okumaya 😬

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya
Furkan Avcı yazdı:

Estağfurullah, müsaade ne demek asıl siz merakımızı mazur görüp emek harcayacaksınız, teşekkürler.

2008 model, makyaj öncesi kasa, makyajlı model 2010 sonunda başlıyor.

Günaydın Furkan Bey, Aracın geçmişine bakayım derken kendimi 1965 model W108 incelerken buldum :) Kaç para istiyorsun abi araca pazarlık edelim :) 

Aracın small overlap testi yok, zaten bildiğim kadarı ile 2012 yılından sonra başladı small overlap testleri. Ncap testleri yani moderate overlap incelediğimizde çok başarılı duruyor. Özellikle yandan çarpmada karikatür gerçekmiş dedirtti bana. İçerdeki manken hareket etmiyor çarpma esnasında :) Kapıda biri var

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya
Ebrar Tüfek yazdı:

Ebrar Bey Günaydın,

Önemli soru burada şu; araç zırhlı olarak mı üretildi? Yoksa daha sonradan zırhlandırıldı mı? İkinci seçenek ise kesinlikle uzak dur derim. Ömrünü yer bitirir. Araçlar tasarlanırken aks yükü hesabı yapılır ve bu max. yüke göre aracın tüm dinamikleri ortaya çıkar. Normal trafik şartları için üretilen bir araç zırhlandırıldığında aşırı yükten dolayı sürekli alt aksam problemi çıkarır. Aracın gövdesine gelen yüke henüz gelmedik. Ekonomik ömrü çok daha kısa olacaktır. Araçlar statik analiz ile kontrol edilirken düşey yönde (Z) 3G bump ve rebound yüklemesi yapılır. Aracı örnek 1500 kg için güvenli olarak tasarlamışken 3000 kg da gövdeye gelen yükler overload olacaktır.

Mühimmat konusu ise çok daha karmaşık;

Zırh sacı kalınlığı, sac türü, spall-liner varlığı, birleştirme yöntemi (kaynak, civatalı veya perçin gibi) hepsi büyük kıstas. Yani aracın koruma (Örn: BR4, BR5, BR6 gibi) sınıfı bildiriliyor mu? Ön panjur yani motor odası bölümü zırhlandırılmış mı?

Mermi tipine ve silahım atım hızına ve hatta merminin geliş açısına göre işler değişir. Patlayıcı koruması var ise o kısım ayrı bir dünya.

Bunların detayı İZMİR Buluşmasında sohbet olarak anlatılır :) Bundan sonrası tehlikeli sonra şu duruma düşmeyelim; 

• Beğen 3
  • Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya

Konu inanın çok hassas burada verilecek çok basit önemsiz gibi görünen bir bilgi terör kaynakları için çok değerli olabilir. Bu yüzden hassas davranıyorum. Anlayışınıza sığınıyorum. Ama sohbet ortamında tabiki bir çok şey anlatırım. Hikayeleri ve gerçekleri

• Beğen 3
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...